Време за четене: 8 минути
(Последната актуализация на: 18/12/2022)

В дълбините на океаните, скрити далеч от цивилизацията, и недокоснати от времето, са 10 най-добрите места за гмуркане в света. От цветни и ярки коралови рифове до останки от кораби от Втората световна война, див морски живот, и сини дупки, подгответе екипировката си за гмуркане, защото тази сесия за гмуркане ще бъде най-вълнуващата досега.

  • Железопътен транспорт е екологично чист начин за пътуване. Тази статия е написана, за да се образоват за Пътуване с влак от Save A Train, В Уебсайт на най-евтините влакове В света.

 

1. Най-добрият сайт за гмуркане в Китай: Великата стена

10 милиони туристи пътуват до Китайската стена всяка година, но много малко знаят, че могат да се гмуркат в един от най-емблематичните сайтове в света. Докато повечето хора вървят по стената от 21o00 км, щракащи снимки за социални медии, Язовир Panjiakou е подводно място за гмуркане. Великата китайска стена е единственото чудо на света, всъщност можете да се потопите.

Може да не е толкова завладяващо и красиво, колкото гмуркането в Индонезия или Фиджи, но ще бъдете абсолютно върнати от гледката на Великата китайска стена. Не просто да се любувате на околността от върха, но откривайки го от самото начало, от тухлите и нагоре, структура, която стои неподвижна в продължение на хиляди години, оцелели опасности от природата, династии, и политически промени.

Най-доброто време за гмуркане:

Гмуркането на Великата стена в Китай е предизвикателство дори за напреднали водолази. Причината е ниската температура, достигайки максимум 10 до 11 ° C, в 7 метри дълбоко през лятото. Следователно, най-доброто време за гмуркане в Великата стена е само когато сте добре подготвени. Допълнително изискване е попълнен минимум от 100 да се 200 гмуркания за гмуркачи за отдих.

 

Best Diving Site In China: The Great Wall

 

2. Най-добрият сайт за гмуркане във Великобритания: Уелс

С пещери, 500 развалини, и великолепен морски живот, бреговете на Уелс са невероятно място за гмуркане. Тук можете да се потопите на повече от 50 метра във водата на Скомер, и Скокхолм, и островите Мидълхолм. Видимостта е една от най-добрите в района, което ви позволява да се възхищавате на красивия морски живот и да откривате останки от Втората световна война, ако сте в историята.

Въпреки сънливото възприятие, което има, Уелс всъщност е фантастично място за гмуркане в Европа. Например, Морският резерват Скомер в Пемброкшир е един от най-добрите места за гмуркане в Уелс: сом, делфини, морски охлюви и морски кончета, са само няколко от морските същества, които ще срещнете.

Амстердам до Лондон с влак

Париж до Лондон с влак

Берлин до Лондон с влак

Брюксел до Лондон с влак

 

Sunset on the coast of Wales UK

 

3. Най-добрият сайт за гмуркане в Италия: Портофино

С 20 различни места за гмуркане, Портофино е повече от очарователен крайбрежен град в Европа. В допълнение към очарователните градски къщи, ресторанти, и плажове, Лигурийското крайбрежие е фантастично място за гмуркане в Европа.

Първо, морският резерват Портофино предлага невероятни рифове и останки за начинаещи и напреднали гмуркачи. на второ място, статуята на Христос, Христос от бездната е един от върховете 5 места за гмуркане в Портофино. последно, но не на последно място, развалината на канадски елен MOHAWK е друга атракция за гмуркане в 20-40 метра.

Да заключа, Сайтовете за гмуркане на Portofino са идеални за първото ви гмуркане, и да открием още едно зашеметяване естествено чудо ако сте опитен водолаз.

Милано до Портофино с влак

Венеция до Портофино с влак

Флоренция до Портофино с влак

Торино до Портофино с влак

 

Crystal Water Diving Site In Portofino Italy

 

4. Най-добрият сайт за гмуркане във Франция: Френски острови Гваделупа

В карибския рай, островите la Guadaloupe са малко парче френски рай за гмуркане. Тази малка група острови се състои от La Grande Terre, и Petite Terre, дом на вулкан, дъждовна гора, красив пейзаж и плажове, и най-важното един от най-добрите места за гмуркане в Европа.

Островите на Гваделупа не са толкова популярни като Бали или Белиз, но морският живот тук определено ще ви държи под вода през цялата ви ваканция. Морският резерват Кусто е най-доброто място за гмуркане в Гваделупа, с прекрасна фауна и флора, тунели, пещери костенурки, и още много скрити места за авантюристичния гмуркач, и за начинаещи, които просто искат да се насладят на морския живот във водите на Карибите.

Най-доброто време за гмуркане на островите Гваделупа:

Температурата на водата остава 23-28 ° C през цялата година в Гваделупа, за да можете да се гмуркате, когато пожелаете.

Амстердам до Париж с влак

Лондон до Париж с влак

Ротердам до Париж с влак

Брюксел до Париж с влак

 

French Guadeloupe Islands

 

5. Оркнейски острови, Шотландия

Над зелени поляни, хълмове, и планини, Оркнейските острови имат най-добрата морска история в света. буквално, има 7 кораби на дъното на водите на Оркни в Шотландия. Тези останки от германския флот на открито море в Скапа Флоу, в 1919.

В допълнение към останките, има невероятна морска дива природа за изследване в чистите води. Например, водите на Чърчил бариери и Yesnaby или Inganess са идеални за забелязване на див морски живот.

Най-доброто време за гмуркане на Оркнейските острови:

Великден до ноември, когато температурата е 13 ° C.

