Време за четене: 8 минути
(Последната актуализация на: 18/11/2022)

99% от търсачите на дивата природа избират да пътуват до Африка за епично сафари пътуване. въпреки това, ние избрахме 10 най-добрите дестинации за дивата природа в света, от Европа до Китай, по-малко пътуваните, но най-запомнящите се и специални места.

 

1. Jiuzhaigou в Китай

Начало на 40% на дивите животински видове, и фауната в Китай, долината Jiuzhaigou е 4800 метри височина. Долината Jiuzhaigou е един от 10 най-добрите дестинации за диви животни в света с a спиращите дъха пейзажи и богата екосистема.

В долината Jiuzhaigou, ще имате безценен шанс да видите Гигантската панда, червена панда, Съчуан Такин, и маймуната с носа. Това са само някои от другите редки животни, живеещи в долината Жиужайгоу от векове. Тези застрашени видове живеят в район на водопади, езера, варовикови планини, и Кръстови формации, място със забележителна красота, което ще издигне духа ви и празника на дивата природа на съвсем ново ниво.

Къде е долината Jiuzhaigou в Китай?

Красивата долина Jiuzhaigou е в провинция Съчуан в Китай и е достъпна от Пекин или Ченгду.

 

Animal on a tree in Jiuzhaigou Valley, China

 

2. Най-добрите дестинации за дивата природа в света: Shennongjia В Китай

За да видите Сичуанската нос маймуна, не е нужно да пътувате далеч, защото тази рядка маймуна живее в горите на централен Китай. това е вярно, Shennongjia природен резерват в провинция Хубей е дом на палавата маймуна, Бяла мечка, облачно, обикновени леопарди, и азиатска черна мечка.

В допълнение, природният резерват Шеннондзя е изключително красив с високи върхове и ниски реки. От зимата до лятото, възгледите на дивата природа се променят през цялата година, обещавайки различно преживяване всеки път, когато решите да посетите. въпреки това, най-доброто време за посещение е от май до септември, и трябва да резервирате билетите си.

Къде е природният резерват Shennongjia в Китай?

Резерватът Shennongjia е в центъра на Китай, и най-добре е да направите базата си за дивата природа в град Muyu.

 

 

3. Най-добрите дестинации за дивата природа в света: Връх Хуаншан в Китай

Вдъхновение за поети и писатели, не е изненадващо, че планината Хуаншан е невероятна дестинация за диви животни в света. Хуаншан се намира в субтропичен климатичен пояс в провинция Анхуей. Следователно, в допълнение към петнистия орел, и азиатска дива котка, растенията и цветята тук са най-прекрасните и специални в цял Китай.

Редките диви животни’ местообитание са древни борови дървета и гранитни скални образувания, където бихте могли да се извисите над облаците. Всичко, което трябва да направите, е да изберете един от 70 върхове в района за спиращи дъха живописни гледки на природния резерват. Долен ред, с толкова много да се види, трябва да резервирате 2-3 дни за един незабравим празник на дивата природа в Хуаншан.

Къде е планинският природен резерват Хуаншан в Китай?

Планината Хуаншан е 3 на часове от Шанхай от високоскоростен влак, в провинция Анхуей.

 

Best Wildlife Destinations In The World: Mount Huangshan In China

 

4. Най-добрите дестинации за дивата природа в света: Лигурия за делфини в Италия

Лигурия и Пет земи са известни със своите цветни и живописни брегове и градове. В случай, че не сте знаели, Лигурия също е фантастична дестинация за наблюдение на китове и делфини. От май до септември, можете да отидете на една от многото обиколки с лодка в Лигурия в търсене на завладяващото морски живот в Италия.

Живописните брегове и скали на Чинкуе Тере са пълни със скрити заливи, и подводни чудеса. Така, от лодката или гмуркане, и гмуркане с шнорхел, ще бъдете изумени от морската дива природа в Лигурия. Празникът на дивата природа в Лигурия несъмнено е един от най-добрите начини за прекарване на лятото.

Ла Специя до Риомаджоре с влак

Флоренция до Риомаджоре с влак

Модена до Риомаджоре с влак

Ливорно до Риомаджоре с влак

 

Wildlife Dolphin in Liguria In Italy

 

5. Почивка на дивата природа в Пиренеите

Хищни птици като Беркута, извисяващи се над главата ти, и дивите кози и козирозите по пътеките, Пиренеите са друга прекрасна дестинация за дивата природа в света. Удивителни планински върхове, снежни шапки, и цъфтяща природа, френският парк Пиренеи е една от най-добрите дестинации за почивка на дивата природа в Европа.

Така, в допълнение към походите в разкошните Пиренеи, можете да отидете на пътуване с мечка, или плячка птица фотография обиколка. Въпреки че френските Пиренеи са популярна дестинация за почивка в Европа, районът е огромен и не трябва да се притеснявате, че другите пътници ще ви изплашат диви и красиви животни.

Кой е най-добрият начин да стигнете до френските Пиренеи?

Вземане на Eurostar от Лондон, и тогава влакът TGV от Париж или Лил до Тулуза е най-добрият пътуващ маршрут до Пиренеите.

Лион до Тулуза с влак

Париж до Тулуза с влак

Хубаво до Тулуза с влак

Бордо до Тулуза с влак

 

Wildlife Holiday In The Pyrenees

 

6. Най-добрите дестинации за дивата природа в света: Камаргът Във Франция

Националният резерват Камарг във Франция е създаден през 1972 и е защитен национален парк. Все още, лагуните и блатото са най-защитените земи в Европа, и тук е домът на 400 видове птици и по-голямото розово фламинго.

