Læsetid: 7 minutter
(Senest opdateret: 18/11/2022)

Uberørte vandløb, frodige grønne dale, tætte skove, betagende tinder, og de smukkeste stier i verden, Alperne i Europa, er ikoniske. Alpernes nationalparker i Europa ligger kun få timer væk fra de travleste byer. Ikke desto mindre, offentlig transport gør disse naturreservater og alpine bjerge nemme at nå. Her er de bedste tips til at udforske Alpernes nationalparker med tog med råd om at komme til de alpine parker.

De østrigske alper: High Tauern Park

Strækker sig på tværs 1,856 kvadratkilometer, Hohe Tauern nationalpark er den største alpebeskyttede park i Alperne. Frodige grønne dale, romantiske hytter i skoven, smukke blomstrende bakker om foråret, og hvide alpetinder – Alperne i Tyrol er helt fantastiske.

Uanset om du er til vandreture, cykling, eller klatring, Hohe Tauern-alperne byder på de mest naturskønne udsigter og naturskønne steder. Det bedste ved at rejse til Hohe Tauern alpepark er, at det er værd at besøge når som helst på året. Takket være den enorme alpine park, det er bedst at afsætte mindst en uge til at udforske naturen og bjergene i området.

De mest fantastiske ting at lave i Hohe Taurn

 • Udforsk den længste gletsjer i Østeuropa - Pasterze-gletsjeren
 • Besøg Krimml-vandfaldene
 • Vandretur til Grossglockner, det højeste bjerg i Østrig
 • Se efter gemse og stenbukke, der klatrer op ad de mange tinder

Sådan kommer du til Hohe Tauern Alpine Park

Den bedste måde at rejse til de frodige grønne dale og storslåede tinder i alpine Hohe Tauern er med tog. Det mest centrale punkt i de østrigske alper er Mallnitz by. Toget afgår syv gange om dagen fra Mallnitz togstation. Så, rejsende til de østrigske alper kan rejse fra hele Østrig med OBB-tog og nyde den naturskønne tur op til de fantastiske alper.

Hohe Tauern nationalpark er mindre end 4 timer med tog fra Salzburg. At rejse til nationalparken direkte fra Wiens lufthavn er omkring 6 timer med tog og kræver togskift i Salzburg. Derfor, hvis der er tid nok, Salzburg er vidunderligt og værd at overnatte eller tre dage på vej til Hohe Tauern.

Salzburg til Wien Tog

München til Wien Tog

Graz til Wien Tog

Prag til Wien Tog

 

Alps National Parks By Train

De franske alper: Ecrins Nationalpark

Naturskøn udsigt over frodige grønne dale, spejl søer, og de alpine tinder i Ecrins nationalpark er betagende. Beliggende i hjertet af de franske alper, Ecrins har noget unikt at tilbyde enhver besøgende: vandrere, cykelentusiaster, familier, og parret på en romantisk ferie.

De franske alper er berømte for Alpe d'Huez, klatreruten i Tour de France. Denne spektakulære række af alpine bjerge har mere end 100 toppe, vandløb, og vandfald.

De mest fantastiske ting at lave i Ecrins

 • Hold en picnic i alle syv dale i Ecrins Park
 • Beundre Grand Pic De La Meije-gletsjeren eller bestig den
 • Se efter stenbukkegederne og kongeørnene
 • Svøm i Ubaye-floden, omgivet af en af de smukkeste skove i Europa
 • Tag på kitesurfing i Serre-Poncon

At komme til Ecrins

Det er meget nemt at rejse til de franske alper. Rejsende kan nå Ecrins fra lufthavnen i Torino, Marseille, og Nice. Uanset om du flyver ind eller rejser med tog fra andre europæiske lande, TGV- og TER-togene forbinder til de større byer i regionen. Togrejsen til Ecrins fra Marseille er ca 6 timer lang. Selvom det lyder som en lang rejse, intercity-togene er meget komfortable, og vigtigst, udsigten fra togrejsen er smuk. Derfor, din rejse til den vidunderlige natur i Ecrins begynder med toget.

Amsterdam til Paris Tog

London til Paris Tog

Rotterdam til Paris Tog

Bruxelles til Paris Tog

 

Cycling The Alps

De schweiziske alper: Jungfrau-Aletsch Alpine Park

Med den storslåede Store Aletsch-gletsjer, frodig vegetation, og floder, der krydser dale - den schweiziske Jungfrau alpepark er en af ​​de bedste alpeparker i Europa. Eiger er en af ​​de mest maleriske bjergtoppe i hele Europa.

Alpebanen er en af ​​de unikke ting ved Jungfrau alpepark. Besøgende til Jungfrau kan køre på bjergskinnen og nyde en fantastisk udsigt over gletsjeren fra 4 fantastiske udsigtspunkter. Denne særlige oplevelse føjer til Jungfraus herlighed, foruden den smukke skov, stier, og landskab – tiltrækker hundredvis af naturelskere om foråret og sommeren.

