Läsningstid: 7 minuter
(Senast uppdaterad: 18/11/2022)

Orörda bäckar, grönskande dalar, täta skogar, hisnande toppar, och de vackraste stigarna i världen, Alperna i Europa, är ikoniska. Alpernas nationalparker i Europa ligger bara några timmar från de mest trafikerade städerna. ändå, Kollektivtrafiken gör dessa naturreservat och alpina berg lätta att nå. Här är de bästa tipsen för att utforska Alpernas nationalparker med tåg med råd om hur du tar dig till alpparkerna.

 • Järnvägstransporter är det mest miljövänliga sättet att resa. Denna artikel skrevs för att utbilda om tåg och gjordes av Rädda ett tåg, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

är en av de vackraste och största regionerna i Tyskland: High Tauern Park

Sträcker sig över 1,856 kvadratkilometer, Hohe Tauern nationalpark är den största alpskyddade parken i Alperna. Lummiga gröna dalar, romantiska stugor i skogen, vackra blommande kullar på våren, och vita alptoppar – Tyrolens alper är helt fantastiska.

Oavsett om du gillar vandring, cykling, eller klättring, Hohe Tauern-alperna erbjuder de mest natursköna vyerna och natursköna platserna. Det bästa med att resa till Hohe Tauern alppark är att det är värt att besöka när som helst på året. Tack vare den stora alpina parken, det är bäst att ägna minst en vecka åt att utforska naturen och bergen i området.

De mest fantastiska sakerna att göra i Hohe Taurn

 • Utforska den längsta glaciären i Östeuropa – Pasterze-glaciären
 • Besök Krimml vattenfall
 • Vandra till Grossglockner, det högsta berget i Österrike
 • Leta efter gemsar och stenbockar som klättrar uppför de många topparna

Att ta sig till Hohe Tauern alppark

Det bästa sättet att resa till de frodiga gröna dalarna och magnifika topparna i alpina Hohe Tauern är med tåg. Den mest centrala punkten i de österrikiska alperna är staden Mallnitz. Tåget avgår sju gånger om dagen från Mallnitz tågstation. Så, resenärer till de österrikiska alperna kan resa från hela Österrike med OBB-tåg och njuta av den natursköna resan upp till de fantastiska alperna.

Hohe Tauern nationalpark är mindre än 4 timmar med tåg från Salzburg. Att resa till nationalparken direkt från Wiens flygplats är runt 6 timmar med tåg och kräver byte av tåg i Salzburg. Därför, om tiden räcker, Salzburg är underbart och värt att stanna över natten eller tre dagar på väg till Hohe Tauern.

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Graz till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

 

Alps National Parks By Train

De franska alperna: Ecrins nationalpark

Vacker utsikt över grönskande dalar, spegel sjöar, och de alpina topparna i nationalparken Ecrins är hisnande. Beläget i hjärtat av de franska Alperna, Ecrins har något unikt att erbjuda alla besökare: vandrare, cykelentusiaster, familjer, och paret på en romantisk semester.

De franska alperna är kända för Alpe d’Huez, klättervägen i Tour de France. Detta spektakulära utbud av alpina berg har mer än 100 toppar, strömmar, och vattenfall.

De mest fantastiska sakerna att göra i Ecrins

 • Ha en picknick i alla sju dalarna i Ecrins Park
 • Beundra Grand Pic De La Meije-glaciären eller bestiga den
 • Leta efter stenbockgetterna och kungsörnarna
 • Simma i floden Ubaye, omgiven av en av Europas vackraste skogar
 • Åk på kitesurfing i Serre-Poncon

Att ta sig till Ecrins

Att resa till de franska alperna är väldigt enkelt. Resenärer kan nå Ecrins från flygplatsen i Turin, Marseille, och snäll. Oavsett om du flyger in eller reser med tåg från andra europeiska länder, TGV- och TER-tågen ansluter till de större städerna i regionen. Tågresan till Ecrins från Marseille är ca 6 timmar lång. Även om det här låter som en lång resa, Intercitytågen är mycket bekväma, och viktigast av allt, utsikten från tågresan är vacker. Därav, din resa till den underbara naturen i Ecrins börjar på tåget.

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

 

Cycling The Alps

De schweiziska Alperna: Jungfrau-Aletsch alppark

Med den magnifika Great Aletsch-glaciären, frodig vegetation, och floder som korsar dalar – den schweiziska alpparken Jungfrau är en av de bästa alpparkerna i Europa. Eiger är en av de mest pittoreska bergstopparna i hela Europa.

Alpbanan är en av de unika sakerna med Jungfraus alppark. Besökare till Jungfrau kan åka bergsbanan och njuta av fantastisk utsikt över glaciären från 4 fantastiska utsiktspunkter. Denna speciella upplevelse bidrar till Jungfraus ära, förutom den vackra skogen, spår, och landskap – lockar hundratals naturälskare på våren och sommaren.

