Реадинг Тиме: 8 минута
(Последње ажурирано: 25/06/2021)

Разнобојан, егзотично, и изванредан по карактеристикама и месту станишта, наћи ћете ове 12 животиње јединствене животиње које се могу видети у Европи. насељавајући најдубље океане, највиши Алпи, или одмарање у зеленим европским шумама, будите сигурни да будете у потрази за овим невероватним дивљим животињама на следећој европској походу.

 

1. Јединствене животиње које треба видети у Европи: Европски рис

Насељавајући Швајцарску, Француска, Италија, и Чешка, европски рис је јединствена дивља мачка. Рис има кратак реп, смеђе крзно са мрљама, тако лако уочити у снежној зимској шуми.

Наћи ћете ову дивљу мачку фасцинантну расу домаће мачке, и дивљи пегави гепард.

Где могу да видим европског риса у Европи?

Тхе Баварскиј лес је невероватно место за уочавање рисова и њихових потомака.

Дизелдорф до Минхена возом

Дрезден до Минхена возом

Нирнберг до Минхена возом

Бон до Минхена возом

 

European Lynx in the snow is a Unique Animals To See

 

2. Јединствене животиње које треба видети у Европи: Пуффин

Ова прелепа створења можете најбоље уочити од средине априла уз обалне литице. На пример, Острво Скомер у западном Велсу је дивно одредиште за дивље животиње и пуффин фотографије. Додатно, обала Бретање је још једно невероватно место за дивљење атлантским морским птицама.

Пуффинс допиру до 30 цм дужине и 20 цм висине. штавише, са наранџастим кљуном и круговима на очима, открит ћете да је врло лако уочити ове љупке морске птице на литицама поред океана. са 90% целокупне глобалне популације у Европи, већину године можете се дивити читавим колонијама уз обале Европе.

Где могу да видим пуффине у Европи?

Бретанска обала у Француској и острво Скомер су сјајна места на којима можете видети Пуффин.

Воз од Амстердама до Париза

Лондон за Париз возом

Воз од Ротердама до Париза

Брисел до Париза возом

 

Puffin is a Unique Animals To See In Europe

 

3. Јединствене животиње које треба видети у Европи: Саига

Саига је јединствена антилопа, нажалост, данас угрожени. Саига је једна од 12 најјединственијих животиња које можете видети у Европи. Са својим необичним носом, ова јединствена животиња се лако може прилагодити хладној и врућој клими, пошто облик носа служи у ту сврху.

стога, Саига нема фиксни дом и може се мигрирати до 1000 км између лета и зиме. штавише, дневно може да препешачи десетине километара и углавном је активан током дана. Занимљива чињеница о Саиги је да поред биљака и траве, једе отровне биљке другим животињама.

Где могу да видим Саигу у Европи?

Саигу можете уочити у прелепим карпатским планинама и шумама.

 

Saiga is the wild in Europe

 

4. Јединствене животиње које треба видети у Европи: Пине Куна

Ако случајно пешачите европским шумама и шумама, највероватније ћете срести јединствену борову куну. Пине Мартенс живе у рупама на дрвету и прилично су добри пењачи, зато будите сигурни да ћете подићи поглед ако желите да уочите ово посебно створење.

Пине Мартенс су у кестен-смеђој боји, са светло жутим опрсником око врата. Стога чак и у шуми, биће тешко пропустити ову фасцинантну животињу на грани дрвета, са оном жутом опрсницом.

Где могу да видим Пине Мартенс?

Горје у Шкотској и Ирској, су најбоља места за разгледање борове куне.

 

The Pine Marten is among the Unique Animals To See In Europe

 

5. Јединствене животиње које треба видети у Европи: Европски зелени гуштер

у 40 цм величине, заиста ће бити тешко пропустити европског зеленог гуштера. Овај јединствени гуштер има светло зелена леђа и жути стомак. занимљиво, током сезоне парења, мужјаци мењају боју у светло плаву.

Зелени гуштер живи на великој надморској висини 2000 метара, тако, док планинарите аустријским планинама, обавезно се осврните око себе. Ако путујете од јесени до зиме, тада ћете вероватно видети ове гуштере у пећинама и сувим скровиштима. Међутим, у лето, почев од марта, ове лепотице ће се загрејати на сунцу.

Где могу да видим зеленог гуштера?

Овог зеленог гуштера можете видети како седи на сунцу на камењу, широм Европе, Аустрија, Немачка, до Румуније, и Турској.

Салзбург до Беча возом

Минхен до Беча возом

Грац до Беча возом

Праг до Беча возом

 

the gorgeous European Green Lizard

 

6. Јединствене животиње које треба видети у Европи: Пинк Фламинго

Прелепи ружичасти фламинги настањују један од најбољи резервати природе дивљине у Европи. Ружичасти фламингоси живе са невероватним дивљим коњима у резервату Цамаргуе у Француској. Ружичасти фламинго постао је симбол Цамаргуе, у својим живописним ружичастим бојама.

У лагунама, мочвара, или лети горе, показујући њихову лепоту, ружичасти фламинго је чудесан призор. Док шетате кроз 4 стазе у Цамаргуеу, брзо ћете схватити зашто је ова птица једна од 12 најјединственијих животиња у Европи.

Где могу да видим ружичасти фламинго у резервату Цамаргуе?

Цамаргуе је огроман природни резерват у Француској. Да би се видела ова јединствена птица, упути се ка Орнитолошки парк.

