Реадинг Тиме: 8 минута
(Последње ажурирано: 18/12/2022)

У дубинама океана, скривени далеко од цивилизације, а нетакнута временом, су 10 најбоља места за роњење на свету. Од живописних и светлих коралних гребена до олупина бродова из Другог светског рата, дивљи морски живот, и плаве рупе, припремите своју ронилачку опрему јер ће ова ронилачка сесија бити најузбудљивија до сада.

 

1. Најбоље место за роњење у Кини: Велики зид

10 милион туриста годишње путује на Кинески зид, али врло мало њих зна да може да рони на једном од најпознатијих места на свету. Док већина људи хода дуж зида од 21о00 км, шкљоцање слика за друштвене медије, Резервоар Пањиакоу је подводно место за роњење. Кинески зид је једино чудо света, заправо можете заронити.

Можда није толико фасцинантно и лепо као роњење у Индонезији или на Фиџију, али ће вас поглед на Кинески зид апсолутно вратити. Не само дивљење околини са врха, али откривајући га од почетка, од цигле па навише, структура која стоји хиљадама година мирно, преживеле опасности од природе, династије, и политичке промене.

Најбоље време за роњење:

Роњење са Великим зидом у Кини изазовно је искуство чак и за напредне рониоце. Разлог је ниска температура, достигавши максимум од 10 до 11 ° Ц, у 7 у лето дубоко метара. стога, најбоље време за роњење у Великом зиду је само када сте добро припремљени. Додатни услов је попуњени минимум од 100 до 200 зарони за рекреативне рониоце.

 

Best Diving Site In China: The Great Wall

 

2. Најбоље место за роњење у Великој Британији: Велс

Са пећинама, 500 олупине, и величанствен морски живот, обале Велса су невероватно место за роњење. Овде можете заронити на више од 50м у води Скомер-а, и Скокхолма, и острва Миддлехолм. Видљивост је једна од најбољих у том подручју, омогућавајући вам да се дивите прелепом морском животу и откривате олупине Другог светског рата ако се бавите историјом.

Упркос поспаној перцепцији коју има, Велс је заправо фантастично ронилачко место у Европи. На пример, Морски резерват Скомер у Пемброкесхиреу једно је од најбољих места за роњење у Велсу: сом, делфини, морски пужеви и морски коњици, је само неколико морских створења која ћете срести.

Воз од Амстердама до Лондона

Воз од Париза до Лондона

Берлин до Лондона возом

Брисел до Лондона возом

 

Sunset on the coast of Wales UK

 

3. Најбоље место за роњење у Италији: Портофино

са 20 различита места за роњење, Портофино је више од а шармантни приморски град у Европи. Поред шармантних градских кућа, ресторани, и плаже, обала Лигурије је фантастично место за роњење у Европи.

Прво, Марински резерват Портофино нуди невероватне гребене и олупине за почетнике и напредне рониоце. друго, кип Христов, Христос Бездана је један од врхова 5 ронилачка места у Портофину. последњи, али не и најмање важно, канадска олупина јелена МОХАВК је још једна ронилачка атракција у 20-40 метара.

Закључити, Ронилачке локације у Портофину идеалне су за ваше прво роњење, и открити још једно запањујуће чудо природе ако сте искусни ронилац.

Милан возом у Портофино

Венеција до Портофина возом

Фиренца до Портофина возом

Торино до Портофина возом

 

Crystal Water Diving Site In Portofino Italy

 

4. Најбоље место за роњење у Француској: Француска острва Гуаделоупе

У карипском рају, острва ла Гуадалоупе су мали делић француског ронилачког неба. Ову малу групу острва чине Ла Гранде Терре, и Петите Терре, дом вулкана, прашума, прелепи пејзаж и плаже, и што је најважније једно од најбољих места за роњење у Европи.

Острва Гуаделоупе нису толико популарна као Бали или Белизе, али морски живот овде ће вас дефинитивно држати под водом током целог вашег одмора. Морски резерват Цоустеау је најбоље место за роњење у Гвадалупи, са дивном фауном и флором, тунели, пећине корњаче, и још много скривених места за авантуристичког рониоца, и за оне почетнике који једноставно желе уживати у морском животу у карипским водама.

Најбоље време за роњење на острвима Гуаделоупе:

Температура воде током целе године у Гвадалупи остаје 23-28 ° Ц, тако да можете доћи ронити кад год желите.

Воз од Амстердама до Париза

Лондон за Париз возом

Воз од Ротердама до Париза

Брисел до Париза возом

 

French Guadeloupe Islands

 

5. Оркнејска острва, Шкотска

Преко зелених ливада, брда, и планине, Оркнејска острва имају најбољу поморску историју на свету. Буквално, постоје 7 пловила на дну воде Оркнеиа у Шкотској. Ове олупине немачке флоте отвореног мора у Сцапа Флов, у 1919.

Поред олупина, постоји чиста морска дивљина коју можете истражити у бистрим водама. На пример, воде Цхурцхилл Баријера и Иеснаби или Инганесс идеалне су за уочавање дивљег морског живота.

Најбоље време за роњење на острвским острвима:

Ускрс до новембра, када је температура 13 ° Ц..

