Време за четене: 6 минути
(Последната актуализация на: 29/10/2021)

Италия е една от най-популярните туристически дестинации в света. Хората се тълпят на страната за фантастична храна, култура, и богата история. Всъщност, вие дори не трябва да посетите по-големите градове, за да изпитате очарованието на Италия. Един добър пример е за това е съблазнителен участък от италианската Ривиера познат като Пет земи. Това е популярна дестинация за хора, които искат да се насладят на средиземноморското крайбрежие и изключете от напрегнатото темпо на съвременния живот. Макар че има много изолирани градове и села по бреговете на Италия, градовете Cinque Terre са далеч от най-популярните. Поради интереса към тази фантастична дестинация, Запазете влак е събрал кратко ръководство за това как да се види Cinque Terre от жп.

 

Защо Go С влак?

Много туристи, които не са посещавали Cinque Terre Може би се чудите защо влак е най-добрият вариант. Отдаване под наем на автомобил и шофиране в този спокоен район звучи по-добре, прав? погрешно. За да се разбере защо това не е възможно, е важно да се знае какво прави Cinque Terre. Cinque Terre е предимно съставена от пет рибарски селища, откъдето идва и името (пет земи). Тези села са Вернаца, Корнилия, Манарола, Риомаджоре, и Монтеросо ал Mare. Те първоначално са били пет замъци с малки общности около тях. Да оцелееш, тези села взеха участие в риболова и селското стопанство. Селата са, Доскоро, свързани с туристически пътеки и са достъпни само с железопътен транспорт или море.

Тези села вече не са в изолация, тъй като те са били преди години. въпреки това, те все още поддържа дистанционното чувството, че много се насладите. Пътища водят до някои от селата сега, но те са много тесни и може да бъде опасно пътуване, за тези, които са нови за пътищата. Ако достигнете селата с кола, че няма да бъде в състояние да пътува между тях с кола. За да се избегне всякаква опасност и неудобство, най-добре е да посетите селата с най-удобната система на транспортни влакове.

 

Какво можете да очаквате от Cinque Terre жп линия?

влак линия Cinque Terre има шест спирки. Редът на тези спирания е Ла Специя (централния транспортен възел в района), Риомаджоре, Манарола, Корнилия, Вернаца, Монтеросо, и след това най-накрая Levanto. Тези пътувания са сравнително къси и не вземат толкова много време. Пътуването от Ла Специя до Риомаджоре отнема около 10 минути. Пътуванията между градовете на Cinque Terre са около 5 минути всеки. Тези влакове минават през тъмните тунели, които датират от 1870 година. Това е едно вълнуващо преживяване за преминаване през мрака и изведнъж виждаме яркостта и зашеметяващи гледки на Средиземно море.

Тези влакове не са толкова чести, както може да се очаква като се има предвид краткото разстояние между дестинациите. Те обикновено се изпълнява веднъж на всеки час, но това може да се променя от време на време. въпреки това, винаги е най-добре да поискате допълнителна информация за пътуване при закупуване на билета. В допълнение към знаейки, график и пътуване във времето на тази на маршрут влак, е от решаващо значение, за да ги проверите билети. Има машини за валидиране на платформите на влакове, които можете да използвате,. Всичко, което трябва да направите е да се плъзга тесния край на билета в слота на малкия жълт машината и изчакайте да чуете печата.

Arriving Cinque Terre by Train

 

1. Бързо Ръководство за Cinque Terre С влак: Риомаджоре

Риомаджоре или ще бъде първата спирка (ако сте се насочили от Ла Специя) или петата спирка (ако сте се насочили от Levanto). въпреки това, тя е най-вероятно ще бъде първата спирка за много посетители Cinque Terre, тъй като това е най-бързият начин да стигнем до там. Риомаджоре е най-големият от петте села, и това е неофициална столица, тъй като основният парк Офисът е там. Сградите са накацали всички по дефилето на стръмен, по целия път до малкото пристанище. Сцената на пилинг пастелни къщи е живописен и ще остане в паметта си завинаги. Той е фантастичен поглед, за да видите по залез слънце, и това трябва да се види двойки, които искат да споделят специален момент.

