Wacan Maca: 8 menit
(Paling Keri Dianyari On: 16/07/2021)

Ing telenging samodra, umpetan adoh saka peradaban, lan ora kena wektu, sing 10 situs nyilem paling apik ing donya. Wiwit terumbu karang sing warna-warni lan padhang nganti kecelakaan kapal WWII, segara alam bébas, lan bolongan biru, nyiyapake peralatan nyilem amarga sesi nyilem iki meh paling nyenengake.

  • Transport Rail punika Travel Eco-Friendly Way Kanggo. Artikel iki ditulis kanggo ngajari babagan Travel Train dening Simpen A Train, ing Situs Web Tiket Sepur Paling murah Ing Donya.

 

1. Situs Nyilem paling apik ing China: Tembok Gedhe

10 yuta turis plancongan menyang Tembok Agung China saben taun, nanging sawetara wong ngerti manawa bisa nyelametake salah sawijining situs sing paling apik ing saindenging jagad. Nalika umume wong mlaku ing tembok 21o00 km, gambar cepet kanggo media sosial, Wadhuk Panjiakou minangka situs nyilem ing jero banyu. Tembok Agung China iku mung Wonder of the World, sampeyan pancen bisa nyilem.

Sampeyan bisa uga ora apik banget lan apik banget kaya nyilem ing Indonesia utawa Fiji, nanging sampeyan bakal ditarik maneh dening tembok Tembok China. Ora mung ngematake lingkungan saka ndhuwur, nanging nemokake saka wiwitan, saka bata lan munggah, struktur sing isih mandheg nganti ewonan taun, bebaya alam sing isih ana, wangsa, lan pangowahan politik.

Wektu Paling Apik Kanggo Nyilem:

Nyilem Tembok Gedhe ing China minangka pengalaman sing nantang sanajan para penyelam canggih. Alasane yaiku suhu sithik, nggayuh maksimal 10 nganti 11 ° C, ing 7 jero meter ing mangsa panas. Mulane, wektu paling apik kanggo nyilem ing Tembok Agung mung nalika sampeyan siyap. Syarat tambahan yaiku minimal rampung saka 100 kanggo 200 nyilem kanggo nyilem rekreasi.

 

Situs Nyilem paling apik ing China: Tembok Gedhe

 

2. Situs Nyilem paling apik ing Inggris: Wales

Kanthi guwa-guwa, 500 kecelakaan, lan urip segara sing megah, pesisir wales minangka papan sing apik banget kanggo nyilem. Ing kene sampeyan bisa nyilem nganti luwih saka 50m ing banyu Skomer, lan Skokholm, lan pulau-pulau Middleholm. Visibilitas minangka salah sawijining sing paling apik ing wilayah kasebut, ngidini sampeyan ngujo segara sing apik lan nemokake wrecks WWII yen sampeyan ana ing sejarah.

Sanajan ana anggepan ngantuk, Wales sejatine minangka papan terjun sing apik ing Eropa. Tuladhane, Cadangan Laut Skomer ing Pembrokeshire minangka salah sawijining situs menyelam paling apik ing Wales: lele, lumba-lumba, slug segara lan segawon, mung sawetara makhluk laut sing bakal ketemu.

Amsterdam Ing London Kanthi Sepur

Paris menyang London Kanthi Sepur

Berlin menyang London Kanthi Sepur

Brussels menyang London Kanthi Sepur

 

Sunset ing pesisir Wales UK

 

3. Best Diving Site In Italy: Portofino

kanthi 20 macem-macem titik nyilem, Portofino luwih saka kutha pesisir sing apik ing Eropa. Saliyane omah kutha sing apik, restoran, lan pesisir, pesisir Ligurian minangka situs nyilem sing apik ing Eropa.

sepisanan, Cadangan Laut Portofino nawakake karang lan kecelakaan sing apik kanggo penyelam pamula lan maju. sareh, patung Kristus, Christ of the Abyss minangka salah sawijining sing paling dhuwur 5 situs diving ing Portofino. Last, nanging ora paling, kecelakaan kidang MOHAWK Kanada minangka daya tarik nyilem liyane ing 20-40 meter.

Nganakke, Situs nyilem Portofino cocog kanggo nyilem kaping pisanan, lan nemokake liyane sing nggumunke keajaiban alam yen sampeyan nyilem pengalaman.