Флоренция до Комо с влак

Милано до Комо с влак

Торино до Комо с влак

Генуа до Комо с влак

 

Underwater Wrecks In Orkney Islands, Scotland

 

6. Най-добрите места за гмуркане в Европа: Силфра, Исландия

Между два континента, в сърцето на Национален парк Тингвелир, най-чистата вода в Исландия ви очаква за невероятно гмуркане. Уникалните геоложки характеристики в Silfra предлагат мистериозни тунели и пещери за опитни гмуркачи.

Най-вълнуващото нещо при гмуркането в Силфра е фисурата. Този път за гмуркане е формиран от годишния 2 см движение на северноамерикански и евразийски тектонски плочи. Това е създадено за първи път след земетресение, но е напълно безопасно за гмуркане в наши дни, така че можете да започнете да се подготвяте за едно незабравимо гмуркане в исландските води.

Максималната разрешена дълбочина на гмуркане в Silfra е 18 метра.

Дюселдорф до Мюнхен с влак

Дрезден до Мюнхен с влак

Нюрнберг до Мюнхен с влак

Бон до Мюнхен с влак

 

Perfect Diving In Silfra, Iceland

 

7. Най-добрите места за гмуркане в света: Бали

Около пясъчни плажове, храмове, и вулканични планини, водите на магически Бали са световно чудо сами по себе си. Несъмнено, Бали е прекрасна дестинация за почивка и идеална за гмуркане.

В Бали, можете да разпределите времето си между многото места за гмуркане, защото те са навсякъде. От цветни коралови рифове до гигантски риби, и пещери до умопомрачителни статуи на Буда, Бали под водата е вълнуващ и грандиозен свят за гмуркане и гмуркане с шнорхел.

Най-доброто време за гмуркане в Бали:

От май до ноември е водолазният сезон в Бали, а най-доброто време да видите Манта е от април до май.

Залцбург до Виена с влак

Мюнхен до Виена с влак

Грац до Виена с влак

Прага до Виена с влак

 

Diving near mind-blowing Buddha statues on Bali

 

8. Най-добрите места за гмуркане в света: Синята дупка в Белиз

125 м дълбоки, кръгла форма, и с великолепна въздушна гледка, мястото за гмуркане Blue Hole в Белиз, е един от най-добрите 10 сайтове за гмуркане в света. Тази гигантска дупка е точно от фар Риф в Белиз, и при добра видимост, може да се окажете на незабравимо гмуркане.

За разлика от другите най-добри сайтове за гмуркане в нашия списък, Синята дупка не е дом на балийски скулптури, рядък морски живот, или цветни рифове. Това, което откривате, е предизвикателно и приятно гмуркане, което ще ви отведе до следващото ниво на водолаз.

Най-доброто време за гмуркане в синята дупка:

Април до юни са най-подходящи за наблюдение и гмуркане на китови акули.

Нюрнберг до Прага с влак

Мюнхен до Прага с влак

Берлин до Прага с влак

Виена до Прага с влак

 

 

9. Раджа Ампат |: Гмуркане в края на света

Съхранявани далеч от цивилизацията до 2004, Раджа Ампат е скрит рай, разположен между Индонезия и Австралия. Благодарение на това късно откритие, морската дива природа в Раджа Ампат е една от най-дивите в света.

Когато се гмуркате в Раджа Ампат, ще откриете отново 600 видове твърди корали сами, в допълнение към колоритния и извън този свят морски живот. Този уникален свят е в центъра на 4 основните острови: Уейгей, Батанта, Салавати, и Misool в отдалечената Западна Папуа.

Ако сте среден до напреднал водолаз, тогава определено трябва да резервирате следващата си гмуркаща ваканция в Раджа Ампат.

 

 

Най-доброто време за гмуркане в Raje Ampat:

Ноември до април с температури, вариращи от 27 да се 30 ° С.

Цюрих до Венген с влак

Женева до Венген с влак

Берн до Венген с влак

Базел до Венген с влак

 

Diving in Raja Ampat

 

10. Най-добрите места за гмуркане в Китай: Древен град Ши Ченг в езерото Киандао

Дълбоко в хилядното островно езеро, в провинция Zhejiang, на древен град на Ши Ченг лъжи. В дълбочината на 40 метра, ще откриете чудесата на изгубен китайски град. Въпреки свирепата вода и времето минаваше, архитектурните характеристики на града, и дори дървени детайли са добре запазени.

Заради тези причини, град Ши Ченг е скрит рай за гмуркачите. Мнозина идват, за да открият красотата на езерото Киандао, но този изгубен град е още една невероятна причина за пътуване. Градът и долината бяха наводнени 1959, но е напълно безопасно за гмуркане.

Най-доброто време за гмуркане в Ши Ченг:

Есен, благодарение на сухия и топъл климат.

Дижон до Прованс с влак

Париж до Прованс с влак

Лион до Прованс с влак

Марсилия до Прованс с влак

 

Shi Cheng Ancient City In Qiandao Lake

 

Тук, в Запазете влак, ще се радваме да ви помогнем да планирате незабравимо пътуване до 10 най-добрите места за гмуркане в света с влак.

 

 

Искате ли да вградите публикацията ни в блога „1o Най-добрите места за гмуркане в света“ на вашия сайт? Можете или да ни снимки и текст и да ни даде заем с линк в този пост в блог. Или кликнете тук: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbg%2Fbest-diving-sites-world%2F– (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочва директно в нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/ru_routes_sitemap.xml, и можете да промените / ru на / fr или / es и повече езици.