Фиренца до Кома возом

Милано до Кома возом

Торино до Комоа возом

Ђенова у Комо возом

 

Underwater Wrecks In Orkney Islands, Scotland

 

6. Најбоља места за роњење у Европи: Силфра, Исланд

Између два континента, у срцу Национални парк Тхингвеллир, најчишћа вода на Исланду очекује вас за невероватно искуство роњења. Јединствене геолошке карактеристике Силфре нуде мистериозне тунеле и каверне за искусне рониоце.

Најузбудљивија ствар роњења у Силфри је пукотина. Овај ронилачки пут формирао је годишњи 2 цм кретање северноамеричких и евроазијских тектонских плоча. Ово је први пут створено након земљотреса, али је потпуно сигуран за роњење ових дана, тако да можете започети припрему за незаборавно искуство роњења у исландским водама.

Максимална дозвољена дубина роњења у Силфри је 18 метара.

Дизелдорф до Минхена возом

Дрезден до Минхена возом

Нирнберг до Минхена возом

Бон до Минхена возом

 

Perfect Diving In Silfra, Iceland

 

7. Најбоља места за роњење на свету: Бали

Околне пјешчане плаже, храмови, и вулканске планине, воде магичног Балија саме су по себи светско чудо. Несумњиво, Бали је прекрасно одредиште за одмор и савршено за роњење.

На Балију, своје време можете поделити на мноштво ронилачких локација јер су свуда. Од шарених коралних гребена до џиновских риба, и шпиље до невероватних статуа Буде, Бали под водом је узбудљив и спектакуларан свет за роњење и роњење на дах.

Најбоље време за роњење на Балију:

Од маја до новембра је сезона роњења на Балију, а најбоље време да видите Манта Раис је од априла до маја.

Салзбург до Беча возом

Минхен до Беча возом

Грац до Беча возом

Праг до Беча возом

 

Diving near mind-blowing Buddha statues on Bali

 

8. Најбоља места за роњење на свету: Плава рупа у Белизеу

125 метара дубине, кружног облика, и са величанственим ваздушним погледом, ронилачко место Блуе Холе у ​​Белизеу, је један од врха 10 места за роњење у свету. Ова огромна рупа је одмах поред Лигхтхоусе Гребен у Белизеу, и у доброј видљивости, могли бисте се наћи у незаборавној ронилачкој авантури.

За разлику од осталих најбољих места за роњење на нашој листи, Плава рупа није дом балијских скулптура, ретки морски живот, или шарени гребени. Оно што вам се чини је изазовно и задовољавајуће искуство роњења, то ће вас одвести на следећи ниво водитеља роњења.

Најбоље време за роњење у плавој рупи:

Од априла до јуна најбоље су за посматрање и роњење китових ајкула.

Нирнберг до Прага возом

Минхен до Прага возом

Берлин до Прага возом

Беч до Прага возом

 

 

9. Раја Ампат |: Роњење на крају света

Држан подаље од цивилизације све до 2004, Раја Ампат је скривени рај, смештено између Индонезије и Аустралије. Захваљујући овом касном открићу, морски дивљи свет у Раја Ампат је један од најдивљијих на свету.

Када зароните у Раја Ампат, открит ћете преко 600 врсте самих тврдих корала, поред шареног и ван овог света морског живота. Овај јединствени свет је у средишту 4 главна острва: Ваигеи, Батанта, Салавати, и Мисоол у ​​забаченој западној Папуи.

Ако сте средњи до напредни ронилац, онда бисте свакако требали резервисати свој следећи ронилачки одмор у Раја Ампату.

 

 

Најбоље време за роњење у Раје Ампат:

Новембра до априла са температурама од 27 до 30 ° Ц.

Воз од Цириха до Венгена

Женева до Венгена возом

Берн до Венгена возом

Базел до Венгена возом

 

Diving in Raja Ampat

 

10. Најбоља места за роњење у Кини: Древни град Схи Цхенг у језеру Киандао

Дубоко у хиљаду острва Језеро, у провинцији Зхејианг, у Древни град Схи Цхенг лаже. На дубини од 40 метара, открићете чудеса изгубљеног кинеског града. Упркос жестокој води и времену је пролазило, архитектонске карактеристике града, а чак су и дрвени детаљи добро очувани.

Због ових разлога, град Схи Цхенг је скривени рај за рониоце. Многи долазе да открију лепоту језера Киандао, али овај изгубљени град је још један невероватан разлог за путовање. Град и долина су поплављени 1959, али је потпуно сигуран за роњење.

Најбоље време за роњење у Схи Цхенгу:

Пасти, захваљујући сувој и топлој клими.

Дижон до Провансе возом

Париз возом до Провансе

Лион до Провансе возом

Марсеј до Провансе возом

 

Shi Cheng Ancient City In Qiandao Lake

 

ovde у Сачувајте Влак, радо ћемо вам помоћи да испланирате незаборавно путовање у 10 најбоља места за роњење на свету возом.

 

 

Да ли желите да уградите наш пост на блогу „1о најбољих места за роњење на свету“ на своју веб локацију? Можете или узети наше фотографије и текст и да нам дају кредит, позивајући се на овај блог пост. Или кликните овде: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsr%2Fbest-diving-sites-world%2F- (Спустите мало да види Ембед Цоде)

  • Ако желите да будете добри према својим корисницима, можете их водити директно у нашим страницама претраге. На овом линку, наћи ћете наше најпопуларније возне руте - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Унутра имамо линкове за енглески одредишне странице, али такође имамо https://www.saveatrain.com/ru_routes_sitemap.xml, и можете да промените / ру у / фр или / ес и више језика.