Čas branja: 6 minut
(Zadnja posodobitev: 26/05/2021)

Podzemna jezera, skriti slapovi, zunaj pretepljene poti Zabavna mesta, in čudoviti razgledi, svet je poln neverjetnih skrivnih krajev. Ti vrh 10 skrivna mesta na svetu so vsem dostopna popotnikom, vendar jih zelo pogosto zamudimo. tako, pripravite se na osupljivo potovanje do najbolj skritih in dih jemajočih krajev na svetu.

 

1. Skrivno mesto v Nemčiji: Berchtesgaden

250 km pohodniških poti, neokrnjena turkizna jezerska voda, in krasni vrhovi, Berchtesgaden nacionalni park je eno najbolj tajnih destinacij v Nemčiji.

Ta narodni park je tik ob nemški meji z Avstrijo in je dom najlepših pokrajin na Bavarskem. Medtem ko večina turistov potuje v Ljubljano Črn gozd, švicarske Alpe, ali središče Evrope, ta neverjetni narodni park je spregledan. tako, lahko bi bil eden redkih popotnikov, za piknik Jezero Konigssee, poskusite na vrh v Watzmann - ob 2,713 metrov za prekrasno stališča dolin, in nedotaknjena divja narava.

Salzburg do Berchtesgaden z vlakom

München v Berchtesgaden z vlakom

Linz do Berchtesgaden z vlakom

Innsbruck do Berchtesgadna z vlakom

 

Jezero v Berchtesgadnu

 

2. Najbolj skrivno mesto v Italiji: Samostan Santa Maria Dell Isola v Tropeji

Večina turistov, ki se sončijo na zlatih plažah Tropeje, tega skrivnega kraja ne ve. Vendar, tik nad njihovimi glavami, sedi na vrhu skalnatega hriba, obdan s Tirenskim morjem, je svetišče Santa Maria dell Isola.

Ni jasno, ali so samostan nekje v srednjem veku zgradili benediktinci ali bazilijanci. tako, lahko odkrijete zgodovino in lepoto za samostansko prenovljeno fasado. Nedvomno, samostan, ki je preživel 2 potresi, zagotovo hrani nekaj najboljših in zanimivih skrivnosti Kalabrije.

Vibo Marina do Tropeje z vlakom

Catanzaro do Tropeje z vlakom

Cosenza do Tropeje z vlakom

Lamezia Terme do Tropeje z vlakom

Skrivno mesto v Italiji: Samostan Santa Maria Dell Isola

 

3. Najbolj skrivno mesto v Švici: Slapovi Trummelbach

V dolini Ljubljane 72 slapovi, mislili bi, da ni neodkritega slap v Švici, vendar obstaja. Eno najbolj tajnih krajev v Evropi je slap Trummelbach. Ta obseg 10 ledeniški slapovi v Švici, napaja se s taljenjem vode iz Eigerja in Jungfraua.

zato, ob obisku in sprehodu po gori, občudovali te skrivne slapove, bodite oblečeni v oblačila, ki vas bodo zaščitila pred ledenimi kapljicami slapa.

Luzern do Lauterbrunnena z vlakom

Ženeva do vlaka v Lauterbrunnen

Luzern do vlaka Interlaken

Zürich do Interlakena z vlakom

 

Skrivni slapovi Trummelbach

 

4. Seegrotte v Hinterbruhlu, Avstrija

A izlet z ladjo do največjega podzemnega jezera v Avstriji je nepozabno doživetje. Ta ogromna Grotte v mestu Hinterbruhl, je sistem jam, prvotno umetno izdelana za rudarske namene, v 2. svetovni vojni.

Vendar, podzemno jezero je bilo takrat zapuščeno. danes, Seegrotte v Hinterbruhlu, preoblikovali v enega od vrhov 10 skrivna mesta za obisk na svetu.

Salzburg na Dunaj z vlakom

München na Dunaj z vlakom

Gradec na Dunaj z vlakom

Praga na Dunaj z vlakom

 

Skrivno podzemno jezero v avstrijskem Hinterbruhlu

 

5. Skrivno mesto na Kitajskem: Gora Sanqing

3 čudoviti vrhovi v oblakih, Gora Sanqing je ena najbolj svetih v kitajski kulturi. Pogled na goro Sanqing ni le eden najbolj osupljivih razgledov na kitajski pokrajini, ampak tudi s svetim pomenom v taoističnem verovanju; v 3 vrhu predstavljajo 3 Čisti, najvišji bogovi.

Območje okoli Sanqinga ponuja tudi neverjetne razgledne točke, poti, in čarobne točke, ki jih lahko odkrijete iz 10 najbolj slikovita mesta na tem območju. zato, rezervirajte si dvodnevno potovanje do gore Sanqing, tako boste lahko v celoti uživali in raziskovali vsa skrita mesta.