Лион до Тулуза возом

Воз од Париза до Тулуза

Лепо до Тулуза возом

Бордо до Тулуза возом

 

Flying Pink Flamingo

 

7. Китови у Ирској

Ако случајно пловите на југу Ирске, негде у даљини, окрхнута глава може искочити из подводне воде. Ово би могао бити грбави кит, величанствени и огромни кит који живи у океану око Ирске.

Упркос импресивној и застрашујућој величини, 12-16 метара, безопасни су и нежни. Ови прелепи китови стижу у касну јесен, певајући њихове сложене песме, у трајању између 10-20 минута.

Где могу да видим грбавог кита?

Шкотска, Ирска, Енглеска је одлична за посматрање китова.

 

 

8. Јединствене животиње које треба видети у Европи: Вукови

Фасцинантно и застрашујуће, вукови су једна од угрожених животиња у Европи. Ове јединствене животиње се лако прилагођавају било ком станишту, у њиховим маскирним бојама, и велике величине. Раса вукова је много, али просечан вук може досећи и до 70 кг.

Вукови живе у шумама, у пакетима, и сматра се високо заштићеним животињама у Европи. Постоје заштитни центри и резервати који штите вукове и пружају им најбоље услове како не би потпуно изумрли.

Где могу да видим вукове у Европи?

Регија Лигурија у Италији, Баварска шума, а Пољска вукови’ жељено станиште.

 

Special Wolves Animals To See In Europe

 

9. Јединствене животиње које треба видети у Европи: Делфини

Пљускање и певање у водама италијанске обале, дивни делфини су предиван призор. Док су сви вероватно видели делфине на сликама, водени паркови, или зоолошким вртовима у Европи, ништа се не може упоредити са једрењем и дивљењем овим дивним створењима.

Делфине је најбоље видети лети, када је топлије, и можете ићи у обилазак чамца за посматрање делфина.

Где могу да видим делфине у Италији?

Тхе прелепе обале Цинкуе Терре и Лигурско море су савршено место за гледање дивљих делфина у Италији.

Ла Специја до Риомаггиореа возом

Фиренца до Риомаггиоре возом

Модена до влака у Риомаггиоре

Ливорно до Риомаггиореа возом

 

Dolphins in Italy jumping over water

 

10. Баскинг Схаркс

Кад већина људи чује “ајкула” најприроднија реакција је крештав и страх. Међутим, моћна Баскинг Схарк може бити огромна и застрашујуће величине, али ова ајкула једе само планктон.

стога, можете се осећати потпуно сигурно око њих 12 тонове и 12 метара рибе. Баскинг Схарк је друга по величини ајкула у Великој Британији, а најбоље се види са литица током лета. Тако, ако видите велику троугласту перају и сиво тело, затим махните здраво и припремите камеру за пуцање Баскинг Схарк.

Где могу да видим баскинг Схаркс Инн, Велика Британија?

поред обала Цорнвелла, острво Мен, и многе обале западне Енглеске, можете видети ајкуле које се греју у њиховом природном станишту.

 

Basking Sharks looks similar to whales

 

11. Јединствене животиње које треба видети у Европи: ждеравац

Неред, Неред, је надимак вучице на латинском, преведено на глутен. Ово необично име одговара највећем члану породице Мустелидае – савршено јер имају необично велики апетит.

Из тог разлога, вукови могу путовати далеко у потрази за храном, и сада се може наћи широм Европе.

Где могу да видим Волверинес?

Обично, популација вучјака је концентрисана у Русији, тајга, и Азија. штавише, можете видети и вучице у планински парк дивљих животиња у Великој Британији.

 

Wolverine is a Rare and part of the Unique Animals To See In Europe

 

12. Јединствене животиње које треба видети у Европи: Алпине Ибек

Високо у 4000 метара, између снежних планинских врхова, до стеновитих литица, наћи ћете Алпски козорог. Са роговима који могу нарасти до 140 центиметар, ова планинска коза је једна од најупечатљивијих и јединствених животиња у Европи.

Прво, насељавајући европске Алпе, алпски козорог, није тако лако уочити у поређењу са морским псима и зеленим гуштерима. Осим тога, својим копитима Ибекима је лако да се попну и побегну предаторима у стеновитим Алпима.

Где могу да видим алпски козорог?

Италијански Алпи и Свисс Алпс имати неколико невероватне тачке гледишта за посматрање дивљих животиња и алпских козорога.

Воз од Цириха до Венгена

Женева до Венгена возом

Берн до Венгена возом

Базел до Венгена возом

 

Mountain Alpine Ibex

 

ovde у Сачувајте Влак, радо ћемо вам помоћи да испланирате путовање до најбољих места за посматрање дивљих животиња. Путовање возом по Европи идеално је за путовање до природних станишта ових јединствених животиња у Европи.

 

 

Да ли желите да на своју веб страницу уградите наш пост на блогу „12 најпопуларнијих животиња у Европи“? Можете или узети наше фотографије и текст и да нам дају кредит, позивајући се на овај блог пост. Или кликните овде: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Funique-animals-europe%2F%3Flang%3Dsr- (Спустите мало да види Ембед Цоде)

  • Ако желите да будете добри према својим корисницима, можете их водити директно у нашим страницама претраге. На овом линку, наћи ћете наше најпопуларније возне руте - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Унутра имамо линкове за енглески одредишне странице, али такође имамо https://www.saveatrain.com/fr_routes_sitemap.xml, и можете променити / ру до / ЕС или / де и више језика.