Milan Menyang Portofino Kanthi Sepur

Venesia Menyang Portofino Kanthi Sepur

Florence Menyang Portofino Kanthi Sepur

Turin Menyang Portofino Kanthi Sepur

 

Situs Nyilem Banyu Kristal Ing Portofino Italia

 

4. Situs Nyilem paling apik ing Prancis: Kapuloan Guadeloupe Prancis

Ing swarga Karibia, pulo la Guadaloupe minangka potongan swarga nyilem Prancis. Klompok pulo cilik iki kalebu La Grande Terre, lan Petite Terre, omah kanggo gunung geni, alas udan, lanskap lan pantai sing apik, lan sing paling penting minangka salah sawijining situs menyelam paling apik ing Eropa.

Pulo Guadeloupe ora misuwur kaya Bali utawa Belize, nanging panguripan segara ing kene mesthi bakal nggawa sampeyan ing jero banyu sajrone plancongan. Cagar Laut Cousteau minangka situs nyilem paling apik ing Guadeloupe, kanthi fauna lan flora sing apik, Tunnel, guwa penyu, lan akeh panggonan liyane sing didhelikake kanggo nyilem petualang, lan kanggo wong pisanan sing mung pengin nikmati urip segara ing perairan Karibia.

Wektu Paling Apik Kanggo Nyilem ing Kepulauan Guadeloupe:

Suhu banyu tetep 23-28 ° C sajrone taun ing Guadeloupe, dadi sampeyan bisa nyilem nalika sampeyan pengin.

Amsterdam menyang Paris Kanthi Sepur

London menyang Paris Kanthi Sepur

Rotterdam menyang Paris Kanthi Sepur

Brussels menyang Paris Kanthi Sepur

 

Kapuloan Guadeloupe Prancis

 

5. Kapuloan Orkney, Skotlandia

Swara padang rumput ijo, bukit, lan gunung-gunung, Kepulauan Orkney duwe sejarah maritim paling apik ing saindenging jagad. Secara harfiah, ana 7 kapal ing dhasar banyu Orkney ing Skotlandia. Wutah iki saka Armada Laut Jerman sing Aliran Scapa, ing 1919.

Kejaba wrecks, ana satwa laut sing luar biasa kanggo dijelajah ing banyu sing bening. Kayata, perairan Churchill Barriers lan Yesnaby utawa Inganess cocog kanggo nemokake urip segara sing liar.

Wektu Paling Apik Kanggo Nyilem ing Kepulauan Orkney:

Paskah nganti November, nalika suhu 13 ° C.

Florence Kanggo Como Kanthi Sepur

Milan Kanggo Como Kanthi Sepur

Turin Kanggo Como Kanthi Sepur

Genoa Kanggo Como Kanthi Sepur

 

Wrecks ing jero banyu ing Kepulauan Orkney, Skotlandia

 

6. Situs Nyilem paling apik ing Eropa: Silfra, Iceland

Antarane rong bawana, ing jantung Taman Nasional Thingvellir, banyu paling jernih ing Islandia ngenteni sampeyan pengalaman nyilem sing apik tenan. Fitur geologi unik ing Silfra nawakake terowongan lan gua misterius kanggo para penyelam sing pengalaman.

Sing paling nyenengake babagan nyilem ing Silfra yaiku fisur. Jalur nyilem iki digawe saben taun 2 gerakan cm lempeng tektonik Amerika Utara lan Eurasia. Iki pisanan digawe sawise gempa bumi, nanging babar pisan aman yen nyilem saiki, dadi sampeyan bisa miwiti nyiapake pengalaman nyilem sing ora lali ing perairan Islandia.

Ambane nyilem maksimum sing diidini ing Silfra yaiku 18 meter.

Dusseldorf menyang Munich Kanthi Sepur

Dresden menyang Munich Kanthi Sepur

Nuremberg tumuju Munich Kanthi Sepur

Bonn menyang Munich Kanthi Sepur

 

Nyilem Sampurna Ing Silfra, Iceland

 

7. Situs Nyilem paling apik ing Dunia: Bali

Pungkasan pantai berpasir, candhi, gunung vulkanik, perairan Bali sing ajaib minangka keajaiban jagad dhewe. Ora diraguhi, Bali minangka tujuan plancongan sing apik lan cocog kanggo nyilem.

Ing Bali, sampeyan bisa mbagi wektu ing pirang-pirang lokasi nyilem amarga ana ing endi wae. Wiwit karang karang warna-warni nganti iwak raksasa, lan guwa-guwa kanggo patung Buddha sing nduwe pikiran, Ing njero banyu Bali minangka jagad sing nyenengake lan luar biasa kanggo nyilem lan snorkeling.

Wektu Paling Apik Kanggo Nyelam ing Bali:

Mei nganti November minangka musim nyilem ing Bali, lan wektu paling apik kanggo ndeleng Sinar Manta yaiku wulan April nganti Mei.