 

Nebo visoka gora Sanqing

 

6. Najbolj tajna mesta v Italiji: Trentino

Lepota italijanskih Alp ni najbolje varovana skrivnost na svetu. Vsi vedo za pogorje, pokrajina, alpska jezera, in razgledni travniki. Vendar, Trentino na severovzhodu Italije, med Gardskim jezerom in Dolomiti, pogosto zamudimo na poti do naravna čudesa tukaj omenjeno. Tu boste našli izjemno število 297 jezera za odkrivanje.

Poleg tega, samo tukaj lahko občudujete poseben svetlobni učinek "alpenglow" na vrhovih Dolomitov, ob sončnem zahodu.

Firence do Milana z vlakom

Firence do Benetk z vlakom

Milano do Firenc z vlakom

Benetke do Milana z vlakom

 

Skrivna mesta v Italiji: Gora Trentino

 

7. Skrivno mesto na Poljskem: Krivi gozd v Szczecinu

Posajena v tridesetih letih, Gozd Szczecin je eno najbolj skrivnih krajev na svetu. To je razlog, da je gozd na Poljskem zataknjen, blizu mesta Gryfino. Iz 400 borovci, zasajeni v tridesetih letih, danes boste ugotovili, da jih je ostalo le nekaj, še vedno, da je ta kraj popolnoma vreden ogleda.

Razlog za edinstveno obliko je do danes skrivnost; mnogi so poskušali ugotoviti, ali je to umetno ali čudo narave. tako, če se odločite za obisk, lahko raziščete skrivnost borovcev’ bor edinstvene oblike, in raziščite enega od najlepši gozdovi v Evropi.

 

 

8. Skrivno mesto na Madžarskem: Tapolca

Tapolca je očarljivo mestece na Madžarskem, ki se nahaja v bližini gorja Baltan naravni rezervat. Večina turistov potuje na Madžarsko na počitnice v Budimpešto, toda mesto Tapolca je najbolje varovana skrivnost na Madžarskem. Poleg bližine ogromnega narodnega parka, mesto ima v središču jezero, z ljubkim trgom in kavarnami naokoli.

tako, če želite okusiti madžarsko kuhinjo, občudujte in odkrivajte neverjetno madžarsko naravo, in jezersko jamo, nato rezervirajte vozovnico za Tapolco.

Dunaj do Budimpešte z vlakom

Praga do Budimpešte z vlakom

Munchen do Budimpešte z vlakom

Gradec do Budimpešte z vlakom

 

Tapolca je očarljivo mestece na Madžarskem

 

9. Skrivno mesto v Angliji: Hunstanton, Norfolk

Ko obiščete letovišče Hunstanton v Norfolku, videti bo kot mirno počitniško mesto ob morju. Vendar, po sprehodu do obale in prodnate plaže, našli boste najbolj spektakularne pečine. Pečine starega Hunstantona so plasti pisanega peščenjaka; zarjavel ingverjev peščenjak, rdeči apnenec, prelit s kredo, obdan z zelenimi algami in modrim morjem.

zato, čudovita plaža Hunstanton je popolnoma osupljiva, še posebej ob sončnem zahodu. V tem času dneva, pečine spreminjajo barve, kontrast med morjem in pečinami je še bolj značilen. Kljub svoji naravni lepoti, malo jih pozna tega skrivnega kraja v Vzhodni Angliji. tako, raje pohitite in rezervirajte vozovnico za vlak do plaž Hunstanton, preden to izve preostali svet.

Amsterdam do Londona z vlakom

Pariz do Londona z vlakom

Berlin do Londona z vlakom

Bruselj do Londona z vlakom

Skrivna obala in pečine v Hunstantonu, Norfolk

 

10. Polotok Applecross na Škotskem

To škotsko čudo je bilo dostopno po cesti šele leta 1975, z vijugasto in strmo cesto, ki prečka polotok ob obali. tako, če ste želeli obiskati ta oddaljeni dragulj, na potovanje z ladjo si se moral zanesti sam, kot ostali prebivalci tega otoka.

Applecross je čudovita vasica na polotoku obale Škotske. Na razkošnih zelenih gričih se razprostirajo majhne hišice in hišice, s pogledom na morje, vam bo vzelo sapo.

Samo z 544 prebivalci, razlogov za potovanje v Applecross je zelo malo, ampak živahni in slikoviti pogledi, popolnoma si prislužite mesto med prvimi 10 skrivna mesta na svetu. Poleg tega, Camusterrach in Ard-dhubh sta še dve naselji, ki ju ne smete zamuditi pri raziskovanju, saj se jih tudi modernizacija komaj dotakne.

 

Zeleni polotok Applecross na Škotskem

 

tukaj na Shrani vlaku, z veseljem vam bomo pomagali načrtovati nepozabno potovanje na vrh 10 najbolj skrivna mesta na svetu z vlakom.

 

 

Ali želite vdelati našo objavo v blogu »Na vrh 10 Skrivna mesta na svetu «na vaše spletno mesto? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsl%2Fsecret-places-world%2F – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)