Тук също ще имате възможност да се разходите по най-голямата река в Европа, Делта, и потърсете дивите коне. освен това, сОме от специалните птици, които можете да видите тук, са Лилавите чапли, Малките крачки, и черноглавата чайка.

Най-доброто време за пътуване е през лятото, когато пристигат птиците и сивите коне.

Кой е най-добрият начин за пътуване до Камарг?

Можете да вземете влак от Париж до Ним, Марсилия, или Арл, и след това автобуса.

Амстердам до Париж с влак

Лондон до Париж с влак

Ротердам до Париж с влак

Брюксел до Париж с влак

 

Wildlife Horse Destination In The Camargue, France

 

7. Fisser Hofe в Австрия

517 километри дива природа, Fisser Hofe в западен Тирол е една от най-добре пазените тайни в Австрия. Не много хора знаят за това място, но тук ще намерите красиви места за фотография на дивата природа.

През пролетта Fisser Hofe е в разцвет, и може да имате късмета да уловите изящната пеперуда Аполон. може би, ще забележите черен орел на хоризонта, или другата дива дива коза, козирог, и дива свиня. въпреки това, най-добрият начин да видите тези редки животни е като се изкачите в планината, да се 3000 метра, в една от многото пътеки във Fisser Hofe.

Какъв е най-добрият начин да стигнете до Fisser Hofe в Австрия?

Можете да пътувате с влакове OBB от главни градове в Австрия до град Фис в Тирол. Залцбург, Виена, или Инсбрук до Фис с влак OBB са популярни маршрути за пътуване с влак.

Залцбург до Виена с влак

Мюнхен до Виена с влак

Грац до Виена с влак

Прага до Виена с влак

 

Amazing Butterfly in Fisser Hofe, Austria

 

8. Най-добрите дестинации за дивата природа в света: Дивата природа в река Дунав

От Шварцвалд в Германия, през цяла Европа до Румъния, река Дунав е една от най-добрите дестинации за диви животни в света. Следователно, като чудесен източник на вода и храна, не е изненадващо, че река Дунав е едно от най-добрите места за забелязване на застрашени видове.

Например, малкият европейски рибар е един от великолепните 400 видове птици, живеещи в река Дунав. В допълнение, азn Земпленските хълмове, и националния парк Aggtelek, можете да гледате 73 видове бозайници, като червената лисица и кафявия заек.

Дюселдорф до Мюнхен с влак

Дрезден до Мюнхен с влак

Нюрнберг до Мюнхен с влак

Бон до Мюнхен с влак

 

Best Wildlife Destinations In The World: Mini Birds on The Danube River

 

9. Природен резерват Мерфелдер Брух в Германия

Дом на последното стадо диви коне в Европа и една от най-красивите забележителности някога е гледката на бягащи диви коне. Следователно, Паркът Hohe Mark е любима дестинация за наблюдение на дивата природа.

В допълнение, сред горите и зелените земи, може да имате късмет да забележите красивото пони Дълмен. Дулменското пони е порода коне, живеещи в Мерфелдер Брух, в градчето на дивите коне, или Рейн-Вестфалия. Merfelder Bruch е светилище и за двете породи коне, които живеят свободно в естественото си местообитание.

Какъв е най-добрият начин за пътуване до Merfelder Bruch?

Вземане на влака от Великобритания или където и да е в Германия до Колон и Северен Рейн-Вестфалия. След това можете да се присъедините към обиколка или да наемете кола до Merfelder Bruch.

Франкфурт до Берлин с влак

Лайпциг до Берлин с влак

Хановер до Берлин с влак

Хамбург до Берлин с влак

 

Merfelder Bruch Nature Reserve In Germany

 

10. Най-добрите дестинации за дивата природа в света: Венген Цветя на швейцарските Алпи

Всички прекрасни места на нашия 10 най-добрите дестинации за диви животни в света са дом на най-редките диви животни в Европа. въпреки това, Венген е дом на невероятна дива фауна и е ботаническо небе. Разположен в швейцарските Алпи, възгледите тук са абсолютно вдъхновяващи, със снежни планини, зелени буйни долини, водопади, и най-зрелищният цвят.

През юли дивите пеперуди красят рядката орхидея Lady Slipper, тръба тинтяви, саксифраги, и други ефектни цветя по ледника Айгер. Тези зашеметяващи цветя растат във високите височини на швейцарските Алпи, нагоре по разкошната долина Лаутербрунен. Така, бъдете готови да се изкачите до облаците и чистото синьо небе, за да видите тези чудеса на природата.

Кой е най-добрият начин да стигнете до Wengen Bernese Oberland?

Вземете влак до долината Lauterbrunnen, и след това влак до село Венген.

Цюрих до Венген с влак

Женева до Венген с влак

Берн до Венген с влак

Базел до Венген с влак

 

Scenic Wildlife Destinations In The World: Wengen Flowers of the Swiss Alps

 

Тук, в Запазете влак, ще се радваме да ви помогнем да планирате незабравимо пътуване до такъв, или всички 10 най-добрите дестинации за дивата природа в света: в цяла Европа или Китай с влак.

 

 

Искате ли да вградите публикацията ни в блога „10-те най-добри дестинации за дивата природа в света“ на вашия сайт? Можете или да ни снимки и текст и да ни даде заем с линк в този пост в блог. Или кликнете тук: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-wildlife-destinations-world%2F%3Flang%3Dbg– (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочва директно в нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/fr_routes_sitemap.xml, и можете да промените / FR за / ите и / или де и повече езици.