Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 28/01/2022)

Bandar Luxembourg adalah gabungan ajaib purba dan moden serta tempatan dan global, kesederhanaan dan mewah. Ia adalah selamat untuk mengatakan bahawa dengan semua pilihan-pilihan eklektik, tidak ada peluang yang anda sedang bosan. Itulah sebabnya ia adalah sukar bagi kami untuk menamakan hanya Atas 5 perkara yang perlu dilakukan pada lawatan singkat ke Luxembourg. tetapi, kami akan memberi ia pergi!

 

1. Sejarah, Seni & budaya

Ini bandar yang indah menawarkan gabungan yang menarik dari sejarah, budaya, seni, dan semula jadi landskap. Dengan banyak pejabat dan jabatan Kesatuan Eropah diadakan di Luxembourg City, terdapat satu perspektif pelbagai budaya sebenar ke bandar ini.

Dengan pelbagai pameran dan muzium, istana, dan kubu, Luxembourg menggabungkan pelbagai yang luar biasa tempat-tempat kebudayaan yang menarik. budaya dan seni di Luxembourg adalah gambaran sebenar penduduknya, pelbagai dan pelbagai budaya. Luxembourg mungkin kebanggaan aktiviti di seluruh dunia yang unik budaya yang berbeza-beza dari seni dan tradisi untuk menunjukkan dan perayaan. Dalam usaha untuk membuat ia lebih mudah untuk anda untuk mencari seni dan budaya di Luxembourg, Luxembourg Pelancongan menciptakan Kad Luxembourg: akses percuma kepada lebih daripada 60 tempat-tempat kebudayaan di Luxembourg dan Wilayah Greater.

Sebagai sebahagian daripada Top 5 perkara yang perlu dilakukan pada lawatan singkat ke Luxembourg, anda pasti perlu melawat LMuzium Bandar etzebuerg. Muzium itu ditempatkan di empat bangunan bersejarah. Pameran tetap "The Luxembourg Story" menggambarkan sejarah lebih daripada seribu tahun di ibu negara Grand Duchy. Bersebelahan dengan banyak objek asal, pameran membentangkan pembangunan bandar menggunakan satu siri model bandar. pameran sementara diadakan secara berkala pada dua tahap lain muzium. Pastikan untuk menyemak apa yang mereka apabila anda melawat!

Antwerp untuk Trains Luxembourg

Brussels untuk Trains Luxembourg

Metz untuk Trains Luxembourg

Paris untuk Trains Luxembourg

 

2. Bock Casemates - Casemates du Bock

visit the wall when you do a short visit to Luxembourg

Casemates du Bock agak mudah dicapai di bawah bekas istana, Monte de Clausen. The Bock Casemates ialah 17 kilometer terowong panjang, mulanya diukir daripada batu oleh Sepanyol antara 1737 dan 1746. Casemates terkenal dengan kepentingan sejarah mereka di Luxembourg, menjadi tempat perlindungan selama lebih daripada 35,000 penduduk tempatan dan beribu-ribu tentera semasa Perang Dunia I dan Perang Dunia II. Yang terdiri daripada petikan atmosfera dan tangga batu yang mengagumkan, terowong bersejarah Casemates ialah Tapak Warisan Dunia UNESCO. Mendakwa mereka yang telefon bimbit dan pek beg yang. Ini adalah mesti-lihat Top anda 5 perkara yang perlu dilakukan pada lawatan singkat ke Luxembourg!

Cologne untuk Trains Luxembourg

Frankfurt ke Kereta api Luxembourg

Amsterdam untuk Trains Luxembourg

Rotterdam untuk Trains Luxembourg

 

3. Heritage agama di Luxembourg

Quirinus chapel is a must on a short visit to Luxembourg

Mereka yang berminat untuk warisan agama perlu melawat gereja Quirinus yang. Sebuah gereja ziarah gothic telah didirikan di 1355 dan sebahagian yg telah dibentuk di dalam batu. Pada tapaknya, terdapat pada asalnya adalah suatu kuil kafir yang orang-orang Rom kemudian disembah sebagai tempat perlindungan Kristian awal. Sumber rock pusuan sini. Orang mengatakan kuasa menyembuhkan manfaat kepada perairannya dalam kes penyakit mata.

Sejak abad ke-11, tapak itu telah dikuduskan yang Saint Quirin dan dari awal ke-13, perkhidmatan telah diadakan dalam dua gua gereja.

Haji gereja Gothic telah didirikan pada 1355, manakala bumbung dan menara loceng kecil ditambah selepas itu, pada akhir abad ke-19.

Gereja St Michael adalah gereja yang tertua di Luxembourg bandar dan telah dimusnahkan dan dibina semula beberapa kali sejak abad yang lalu. Gereja Saint Michel adalah salah satu bangunan agama tertua di Luxembourg. Bangunan-bangunan itu sejarah bermula sejak 1987 apabila Bilang Luxembourg mendirikan sebuah gereja kecil di dalam kawasan istana. Gereja hadir menggabungkan muka bangunan Romanesque dengan unsur-unsur struktur Gothic dan hiasan dalaman Baroque. Perhatikan gerbang tajam dalam nave '. Besar tingkap kaca berwarna. Beberapa ukiran agama. Dan Assumption besar lukisan Virgin yang dipasang di atas mezbah Baroque.

 

 

4. Palais Grand-Ducal pada lawatan singkat ke Luxembourg

jika seni bina adalah perkara anda, maka Palais Grand-Ducal perlu menjadi sebahagian daripada Top 5 perkara yang perlu dilakukan pada lawatan singkat ke Luxembourg. Sebagai tempat kediaman asal Grand Duke dan keluarga diraja, Grand Ducal Palace di Luxembourg City adalah sekeping menakjubkan seni bina, dibina pada abad ke-16 semasa Flemish Renaissance. reka bentuk dalaman istana kelihatan seperti satu gabungan indah pelbagai gaya. A interaksi halus antara romantis dan gaya zaman pertengahan gothic, dan reka bentuk industri ringan oleh Jerman pereka industri – Ingo Maurer.

 

5. The Chocolate House di Luxembourg City

Chocolate house in Luxembourg

The Chocolate House di Luxembourg terkenal dengan coklat yang sudah tentu. Tetapi selain gigitan manis dan pelbagai jenis kek, anda juga boleh menikmati pai manis mereka dan salad. Apabila teres penuh, anda boleh duduk di dalam di tingkat bawah atau di tingkat atas.

The Chocolate House terletak di hadapan Grand Ducal Istana. Oleh itu, mengambil tempat duduk anda dan menikmati Hotchocspoon yang. Kami pasti anda akan membuat Chocolate House tempat kegemaran anda. tidak dapat, pengalaman superlatif, atas semua tuduhan.

*Tip tambahan:

Untuk jumlah tambahan keseronokan, jangan lepaskan musim panas di Festival City. Ia berlaku dari akhir Jun hingga awal September. Dalam tempoh ini, anda boleh menikmati konsert percuma, pasaran, pameran, dan sukan acara di seluruh kota.

 

Menaiki kereta api ke Luxembourg menggunakan SaveATrain! Tempat yang paling cepat dan paling mudah untuk menempah pengembaraan anda di sekitar Eropah.

 

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftop-things-short-visit-luxembourg%2F%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)