Ла Специя до Риомаджоре Влаковете

Флоренция до Риомаджоре Влаковете

Модена до Риомаджоре Влаковете

Ливорно до Риомаджоре Влаковете

Riomaggiore Italy

 

2. Манарола

Манарола е полегат село, което се появява, за да се изсипе надолу в бреговата ивица на Cinque Terre от пръв поглед. Илюзията за каскадни цветни сгради е красива гледка. Тя е смесица перфектно на италианската култура и здрав характер. След като сте приели в прекрасната гледка, можете да се запознаете на селото. Манарола има една малка пристанище, който разполага с рампа лодка и плуване дупка. то е перфектното място за да поплувате и практика някои скала гмуркане. Съпътстващи пристанището са много рибарски лодки, които принадлежат към жителите на Манарола. Традицията на улавяне и се храни с риба е все още жив и процъфтяваща в населено място.

Ла Специя до Манарола Влаковете

Риомаджоре да Манарола Влаковете

Сарзана да Манарола Влаковете

Levanto да Манарола Влаковете

Manarola to Cinque Terre by Train

 

3. Бързо Ръководство за Cinque Terre С влак: Корнилия

Всяко от петте села има определен чар. Корнилия е специален, тъй като тя не е на първа линия. въпреки това, това, което липсва в плажове, го прави повече, отколкото за своя уникална красота. Корнилия се чувства по-отдалечен от този други села. въпреки това, той предлага една по-спокойна атмосфера и местно. В селото често се пренебрегва своите трудни пътеки. За разлика от другите села, които могат да бъдат достигнати от лодка, Корнилия е включена връх на хълмовете и няма излаз на море. Единственият начин да я постигнем, е да ходя на екскурзия Чинкуе Тере пътя или да вземете влак. въпреки това, е важно да се отбележи, че влакът няма да ви спестя всякакви физически усилия. Вие все още ще трябва да ходят някои стълби, за да стигнете до центъра на селото и види всичко на малките селски оферти.

Корнилия има фантастична гледна точка което ви позволява да видите повечето околни хълмове и необятни океани. Белведере в селото е страхотно място да отида и да се вземат в красотата на Cinque Terre. След като направите това можете да се насладите на вкусове предлагани от село, от невероятно песто с вкусна вино. Корнилия има богата история на производство на вино, и ако сте късметлия достатъчно, за да се сприятели с местните, бихте могли да опитате и да научат за техните вина.

Ла Специя до Корнилия Влаковете

Флоренция до Корнилия Влаковете

Манарола да Корнилия Влаковете

Levant да Корнилия Влаковете

 

 

4. Вернаца

Вернаца е считан за един от най-красивите села в не само Cinque Terre, но цялата страна на Италия. Със сигурност е коронясване бижу на Cinque Terre, който прави много да се влюби в пътуването. Тя е с по-елегантен и традиционен усещане, че другите селата липсва. Комбинирайте това с изключителна храна и прекрасни гледки, и ще получите на място, което гарантира второ посещение. Уверете се, че за посещение на замъка Дория, когато в Вернаца. Той съдържа едно от последните оригинални кули, които защитени хората от десетилетия в селото преди.

Корнилия да Вернаца Влаковете

Флоренция до Вернаца Влаковете

Болоня до Вернаца Влаковете

Риомаджоре да Вернаца Влаковете

Vernazza Coast

 

5. Бързо Ръководство за Cinque Terre С влак: Монтеросо ал Маре

Монтеросо ал Маре е несъмнено най-туристически и курортен като град в Cinque Terre. Той разполага с автомобили, хотели, и каменисти плажове, идеални за туристи. Ако искате да посетите тази невероятна част от Италия, но предпочитам по-модерен настроението, След това Монтеросо е за вас. Монтеросо има алея, която е идеална за вечерни разходки, и още по-добре, те имат изискана вечеря, която ще накара всеки да се насладите на морски дарове.

Рим до Тиволи Влаковете

Tivoli до Рим Влаковете

Перуджа до Тиволи Влаковете

Орвието до Тиволи Влаковете

Monterosso Al Mare Sea

 

Както виждаш, Cinque Terre има какво да предложи на туристите, които искат да изпитат уникален италиански опит. Той има пет уникални села, които обещават едно незабравимо преживяване. Резервирайте билет за влака и да си позволиш да изпитате едно приключение, което не прилича на никоя друга.

 

 

Искате да се въведе в нашия блог “Бързо ръководство: Как да пътуват Cinque Terre С влак” в сайта си? Можете или да ни снимки и текст и да ни даде заем с линк в този пост в блог. Или кликнете тук: HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/guide-travel-cinque-terre-train/?lang=bg – (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочва директно в нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml. Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/de_routes_sitemap.xml, и можете да промените / де да / FR / или ове и повече езици.