Sådan kommer du til Jungfrau Alpine Park

Jungfrau er en togrejse væk fra Interlaken og Lauterbrunnen. Turen fra Interlaken til Grindelwald station er 30 minutter og 2.5 timer fra Zürich. Turen i bil er omtrent den samme, men toget er miljøvenligt og giver dig mulighed for at nyde den utrolige udsigt.

De bedste ting at gøre i de schweiziske alper

 • Besøg den maleriske Lauterbrunnen-dal
 • Oplev udsigten over Berner Alperne fra toppen af ​​Harder Kulm
 • Tør at tage på en 10-minutters kabelbane med lynlåse
 • Vandretur 2.2 km Mürren Via Ferrata
 • Vandretur til Matterhorn, en af de mest maleriske bjerge i Europa

Interlaken til Zürich Tog

Lucerne til Zürich Tog

Bern til Zürich Tog

Geneve til Zürich Tog

 

De italienske alper: Belluno Dolomites Nationalpark

Kendt som den nationale Dolomites Park, Belluno Dolomiti er en af ​​de smukkeste naturreservater. Alpintoppene tiltrækker mange vandrere og klatrere, der drømmer om at nå toppen for at beundre de mest naturskønne udsigter i verden.

Ud over de storslåede bjerge, de italienske alper er hjemsted for spektakulære vandfald, fjedre, og enge. Den store park byder på fremragende vandrestier, lige fra lette til udfordrende stier, Paternkofel-stien, og Tre Cime Di Laveredo Capanna-stien er lige 2 af de vidunderlige stier.

At komme til Dolomitterne

Mens der er fly til Bolzano, den nærmeste by til Dolomitterne, at tage toget til Bolzano er bedre. Rejsende til de italienske alper kan tage et tog fra Milano Bergamo via Venedig og nå Dolomitterne med tog på lidt over 7 timer. Et alternativ til at flyve til Bergamo er at flyve til Venedig og derefter tage toget eller taxaen, og på mindre end en time, du vil finde dig selv i de italienske alper.

De bedste ting at gøre i de italienske alper

 • Vandretur Italiensk Via Ferrata
 • Overnat i en Refugio, eller hytte, oftest placeret på en vandresti, på et afsondret sted. Opholdet giver dig mulighed for at bryde en meget lang og udfordrende vandretur, udover at opleve bjergenes og naturens herlighed i en mere tilbagelænet og magisk atmosfære.
 • Beundre Enrosadira, når bjergenes tinder er farvet i lyserøde nuancer ved solopgang og solnedgang.
 • Vandretur hytte til hytte

Milano til Rom Tog

Firenze til Rom Tog

Tog fra Venedig til Rom

Napoli til Rom Tog

 

Rock Climbing In Alps

De tyske alper: Berchtesgaden Nationalpark

Den ældste alpepark i Europa og den eneste alpepark i Tyskland, Berchtesgaden nationalpark er hjemsted for mere end 700 arter af fugle og dyr. De tyske alper grænser op til de østrigske alper, som er berømt for uberørte vandløb, grønne dale, skove, betagende bjergtoppe, og idyllisk natur.

i øvrigt, afdækning 210 kvadratkilometer, de tyske alper Berchtesgaden byder på fantastiske vandrestier. Desuden, svævebanen tager rejsende til den højeste og mest fremragende top Jenner Mountain ved 1,874 meter.

Fantastiske ting at gøre i de tyske alper

 • Nyd en bådtur på søen Königssee
 • Oplev den bayerske kultur, køkken, og traditioner
 • Vandretur til søen Obersee gennem den frodige grønne dal
 • Vandretur til Röthbach Falls og beundre spejlreflektionen i søerne på vejen

Sådan kommer du til Berchtesgaden National Park

Besøgende kan flyve til Salzburg lufthavn, som er 30 kilometer væk fra Berchtesgaden. Så tag et tog eller bus, eller leje en bil og rejse til Berchtesgaden-alperne. Den bedste måde, som også er miljøvenlig, er at rejse med tog. Der er togforbindelser fra München og Salzburg, men togene er ikke direkte og kræver skift i Freilassing.

Uanset om du rejser med tog eller bus, Berchtesgaden er mindre end 3 timer fra München. Så, skønheden i det alpine landskab er tilgængelig fra det travle bycentrum – perfekt til en weekendophold. Imidlertid, hvis du har tid, afsætte mindst en uge til at udforske de uforglemmelige Alpernes nationalparker med tog.

Düsseldorf til Munich Tog

Dresden til München Tog

Nürnberg til München Tog

Bonn til München Tog

 

Mountain Lake In The Alps

 

En fantastisk rejse begynder med at finde de bedste togbilletter. Her på Gem et tog, vi hjælper dig gerne med at planlægge en vidunderlig togrejse til Alpernes nationalparker med tog.

 

 

Vil du indlejre vores blogindlæg “Alps National Parks By Train”På dit websted? Du kan enten tage vores billeder og tekst eller give os kredit med et link til dette blogindlæg. Eller klik her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fda%2Falps-national-parks-by-train%2F – (Rul lidt ned for at se Koden)