Waktu membaca: 8 minit
(Lepas Kemaskini: 25/06/2021)

Berwarna-warni, eksotik, dan luar biasa dari segi ciri dan tempat habitatnya, anda akan menemui ini 12 haiwan yang paling unik untuk dilihat di Eropah. mendiami lautan terdalam, Alps tertinggi, atau berehat di kawasan hutan hijau Eropah, pastikan anda memerhatikan haiwan liar yang menakjubkan ini di jalan keluar seterusnya anda di Eropah.

 

1. Haiwan Unik Untuk Dilihat Di Eropah: Lynx Eropah

Mendiami Switzerland, Perancis, Itali, dan Republik Czech, Lynx Eropah adalah kucing liar yang unik. Lynx mempunyai ekor pendek, bulu coklat dengan bintik-bintik, begitu mudah dilihat di hutan musim sejuk yang bersalji.

Anda akan menjumpai kucing liar ini keturunan kucing domestik yang menarik, dan cheetah berbintik liar.

Di mana saya boleh melihat Lynx Eropah di Eropah?

yang Hutan Bavarian adalah tempat yang menakjubkan untuk melihat Lynxes dan keturunan mereka.

Dusseldorf ke Munich Dengan Keretapi

Dresden ke Munich Dengan Keretapi

Nuremberg ke Munich Dengan Keretapi

Bonn ke Munich Dengan Kereta Api

 

European Lynx in the snow is a Unique Animals To See

 

2. Haiwan Unik Untuk Dilihat Di Eropah: Puffin

Anda dapat melihat makhluk-makhluk cantik ini dari pertengahan April di tebing pantai. Sebagai contoh, Pulau Skomer di Wales Barat adalah destinasi yang indah untuk hidupan liar dan fotografi Puffin. Sebagai tambahan, pantai Brittany adalah satu lagi lokasi yang luar biasa untuk mengagumi burung laut Atlantik.

Puffin mencapai hingga 30 panjang cm dan 20 cm tinggi. lebih-lebih lagi, dengan paruh oren dan bulatan di mata, anda akan mendapati bahawa mereka sangat mudah melihat burung laut yang indah ini di tebing di tepi laut. dengan 90% dari keseluruhan populasi global di Eropah, anda boleh mengagumi seluruh jajahan di pinggir pantai Eropah sepanjang tahun.

Di mana saya boleh melihat Puffins di Eropah?

Pantai Brittany di Perancis dan Pulau Skomer adalah tempat yang bagus di mana anda dapat melihat Puffin.

Amsterdam ke Paris Dengan Keretapi

London ke Paris Dengan Keretapi

Rotterdam ke Paris Dengan Keretapi

Brussels ke Paris Dengan Keretapi

 

Puffin is a Unique Animals To See In Europe

 

3. Haiwan Unik Untuk Dilihat Di Eropah: Saiga

The Saiga adalah antelop yang unik, malangnya, terancam sekarang. Saiga adalah salah satu 12 haiwan paling unik yang dapat anda lihat di Eropah. Dengan hidungnya yang tidak biasa, haiwan unik ini dengan mudah dapat menyesuaikan diri dengan iklim sejuk dan panas, kerana bentuk hidung berfungsi untuk tujuan ini.

Oleh itu, Saiga tidak mempunyai rumah tetap dan boleh berhijrah hingga 1000 km antara musim panas dan musim sejuk. lebih-lebih lagi, ia boleh berjalan berpuluh-puluh km sehari dan kebanyakannya aktif pada siang hari. Fakta menarik tentang Saiga adalah bahawa selain tanaman dan rumput, ia memakan tumbuhan beracun kepada haiwan lain.

Di mana saya boleh melihat Saiga di Eropah?

Anda dapat melihat Saiga di kawasan pergunungan dan hutan Carpathian yang indah.

 

Saiga is the wild in Europe

 

4. Haiwan Unik Untuk Dilihat Di Eropah: Pine Marten

Sekiranya anda mengembara melalui hutan dan hutan Eropah, kemungkinan besar anda akan menemui Pine Marten yang unik. Pine Martens tinggal di lubang pokok dan pendaki yang cukup baik, jadi pastikan untuk mencari jika anda mahu melihat makhluk istimewa ini.

The Pine Martens berwarna coklat kekacang, dengan bib kuning muda di leher. Oleh itu walaupun di kawasan hutan, sukar untuk kehilangan haiwan yang menarik ini di dahan pokok, dengan bib kuning itu.

Di mana saya boleh melihat Pine Martens?

