Lesetid: 3 minutter
(Sist oppdatert: 24/04/2020)

Ikke lenge etter at Channel Tunnel som mange refererer til som Eurostar Tunnel åpnet i 1994, det ble kalt en av de syv underverker i den moderne verden. Ifølge American Society of Civil Engineers, at tittelen var vel fortjent. Det satte Channel Tunnel mellom arkitektoniske underverk som Empire State Building og CN Tower.

Eurostar Tunnel er absolutt et rart og en massiv prestasjon av konstruksjon. Men hvorfor er det så viktig for Europa? Hva var dens innvirkning, og hvilke byer kan reisende nå ved å bruke det? La oss ta en nærmere titt på Channel Tunnel betydning:

 

Historien om Eurostar-tunnelen

Map of the Construction of the Channel Tunnel

 

Selv om byggingen av Channel Tunnel startet i 1988, det betyr ikke at ideen var ny. Selv Napoleon lekt med tanken på tilkobling England og Frankrike via en tunnel. Før ham, Fransk ingeniør Albert Mathieu-Favier først foreslått en slik tunnel i 1802. Hans konsept inkluderte en kunstig øy på veien, som en hest skiftende stasjon. derimot, de fleste planene ble forlatt før etter andre verdenskrig.

I 1987, parlamentene i Storbritannia og Frankrike til slutt enige om å bygge Channel Tunnel. Prosjekt omfattet konstruksjonen av tre tunneler - to for skinnegående trafikk, og en som en servicetunnel. Utviklingen tok seks år, $7.2 milliarder, elleve Boring maskiner, og 13,000 arbeidere. Den kostnaden tilsvarer dagens $12 milliarder.

Amsterdam til London Trains

Rotterdam til London Trains

Paris til London Trains

Brussel til London Trains

 

Channel Tunnel Fakta

The Channel Tunnel er 31.35 miles lange, med en undersjøisk del av 23.5 miles. Det er den mest omfattende undersjøiske delen i verden som kjører 250 fot under sjøbunnen på sitt laveste punkt. Tunnel forbinder Folkestone i England med Coquelles, Pas-de-Calais i Frankrike. Den går under den engelske kanal på Doverstredet.

Hva gjør Channel Tunnel spesielle er at det er den eneste kontakten Storbritannia og det europeiske fastlandet. Og med høyhastighetstog tilgjengelig i dag, det er en av de raskeste måtene å reise fra Storbritannia til fastlands-Europa.

Virkningen av Åpning Channel Tunnel

London St. Pancras hall

 

Eurostar Tunnel har spilt en enorm rolle i å gjøre jernbanen reisevei igjen. De spesielt pris på det i Storbritannia, som det gjorde det mulig å reise til Europa uten flyr. Det hjelper reisende redusere kostnadene ved reise, så vel som deres karbonavtrykk. Eurostar anslår at reiser fra London til Paris med tog avgir 90% mindre klimagass utslipp enn tar flyet.

Det beste med Kanaltunnelen er forbindelsen til major Europeiske jernbanenett. Bruker det, du kan få til de fleste europeiske storbyer fra Storbritannia. Og la oss ikke glemme at det også er mulig å nå Storbritannias storbyer som London uten å fly. Det er en rimelig, rask og sikker måte å reise.

London til Brussel Togene

London til Paris tog

London til Lyon Highsped Train

London til Amsterdam Tog

 

 

Hvis Channel Tunnel fascinerer deg, ta en ri gjennom det! Turen kan ikke være scenisk, men dens appell ligger i dens bekvemmelighet. Hvis du trenger å reise til eller fra en by i Storbritannia, bestille togbilletter i dag!

 

 

Vil du legge inn blogginnlegget vårt på nettstedet ditt, Du kan enten ta våre bilder og tekst og bare gi oss kreditt med en link til dette blogginnlegget, eller du klikker her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fchannel-tunnel-europe%2F%3Flang%3Dno– (Rull ned litt for å se inn kode)