Salzburg menyang Wina Kanthi Sepur

Munich menyang Wina Kanthi Sepur

Graz menyang Wina Kanthi Sepur

Prague menyang Wina Kanthi Sepur

 

Nyelam cedhak patung Buddha sing nyebul pikiran ing Bali

 

8. Situs Nyilem paling apik ing Dunia: Bolongan Biru ing Belize

125 ambane meter, bentuke bunder, lan kanthi pemandangan udara sing apik banget, situs nyilem Lubang Biru ing Belize, iku salah siji saka ndhuwur 10 situs kudu nyilem ing jagad iki. Bolongan raksasa iki langsung ana ing Karang Terang ing Belize, lan ing visibilitas apik, sampeyan bisa uga ngerteni petualangan nyilem sing ora iso lali.

Beda karo situs menyelam liyane sing paling apik ing dhaptar, Lubang Biru dudu omah patung Bali, urip segara langka, utawa karang warna-warni. Sing sampeyan temokake yaiku pengalaman nyilem sing tantangan lan nyenengake, sing bakal nggawa sampeyan menyang level divemaster sabanjure.

Wektu Paling Apik Kanggo Nyilem Ing Bolongan Biru:

April nganti Juni paling apik kanggo hiu paus lan nyilem.

Nuremberg menyang Prague Karo Sepur

Munich menyang Prague Kanthi Sepur

Berlin menyang Prague Kanthi Sepur

Wina menyang Prague Kanthi Sepur

 

 

9. Raja Ampat |: Nyilem Ing Pungkasan Jagad

Tetep adoh saka peradaban nganti 2004, Raja Ampat minangka swarga sing didhelikake, dununge ing antarane Indonesia lan Australia. Thanks kanggo panemuan pungkasan iki, satwa laut ing Raja Ampat minangka salah sawijining alam liar paling gedhe ing saindenging jagad.

Nalika sampeyan nyilem ing Raja Ampat, sampeyan bakal nemokake liwat 600 spesies karang keras dhewe, saliyane urip segara sing warna lan ora ana ing jagad iki. Dunia unik iki ana ing tengah 4 pulau-pulau utama: Waigei, Batanta, Salawati, lan Misool ing Papua Kulon sing adoh.

Yen sampeyan penengah kanggo nyilem canggih, mula sampeyan kudu pesenan plancongan selam sabanjure ing Raja Ampat.

 

 

Wektu Paling Apik Kanggo Nyilem Ing Raje Ampat:

November nganti April kanthi suhu wiwit 27 kanggo 30 ° C.

Zurich menyang Wengen Kanthi Sepur

Jenewa menyang Wengen Kanthi Sepur

Bern menyang Wengen Karo Sepur

Basel to Wengen Karo Sepur

 

Nyilem ing Raja Ampat

 

10. Situs Nyilem paling apik ing China: Kutha Kuno Shi Cheng Ing Tlaga Qiandao

Jero sewu Lake Island, ing provinsi Zhejiang, ing kutha kuna saka Shi Cheng ngapusi. Ing jerone saka 40 meter, sampeyan bakal nemokake keajaiban kutha Cina sing ilang. Sanajan banyune galak lan wektu wis kliwat, fitur arsitektur kutha, lan uga rincian kayu uga dijaga.

Amarga alasan kasebut, kutha Shi Cheng minangka swarga sing didhelikake kanggo para penyelam. Akeh sing nemoni kaendahan Danau Qiandao, nanging kutha sing ilang iki dadi sebab lelungan sing luwih apik. Kutha lan lembah kasebut dibanjiri 1959, nanging pancen aman yen nyilem.

Wektu Paling Apik Kanggo Nyilem Ing Shi Cheng:

Tiba, berkat iklim garing lan anget.

Dijon to Provence With A Train

Paris Kanggo Provence Kanthi Sepur

Lyon menyang Provence Kanthi Sepur

Marseille kanggo Provence Kanthi Sepur

 

Kutha Kuno Shi Cheng Ing Tlaga Qiandao

 

Punika ing Simpen A Train, kita bakal seneng mbantu sampeyan ngrancang perjalanan sing ora iso lali menyang 10 situs nyilem paling apik ing donya kanthi sepur.

 

 

Apa sampeyan pengin masang postingan blog "1o Situs Nyelam Terbaik Ing Dunia" menyang situs sampeyan? Sampeyan salah siji bisa njupuk foto lan teks kita lan maringi kita kredit karo link kanggo kirim blog iki. Utawa klik kene: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fjw%2Fbest-diving-sites-world%2F- (Gulung mudhun sethitik kanggo ndeleng Embed Code)