Leestijd: 3 notulen
(Laatst geupdate op: 24/04/2020)

Niet lang na de Kanaaltunnel zo veel naar verwijzen als de Eurostar Tunnel geopend in 1994, werd het gesynchroniseerd één van de zeven wonderen van de moderne wereld. Volgens de American Society of Civil Engineers, die titel werd goed verdiend. Het zette de Kanaaltunnel tussen de architectonische wonderen zoals het Empire State Building en de CN Tower.

De Kanaaltunnel is zeker een wonder en een enorme prestatie van de bouw. Maar waarom is het zo belangrijk dat Europa? Wat was de impact ervan, en die steden kunnen reizigers te bereiken door het te gebruiken? Laten we eens een kijkje op de Kanaaltunnel betekenis:

 

Geschiedenis van de Kanaaltunnel

Map of the Construction of the Channel Tunnel

 

Hoewel de bouw van de Kanaaltunnel startte in 1988, dat wil niet zeggen dat het idee was nieuw. Zelfs Napoleon speelde met het idee van het aansluiten van Engeland en Frankrijk via een tunnel. Voor hem, Franse ingenieur Albert Mathieu-Favier voor het eerst voorgesteld een dergelijke tunnel in 1802. Zijn concept inclusief een kunstmatig eiland langs de weg, als een paard veranderende station. Echter, de meeste plannen werden verlaten tot na de Tweede Wereldoorlog.

In 1987, de parlementen van het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk uiteindelijk ingestemd met de Kanaaltunnel te bouwen. Het project omvatte de bouw van drie tunnels - twee voor het treinverkeer en één as a service tunnel. De ontwikkeling duurde zes jaar, $7.2 miljard, elf Boring machines, en 13,000 arbeiders. De kosten is gelijk aan de huidige $12 miljard.

Amsterdam naar Londen Treinen

Rotterdam naar Londen Treinen

Parijs naar Londen Treinen

Brussel naar Londen Treinen

 

Kanaaltunnel Feiten

De Kanaaltunnel is 31.35 mijl lang, met een onderwater deel van 23.5 mijlen. Het is de meest uitgebreide onderzeese sectie in de wereld die draait 250 ft onder de zeebodem op het laagste punt. De tunnel verbindt Folkestone in Engeland met Coquelles, Pas-de-Calais in Frankrijk. Het loopt onder het Engels Kanaal bij de Straat van Dover.

Wat maakt de Kanaaltunnel bijzonder maakt is dat het de enige connector van Groot-Brittannië en het vasteland van Europa. En met hogesnelheidstreinen die vandaag beschikbaar, haar een van de snelste manieren om te reizen vanuit het Verenigd Koninkrijk naar het Europese vasteland.

De gevolgen van de openstelling van de Kanaaltunnel

London St. Pancras hall

 

De Kanaaltunnel heeft een enorme rol gespeeld in het maken van spoorwegen toegankelijke nogmaals. Zij waarderen het vooral in het Verenigd Koninkrijk, want het maakte het mogelijk om te reizen naar Europa zonder vliegend. Het helpt reizigers de kosten van het reizen te verminderen, evenals hun carbon footprint. Eurostar schat dat de reis van Londen naar Parijs met de trein uitstraalt 90% minder broeikasgas uitstoot dan nemen het vliegtuig.

Het beste deel over de Kanaaltunnel is de verbinding met belangrijke Europese spoorwegnetten. Het gebruiken, kunt u naar de meeste grote Europese steden uit het Verenigd Koninkrijk. En laten we niet vergeten is het ook mogelijk om in het Verenigd Koninkrijk grote steden te bereiken zoals Londen zonder vliegende. Het is een betaalbare, snelle en veilige manier om te reizen.

Londen naar Brussel Treinen

Londen naar Parijs Treinen

London naar Lyon Highsped Train

Londen naar Amsterdam Trains

 

 

Als de Kanaaltunnel fascineert je, neem een rijden er doorheen! De reis zou niet pittoresk zijn, maar de aantrekkingskracht ligt in zijn gemak. Als u nodig hebt om te reizen van of naar een stad in het Verenigd Koninkrijk, reserveer uw treinkaartjes vandaag!

 

 

Wil je onze blogpost op je site insluiten?, U kunt kiezen tussen onze foto's en tekst en gewoon geef ons krediet met een link naar deze blogpost, of u klikt hier: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fchannel-tunnel-europe%2F%3Flang%3Dnl– (Scroll een beetje naar beneden naar de embed code te zien)