Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 10/06/2022)

Att resa är ett utmärkt tillfälle att varva ner och återknyta kontakten med dig själv, och vilket bättre sätt att göra det än i en av de bästa 10 långsamma städer i Europa. Om du inte visste det, i 1999 startade rörelsen av långsamma städer, Cittaslow i ingen mindre än Italien, firar dolce vita. Sedan dess, många städer över hela Europa har anslutit sig till firandet av det avslappnade, nära till moder natur för ett gott liv.

1. Bästa långsamma städerna i Europa: Dumbom, Belgien

De medeltida städernas land, älvdalar, och gröna ängar. Silly är känt för sin lättsamma natur och avslappnade livsstil. Dessutom, den fransktalande staden erbjuder utmärkta cykelvägar och vandringsleder genom historiska slott och kapell.

En av de bästa sakerna som definierar Silly som en långsam stad är det betydelsen av kultur och arv. Silly är byggt runt ett medeltida slott, med gamla stengränder och skogar runt omkring. Bort från skadan i en värld med hög fart, man kan knappt se historien bakom turistskogen.

Amsterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Berlin till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

10 Slow Cities in Europe

 

2. Centrala Delfland, nederländerna

Mellan Rotterdam, och Haag, 2 av de mest besökta platserna i Nederländerna, Centrala Delfland är den första långsamma staden i det holländska landet. Denna lilla fläck av grönt, unika färska livsmedel, och charm var den första som återtog titeln "Slow City" i Nederländerna.

Så, om du letar efter en lugn destination att fly från hektiska Rotterdam, Midden-Delfland blir ett stycke förnuft och vackert boende. Förutom att utforska denna långsamma stads landsbygd, resenärer kan utforska och smaka på lokal ost, honung, och druva. Den här vägen, resenärer får lära sig om det lokala sättet att leva i Midden-Delfland och uppleva hållbarhet, och bli smarta resenärer som kommer att dela andra berättelser om ekoresor.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

Peaceful Landscape of a lake

 

3. Bästa långsamma städerna i Europa: Cortona, Toscana

I Toscanas böljande kullar, staden Cortona är det ultimata exemplet på en långsam stad i Europa. Således, du kan vila under den toskanska himlen, eller i vingårdarna i Chiana Valley med utsikt över sjön Trasimeno. Detta fantastiska landskap är bara 2 timmar från Florens, en av de mest populära italienska städerna.

Så, Trots närheten geografiskt, Cortonas atmosfär är helt annorlunda än dess grannar. Skyddad av de stora stadsmurarna från romartiden på de smala gatorna i staden kan du lära dig om befästningar och livet i det etruskiska förflutna.

Milano till Rom Tåg

Florens till Rom Tåg

Venedig till Rom tåg

Neapel till Rom Tåg

 

Slow City Lifestyle Inner courtyard

 

4. Enns i Österrike

Österrikes äldsta stad ligger undangömd bland gamla skogar. Bakom renässans- och barockfasader, ett torn, och imponerande väggar, antika Enns är symbolen för en långsam stad. Väl skyddad från den moderna världen betonar människorna i Enns att skydda historien och magin i sin sömniga stad.

Därför, Om du vill ha en avkopplande semester är Enns ett fantastiskt resmål. dessutom, en picknick på en lat eftermiddag vid Donau kommer att göra din resa komplett. Staden som ligger i Oberösterreich kommer att lyfta ditt humör till en ny nivå av gudomligt liv.

München till Innsbruck Tåg

Salzburg till Innsbruck Tåg

Oberstdorf till Innsbruck Tåg

Graz Innsbruck Tåg

 

 

5. Bästa långsamma städerna i Europa: Biskupiec, polen

En del av det masuriska sjödistriktet, Biskupiec är en härlig stad i Polen som bevarar långsamt stadsliv. Den välbevarade vilda naturen runt sjöområdet visar att Biskupiec värdesätter livet, friska, och miljövänligt, i motsats till den hektiska livsstilen i storstäderna.

dessutom, du borde kolla in Zatorze, kulturcentret i Biskupiec. På så sätt kan du lära dig mer om stadens vision och hur den upprätthåller ett långsamt sätt att leva. Dessutom, Biskupiec har några fantastiska kaféer och barer där du kan prova lokala rätter.

