Време за четене: 3 минути
(Последната актуализация на: 28/01/2022)

Животът е за пътуване а не дестинация, и в случая на тези най-красивите железопътни гари – тая дума наистина е вярно,. Докато повечето туристи се приближават гари като отправна точка за тяхното пътуване, ще откриете, че тези гари са наистина незабравимо. Така, защо не погледнете три от най-красивите железопътни гари в Европа?

 

Красиви гари изберете номер 1 – В Страсбург Gare, Страсбург, Франция

ЖП гара Франция Страсбург
ЖП гара Франция Страсбург

 

Близо източната граница на Франция с Германия, със седалище в Страсбург е жп гара Страсбург. Тя е втората по големина в страната, и може би най-красивият.

Жп гарата е модерна сграда от стъкло от външната страна. Така, когато стъпи вътре, ще видите светлината, въздушно пространство, и историческата красота на гарата вътре в сърната. Това жп гара има много история. Той е открит през 1846 и възстановен през 1883. Великолепният заоблен стъклен елемент ще видите е добавен в 2007 за защита на емблематичната станция.

Какво мислиш за това? е Страсбург си заслужава да посетите?

Париж до Страсбург Влаковете

Люксембург до Страсбург Влаковете

Нанси до Страсбург Влаковете

Базел до Страсбург Влаковете

 

Централната гара на Антверпен, Антверпен, Белгия

Белгия Антверпен красива гари
ЖП гара Белгия Антверпен

 

Думата Grand дори не започва да се опише Антверпен централната жп гара. Необароковото чудо изглежда повече като a катедрала отколкото туристически център. Жп гара също разполага с просторна чакалня от мрамор и камък, разполага с огромен часовник, и е покрит с голям купол.

Това белгийската красавица е построен по искане на крал Леополд II и е с нас в продължение на повече 110 години. Сега тя е домакин на влакове, междуградски влакове, и Талис високоскоростни влакове. Това определено е един не искате да пропуснете!

Много хора смятат, Антверпен жп гара да бъде най -красивата жп гара от всички тях.

Брюксел до Антверпен Влаковете

Амстердам до Антверпен Влаковете

Лил до Антверпен Влаковете

Париж до Антверпен Влаковете

 

ЖП гара Сао Бенто, Порто, Португалия

ЖП гара Португалия Порто
ЖП гара Португалия Порто

 

Това жп гара, е просто красива и първоначално е бил манастирът Сао Бенто де Аве-Мария и Отвън, пътници ще видят, че сградата е с красива парижки стил камък фасада.

Интериорът е истинската награда макар и! Има 20,000 плочки, които разказват истории от португалски историяи, като битката при Valdevez и завладяването на Сеута. Изпълнител Хорхе Colaço боядисани плочките за 14 години и стенописите имам завършени в 1916. Вие не искате да пропуснете това произведение на изкуството или влак! 😉

 

Посещавали ли сте някоя от тези красиви гари? Tweet ни вашите снимки @SaveATtrain Готови сте да резервирате следващото си приключение? След това посетете www.saveatrain.com

 

Искате ли да вградите нашия блог пост на вашия сайт, след това кликнете тук: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feuropes-most-beautiful-railway-stations%2F%3Flang%3Dbg – (Превъртете надолу, за да видите кода за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочва директно в нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml. Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/ja_routes_sitemap.xml и можете да промените / йа да / де или / ИТ и повече езици.