Att ta sig till Jungfrau alppark

Jungfrau ligger en tågresa från Interlaken och Lauterbrunnen. Resan från Interlaken till Grindelwald station är 30 minuter och 2.5 timmar från Zürich. Resan med bil är ungefär densamma, men tåget är miljövänligt och låter dig njuta av den otroliga utsikten.

De bästa sakerna att göra i de schweiziska alperna

 • Besök den pittoreska Lauterbrunnendalen
 • Upptäck utsikten över Bernalperna från toppen av Harder Kulm
 • Våga ge dig ut på en 10-minuters linbana med blixtlås
 • Vandra den 2.2 km Mürren Via Ferrata
 • Vandra till Matterhorn, en av de mest pittoreska bergen i Europa

Interlaken till Zürich Tåg

Lucerne till Zürich Tåg

Bern Zürich Tåg

Genève Zürich Tåg

 

Italienska alperna: Belluno Dolomites nationalpark

Känd som den nationella Dolomiterna Park, Belluno Dolomiti är en av de vackraste naturreservat. Alpintopparna lockar många vandrare och klättrare som drömmer om att nå toppen för att beundra de mest natursköna vyerna i världen.

Förutom de magnifika bergen, de italienska alperna är hem för spektakulära vattenfall, fjädrar, och ängar. Den stora parken erbjuder utmärkta vandringsleder, allt från lätta till utmanande stigar, Paternkofelleden, och Tre Cime Di Laveredo Capanna-leden är bara 2 av de underbara stigarna.

Att ta sig till Dolomiterna

Medan det finns flyg till Bolzano, den närmaste staden till Dolomiterna, att ta tåget till Bolzano är bättre. Resenärer till de italienska alperna kan ta tåget från Milano Bergamo via Venedig och nå Dolomiterna med tåg om drygt 7 timmar. Ett alternativ till att flyga till Bergamo är att flyga till Venedig och sedan ta tåget eller taxin, och på mindre än en timme, du befinner dig i de italienska alperna.

De bästa sakerna att göra i de italienska alperna

 • Vandra den Italienska Via Ferrata
 • Övernatta i en Refugio, eller koja, oftast ligger på en vandringsled, på en avskild plats. Vistelsen gör att du kan bryta en mycket lång och utmanande vandring, förutom att uppleva bergens och naturens glans i en mer avslappnad och magisk atmosfär.
 • Beundra Enrosadira, när bergens toppar färgas i rosa nyanser vid soluppgång och solnedgång.
 • Vandra koja till koja

Milano till Rom Tåg

Florens till Rom Tåg

Venedig till Rom tåg

Neapel till Rom Tåg

 

Rock Climbing In Alps

Tyska Alperna: Berchtesgadens nationalpark

Den äldsta alpparken i Europa och den enda alpparken i Tyskland, Berchtesgaden nationalpark är hem för mer än 700 arter av fåglar och djur. De tyska alperna gränsar till de österrikiska alperna, som är kända för orörda bäckar, gröna dalar, skogar, hisnande bergstoppar, och idyllisk natur.

Dessutom, beläggning 210 kvadratkilometer, de tyska alperna Berchtesgaden erbjuder fantastiska vandringsleder. Dessutom, linbanan tar resenärer till den högsta och mest enastående toppen Jenner Mountain vid 1,874 meter.

Fantastiska saker att göra i de tyska alperna

 • Njut av en båttur på sjön Königssee
 • Upptäck den bayerska kulturen, kök, och traditioner
 • Vandra till sjön Obersee genom den grönskande dalen
 • Vandra till Röthbachfallen och beundra spegelreflektionen i sjöarna på vägen

Att ta sig till nationalparken Berchtesgaden

Besökare kan flyga till Salzburgs flygplats, vilket är 30 kilometer från Berchtesgaden. Ta sedan tåg eller buss, eller hyr en bil och res till Berchtesgaden-alperna. Det bästa sättet, vilket också är miljövänligt, är att resa med tåg. Det går tåg från München och Salzburg, men tågen är inte direkta och kräver byte i Freilassing.

Oavsett om du reser med tåg eller buss, Berchtesgaden är mindre än 3 timmar från München. Så, skönheten i det alpina landskapet är tillgängligt från den livliga stadskärnan – perfekt för en weekendresa. i alla fall, om du har tid, ägna minst en vecka åt att utforska de oförglömliga Alpernas nationalparker med tåg.

Dusseldorf till Munich Tåg

Dresden till Munich Tåg

Nuremberg till Munich Tåg

Bonn till Munich Tåg

 

Mountain Lake In The Alps

 

En fantastisk resa börjar med att hitta de bästa tågbiljetterna. Här på Rädda ett tåg, vi hjälper dig gärna att planera en underbar tågresa till Alpernas nationalparker med tåg.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg “Alps National Parks By Train”På din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text eller ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Falps-national-parks-by-train%2F – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)