Waktu membaca: 7 minit
(Lepas Kemaskini: 03/03/2023)

Puncak gunung yang menakjubkan, lembah yang mekar, air terjun, tasik, dan hidupan liar yang pelbagai, Rumah Eropah di kawasan simpanan alam yang paling tidak dapat dilupakan di dunia. Membelanjakan tanah hijau yang mekar pada musim bunga, 5 dari cagar alam yang paling indah di Eropah adalah taman negara terlindung yang mengalu-alukan pelancong dari seluruh dunia. Sekiranya anda berminat untuk mendaki, trekking, atau menikmati tempat perlindungan alam, maka anda akan menyukai kami 5 cadangan alam semula jadi yang tidak dapat dilupakan di Eropah.

 

1. Cagar Alam Belluno Dolomite Di Itali

Cagar alam Belluno didirikan di 1990 untuk melindungi alam liar yang indah dari Dolomites. Terletak di pinggir Dolomite in utara Itali, Taman semula jadi Belluno sungguh menakjubkan pada musim bunga. yang bukit hijau dan gunung yang menakjubkan puncak ditutup dengan permaidani bunga. Tidak kira tahap kecergasan anda, anda akan bersenang-senang meneroka kawasan semulajadi ini, kerana terdapat pelbagai laluan. Cagar alam Belluno di Eropah sangat sesuai untuk pemula dan pendaki yang berpengalaman.

32000 hektar flora langka dan batu kapur, kawasan simpanan semula jadi Belluno meluas dari lembah Cismon hingga lembah Piave. Kepelbagaian yang kaya adalah dalam fauna dan budaya terima kasih kepada banyak kampung di kawasan lembah Piave. Demikianlah ketika anda mengunjungi kawasan perlindungan alam Belluno di Eropah, anda berpeluang menjalani perjalanan penerokaan keajaiban alam dan permata budaya.

Cara Menuju Cagar Alam Belluno?

Cagar alam Belluno adalah kurang daripada 3 jam perjalanan kereta api dari Venice.

Di mana saya boleh tinggal di sekitar Taman Belluno?

Terdapat banyak pondok gunung, B&B, dan hotel.

Berapa Hari Yang Harus Saya Luangkan di Cagar Alam Belluno?

Rizab Belluno Dolomites adalah salah satu yang terbesar dan 5 cagar alam yang paling tidak dapat dilupakan di Eropah. juga, Belluno adalah taman semula jadi yang indah, jadi anda harus menghabiskan sekurang-kurangnya 3 hari meneroka dan menikmati lagun, gunung, dan kemegahan semula jadi.

Harga Kereta Api Florence ke Milan

Harga Kereta Api Florence ke Venice

Harga Kereta Api Milan ke Florence

Harga Kereta Api Venice ke Milan

 

A trip to an Unforgettable Nature Reserves Europe

 

2. Cagar Alam Hohe Tauern Di Austria

Cagar alam terbesar di Pegunungan Alpen Eropah terletak di Austria. Hohe Tauern adalah tempat tinggal 10,000 spesies haiwan, 1,800 tanaman, dan Grossglockner, Puncak tertinggi di Austria, di 4,798 meter dari aras laut. Puncak yang luar biasa ini terletak di antara 200 puncak lain, fauna hijau, tasik gunung, dan air terjun.

Lembah cagar alam Hohe Tauern penuh dengan glasier yang luar biasa, kampung kuno dan indah pandangan, permaidani bunga, dan hutan. Taman alam Eropah ini adalah tempat perlindungan pengunjung dan penduduk yang bertuah di kawasan sekitarnya. khususnya, Jejak Alam Semulajadi Umbalfalle dengan air terjun dan sungai, di mana anda akan melihat beberapa air terjun paling menakjubkan di Eropah.

Cara Menuju Cagar Alam Hohe Tauern?

Cagar alam Hohe Tauern sangat dekat dengan bandar Mallnitz. Vienna ke Hohe Tauern dengan kereta api sudah hampir 5 Jam.

