Време за четене: 7 минути
(Последната актуализация на: 18/11/2022)

Девствени потоци, тучни зелени долини, гъсти гори, спиращи дъха върхове, и най-красивите пътеки в света, Алпите в Европа, са емблематични. Националните паркове на Алпите в Европа са само на няколко часа път от най-натоварените градове. Въпреки това, общественият транспорт прави тези природни резервати и алпийските планини лесно достъпни. Ето най-добрите съвети за изследване на националните паркове на Алпите с влак със съвети как да стигнете до алпийските паркове.

 • Железопътният транспорт е най-екологичният начин за пътуване. Тази статия е написана, за да се образоват за Пътуване с влак и е направено от Запазете влак, В Уебсайт на най-евтините влакове В света.

Австрийските Алпи: Парк Висок Тауерн

Разтягане напречно 1,856 квадратни километра, Националният парк Hohe Tauern е най-големият защитен алпийски парк в Алпите. Тучни зелени долини, романтични хижи в гората, прекрасни цъфтящи хълмове през пролетта, и бели алпийски върхове – Алпите на Тирол са абсолютно зашеметяващи.

Независимо дали обичате пешеходен туризъм, Колоездене, или катерене, Алпите Hohe Tauern предлагат най-живописните гледки и живописни места. Най-хубавото на пътуването до алпийския парк Hohe Tauern е, че си заслужава да бъде посетен по всяко време на годината. Благодарение на необятността на този алпийски парк, най-добре е да посветите поне една седмица на опознаване на природата и планините в района.

Най-удивителните неща за вършене в Hohe Taurn

 • Разгледайте най-дългия ледник в Източна Европа – ледника Пастерце
 • Посещение на водопадите Кримл
 • Поход до Гросглокнер, най-високата планина в Австрия
 • Потърсете дива коза и козирог, които се изкачват на много върхове

Стигане до алпийския парк Hohe Tauern

Най-добрият начин да пътувате до тучните зелени долини и великолепните върхове на алпийския Hohe Tauern е с влак. Най-централната точка в Австрийските Алпи е град Малниц. Влакът тръгва седем пъти на ден от жп гара Mallnitz. Така, пътуващите до Австрийските Алпи могат да пътуват от цяла Австрия с влакове OBB и да се насладят на живописното пътуване до зашеметяващите Алпи.

Националният парк Hohe Tauern е по-малко от 4 часа с влак от Залцбург. Пътуването до националния парк директно от летището на Виена е наоколо 6 часа с влак и изисква смяна на влака в Залцбург. Следователно, ако има достатъчно време, Залцбург е прекрасен и си заслужава да останете през нощта или три дни на път за Hohe Tauern.

Залцбург до Виена Влаковете

Мюнхен до Виена Влаковете

Грац до Виена Влаковете

Прага до Виена Влаковете

 

Alps National Parks By Train

Френските Алпи: Национален парк Екринс

Живописни гледки към тучни зелени долини, огледални езера, и алпийските върхове на националния парк Ecrins спират дъха. Намира се в сърцето на Френските Алпи, Ecrins предлага нещо уникално на всеки посетител: планинари, любители на колоезденето, семейства, и двойката на романтично бягство.

Френските Алпи са известни с Alpe d’Huez, маршрута за катерене в Тур дьо Франс. Тази грандиозна верига от алпийски планини има повече от 100 върхове, потоци, и водопади.

Най-удивителните неща за вършене в Ecrins

 • Направете си пикник във всичките седем долини в Ecrins Park
 • Полюбувайте се на ледника Grand Pic De La Meije или го изкачете
 • Потърсете козите и златните орли
 • Плувайте в река Ubaye, заобиколен от един от най-красивите гори в Европа
 • Отидете на кайт сърф в Serre-Poncon

Стигане до Ecrins

Пътуването до Френските Алпи е много лесно. Пътуващите могат да стигнат до Ecrins от летището в Торино, Марсилия, и Ница. Независимо дали пътувате със самолет или пътувате с влак от други европейски страни, влаковете TGV и TER се свързват с големите градове в региона. Пътуването с влак до Ecrins от Марсилия е около 6 дълги часове. Въпреки че това звучи като дълго пътуване, междуградските влакове са много удобни, и най-важното, гледките от пътуването с влак са красиви. следователно, вашето пътуване до прекрасната природа на Ecrins започва във влака.

Амстердам до Париж Влаковете

Лондон до Париж Влаковете

Ротердам до Париж Влаковете

Брюксел до Париж Влаковете

 

Cycling The Alps

Швейцарските Алпи на: Алпийски парк Юнгфрау-Алеч

С великолепния ледник Голям Алеч, буйна растителност, и реки, пресичащи долини – швейцарският алпийски парк Юнгфрау е един от най-добрите алпийски паркове в Европа. Айгер е един от най-живописните планински върхове в цяла Европа.

Алпийската релса е едно от уникалните неща в алпийския парк Юнгфрау. Посетителите на Юнгфрау могат да карат планински влак и да се насладят на зашеметяваща гледка към ледника от 4 невероятни гледни точки. Това специално преживяване допълва славата на Юнгфрау, в допълнение към красивата гора, пътеки, и пейзаж – привлича стотици любители на природата през пролетта и лятото.

