Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 25/01/2021)

Europa inspirerar konstnärer och filmskapare från hela världen, så det är ingen överraskning att det lockar filmare likadana! Upptäck 5 Berömda film platser i Europa och boka din semester och aktiviteter att fördjupa dig i dina favoritfilmer för en perfekt semester med europeiska bästa Destinations.

 

1. Berömda film platser i Europa: Notting hill, london, Storbritannien

Kom ihåg att Hugh Grant blå ögon i filmen Notting hill? Upptäck Notting Hill, en av Londons mest vackra ställen och hem till den mest Quintessentially British rom-com. Varje visning av denna film kan inte låta bli att få dig att må lite bättre ... Det bästa om Notting Hill är att mycket av det filmades i centrala London! Detta innebär att du kan besöka många av de ikoniska platser som visas i filmen!

I de inledande scenerna, Hugh Grant karaktär, William Thacker promenader genom Portobello Road Market. Denna världsberömda marknaden är inte bara värt ett besök eftersom det är en av de mest ikoniska Notting Hill inspelningsplatser, men eftersom marknaden i sig är helt enkelt vacker och full av udda antikviteter bara väntar på att upptäckas.

Nästa, rekommenderar vi att du bege dig till Wills Bokhandel, 142 Portobello Road. Den vackra lilla bokhandel som ägs av Kommer i filmerna ligger på 142 Portobello Road. Vid tiden för inspelningen, det var en antikaffär. I dag, adressen är hem till en sko affär. Det sägs att en bokhandel i närheten vid namn Resebokhandeln baserat på 13-15 Blenheim Close var inspirationen för filmer butiken.

Amsterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Berlin till London Tåg

Bryssel till London Tåg

Famous Film Places In Europe Notting Hill, London, UK

 

2. Harry Potter, Alnwick slott, Storbritannien

denna ikoniska 1,000 år gammal slottet är en favorit för filmindustrin, vilket är anledningen till att vi inte kunde lämna det utanför vår 5 Berömda film platser i Europa lista. Det är mest känd som platsen för Hogwarts i Harry Potter. Alnwick Castle är inte bara en av de största bebodda slott i England och 1,000 år gammal, men det är också något av en filmstjärna i sin egen rätt!

Denna pittoreska slott är ett av de mest ikoniska i Storbritannien, efter att ha gjort framträdanden i populära filmer och tv-serier som Elizabeth, Robin Hood: Prince of Thieves, de Downton Abbey Julspecial, och dess mest berömda roll som Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom i de två första Harry Potter filmer.

Det var på slottet grunder som Harry hade sin första Quidditch lektion (slottets nu värdar kvast utbildning under sommarmånaderna) och den plats där Weasleys flygande Ford Anglia kraschlandade på den första dagen i skolan.

Bortsett från sina plundringståg på stora och små skärmar, den magnifika slottet har också en lång och rik historia. Det uppfördes runt 1096 och är beläget i det engelska grevskapet Northumberland. Idag är det hem till hertigen av Northumberland och hans familj och är den näst största bebodda slott i England efter Windsor Castle.

 

 

3. Berömda film platser i Europa: Liten by, Dunnottar slott, Skottland

Så långt som borgar gå, Det är svårt att föreställa sig en mer avlägsen och dramatisk plats än Dunnottar. Kanske till och med den mest ogenomträngliga position av alla Skotska slott, denna man sitter på toppen av sin egen klippa halvön på vägen till Aberdeen, försvaras på alla sidor av naturens krafter. Det är naturligtvis också känd för att inspirera Princess Meridas familjens hem i Disney Pixars Brave och fördubblas för Helsingör i Franco Zeffirellis Hamlet!

Dess läge rankas som en av de mest dramatiska var som helst och du får chansen att vila ögonen på några av de mest slående kusterna i Skottland. Wind sopade gräsmark, plunging klippor, och stryk vågor alla samlas i en mycket romantisk kuliss.

Dunnottar erbjuder också en inblick i slottets försvar och har en god dos av legender och mysterier. Whigs Vault kommer att göra ditt hår att stå på ända som kommer kyrkan (nu i ruiner) bränns av William Wallace.

Även om Dunnottar ökar i popularitet, Det är inte en av de mer trafikerade skotska slott. Plus, dess storlek gör att du enkelt kan komma bort från folkmassorna och njuta av dess unika läge nästan på egen hand. Det är också en perfekt stopp utanför på Angus Coastal Route, en verkligt vacker Skotsk road trip.

Dunnottar Castle, Scotland

 

4. Starten, Paris, Frankrike

När du tänker på Paris, Frankrike, tror att du automatiskt över Eiffeltornet. Och varför skulle inte du? Det är vackert, och det är magnifik, men vi har alla sett det tusen gånger i alla vykorten, affischer, varor och nyheter bilder sedan vi var barn. Men det finns något riktigt kyla står bara ett stenkast från Eiffel: Starten bridge.

En domare vid Pont är en bro som korsar Floden Seine i Paris. Byggt över hundra år sedan och lojalt fungerar som en flod gränsövergången till lokalbefolkningen, men i 2010 det blev en riktig filmstjärna. Det är när Christopher Nolan kom med sin besättning, Inklusive Leonardo DiCaprio, Ellen Page, och Joseph Gordon Levitt.

I 2010 något magiskt hände på denna bro. I de inledande scenerna, Ellen Page tecken Ariadne lär sig bygga drömmar.

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

Inception Paris, France

 

5. Berömda film platser i Europa: Livet är vackert, Arezzo, Italien

Den här filmen ger fortfarande en tår i mitt öga när jag inte ens tänka på det. Jag såg denna berömda film i skolan för många år sedan, och det har aldrig lämnat mitt minne. Det är därför jag har personligen gått för att se denna berömda film plats själv! Roberto Benigni 1997 Oscar vinnande Livet är vackert (Livet är vackert) är ett mästerverk! Ange under andra VÄRLDSKRIGET, den berättar historien om en Judisk italiensk man som heter Guido Orefice. Han möter och förälskar sig i den vackra Dora och de har en son, Giosuè, tillsammans.

Berättelsen handlar om Guidos familj och hur deras liv blir vänt upp och ner när de tas till ett koncentrationsläger. Medan det, för att skydda sin son från fasorna i sin omgivning, Guido väver en komplicerad historia. Sin tid i lägret är bara ett spel. Filmad över flera uppsättningar mittpunkten i början av filmen, i alla fall, den vackra Toskanska staden Arezzo.

Florens till Arezzo Tåg

Perugia till Arezzo Tåg

Bologna till Arezzo biljetter

Siena till Arezzo Tåg

Famous Film Spots in Europe La Vita e bella, Arezzo, Italy

 

Du är antingen redo att ladda ner en av dessa filmer att titta på eller planerar därför resan redan, är du inte? Varför inte göra båda! huvud på över till Rädda ett tåg och boka en biljett på några minuter till en av de 5 Berömda film platser i Europa!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “5 Berömda film platser i Europa” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ffamous-film-spots-europe%2F%3Flang%3Dsv – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)