Læsetid: 6 minutter
(Senest opdateret: 29/10/2021)

Italien er et af de mest populære turistmål i verden. Folk strømmer til landet til fantastisk mad, kultur, og rig historie. Faktisk, du behøver ikke engang at besøge de større byer for at opleve charme i Italien. Et godt eksempel er på dette er den forførende strækning af den italienske riviera kendt som Fem lande. Det er en populær destination for folk, der ønsker at nyde Middelhavets kystlinje og afbryde forbindelsen til stressende tempo i det moderne liv. Mens der er en masse af isolerede byer og landsbyer på kysterne i Italien, byerne Cinque Terre er langt den mest populære. På grund af den interesse i denne fantastisk destination, Gem et tog har sammensat en hurtig guide til hvordan du se Cinque Terre med tog.

 

Hvorfor køre med tog?

Mange turister, som ikke har besøgt Cinque Terre måske undre, hvorfor et tog er den bedste løsning. Leje en bil og kørsel til denne fredelige region lyder bedre, højre? Forkert. For at forstå hvorfor det ikke er muligt, det er vigtigt at vide, hvad der gør op Cinque Terre. Cinque Terre er primært består af fem fiskerlandsbyer, deraf navnet (fem lande). Disse landsbyer er Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore, og Monterosso al Mare. De var oprindeligt fem slotte med bittesmå samfund omkring dem. At overleve, disse landsbyer har deltaget i fiskeri og landbrug. Landsbyerne var, indtil for nylig, forbundet ved vandrestier og var kun tilgængelig med jernbane eller hav.

Disse landsbyer er ikke længere i isolation, som de var år siden. Imidlertid, de stadig bevare den fjerne fornemmelse af, at mange nyder. Veje fører til nogle af de landsbyer nu, men de er meget smalle og kan være en farlig rejse for dem, der er nye til vejene. Hvis du når landsbyerne i bil, vil du ikke være i stand til at rejse mellem dem i bil. For at undgå enhver fare og ulempe, er det bedst at besøge landsbyerne med den mest bekvemme system transport tog.

 

Hvad kan du forvente fra Cinque Terre Train Linje?

Cinque Terre tog linie har seks stoppesteder. Rækkefølgen af ​​disse stop er La Spezia (central transport hub i området), Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso, og så endelig Levanto. Disse ture er relativt korte og ikke tage så meget tid. Rejsen fra La Spezia til Riomaggiore tager omkring 10 minutter. De ture mellem Cinque Terre byer er omkring 5 minutter hver. Disse tog gå gennem mørke tunneller denne dato tilbage til 1870'erne. Det er en spændende oplevelse af at gå gennem den mørke og så pludselig se lysstyrken og fantastisk udsigt i Middelhavsområdet.

Disse tog er ikke så hyppigt som man kunne forvente i betragtning af den korte afstand mellem destinationerne. De normalt kører en gang i timen, men dette kan variere fra tid til anden. Imidlertid, det er altid bedst at bede om yderligere rejseinformation når de køber din billet. Ud over at vide tidsplanen og rejsetiden for denne tog rute, det er afgørende at validere dine billetter. Der er validering maskiner på perronerne, du kan bruge. Alt du skal gøre er at glide den smalle ende af billetten i sprækken af ​​den lille gule maskine og vente med at høre stempel.

Arriving Cinque Terre by Train

 

1. Quick Guide til Cinque Terre med tog: Riomaggiore

Riomaggiore vil enten være det første stop (hvis du er på vej fra La Spezia) eller den femte stopper (hvis du er på vej fra Levanto). Imidlertid, det er mest sandsynligt vil være det første stop for mange Cinque Terre besøgende, da det er den hurtigste måde at komme dertil. Riomaggiore er den største af de fem landsbyer, og det er den uofficielle hovedstad, da de vigtigste park kontoret er der. Bygningerne er oppe alle på den stejle slugt, hele vejen til den lille havn. Scenen af ​​peeling pastelfarvede huse er malerisk og vil forblive i din hukommelse for evigt. Det er et fantastisk syn at se ved solnedgang, og det er et must-see for par, der vil dele et specielt øjeblik.

