Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 18/02/2021)

perjalanan kereta api terpanjang di dunia yang sangat panjang! Ini perjalanan boleh mengambil beberapa hari dan meliputi beribu-ribu batu.

jadi, di sini adalah perjalanan yang mengambil terpanjang di Eropah, Asia, Australia, dan Amerika Syarikat.

 

perjalanan kereta api terpanjang di dunia

 

1: Trans-Siberia Express adalah perjalanan kereta api yang paling lama

Jarak: 5,722 batu

Tempoh: 6 hari +

Perjalanan kereta api terpanjang di dunia bermula di Moscow dan selesai di Vladivostok. Pertama sekali, ia mengambil alih 6 hari untuk melengkapkan. Penumpang ini perjalanan Eropah melalui beberapa zon masa. Landskap dalam perjalanan ini termasuk Ural Mountains dan Lake Baikal. Kereta api untuk perjalanan ini bertolak setiap 48 Jam.

 

pemandangan di keretapi lama
Lake Baikal: tasik paling dalam di dunia

2: timur & Oriental Express

Jarak: 1,200 batu

Tempoh: 3+ hari

ini travels perjalanan melalui Asia Tenggara dari Bangkok ke Singapura. Perhentian kereta api di Sungai Kwai dan Kuala Kangsar. Tempoh perjalanan sama ada 3 atau 4 hari. tambahan, perjalanan biasanya mengambil tempat-tempat pada hujung minggu. tambahan pula, tempat adalah peribadi dan dihiasi dengan baik. Kerana penginapan adalah padat ia adalah paling sesuai untuk pelancong solo.

Brussels ke Lille Kereta api

Antwerp untuk Trains Lille

Paris untuk Trains Lille

Lyon untuk Trains Lille

 

3: kereta api Kanada terpanjang

Jarak: 2,700 batu

Tempoh: 3 hari

Pertama sekali, tidak ada WIFI dalam perjalanan benua ini. jadi, bersedia untuk menghabiskan masa melihat pemandangan yang. Kerana ia gunung, hutan dan landskap Canadian lain yang anda akan lihat adalah menakjubkan. Perjalanan ini bermula pada Vancouver dan berakhir di Toronto. Nikmati kereta tidur selesa, manakala anda mendapatkan sekilas moose, rusa dan juga beruang.

 

4: kereta api terpanjang California Zephyr

Jarak: 2,348 batu

Tempoh: 51 Jam

perjalanan ini adalah paling perlu diberi perhatian kerana ia adalah yang paling lama di Amerika Syarikat. Perjalanan ini meliputi perintis, Rockies, dan ngarai. Perhentian utama dalam perjalanan ini adalah Denver, Salt Lake City, Reno, dan Sacramento.

 

 

5: Indian Pacific: Sydney ke Perth (Australia)

Jarak: 2,704 batu

Tempoh: 65 Jam

Ini perjalanan kereta api terpanjang mempunyai regangan yang paling panjang landasan kereta api lurus di dunia. Pertama, Penumpang mendapatkan pengalaman lebar Australia. tambahan, pemandangan termasuk air terjun, hutan dan gunung biru. Kerana panjangnya, terdapat banyak hentian utama dalam ini laluan. Berhenti termasuk Broken Hill, Adelaide, Lembah Barossa, Kalgoorlie, Cook, dan Rawlinna. Tiket kereta api untuk perjalanan ini adalah mahal dengan harga bermula pada lebih $600.

 

6. Vivek Express: Dibrugarh ke Kanyakumari (India)

Jarak: 2,633 batu

Tempoh: 82 Jam

Begitu juga ke Pasifik India, kereta api ini adalah perjalanan kereta api terpanjang di India. Kerana ia bergerak panjang keseluruhan India dan mempunyai kelajuan purata daripada 32 KM sejam. Berbeza dengan perjalanan kereta api tiket panjang lain untuk permulaan kereta api ini pada $10.

 

 

7: Paris-Moscow Express kereta api terpanjang

Jarak: 1,998 batu

Tempoh: 48 Jam

Manakala kereta api ini adalah yang paling lama trans-Eropah laluan ia hanya mengambil masa 2 hari untuk melengkapkan. kereta api daun dari modal Perancis dan tiba di ibu negara Rusia. Kerana perjalanan ini bergerak melalui Belarus anda akan memerlukan Belarus visa untuk perjalanan. tambahan, anda memerlukan visa untuk memasuki Rusia.

Lyon untuk Trains Marseilles

Paris untuk Trains Marseilles

Nice untuk Trains Marseilles

Bordeaux untuk Trains Marseilles

 

Menempah perjalanan kereta api terpanjang anda dengan Simpan kereta api yang

Tempahan perjalanan kereta api yang lama tidak perlu mengambil masa yang lama. Itulah sebabnya pada Simpan kereta api yang kita mempunyai proses pembelian tiket cepat.

 

Log masuk ke laman web kami sekarang dan mengambil 3 minit untuk mencari Tiket Keretapi paling murah untuk perjalanan anda. Tiket boleh dibeli menggunakan kad kredit dan pembayaran perbankan dalam masa nyata dan banyak lagi pilihan di Save A Train laman web.

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Flongest-train-journeys-world%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)