Di mana saya boleh tinggal di sekitar Taman Hohe Tauern?

Mallnitz adalah sebuah bandar yang terkenal di Hohe Tauern dengan banyak pilihan tempat penginapan.

Berapa Hari Yang Harus Saya Luangkan Di Hohe Tauern?

Terdapat banyak laluan mendaki yang pelbagai di dalamnya Tauern tinggi rizab alam semula jadi, jadi merancang a 4-5 perjalanan hari adalah yang terbaik. Dengan cara ini anda dapat menjelajah taman dan berhampiran bandar.

Harga Kereta Api Munich ke Salzburg

Harga Kereta Api Vienna ke Salzburg

Harga Kereta Api Graz ke Salzburg

Harga Kereta Api Linz ke Salzburg

 

Hohe Tauern Nature Reserve In Austria

3. Cagar Alam Ecrins Di Perancis

Semasa anda melintasi kawasan semula jadi yang menakjubkan ini di Pegunungan Alpen Perancis, pastikan berjaga-jaga dengan helang, jongkong, rungut willow, dan banyak haiwan liar yang lain yang memanggilnya pulang. Rizab yang menakjubkan di Pergunungan Alps Eropah ini adalah salah satu yang paling indah Taman Kebangsaan anda berpeluang menemui.

Dengan glasier, gunung tinggi, tanah hijau alpine, dan udara segar, Pemandangan dan pemandangan Ecrins akan memikat jiwa anda.

Cara Menuju Cagar Alam Ecrins?

Anda boleh sampai ke taman nasional Ecrins dari mana sahaja di Perancis. Cagar alam terletak berhampiran sempadan Perancis dengan Itali. Ia berhampiran dengan Lyon, Marseilles, dan Geneva di Switzerland, jadi perjalanan kereta api ke seluruh Perancis ke Ecrins adalah pilihan yang bagus.

Di mana saya boleh tinggal di sekitar Ecrins Park?

Dari hotel mesra keluarga hingga sewa percutian, terdapat pelbagai pilihan tempat penginapan di sekitar kawasan semula jadi Ecrins.

Berapa Hari Yang Harus Saya Luangkan Dalam Ecrins?

Terpulang pada anda. Sama ada anda memutuskan untuk mendedikasikan 7 hari atau pergi untuk cuti hujung minggu, anda akan mempunyai perjalanan yang sangat indah.

Harga Kereta Api Marseilles ke Lyon

Harga Kereta Api Paris ke Lyon

Harga Kereta Api Lyon ke Paris

Harga Kereta Api Lyon ke Avignon

 

Ecrins Nature Reserve In France

4. Cagar Alam Saxon Jerman dan Bohemia Switzerland Di Republik Czech

Kawasan semula jadi Saxon Switzerland yang luar biasa membentang dari Jerman ke Republik Czech. Pergunungan batu kapur Elbe dan formasi batuan Pravcicka Brana yang terkenal di dunia telah memaparkan “Singa, ahli sihir, dan filem Wardrobe ”. Cagar alam yang menakjubkan ini adalah salah satu cagar alam yang paling tidak dapat dilupakan di Eropah dengan banyak pandangan mesra Instagram di bahagian atas gaung.

Musim panas atau musim sejuk, jalan hijau, dan laluan ditandai dengan baik dan mudah dibezakan dalam tumbuh-tumbuhan hijau di kedua-dua sisi gaung dan sungai. Saxon Jerman, atau Bohemia Switzerland, bergantung pada perjalanan asal atau tujuan akhir anda, yang merupakan syurga oasis dan mendaki yang indah untuk pelancong dari seluruh dunia.

Cara Mendapatkan Ke Cagar Alam Saxon Jerman Atau Bohemia Switzerland?

Anda boleh sampai ke cagar alam yang menakjubkan ini di Eropah dengan lawatan sehari dari Prague atau Dresden.

