Vrijeme čitanja: 3 zapisnik
(Zadnja izmjena: 24/04/2020)

Nedugo nakon kanala tunel čak nazivaju otvorio Eurostar tunel u 1994, je nazvan jedan od sedam čuda modernog svijeta. Prema Američkog društva građevinskih inženjera, tu titulu je zaslužena. Ona stavi kanala tunel među arhitektonskih čuda kao što je Empire State Building i CN Tower.

Eurostar Tunel je svakako čudo i masivnim podvig gradnje. Ali zašto je to tako važno za Evropu? Kakav je bio njegov utjecaj, i koji gradovi mogu putnici stići da ga koristite? Hajde da bliži pogled na Channel Tunnel značaj:

 

Istorija Eurostar Tunel

Map of the Construction of the Channel Tunnel

 

Iako je izgradnja tunela Channel započeo 1988, to ne znači da je ideja bila nova. Čak i Napoleon poigravao s idejom povezivanje Engleskoj i Francuskoj preko tunel. Prije nego što ga je, Francuski inženjer Albert Mathieu-Favier prvi predložio takav tunel u 1802. Njegov koncept uključena vještačko ostrvo usput, kao konj-mijenjanje stanica. kako god, većina planovi su napuštena tek nakon Drugog svjetskog rata.

U 1987, parlamentima Velike Britanije i Francuske konačno dogovorili izgradnju kanala tunel. Projekat je obuhvatio izgradnju tri tunela - dva za željeznički saobraćaj i jedan kao tunel usluga. Razvoj je šest godina, $7.2 milijardi, jedanaest stroj za bušenje, i 13,000 radnika. Njegova cijena je ekvivalent današnjim $12 milijardi.

Amsterdam u London Trains

Rotterdam u London Trains

Paris u London Trains

Brisel u London Trains

 

Channel Tunnel Činjenice

Kanala tunel je 31.35 milja duge, sa podvodni dio 23.5 milja. To je najobimniji podmorskim područjima u svijetu koji pokreće 250 ft ispod morskog dna na najniži nivo. Tunel povezuje Folkestone u Engleskoj sa Coquelles, Pas-de-Calais u Francuska. Ona radi ispod Engleski kanal na moreuza Dover.

Ono što čini kanala tunel posebnim je da je to jedini konektor Velike Britanije i kopno Europe. i sa brzih vozova danas dostupan, to je jedan od najbržih načina da putuju iz Velike Britanije na kopno Europe.

Uticaj Otvaranje kanala tunel

London St. Pancras hall

 

Eurostar Tunel je odigrala ogromnu ulogu u donošenju željezničke putovati dostupan ponovo. Oni su posebno zahvalan u Velikoj Britaniji, kao što je omogućilo da putuju u Evropu bez leteći. To pomaže putnicima smanjiti troškove putovanja, kao i njihove emisije ugljen-dioksida. Eurostar procjenjuje da putuje od Londona do Pariza vlakom emituje 90% manje stakleničkih plinova emisija nego da avion.

Najbolji deo kanala tunel je njegova veza sa glavnim Evropska željeznička mreža. koristeći ga, možete doći do većine velikih europskih gradova iz Velike Britanije. I da ne zaboravimo da je moguće doći do Velike Britanije većim gradovima poput London bez leti. To je pristupačan, brz i siguran način da se putuje.

London u Brisel Trains

Londona do Pariza Trains

Vlak iz Londona za Lyon Highsped

London u Amsterdam Trains

 

 

Ako kanala tunel fascinira vas, uzmi a vožnja kroz to! Putovanje možda neće biti scenski, ali je njegova žalba leži u njegovim. Ako vam je potrebno da putuju u ili iz grada u Velikoj Britaniji, rezervirajte svoj voznih karata danas!

 

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, možete ili uzeti naše fotografije i tekst i samo dajte nam kredit sa linkom na ovaj blog post, ili kliknete ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fchannel-tunnel-europe%2F%3Flang%3Dbs– (Malo spusti da vidi Embed Code)