Vrijeme čitanja: 3 zapisnik
(Zadnja izmjena: 18/03/2022)

Najduža putovanja vlakom na svijetu su jako duga! Ova putovanja mogu trajati nekoliko dana i preći hiljade milja.

Dakle, ovdje su putovanja koje se najduže u Evropa, Azija, Australija, i SAD.

 

Najduži vlak putovanja na svijetu

 

1: Trans-Siberian Express je najduže putovanje vlakom

Razdaljina: 5,722 milja

Trajanje: 6 dana +

Najduža rail putovanja u svijetu počinje u Moskvi i završava u Vladivostoku. Kao prvo, preuzima 6 dana da završi. Putnici na ovom evropskom putu proći kroz više vremenskih zona. Pejzaže na ovom putovanju uključuju Uralu i Bajkalsko jezero. Vozovi za ovaj put polaze svaki 48 sati.

 

krajolik na duge voza
Bajkalsko jezero: najdublje jezero na svijetu

2: istočno & Oriental Express

Razdaljina: 1,200 milja

Trajanje: 3+ dana

Ovo putovanje putovanja kroz jugoistočnoj Aziji od Bangkoka do Singapura. Voz staje na rijeci Kwai i Kuala Kangsar. Trajanje putovanja je ili 3 ili 4 dana. Dodatno, putovanja obično uzeti mjesta na vikendom. Nadalje, smještaja je privatna i lijepo uređen. Jer smještaj je kompaktan je najbolje odgovara za solo putnike.

Brisel Lille Trains

Antwerp Lille Trains

Paris Lille Trains

Lyon Lille Trains

 

3: Kanadski najduži voz

Razdaljina: 2,700 milja

Trajanje: 3 dana

Kao prvo, nema WIFI na ovom Transcontinental putovanju. Dakle, biti spremni provesti vrijeme gledajući krajolik. Zbog planine, šuma, i druge kanadski pejzaž ćete vidjeti oduzima dah. Putovanje počinje u vancouver a završava u Torontu. Uživajte u udoban za spavanje automobili, dok ti nazire losa, jelena, pa čak i medvjedi.

 

4: California Zephyr najduži voz

Razdaljina: 2,348 milja

Trajanje: 51 sati

Ovaj put je najznačajnijih kao što je najduži u SAD-u. Putovanje pokriva pioniri, Rokisa, i kanjona. Ključni se zaustavlja na tom putu su Denver, Salt Lake City, reno, i Sacramento.

 

 

5: indian Pacific: Sydney Perth (Australija)

Razdaljina: 2,704 milja

Trajanje: 65 sati

Ovo najduže putovanje vlakom ima najduži potezu ravno željezničke pruge na svijetu. Prvo, Putnici se da iskuse širinu Australija. Dodatno, krajolik uključuje vodopade, šuma, i plave planine. Zbog svoje dužine, postoje mnogi ključni stanica na ovom ruta. Zaustavljanja uključuju Broken Hill, adelaide, Barossa Valley, Kalgoorlie, kuvarica, i Rawlinna. Train Tickets za ovo putovanje su skupi a cijene se kreću od preko $600.

 

6. Vivek Express: Dibrugarh u Kanyakumari (Indija)

Razdaljina: 2,633 milja

Trajanje: 82 sati

Slično kao i indijski Pacifik, ovaj voz je najduže putovanje vlakom u Indiji. Jer se putuje cijelom dužinom Indije i ima prosječna brzina of 32 KM po satu. Za razliku od drugih dugo voz putovanja karte za taj vlak početkom u $10.

 

 

7: Pariz-Moskva najduži vlak Express

Razdaljina: 1,998 milja

Trajanje: 48 sati

Dok je ovaj voz je najduža transevropska ruta je samo potrebno 2 dana da završi. Voz polazi iz Francuski kapital i stiže u glavni grad Rusije. Budući da ovo putovanje prolazi kroz Bjelorusiju, za putovanje će vam trebati viza za Bjelorusku. Dodatno, za ulazak vam je potrebna viza Rusija.

Lyon do Marseilles Trains

Pariz do Marseja Trains

Nice to Marseilles Trains

Vozovi od Bordoa do Marseja

 

Rezervirajte svoj najduže putovanje vlakom sa Save a Train

Rezervacije dugo putovanje vlakom ne bi trebalo trajati dugo vremena. To je razlog zašto na Spremi a Train imamo brzo ulaznica procesa nabavke.

 

Prijavite se na našu web stranicu sada i uzeti 3 minuta za pronalaženje Najjeftinije vozna karta za svoje putovanje. Ulaznice se mogu kupiti pomoću kreditne kartice i bankarske plaćanja u realnom vremenu i mnogo više opcija na Save A Train web stranica.

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, zatim kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Flongest-train-journeys-world%2F%3Flang%3Dbs – (Dođite spusti da vidi Embed Code)