Tanah tinggi di Scotland dan Ireland, adalah tempat terbaik untuk melihat Pine Marten.

 

The Pine Marten is among the Unique Animals To See In Europe

 

5. Haiwan Unik Untuk Dilihat Di Eropah: Kadal Hijau Eropah

pada 40 berukuran cm, sangat sukar untuk kehilangan kadal hijau Eropah. Kadal unik ini mempunyai bahagian belakang berwarna hijau terang dan perut kuning. Menariknya, semasa musim kawin, lelaki berubah warna menjadi biru terang.

Kadal Hijau tinggal di ketinggian tinggi 2000 meter, supaya, semasa anda mendaki di pergunungan Austria, pastikan anda melihat-lihat. Sekiranya anda melakukan perjalanan dari musim luruh hingga musim sejuk, maka anda mungkin akan melihat kadal ini di gua dan tempat persembunyian kering. Walau bagaimanapun, pada musim panas, bermula bulan Mac, keindahan ini akan menjadi panas di bawah sinar matahari.

Di mana saya boleh melihat kadal hijau?

Anda dapat melihat kadal hijau ini duduk di bawah sinar matahari di atas batu, di seluruh Eropah, Austria, Jerman, hingga ke Romania, dan Turki.

Salzburg ke Vienna Dengan Keretapi

Munich ke Vienna Dengan Keretapi

Graz ke Vienna Dengan Keretapi

Prague ke Vienna dengan Keretapi

 

the gorgeous European Green Lizard

 

6. Haiwan Unik Untuk Dilihat Di Eropah: Flamingo merah jambu

Flamingo merah jambu yang indah menghuni salah satu rizab alam liar terbaik di Eropah. Flamingo merah jambu hidup dengan kuda liar yang menakjubkan di rizab Camargue di Perancis. Flamingo merah jambu telah menjadi simbol Camargue, dalam warna merah jambu yang bersemangat.

Di lagun, tanah paya, atau terbang ke atas, mempamerkan kecantikan mereka, flamingo merah jambu adalah pemandangan yang luar biasa. Semasa anda berjalan melalui 4 jejak di Camargue, anda akan cepat memahami mengapa burung ini menjadi salah satu 12 haiwan paling unik untuk dilihat di Eropah.

Di mana saya boleh melihat Flamingo merah jambu di Camargue Reserve?

Camargue adalah cagar alam yang besar di Perancis. Untuk melihat burung yang unik ini, menuju ke Taman Ornitologi.

Lyon ke Toulouse Dengan Keretapi

Paris ke Toulouse Dengan Keretapi

Senang ke Toulouse Dengan Keretapi

Bordeaux ke Toulouse Dengan Keretapi

 

Flying Pink Flamingo

 

7. Paus di Ireland

Sekiranya anda berlayar di Selatan Ireland, di suatu tempat di kejauhan, kepala yang berpusing mungkin muncul dari bawah air. Ini mungkin ikan paus Humpback, ikan paus yang luar biasa dan besar yang tinggal di lautan di sekitar Ireland.

Walaupun saiznya mengagumkan dan menakutkan, 12-16 meter, mereka tidak berbahaya dan lemah lembut. Paus yang indah ini tiba pada akhir musim luruh, menyanyikan lagu-lagu kompleks mereka, berkekalan antara 10-20 minit.

Di mana saya boleh melihat ikan paus Humpback?

Scotland, Ireland, England bagus untuk menonton ikan paus.

 

 

8. Haiwan Unik Untuk Dilihat Di Eropah: Serigala

Menarik dan menakutkan, serigala adalah salah satu haiwan yang terancam punah di Eropah. Haiwan unik ini mudah menyesuaikan diri dengan mana-mana habitat, dalam warna penyamaran mereka, dan bersaiz besar. Terdapat banyak baka serigala, tetapi serigala rata-rata boleh mencapai hingga 70 kg.

Serigala tinggal di hutan, dalam pek, dan dianggap haiwan yang sangat dilindungi di Eropah. Terdapat pusat pemuliharaan dan rizab untuk melindungi serigala dan memberi mereka keadaan terbaik agar mereka tidak pupus sepenuhnya.

Di mana saya dapat melihat serigala di Eropah?

Wilayah Liguria di Itali, Hutan Bavaria, dan Poland adalah serigala’ habitat pilihan.