Как да стигнете до алпийския парк Юнгфрау

Jungfrau е пътуване с влак от Интерлакен и Лаутербрунен. Пътуването от Интерлакен до гара Гринделвалд е 30 минути и 2.5 часа от Цюрих. Пътуването с кола е приблизително същото, но влакът е екологичен и ви позволява да се насладите на невероятните гледки.

Най-добрите неща за правене в швейцарските Алпи

 • Посетете живописната долина Лаутербрунен
 • Открийте гледките към Бернските Алпи от върха на Хардер Кулм
 • Осмелете се да отидете на 10-минутно пътуване с ципове с фуникуляр
 • Поход на 2.2 km Mürren Via Ferrata
 • Поход до Матерхорн, един от най -живописните планини в Европа

Интерлакен до Цюрих Влаковете

Люцерн до Цюрих Влаковете

Берн до Цюрих Влаковете

Женева до Цюрих Влаковете

 

Италианските Алпи: Национален парк Белуно Доломити

Известен като национален парк Доломити, Белуно Доломити е един от най-красивите природни резервати. Алпийските върхове привличат много туристи и катерачи, мечтаещи да достигнат върха, за да се любуват на най-живописните гледки в света.

В допълнение към великолепните планини, италианските Алпи са дом на грандиозни водопади, пружини, и ливади. Обширният парк предлага отлични туристически пътеки, вариращи от леки до предизвикателни пътеки, Пътека Патернкофел, и пътеката Tre Cime Di Laveredo Capanna е просто 2 от прекрасните пътеки.

Стигане до Доломитите

Докато има полети до Болцано, най-близкият град до Доломитите, по-добре е да вземете влака до Болцано. Пътуващите до италианските Алпи могат да вземат влак от Милано Бергамо през Венеция и да стигнат до Доломитите с влак след малко 7 часа. Алтернатива на летенето до Бергамо е да летите до Венеция и след това да вземете влак или такси, и то за по-малко от час, ще се озовете в италианските Алпи.

Най-добрите неща за правене в италианските Алпи

 • Поход на Италианска Виа Ферата
 • Останете през нощта в Refugio, или хижа, най-често разположен на туристическа пътека, на уединено място. Престоят ви позволява да прекъснете много дълъг и предизвикателен преход, в допълнение към изживяването на славата на планините и природата в по-спокойна и магическа атмосфера.
 • Възхищавайте се на Enrosadira, когато върховете на планините са оцветени в розови нюанси при изгрев и залез.
 • Преход от хижа до хижа

Милано до Рим Влаковете

Флоренция до Рим Влаковете

Влакове от Венеция до Рим

Неапол за Рим Влаковете

 

Rock Climbing In Alps

Германските Алпи: Национален парк Берхтесгаден

Най-старият алпийски парк в Европа и единственият алпийски парк в Германия, Националният парк Берхтесгаден е дом на повече от 700 видове птици и животни. Германските Алпи граничат с Австрийските Алпи, които са известни с девствени потоци, зелени долини, гори, спиращи дъха планински върхове, и идилична природа.

освен това, покриване 210 кв. км, Германските Алпи Берхтесгаден предлагат фантастични туристически пътеки. В допълнение, кабинковият лифт отвежда пътниците до най-високия и забележителен връх Jenner Mountain at 1,874 метра.

Невероятни неща за правене в немските Алпи

 • Насладете се на разходка с лодка по езерото Königssee
 • Открийте баварската култура, кухня, и традиции
 • Разходка до езерото Obersee през тучната зелена долина
 • Разходете се до водопада Рьотбах и се възхищавайте на огледалното отражение в езерата по пътя

Как да стигнете до Национален парк Берхтесгаден

Посетителите могат да летят до летището в Залцбург, кое е 30 километра от Берхтесгаден. След това вземете влак или автобус, или наемете кола и пътувайте до Берхтесгаденските Алпи. По най-добрия начин, което също е екологично, е да пътуваш с влак. Има влакови услуги от Мюнхен и Залцбург, но влаковете не са директни и изискват смяна във Freilassing.

Независимо дали пътувате с влак или автобус, Берхтесгаден е по-малко от 3 часа от Мюнхен. Така, красотата на алпийския пейзаж е достъпна от оживения градски център – идеално за бягство през уикенда. въпреки това, ако имаш време, посветете поне една седмица на разглеждане на незабравимите национални паркове на Алпите с влак.

Дюселдорф до Мюнхен Влаковете

Дрезден до Мюнхен Влаковете

Нюрнберг до Мюнхен Влаковете

Бон до Мюнхен Влаковете

 

Mountain Lake In The Alps

 

Страхотното пътуване започва с намирането на най-добрите билети за влак. Тук, в Запазете влак, ще се радваме да ви помогнем да планирате прекрасно пътуване с влак до националните паркове на Алпите.

 

 

Искате ли да вградите нашата публикация в блога „Национални паркове на Алпите с влак“На вашия сайт? Можете или да направите нашите снимки и текст, или да ни дадете кредит с връзка към тази публикация в блога. Или кликнете тук: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbg%2Falps-national-parks-by-train%2F – (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

 • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочва директно в нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
 • Вътре, имате нашите връзки за английски целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/es_routes_sitemap.xml, и можете да промените /es на /fr или /tr и още езици.