Läsningstid: 7 minuter
(Senast uppdaterad: 24/02/2022)

Man kan veta deras framtid, genom att känna till det förflutna, och vilket bättre sätt att lära sig om det förflutna än att resa. Dessa 1o populära destinationer för historiska nördar är ett fantastiskt sätt att lära sig om antika kulturer, och kanske vart framtiden kan ta oss.

Gömd i fjärran Kina, eller tvärs över hörnet från Colosseum, om du lyssnar uppmärksamt kanske du hör ledarna i forntida imperier viska världens heligaste hemligheter.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

 

1. Top History Geeks destinationer: Berlin

Från East Side Gallery till minnesmärket över det mördade judiska folket, det finns bitar av historia runt varje hörn i Berlin. Således, den trendiga staden har alltid varit händelsernas centrum i Europa. Därför, bara in 48 timmar någon historienörd kan lära sig om det sociala, kulturell, och politiska händelser i Europa, bara från att vandra runt Berlins landmärken och museer.

Dessutom, historieälskare kan välja mellan att besöka eller bli interaktiv med historien. Till exempel, i DDR-museet, du kan öppna lådor som visar fotografier och insikter om livet i Östtyskland. För att sammanfatta, från den preussiska eran till andra världskriget och östtysklandsmuren, Berlin är hem för många historiska platser av de viktigaste händelserna i historien.

Frankfurt till Berlin med ett tåg

Leipzig till Berlin med tåg

Hannover till Berlin med ett tåg

Hamburg till Berlin med ett tåg

 

Walking the History Geeks Destinations: East Germany Wall

 

2. Rom

Med en 2000 års historia och 10 fantastiska historiska arkeologiska platser, Rom är ett måste att besöka för alla historieälskare. Den italienska huvudstaden har historiska platser på varje hörn, från Palatinen där Rom föddes till Forum Romanum och Colosseum. Dessutom, Colosseum är en av de mest kända landmärken att besöka med järnväg i världen.

En gång centrum för det romerska imperiet och det politiska livet, dessa märkliga platser fängslar både historienördar och resenärer. Det finns inte en enda besökare som tittar på de fantastiska landmärkena som inte vill lära sig lite mer om historien bakom Italiens viktigaste historiska platser.

Milano till Rom med ett tåg

Florens till Rom med ett tåg

Venedig till Rom med ett tåg

Neapel till Rom med ett tåg

 

St. Angelo Bridge In Rome in the afternoon

 

3. Top History Geeks destinationer: Vatikanstaten

Mycket liten, men att vandra runt på dess gator och platser fyller lätt upp en hel vecka, Vatikanstaten är ett resmål varje historieälskare bör besöka minst en gång i livet. Platsen där kristendomen kom till liv någon gång 2 tusen år sedan, Vatikanstaten är fortfarande en pilgrimsplats för både kristna och icke-kristna.

Trots sin ringa storlek, staten Vatikanen har massor av historiska platser där du kan lära dig allt om kristendomens historia, konst, och staden. Från berättelserna om mänskligheten i fresker av Sixtinska kapellet till St. Kyrkan, det bästa sättet att upptäcka fascinerande historiefakta är att följa konsten. Du kan börja din resa till tidernas begynnelse i renässans- och barockkonstnärernas fantastiska verk.

Det bästa sättet att få ut det mesta av ditt historisk rundtur i Vatikanstaten är att följa med på en guidad stadsrundtur. Det finns fantastiska guidade turer i Sixtinska kapellet och museer, St. Peterskyrkan tillsammans med klättring uppför St. Peters Duomo för utsikt över staden, det finns inget bättre sätt att uppleva denna unika historiska destination i Italien.

 

Top History Geeks Destinations: The Vatican Museum Inside

 

4. St. Petersburg

De historiska händelserna som inträffade i St. Petersburg formade Rysslands kulturliv och själ för alltid. Denna fantastiska stad är en av de bästa 10 historia nördar destinationer runt om i världen. Från revolutioner, Tsarer, slottar, och hänförande arkitektur, St. Petersburgs landmärken är några av de vackraste och mest fascinerande i världen.

Så, om du är en historienörd, en resa till St. Petersburg kommer att bli en episk resa som kommer att ta 300 år tillbaka i tiden. Du kan välja mellan att lära dig familjen Romanovs liv, att ta en Putin-turné. Dessutom, man får inte glömma de fantastiska kulturaktiviteterna, som klassisk balett eller en folkloreshow. Musikshower och dansföreställningar i Sankt Petersburg kan vara ett bra sätt att lära sig om historien bakom dess skapare.

 

Savior On The Spilled Blood in good weather

 

5. Top History Geeks destinationer: York

Det är inte många som vet att York har ett rikt vikingaarv i England. i alla fall, om du är en sann historienörd vet du förmodligen lite om vikingarna’ resa från Skandinavien till England. Yorvik centrum i staden York är en av de 10 bästa historiska semesterdestinationer i Europa. I 1976 arkeologer gjorde en häpnadsväckande upptäckt och hittade reliker från vikingar’ vardagsliv och stad.

