Реадинг Тиме: 8 минута
(Последње ажурирано: 18/11/2022)

99% трагача за дивљим животињама одлучили су да путују у Африку на епско сафари путовање. Међутим, изабрали смо 10 најбоље дестинације за дивље животиње на свету, од Европе до Кине, мање путовали, али најнезаборавнија и посебна места.

 

1. Јиузхаигоу у Кини

Дом 40% дивљих животињских врста, и фауна у Кини, долина Јиузхаигоу је 4800 метара висине. Долина Јиузхаигоу је једна од 10 најбоља одредишта за дивље животиње на свету са а дах пејзаж и богат екосистем.

У долини Јиузхаигоу, имаћете непроцењиву прилику да видите дивовска панда, Црвена панда, Сечуански такин, и мајмуна с прстима. Ово је само неколико других ретких животиња које вековима живе у долини Јиузхаигоу. Ове угрожене врсте живе на подручју водопада, језера, кречњачке планине, и крашке формације, место изузетне лепоте које ће ваше духове и одмор дивљих животиња подићи на сасвим нови ниво.

Где је долина Јиузхаигоу у Кини?

Прелепа долина Јиузхаигоу налази се у провинцији Сечуан у Кини и доступна је из Пекинга или Ченгдуа.

 

Animal on a tree in Jiuzhaigou Valley, China

 

2. Најбоље дестинације за дивље животиње на свету: Схеннонгјиа у Кини

Да бисте видели сечуанског мајмуна са глатким носом, не треба да путујете далеко јер овај ретки мајмун живи у шумама централне Кине. тако је, Схеннонгјиа Резерват природе у провинцији Хубеи дом је несташном мајмуну, Бели медвед, облачно, заједнички леопарди, и азијски црни медвед.

Додатно, Природни резерват Схеннонгјиа је изузетно леп са високим врховима и ниским рекама. Од зиме до лета, погледи на дивљу природу се мењају током године, обећавајући другачије искуство кад год се одлучите за посету. Међутим, најбоље време за посету је од маја до септембра, и требали бисте резервисати карте.

Где је природни резерват Схеннонгјиа у Кини?

Резерват Схеннонгјиа налази се у центру Кине, и најбоље је да своју базу дивљих животиња направите у граду Муиу.

 

 

3. Најбоље дестинације за дивље животиње на свету: Планина Хуангсхан у Кини

Инспирација песницима и писцима, није изненађујуће што је планина Хуангсхан невероватна дестинација за дивље животиње на свету. Хуангсхан се налази у суптропском климатском појасу у провинцији Анхуи. стога, поред пегавог орла, и азијска дивља мачка, овде су биљке и цвеће најлепше и најпосебније у целој Кини.

Ретке дивље животиње’ станиште су древни борови и гранитне стенске формације, где би се могао винути изнад облака. Све што треба да урадите је да одаберете један од 70 врхове у том подручју због којих застаје дах сценски погледи резервата природе. Суштина, са толико тога за видети, требало би да резервишете 2-3 дана за незабораван одмор на дивљини у Хуангсхан-у.

Где је резерват природе Хуангсхан у Кини?

Планина Хуангсхан је 3 сати удаљен од Шангаја до воз велике брзине, у провинцији Анхуи.

 

Best Wildlife Destinations In The World: Mount Huangshan In China

 

4. Најбоље дестинације за дивље животиње на свету: Лигурија за делфине у Италији

Лигурија и Цинкуе Терре познати су по живописној и живописној обали и градовима. У случају да нисте знали, Лигурија је такође фантастично одредиште за посматрање китова и делфина. Од маја до септембра, могли бисте ићи на једну од многих тура бродом у Лигурији у потрази за фасцинантним морски живот у Италији.

Живописне обале и литице на Цинкуе Терреу пуне су скривених увала, и подморска чуда. Тако, са чамца или зарањајући, и роњење на дах, запањићете се морском дивљином у Лигурији. Празник дивљине у Лигурији несумњиво је један од најбољих начина за летовање.

Ла Специја до Риомаггиореа возом

Фиренца до Риомаггиоре возом

Модена до влака у Риомаггиоре

Ливорно до Риомаггиореа возом

 

Wildlife Dolphin in Liguria In Italy

 

5. Празник дивљине у Пиринејима

Птице грабљивице попут Златног орла који се надвија над вашом главом, а дивокоза и козорог у стазама, Пиринеји су још једно прелепо одредиште за дивље животиње на свету. Запањујући планински врхови, снежне капе, и процветала природа, Француски парк Пиринеји једно је од најбољих одредишта за одмор дивљих животиња у Европи.

Тако, поред пешачења у велелепним Пиринејима, могли бисте на путовање за медведа, или турнеја за фотографисање птица. Иако су француски Пиринеји популарно одредиште за одмор у Европи, подручје је огромно и не би требало да бринете да ће други путници уплашити дивље и лепе животиње.

Који је најбољи начин да се дође до француских Пиринеја?

Узимање Еуростара из Лондона, а тада је воз ТГВ из Париза или Лила за Тулуз најбоља путна рута до Пиринеја.

Лион до Тулуза возом

Воз од Париза до Тулуза

Лепо до Тулуза возом

Бордо до Тулуза возом

 

Wildlife Holiday In The Pyrenees

 

6. Најбоље дестинације за дивље животиње на свету: Цамаргуе У Француској

Национални резерват Цамаргуе у Француској створен је године 1972 и представља заштићени национални парк. Још увек, лагуне и мочваре су најзаштићенија земљишта у Европи, и овде је дом за 400 врста птица и већи ружичасти фламинго.

