Vrijeme čitanja: 5 zapisnik
(Zadnja izmjena: 28/01/2022)

Luxembourg City je magičnu kombinaciju drevne i moderne, zajedno sa lokalnim i globalnim, jednostavnost i luksuz. To je sigurno reći da sa svim ovim eklektičan opcije, nema šanse da bude dosadno. Zato je bilo teško za nas da navedemo samo Top 5 aktivnosti u kratkom posjetu Luksemburgu. ali, mi ćemo dati mu go!

 

1. istorija, umjetnost & Kultura

Ovaj lijepi grad nudi intrigantan spoj istorije, kulture, umjetnost, i prirodno krajolika. Uz mnoge od ureda Europske unije i odjela domaćin u Luxembourg City, postoji realna multikulturalne perspektive u ovom gradu.

Sa svojim brojnim izložbama i muzejima, dvoraca, i utvrđenja, Luksemburg kombinira najrazlicitije zanimljivih kulturnih mjesta. Kultura i umjetnost Luksemburga su pravi odraz njenog stanovništva, raznolika i multikulturalnim. Luksemburg može biti ponos svojih svijetu jedinstvene kulturne aktivnosti u rasponu od umjetnosti i tradicije u emisijama i festivala. Da bi to lakše otkriti umjetnosti i kulture u Luksemburgu, Luksemburg za turizam stvorio Luksemburg Card: slobodan pristup za više od 60 kulturna mjesta u Luksemburgu i široj regiji.

Kao dio Top 5 aktivnosti u kratkom posjetu Luksemburgu, definitivno treba posjetiti Letzebuerg Gradski muzej. Muzej je smješten u četiri povijesne zgrade. U stalnoj izložbi "Luksemburg priča" ilustrira povijest kapitala Velikog Vojvodstva više od hiljadu godina. Pored mnogobrojnih originalnih predmeta, izložba predstavlja razvoj grada koristeći niz gradskih modela. Povremene izložbe se redovno održavaju na druga dva nivoa muzeja. Budite sigurni da provjerite šta su kada posjetite!

Antwerp u Luksemburg Trains

Brisel Luksemburg Trains

Metz u Luksemburg Trains

Pariz Luksemburg Trains

 

2. Bock Casemates - Casemates du Bock

visit the wall when you do a short visit to Luxembourg

Casemates du Bock su prilično lako dostupna ispod nekadašnjeg dvorca, Uspon na Clausen. Je Bock Casemates je 17 kilometar dugo tunel, u početku isklesan iz stijena koje španski između 1737 i 1746. Kazamati su poznati po svojoj istorijskoj važnosti u Luksemburgu, kao sklonište za više od 35,000 lokalno stanovništvo i hiljade vojnika za vrijeme Prvog svjetskog rata i Drugog svjetskog rata. Sastoji se od atmosferskog prolaza i impresivnim rock stepeništa, povijesnog tunela Casemates je UNESCO-ve Svjetske baštine. Napunite tih mobitela i spakovati torbu. Ovo je mora-vidjeti na Top 5 aktivnosti u kratkom posjetu Luksemburgu!

Cologne Luksemburgu Trains

Frankfurt Luksemburg Trains

Amsterdama do Luksemburg Trains

Rotterdam Luksemburg Trains

 

3. Vjerske baštine u Luksemburgu

Quirinus chapel is a must on a short visit to Luxembourg

Oni koji su zainteresovani za vjersku baštinu moraju posjetiti Quirinus kapela. U njoj je podignuta gotička hodočasnička kapela 1355 a dijelom klesanog u stijeni. Na svom sajtu, tu je izvorno paganski hram koji su Rimljani kasnije obožavali kao ranokršćanska utočište. Izvor rock udara ovdje. Ljudi pripisuje blagotvorno stvrdnjavanje moć da njegove vode u slučaju bolesti oka.

Od 11. stoljeća, sajt je posvećen Svetom Quirin i od početka 13., usluge su održane u dva pećine kapele.

Gotički hodočašće kapela je podignuta 1355, a naknadno su dograđeni krov i mali zvonici, na kraju 19. stoljeća.

St Michael Crkva je najstarija crkva u Luksemburgu grad i bio je uništen, a rekonstruirana nekoliko puta u proteklih stoljeća. Saint Michel Crkva je jedna od najstarijih vjerskih objekata u Luksemburgu. Zgrade istorija datira 1987 kada je grof od Luksemburga podigla mala kapela unutar njegovog dvorca. Sadašnja crkva kombinuje romanike fasada sa Gothic strukturnih elemenata i baroka Uređenje interijera. Obratite pažnju na prelomljenim lukom u lađi. Veliki vitraža. Jedan broj vjerskih skulptura. I ogroman Uznesenja slika montiran na barokni oltar.

 

 

4. Palais Grand-Ducal na kratkoj posjeti Luksemburgu

ako arhitektura je tvoja stvar, onda Palais Grand-Ducal mora biti dio Vrha 5 aktivnosti u kratkom posjetu Luksemburgu. Kao originalni rezidencija velikog vojvode i kraljevske porodice, Grand Ducal Palace u Luksemburgu City je spektakularan komad arhitekture, izgrađen u 16. stoljeću za vrijeme flamanske renesanse. Pojavljuje enterijera palate da bude izuzetan spoj različitih stilova. A delikatan interakcija između romantičan i srednjovjekovni-gotičkom stilu, i Industrial Light dizajna od strane njemački industrijski dizajner – Ingo Maurer.

 

5. The Chocolate Kuća u Luksemburg Grad

Chocolate house in Luxembourg

The Chocolate House u Luksemburgu je poznat po svojim čokolade naravno. Ali pored slatka zalogaja i raznih kolača, možete uživati ​​svoje slane pite i salate. Kada je terasa puna, uvijek možete sjesti u prizemlju ili na spratu.

The Chocolate Kuća se nalazi ispred Grand Ducal palata. Dakle, sjesti i uživati ​​u Hotchocspoon. Mi smo sigurni da će učiniti Chocolate House svoj omiljeni mesto. nezaboravan, superlative iskustvo, po svim tačkama.

*Extra Savjet:

Uz dodatnu količinu zabave, ne propustite ljeto u City festivalu. To se odvija od kraja lipnja do početka rujna. Tokom ovog perioda možete uživati ​​besplatni koncerti, tržišta, izložbe, i sport događaje kroz grad.

 

Uhvatiti vlak za Luksemburg koristeći SaveATrain! Najbrži i najlakši mjesto za rezervaciju svoje avanture širom Evrope.

 

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, možete ili uzeti naše fotografije i tekst i samo dajte nam kredit sa linkom na ovaj blog post, ili kliknete ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftop-things-short-visit-luxembourg%2F%3Flang%3Dbs– (Malo spusti da vidi Embed Code)