Så, idag kan du spåra 1000 år tillbaka till vikingatiden, och för en dag kan du leva efter traditionerna, språk, och kultur. Medan York har många andra fantastiska attraktioner och historia, Vikingarnas historia gör staden till en fantastisk historisk semesterdestination.

 

History Geeks Destinations: Yorkvik Center

 

6. Shaanxi

Förberedd för strid, nära staden Xi'an, det finns tusentals terrakottasoldater i naturlig storlek. Terrakottaarmén är en fantastisk uppenbarelse från 1974, och den mest fascinerande historiska platsen i Kina. Dessa fantastiska soldater skapades för att följa den avlidne kejsaren i hans liv efter detta.

En av de saker som historieälskare kommer att fascineras av är det faktum att terrakottasoldaterna inte var den enda upptäckten i Shaanxi. Dessutom, arkeologer tror att man kan upptäcka hela staden Xi'an tillsammans med den första kejsaren.

Detta 259 – Upptäckt 210 f.Kr. är ett måste i Xi'an för varje historienörd på en dagsutflykt från Xi'an. På turnén får du lära dig om Qin Shi Huang, som började planera och designa är ett mausoleum vid en ålder av 13, när kom till tronen som den första kejsaren av det enade Kina.

 

 

7. Top History Geeks destinationer: london

Intresserad av naturens historia, drottning Elizabeth, eller Jack the Ripper? Englands huvudstad är där du kan resa tillbaka i tiden till vilken period som helst i historien. Oavsett om andra världskriget, Svart historia, eller kanske Stonehedge, är det som får dig att titta på historikkanalen, då kommer London att vara perfekt för en historisk semester.

Med så många historiska landmärken i en stad, du borde inte förvånas över att London har de bästa historiska turerna i Europa. Därför, du kan välja mellan palats och riksdagsturer, Londons förflutna turné, dagsturer från London till Bath, eller Oxford, och även en rolig Jack the Ripper guidad tur. Alternativen är oändliga, så var väl förberedd med bra promenadskor, och iver att lyssna och ta till sig överraskande historiska fakta på nära håll på de mest intressanta historiska platserna.

Amsterdam till London med ett tåg

Paris till London med ett tåg

Berlin till London med ett tåg

Bryssel till London med ett tåg

 

History Geeks Destinations: London in Fall time

 

8. Paris

Vackra trädgårdar, charmiga gränder, förtrollande byggnader, och kaféer, Paris är skönhet och charmen saknar motstycke i hela Europa. När du vandrar genom de parisiska gatorna, du kan aldrig veta när du kliver in i en historisk plats när du är i Paris. Med en historia som går tillbaka till 600-talet, Paris är ett fantastiskt semestermål för historienördar.

Alla historieälskare vet att den vackraste staden i Europa bildades främst under medeltiden. Så, nästan varje sten har spelat en roll i bildandet av Paris som vi känner det idag. Från Saint Germain, Isle Catacombs of Paris, Maraisen, till Louvren, är bara några av de viktiga historiska landmärken du kan besöka på din historiska semester.

Amsterdam till Paris med ett tåg

London till Paris med ett tåg

Rotterdam till Paris med ett tåg

Bryssel till Paris med ett tåg

 

Parisian Streets on a cloudy day

 

9. Top History Geeks destinationer: Barcelona

Barcelonas vackra gränder kommer att leda dig till underbara platser, inte bara i rymden utan i tiden. Barcelona är en underbar stad, känd för Gaudis Sagrada Familia, Park Guell, och många fler hisnande landmärken. Förutom deras fantastiska arkitektur och design, landmärkena i Barcelona är laddade med historia.

Du bör börja din historiska resa i Casa Amatller, Gaudis första skapelse. Denna underbara casa är ett bra exempel på Gaudis gotiska arbete. Dessutom, Du kan också försöka se moriska influenser i Casa Amatllers arkitektur. Sist men inte minst, du kan besöka många unika byggnader, förutom ett Picasso-museum, och romerska arkeologiska platser man kan klämma in på en historisk semester i Barcelona.

 

Mobile phone Picture of the Top 10 History Geeks Destinations: Park Guell

 

1O. Aten

Aten är ett vackert friluftsmuseum. Staden Pantheon är en 3 km lång fotgängare, utan väggar, så du kan helt enkelt komma nära och röra vid relikerna från en av de tidigaste kulturerna i världen. Andra fantastiska historiska platser inkluderar Zeustemplet, den antika Dionysos teater, och den mest imponerande av alla, Akropolis.

Filosofernas andar flödar genom olivträden, bergen, och varje historisk plats i Aten. Så, om du är sugen på grekisk mytologi, fascinerande grekisk historia, och den tidiga civilisationen, då är Aten det perfekta historiska resmålet för dig från toppen 10 historia nördar destinationer i världen.

 

Filming The Pantheon In Athens

 

Vi på Rädda ett tåg kommer gärna att hjälpa dig att planera en resa till dessa 10 Top History Geeks destinationer.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "10 Top History Geeks Destinations" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Ftop-history-geeks-destinations%2F – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)