La Spezia til Riomaggiore Tog

Firenze til Riomaggiore Tog

Modena til Riomaggiore Tog

Livorno til Riomaggiore Tog

Riomaggiore Italy

 

2. Manarola

Manarola er en petit landsby, der ser ud til at spilde ned i Cinque Terre kysten ved første øjekast. Illusionen af brusende farverige bygninger er en smukt syn. Det er en perfekt blanding af italiensk kultur og robust natur. Når du tager i den dejlige udsigt, du kan udforske landsbyen. Manarola har en lille havn, der er udstyret med en båd rampe og en swimming hul. det er det perfekte sted at tage en svømmetur og praksis nogle cliff diving. Ledsager havnen er mange fiskerbåde, der hører til indbyggerne i Manarola. Traditionen med at fange og spise fisk er stadig i live og trives i landsbyen.

La Spezia til Manarola Tog

Riomaggiore til Manarola Tog

Sarzana til Manarola Tog

Levanto til Manarola Tog

Manarola to Cinque Terre by Train

 

3. Quick Guide til Cinque Terre med tog: Corniglia

Hver af de fem landsbyer har en vis charme. Corniglia er speciel, da det ikke er ved strandpromenaden. Imidlertid, hvad det mangler i strande, det mere end gør op for med sin egen unikke skønhed. Corniglia føles mere fjernt end andre landsbyer. Imidlertid, det giver en mere afslappet og lokal atmosfære. Landsbyen er ofte overset for sin vanskelige stier. I modsætning til de andre landsbyer, der kan nås med båd, Corniglia er tændt toppen af ​​bakkerne og har ingen adgang til havet. Den eneste måde at nå det er at vandre Cinque Terre sti eller til tage toget. Imidlertid, er det vigtigt at bemærke, at toget ikke vil spare dig nogen fysisk anstrengelse. Du vil stadig nødt til at gå nogle trapper for at nå landsbyens centrum og se alt den lille landsby tilbud.

Corniglia har en fantastisk synspunkt der lader dig se de fleste af de omkringliggende bakker og store oceaner. Belvedere i landsbyen er et godt sted at gå og tage i skønheden i Cinque Terre. Når du gør, at du kan nyde de varianter Landsbyen tilbyder, fra fantastiske pesto til lækker vin. Corniglia har en rig historie at gøre vin, og hvis du er heldig nok til at befrie de lokale, du kan smage og lære om deres vine.

La Spezia til Corniglia Tog

Firenze til Corniglia Tog

Manarola til Corniglia Tog

Levant til Corniglia Tog

 

 

4. Vernazza

Vernazza betragtes som en af ​​de smukkeste landsbyer i ikke kun Cinque Terre, men hele landet af Italien. Det er helt sikkert kronen juvel af Cinque Terre, der gør mange falder i kærlighed med rejsen. Det har en mere elegant og traditionelle føler, at de andre landsbyer mangler. Kombiner det med enestående mad og vidunderlige seværdigheder, og du får et sted, der garanterer et andet besøg. Sørg for at besøge Doria Castle når i Vernazza. Den indeholder en af ​​de sidste oprindelige tårne, der beskyttede folk i landsbyen årtier siden.

Corniglia til Vernazza Tog

Firenze til Vernazza Tog

Bologna til Vernazza Tog

Riomaggiore til Vernazza Tog

Vernazza Coast

 

5. Quick Guide til Cinque Terre med tog: Monterosso Al Mare

Monterosso al Mare er uden tvivl den mest turistede og resort-lignende by i Cinque Terre. Det har biler, hoteller, og stenstrande perfekt til turister. Hvis du ønsker at besøge denne fantastiske del af Italien, men foretrækker en mere moderne vibe, derefter Monterosso er for dig. Monterosso har en promenade, der er perfekt til aften gåture, og endnu bedre, de har fine middage, der vil gøre nogen nyde skaldyr.

Rom til Tivoli Tog

Tivoli til Rom Tog

Perugia til Tivoli Tog

Orvieto til Tivoli Tog

Monterosso Al Mare Sea

 

Som du kan se, Cinque Terre har meget at tilbyde besøgende, der ønsker at opleve en unik italiensk oplevelse. Det har fem unikke landsbyer, der lover en uforglemmelig oplevelse. Book en billet til din Tog og lad dig opleve et eventyr, der er ulig nogen anden.

 

 

Ønsker du at integrere vores blog-indlæg “Quick guide: Sådan Travel Cinque Terre Med Tog” på dit websted? Du kan enten tage vores billeder og tekst, og give os kredit med et link til dette blog-indlæg. Eller klik her: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/guide-travel-cinque-terre-train/?lang=da – (Rul lidt ned for at se Koden)