Di mana saya boleh tinggal di sekitar Taman Negara?

Oleh kerana cagar alam ini terletak di perbatasan kedua Jerman dan Republik Czech, pilihan tempat penginapan tidak berkesudahan.

Berapa Hari Yang Harus Saya Luangkan di Bohemia Switzerland?

Perjalanan sehari adalah satu kemestian mutlak, dan jika anda dapat menghabiskan beberapa hari, maka sangat digalakkan.

Harga Kereta Api Nuremberg ke Prague

Harga Kereta Api Munich ke Prague

Harga Kereta Api Berlin ke Prague

Harga Kereta Api Vienna ke Prague

 

 

5. Cagar Alam Ordesa Dan Monte Perdido Di Perancis

Terletak betul-betul di tengah-tengah antara Sepanyol dan Perancis, Ordesa dan Gunung Perdido adalah beberapa cagar alam yang paling menakjubkan di Eropah. Walaupun terletak di sebelah Perancis dengan puncak 3,355 m. nama pergunungan Monte Perdido menerima namanya kerana ia tidak dapat dilihat dari sisi sempadan Perancis.

Ordesa yang spektakuler adalah kedua-duanya a Tapak Warisan Dunia UNESCO di Eropah dan rizab biosfera hidupan liar dan fauna. Ia adalah rumah bagi lembah Ordesa, air terjun, hidupan liar yang pelbagai, termasuk helang emas, dan 32 spesies mamalia. Semasa anda mendaki dan mengagumi pemandangan pegunungan Pyrenees, pastikan anda mencari Marmots, Penjaja, dan burung hantu, serta. Oleh itu, Cagar alam Ordesa dan Monte Perdido adalah tempat perlindungan dan destinasi yang menakjubkan di Eropah untuk semua jenis pelancong.

daripada 3 jam hingga 2 perjalanan trekking selama sehari, Ordesa menawarkan laluan mendaki yang pelbagai, untuk tahap kecergasan yang berbeza.

Cara Menuju Cagar Alam Ordesa?

Cadangan Ordesa dan Monte Perdido dapat dicapai dari Perancis dan Sepanyol. Dari Zaragosa ke Torla-Ordesa sudah hampir 5 jam atau 3 beberapa jam dari Barcelona. Sekiranya anda melancong ke Perancis, maka Toulouse adalah 7 berjam-jam.

Di mana saya boleh tinggal di sekitar Taman Ordesa?

Anda boleh mencari pilihan tempat penginapan yang hebat di Torla, dari rumah tumpangan dan hotel.

Berapa Hari Yang Harus Saya Luangkan di Cagar Alam Ordesa?

Ordesa dan Gunung Perdido juga dikenali sebagai taman Yosemite di Eropah. Oleh itu, anda mesti tinggal sekurang-kurangnya 3 hari, termasuk masa mendaki dan berehat.

5 cagar alam yang paling tidak dapat dilupakan di Eropah menawarkan pemandangan epik dan laluan mendaki ke air terjun yang menakjubkan di dunia. Oleh itu, mengembara melintasi lembah hijau, mengagumi ladang bunga dan puncak gunung adalah hadiah terbaik yang dapat anda berikan kepada diri sendiri. Tidak ada yang lebih santai dan memberi inspirasi daripada alam liar di negara-negara yang paling menakjubkan di Eropah.

Harga Kereta Api Paris ke Rouen

Harga Kereta Api Paris ke Lille

Harga Keretapi Rouen ke Brest

Harga Kereta Api Rouen ke Le Havre

 

Ordesa And Monte Perdido

 

di sini, di Simpan Kereta Api, kami akan dengan senang hati membantu anda merancang percutian anda ke kawasan semula jadi pilihan anda dengan kereta api.

 

 

Adakah anda mahu menyematkan catatan blog kami "5 Cagar Alam Paling Tidak Dapat Dilupakan Di Eropah" ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/unforgettable-nature-reserves-europe/?lang=ms - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)