Čas branja: 3 minut
(Zadnja posodobitev: 27/08/2021)

Življenje je približno potovanje namesto destinacija, in v primeru teh najlepših železniških postajah – ki pravijo, res je res. Medtem ko je večina potnikov pristop železniške postaje kot izhodišče za svoje potovanje, boste ugotovili, da so ti železniške postaje in počitku. tako, zakaj ne vzameš pogled na treh najlepših evropskih železniških postajah?

 

Lepe železniške postaje izbrati številko 1 – Strasbourg Gare, Strasbourg, France

Francija Strasbourg železniška postaja
Francija Strasbourg železniška postaja

 

V bližini vzhodne meje Francije z Nemčijo, v Strasbourgu je Strasbourg železniška postaja. To je drugi največji v državi, in verjetno najlepši.

Železniška postaja je moderno stekleno stavbo na zunanji. tako, ko stopiš notri, boste videli luč, zračen prostor, in zgodovinsko lepoto postaje znotraj srne. Ta železniška postaja ima veliko zgodovine. To je bil odprt leta 1846 in obnovljena leta 1883. Krasen zaokrožena stekleni element, boste videli, je bil dodan v 2007 zaščititi ikona postajo.

Kaj si misliš o tem? je Strasbourg vredna ogleda?

Paris na Strasbourg vlakih

Luksemburg za Strasbourg vlakih

Nancy na Strasbourg vlakih

Basel na Strasbourg vlakih

 

Glavna železniška postaja Antwerpen, Antwerpen, Belgija

Belgija Antwerp lepa železniške postaje
Belgija Antwerpen železniška postaja

 

Beseda se Grand niti opisati Antwerpen osrednja železniška postaja. Neobaročno čudo se zdi bolj kot a katedrala kot potovalni center. Železniška postaja ima tudi prostorno čakalnico narejena iz marmorja in kamna, ima ogromno uro, in je pokrita z veliko kupolo.

Ta belgijska lepotica je bila zgrajena na zahtevo kralja Leopolda II in je pri nas že več kot 110 let. Zdaj gosti primestne vlake, medkrajevnih vlakov, in Thalys hitri vlaki. To je zagotovo tisti, ki ga ne želite zamuditi!

Mnogi ljudje menijo, Antwerpen železniška postaja najlepša med vsemi.

Bruselj v Antwerpen vlakih

Amsterdam, da Antwerp vlakih

Lille do Antwerp vlakih

Pariz, da Antwerp vlakih

 

Železniška postaja Sao Bento, Porto, Portugalska

Portugalska Porto železniška postaja
Portugalska Porto železniška postaja

 

Ta Železniška postaja je preprosto krasen in je bila prvotno Sao Bento de Ave Maria Convent in od zunaj, potniki bodo videli, da je stavba lepo pariški slogu kamnito fasado.

Notranjost je prava nagrada, čeprav! obstaja 20,000 ploščice, ki pripovedujejo zgodbe iz portugalščini historin, kot bitki Valdevez in Conquest Ceuta. Izvajalec Jorge Colaço poslikane ploščice za 14 let in freske dobil zaključen v 1916. Vi ne želite zamuditi to umetniško delo ali svoj vlak! 😉

 

Ali ste obiskali katero od teh lepih železniških postajah? Tweet nam svoje fotografije @SaveATrain Pripravljeni za rezervacijo vaš naslednji avanturo? Potem obiščite www.saveatrain.com

 

Ali želite, da bi vgradili svoj blog post na vašo spletno stran, kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feuropes-most-beautiful-railway-stations%2F%3Flang%3Dsl - (Pomaknite se navzdol da vidite Vlagati zakoniku)