 

Special Wolves Animals To See In Europe

 

9. Haiwan Unik Untuk Dilihat Di Eropah: Lumba-lumba

Menyimbah dan menyanyi di perairan pantai Itali, lumba-lumba yang indah adalah pemandangan yang indah. Walaupun semua orang mungkin melihat ikan lumba-lumba dalam gambar, taman air, atau kebun binatang di Eropah, tidak ada yang setanding dengan berlayar dan mengagumi makhluk yang indah ini.

Masa terbaik untuk melihat ikan lumba-lumba adalah pada musim panas ketika cuaca lebih panas, dan anda boleh mengikuti lawatan perahu lumba-lumba.

Di mana saya boleh melihat ikan lumba-lumba di Itali?

yang pantai Cinque Terre yang indah dan laut Liguria adalah tempat yang tepat untuk melihat ikan lumba-lumba liar di Itali.

La Spezia ke Riomaggiore Dengan Keretapi

Florence ke Riomaggiore Dengan Kereta Api

Modena ke Riomaggiore Dengan Kereta Api

Livorno ke Riomaggiore Dengan Keretapi

 

Dolphins in Italy jumping over water

 

10. Jerung berjemur

Apabila kebanyakan orang mendengar “jerung” tindak balas yang paling semula jadi adalah ketakutan dan ketakutan. Walau bagaimanapun, Basking Shark yang kuat mungkin berukuran besar dan menakutkan, tetapi jerung ini hanya memakan plankton.

Oleh itu, anda boleh merasa selamat sepenuhnya mengenai perkara ini 12 nada dan 12 ikan meter. The Basking Shark adalah jerung kedua terbesar di UK, dan yang paling baik dilihat dari tebing pada musim panas. jadi, jika anda melihat sirip segi tiga besar dan badan kelabu, kemudian hulurkan salam dan sediakan kamera anda untuk menangkap Basking Shark.

Di mana saya boleh melihat Basking Sharks Inn di UK?

di luar pantai Cornwell, Isle of Men, dan banyak pantai West England, anda dapat melihat hiu berjemur di habitat semula jadi mereka.

 

Basking Sharks looks similar to whales

 

11. Haiwan Unik Untuk Dilihat Di Eropah: Wolverine

Keadaan huru-hara, Keadaan huru-hara, adalah nama panggilan wolverine dalam bahasa Latin, diterjemahkan ke Gluten. Nama yang tidak biasa ini sesuai dengan ahli terbesar dalam keluarga Mustelidae – sempurna kerana mereka mempunyai selera makan yang luar biasa.

Atas sebab ini, serigala mungkin bergerak jauh untuk mencari makanan, dan kini boleh didapati di seluruh Eropah.

Di mana saya boleh melihat Wolverines?

Secara umumnya, populasi serigala tertumpu di Rusia, si Taiga, dan Asia. lebih-lebih lagi, anda juga dapat melihat serigala di taman hidupan liar dataran tinggi di UK.

 

Wolverine is a Rare and part of the Unique Animals To See In Europe

 

12. Haiwan Unik Untuk Dilihat Di Eropah: Alpine Ibex

Tinggi di 4000 meter, antara puncak gunung bersalji, ke tebing berbatu, anda akan menjumpai Alpine Ibex. Dengan tanduk yang boleh tumbuh hingga 140 cm, kambing gunung ini adalah salah satu haiwan yang paling mengagumkan dan unik di Eropah.

Pertama, mendiami Pergunungan Eropah, Alpine Ibex, tidak begitu mudah dilihat berbanding dengan Hiu Basking dan kadal hijau. Selain daripada, kuku mereka memudahkan Ibex memanjat dan melepaskan diri dari pemangsa di Pegunungan Alpen yang berbatu.

Di mana saya boleh melihat The Alpine Ibex?

Pegunungan Alpen Itali dan Swiss Alps mempunyai beberapa sudut pandangan yang menakjubkan untuk hidupan liar dan menonton Alpine Ibex.

Zurich ke Wengen Dengan Keretapi

Geneva ke Wengen Dengan Keretapi

Bern ke Wengen Dengan Keretapi

Basel ke Wengen Dengan Keretapi

 

Mountain Alpine Ibex

 

di sini, di Simpan Kereta Api, kami akan dengan senang hati membantu merancang perjalanan ke tempat terbaik untuk menonton hidupan liar. Perjalanan kereta api ke seluruh Eropah sangat sesuai untuk melakukan perjalanan ke habitat semula jadi haiwan unik ini di Eropah.

 

 

Adakah anda ingin menyematkan catatan blog kami "12 Haiwan Paling Unik Untuk Dilihat Di Eropah" ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Funique-animals-europe%2F%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)