 

Colorful Buildings Slow City In Poland

 

6. Mendrisio, Schweiz

Beläget i den södra regionen av Schweiz, Mendrisios rika arv, jordbrukets skatter, och naturen placerar den i en av toppen 10 långsamma städer i Europa. Den naturliga prakten av parker och trädgårdar som kan utforskas till fots, eller genom att cykla, är bra exempel på miljömedvetet samhälle i staden Mendrisio.

Dessutom, Mendrisio är hem för några världsarv, som de tre kyrkorna, och sex palats. Så, om du vill ta en paus från att smutta på vin från de lokala vingårdarna, du kan ge dig ut för att utforska kyrkan S. Martino eller mosaikerna av S. Maria i Borgo.

Interlaken till Zürich Tåg

Lucerne till Zürich Tåg

Bern Zürich Tåg

Genève Zürich Tåg

 

Winery In Switzerland

 

7. Abbiategrasso, Italien

Abbiatergrasso är en annan dold pärla i Italien, i den vackra Ticinodalen. Också, en medlem av rörelsen för långsamma städer, Abbiatergrasso ligger bara 22 km från modehuvudstaden, Milano. I motsats till Milano, Abbiatergrasso erbjuder en lugn atmosfär i Ticinodalens naturreservat.

Förutom fågelsång, resenärer kommer att njuta av att besöka ett slott, och kyrkor. De vackra villorna vid floderna är en annan fantastisk idé för en dag ute i Abbiatergrasso. Detta pittoreska landskap visar den långsamma livsstilen i Abbiatergrasso, skapa den perfekta miljön för att göra fantastiska lokala livsmedel som den berömda osten Gorgonzola.

Rimini till Verona Tåg

Rom till Verona Tåg

Florens till Verona Tåg

Venedig till Verona Tåg

 

Tiny Peaceful Street in Italy

 

8. Hodmezovasarhely, Ungern

Ännu ett bra exempel på 10 långsamma städer i Europa är Hodmezovasarhely. Den har en stor resurs av naturligt termiskt vatten som rinner till det urbana utomhusbadet. Detta naturliga under lockar resenärer från hela landet, och världen – alla vill njuta av vattnet och dess lugn. Dessutom, Hodmezovasarhely är hem för många stora kyrkor, museer, parker, och landmärken för dem som vill lära sig mer om historia och kulturarv.

i alla fall, om du vill tillbringa en magisk tid i naturen, då har du tur eftersom Koros-Maros nationalpark ligger i närheten. Du når den lätt till fots, med en picknickkorg för en minnesvärd picknick mitt i den blommande kamomillen.

Tåg från Wien till Budapest

Prag till Budapest tåg

München till Budapest tåg

Graz till Budapest tåg

 

Chamomile Blooming

 

9. Bästa långsamma städerna i Europa: Creon, Frankrike

Den långsamma staden Creon i Frankrike har ett idylliskt läge, mellan Dordogne i norr och Garonne i söder. Det gröna landskapet och gamla slott gör Dordogne en av de mest oförglömliga platserna i Europa.

Dessutom, resenärer kommer att hitta de omgivande vingårdarna och kullarna perfekta för att skåla till La Vie en Rose. Så, med lite över 4000 invånare och massor av vackra platser att varva ner, Creon är hur långsam som helst, och fantastiskt för semestern när som helst på året.

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

 

Top 10 Slow Cities in Europe

 

10. Ludinghausen, Tyskland

Ludinghausen är en tre-slott stad grundad i 13th århundrade. Vischerings slott, Kakesbecks slott, och Ludinghausen slott är 3 av de mest fantastiska slott i Tyskland du bör besöka på en av de stora cykellederna i området.

Förutom sin stora historia, byn Seppenrade i Ludinghausen har en magisk fridfull atmosfär. Resenärer till denna långsamma stad kommer att njuta av att vandra i rosenträdgården, grönområdena, och gör fantastiska utomhusaktiviteter.

Offenburg till Freiburg Tåg

Stuttgart till Freiburg Tåg

Leipzig till Freiburg Tåg

Nürnberg till Freiburg Tåg

 

Cotswolds England countryside River

 

Här på Rädda ett tåg, vi hjälper gärna till att planera en resa till toppen 10 långsamma städer i Europa. Ingenting kan jämföras med att börja en avkopplande semester som en bekväm tågresa till din destination.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "Top 1o Slow Cities In Europe" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Fslow-cities-europe%2F– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)