Vrijeme za čitanje: 3 minuta
(Ažurirano: 28/01/2022)

Život je o putovanje a ne odredište, te u slučaju tih najljepših kolodvorima – da je rekao: stvarno je istina. Dok većina putnika pristup kolodvore kao polazište za njihovo putovanje, otkrit ćete da su te željezničke stanice uistinu nezaboravno. Tako, zašto ne pogledati tri od najljepših europskih željezničkih postaja?

 

Lijepa željezničke stanice pokupiti broj 1 – U Strasbourgu Gare, Strazbur, Francuska

Francuska Strasbourg željeznički kolodvor
Francuska Strasbourg željeznički kolodvor

 

U blizini francuske istočnoj granici s Njemačkom, nalazi se u Strasbourgu je željeznička stanica Strasbourg. To je drugi po veličini u zemlji, i vjerojatno najljepša.

Željeznička stanica je moderna staklena zgrada izvana. Tako, nakon što se stupi u, vidjet ćete svjetlo, prozračan prostor, i povijesnu ljepotu postaje unutar srne. Ova željeznička stanica ima puno povijesti. Otvoren je 1846 i obnovljena 1883. Prekrasna zaobljena stakla element koji ćete vidjeti je upisan u 2007 kako bi se zaštitila kultni stanicu.

Što misliš o tome? Je Strasbourg vrijedi posjetiti?

Pariz Strasbourg vlakova

Luksemburg u Strasbourg vlakova

Nancy u Strasbourg vlakova

Basel u Strasbourg vlakova

 

Glavni kolodvor Antwerpen, Antwerpen, Belgija

Belgija Antwerp lijepa željezničke stanice
Belgija Antwerp željeznički kolodvor

 

Riječ Grand ne mogu opisati Antwerpen Glavni željeznički kolodvor. Neobarokno čudo više liči na a katedrala nego centar za putovanja. Željeznički kolodvor također ima prostranu čekaonicu od mramora i kamena, ima ogroman sat, a prekrivena je velikom kupolom.

Ovaj belgijski ljepotica izgrađena je na zahtjev kralja Leopolda II, te je s nama za više 110 godine. Sada domaćini prigradskim vlakovima, međugradski vlakovi, i Thalys vlakovi velikih brzina. Ovo je definitivno jedan ne želite propustiti!

Mnogi ljudi smatraju Antwerpen željeznički kolodvor biti najljepši željeznički kolodvor od svih njih.

Bruxelles u Antwerpen vlakova

Amsterdam u Antwerpen vlakova

Lille u Antwerpen vlakova

Pariz u Antwerpen vlakova

 

Željeznička stanica Sao Bento, Porto, Portugal

Portugal Porto željeznički kolodvor
Portugal Porto željeznički kolodvor

 

Ovaj Željeznička stanica je jednostavno prekrasna i izvorno je bio samostan Sao Bento de Ave-Maria i Izvana, putnici će vidjeti da zgrada ima prekrasan pariški stilu kamena fasada.

Unutrašnjost je pravi nagrada ipak! Tamo su 20,000 pločice koje govore priče iz portugalski su povijesnii, poput bitke kod Valdevez i osvajanju Ceuta. Umjetnik Jorge Colaço oslikana pločice za 14 godine i zidne dobio završena 1916. Vi ne želite propustiti ovo umjetničko djelo ili vlak! 😉

 

Jeste li posjetili bilo koju od ovih prekrasnih kolodvorima? Tweet nam svoje fotografije @SaveATtrain Spremni rezervirati svoju sljedeću avanturu? zatim posjetite www.saveatrain.com

 

Želite li ugraditi naš blog post na svoju stranicu, zatim kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feuropes-most-beautiful-railway-stations%2F%3Flang%3Dhr – (Pomaknite se dolje da vidite Embed Code)