Овде ћете такође имати прилику да прошетате дуж највеће реке у Европи, Делта, и потражите дивље коње. штавише, иоме од посебних птица које овде можете видети су Љубичасте чапље, Мале чигре, и галеб црноглави.

Најбоље време за одлазак је током лета када стигну птице и сиви коњи.

Који је најбољи начин за путовање у Цамаргуе?

Можете возом од Париза до Нима, марсеилле, или Арлес, а затим аутобус.

Воз од Амстердама до Париза

Лондон за Париз возом

Воз од Ротердама до Париза

Брисел до Париза возом

 

Wildlife Horse Destination In The Camargue, France

 

7. Фиссер Хофе у Аустрији

517 километара дивљине, Фиссер Хофе у западном Тиролу једна је од најбоље чуваних аустријских тајни. Мало људи зна за ово место, али овде ћете наћи лепа места за фотографирање дивљих животиња.

На пролеће је Фиссер Хофе у пуном цвату, и можда ћете имати довољно среће да ухватите изврсног лептира Аполон. можда, угледаћете Црног орла на хоризонту, или друге дивље дивокозе, ибек, и дивље свиње. Међутим, најбољи начин да видите те ретке животиње је планинарење на планину, до 3000 метара, на једној од многих стаза у Фиссер Хофе-у.

Који је најбољи начин да се дође до Фиссер Хофе у Аустрији?

Можете путовати ОББ возовима из велики градови у Аустрији до града Фисс на Тиролу. Салцбург, Беч, или Иннсбруцк до Фисс ОББ возом су популарне руте путовања возом.

Салзбург до Беча возом

Минхен до Беча возом

Грац до Беча возом

Праг до Беча возом

 

Amazing Butterfly in Fisser Hofe, Austria

 

8. Најбоље дестинације за дивље животиње на свету: Дивљина у реци Дунав

Од Шварцвалд у Немачкој, преко Европе до Румуније, река Дунав је једно од најбољих одредишта за дивље животиње на свету. стога, као одличан извор воде и хране, није изненађујуће што је река Дунав једно од најбољих места за уочавање угрожених врста.

На пример, мали европски зиморац један је од величанствених 400 врсте птица које живе у реци Дунав. Додатно, јан Земплен Хиллс, и национални парк Аггтелек, могао си гледати 73 врста сисара, попут црвене лисице и смеђег зеца.

Дизелдорф до Минхена возом

Дрезден до Минхена возом

Нирнберг до Минхена возом

Бон до Минхена возом

 

Best Wildlife Destinations In The World: Mini Birds on The Danube River

 

9. Природни резерват Мерфелдер Бруцх у Немачкој

Дом последњег стада дивљих коња у Европи и једна од најлепших знаменитости икада је поглед на трчање дивљих коња. стога, Парк Хохе Марк је омиљена дестинација за посматрање дивљих животиња.

Додатно, усред шума и зелених површина, можда ћете имати среће да уочите прелепог Дулмен понија. Дулмен пони је пасмина коња, живи у Мерфелдер Бруцх-у, у граду дивљих коња, или Рајна-Вестфалија. Мерфелдер Бруцх је уточиште за обе пасмине коња које слободно живе у свом природном станишту.

Који је најбољи начин за путовање у Мерфелдер Бруцх?

Возом из Британије или било где у Немачкој до Колона и Северне Рајне-Вестфалије. Тада бисте могли да се придружите турнеји или изнајмите аутомобил за Мерфелдер Бруцх.

Воз од Франкфурта до Берлина

Лајпциг до Берлина возом

Хановер до Берлина возом

Воз од Хамбурга до Берлина

 

Merfelder Bruch Nature Reserve In Germany

 

10. Најбоље дестинације за дивље животиње на свету: Венген Цвеће швајцарских Алпа

Сва дивна места на нашем 10 најбоља одредишта за дивље животиње на свету дом су најређим дивљим животињама у Европи. Међутим, Венген је дом невероватне дивље фауне и ботаничко је небо. Налази се у швајцарским Алпима, ставови овде су апсолутно страхопоштовани, са снежним планинама, зелене бујне долине, водопади, и најспектакуларнији цвет.

У јулу дивљи лептири красе ретку орхидеју Лади Слиппер, труба гентијана, сакифрагес, и друго спектакуларно цвеће дуж ледењака Еигер. Ово запањујуће цвеће расте на великим надморским висинама у швајцарским Алпима, уз раскошну долину Лаутербруннен. Тако, будите спремни за планинарење до облака и чистог плавог неба да бисте видели ова чуда природе.

Који је најбољи начин да стигнете до Венген Бернесе Оберланд?

Идите возом до долине Лаутербруннен, а затим возом до села Венген.

Воз од Цириха до Венгена

Женева до Венгена возом

Берн до Венгена возом

Базел до Венгена возом

 

Scenic Wildlife Destinations In The World: Wengen Flowers of the Swiss Alps

 

ovde у Сачувајте Влак, радо ћемо вам помоћи да испланирате незаборавно путовање до њега, или све од 10 најбоље дестинације за дивље животиње на свету: широм Европе или Кине возом.

 

 

Да ли желите да уградите наш пост на блогу „10 најбољих дестинација за дивље животиње на свету“ на своју веб локацију? Можете или узети наше фотографије и текст и да нам дају кредит, позивајући се на овај блог пост. Или кликните овде: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-wildlife-destinations-world%2F%3Flang%3Dsr- (Спустите мало да види Ембед Цоде)

  • Ако желите да будете добри према својим корисницима, можете их водити директно у нашим страницама претраге. На овом линку, наћи ћете наше најпопуларније возне руте - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Унутра имамо линкове за енглески одредишне странице, али такође имамо https://www.saveatrain.com/fr_routes_sitemap.xml, и можете променити / ру до / ЕС или / де и више језика.