Waktu membaca: 7 minit
(Lepas Kemaskini: 24/02/2022)

Seseorang boleh mengetahui masa depan mereka, dengan mengetahui masa lalu, dan cara yang lebih baik untuk belajar tentang masa lalu selain dengan mengembara. Destinasi 1o terkenal geeks sejarah ini ialah cara yang hebat untuk mempelajari tentang budaya purba, dan mungkin ke mana masa depan boleh membawa kita.

Tersembunyi di China yang jauh, atau di seberang Colosseum, jika anda mendengar dengan penuh perhatian anda mungkin mendengar pemimpin empayar purba membisikkan rahsia paling suci di dunia.

  • Pengangkutan Rel Adalah Cara Mesra Alam Untuk Perjalanan. Artikel ini ditulis untuk mendidik tentang Train Travel oleh Save A Train, yang Laman web Tiket Keretapi Termurah Di Dunia.

 

1. Destinasi Geeks Sejarah Teratas: Berlin

Dari Galeri East Side ke Memorial kepada Orang Yahudi yang Dibunuh, terdapat cebisan sejarah di setiap sudut di Berlin. Oleh itu, bandar bergaya sentiasa menjadi pusat acara di Eropah. Oleh itu, hanya dalam 48 jam mana-mana ahli sejarah boleh belajar tentang sosial, budaya, dan peristiwa politik di Eropah, hanya dari bersiar-siar di sekitar mercu tanda dan muzium Berlin.

lebih-lebih lagi, pencinta sejarah boleh memilih antara melawat atau menjadi interaktif dengan sejarah. Sebagai contoh, di dalam Muzium DDR, anda boleh membuka laci yang mendedahkan gambar dan pandangan tentang kehidupan di Jerman Timur. Untuk menyimpulkan, dari era Prusia hingga Perang Dunia Kedua dan Tembok Jerman Timur, Berlin adalah rumah kepada ramai orang Tapak bersejarah peristiwa terpenting dalam sejarah.

Frankfurt ke Berlin Dengan Keretapi

Leipzig ke Berlin Dengan Keretapi

Hanover ke Berlin Dengan Keretapi

Hamburg ke Berlin Dengan Keretapi

 

Walking the History Geeks Destinations: East Germany Wall

 

2. Rom

Dengan 2000 tahun sejarah dan 10 tapak arkeologi bersejarah yang menakjubkan, Rom ialah destinasi yang mesti dilawati bagi mana-mana pencinta sejarah. Ibu kota Itali mempunyai tapak bersejarah di setiap sudut, dari Bukit Palatine di mana Rom dilahirkan ke Forum Rom dan Colosseum. lebih-lebih lagi, Colosseum adalah salah satu daripada mercu tanda paling terkenal untuk dikunjungi dengan kereta api di dunia.

Pernah menjadi pusat empayar Rom dan kehidupan politik, laman web yang luar biasa ini menawan kedua-dua ahli sejarah dan pengembara. Tidak ada seorang pun pelawat yang melihat tanda tempat yang menakjubkan yang tidak ingin mengetahui lebih lanjut tentang sejarah di sebalik tapak bersejarah yang paling penting di Itali.

Milan ke Rom Dengan Keretapi

Florence ke Rom dengan Keretapi

Venice ke Rom Dengan Keretapi

Naples ke Rom dengan Keretapi

 

St. Angelo Bridge In Rome in the afternoon

 

3. Destinasi Geeks Sejarah Teratas: Kota Vatican

kecik, tetapi mengembara di sekitar jalan dan tapaknya dengan mudah mengisi sepanjang minggu, Vatican City adalah destinasi yang perlu dikunjungi oleh setiap pencinta sejarah sekurang-kurangnya sekali dalam seumur hidup mereka. Tempat di mana agama Kristian hidup pada satu ketika 2 ribu tahun dahulu, Kota Vatican kekal sebagai tempat ziarah bagi kedua-dua orang Kristian dan bukan Kristian.

Walaupun saiznya kecil, Negeri Vatican mempunyai banyak tapak bersejarah di mana anda boleh mempelajari semua tentang sejarah agama Kristian, seni, dan bandar. Dari kisah-kisah manusia dalam lukisan dinding Kapel Sistine hingga St. Basilica Peter, cara terbaik untuk menemui fakta sejarah yang menarik adalah dengan mengikuti seni. Anda boleh memulakan perjalanan anda ke permulaan zaman dalam karya-karya hebat seniman Renaissance dan Baroque.

Cara terbaik untuk memanfaatkan sepenuhnya lawatan bersejarah di Vatican City adalah untuk menyertai lawatan bandar berpandu. Terdapat lawatan berpandu yang hebat di Kapel dan Muzium Sistine, st. Basilika Peter bersama-sama dengan mendaki St. Peter's Duomo untuk pemandangan bandar, tidak ada cara yang lebih baik untuk mengalami destinasi bersejarah yang unik ini di Itali.

 

Top History Geeks Destinations: The Vatican Museum Inside

 

4. st. Petersburg

Peristiwa bersejarah yang berlaku di St. Petersburg membentuk kehidupan budaya dan jiwa Rusia selama-lamanya. Bandar yang menakjubkan ini adalah salah satu yang teratas 10 destinasi geeks sejarah di seluruh dunia. Daripada revolusi, Tsar, istana, dan seni bina yang menakjubkan, st. Tanda tempat di Petersburg adalah antara yang paling indah dan menarik di dunia.

jadi, jika anda seorang geek sejarah, perjalanan ke St. Petersburg akan menjadi perjalanan epik yang akan diambil 300 tahun lalu. Anda boleh memilih antara mempelajari kehidupan Keluarga Romanov, untuk mengambil lawatan Putin. Sebagai tambahan, seseorang tidak seharusnya melupakan aktiviti kebudayaan yang hebat, seperti balet klasik atau pertunjukan cerita rakyat. Pertunjukan muzik dan persembahan tarian di Saint Petersburg boleh menjadi cara yang bagus untuk mengetahui tentang sejarah di sebalik penciptanya.

 

Savior On The Spilled Blood in good weather

 

5. Destinasi Geeks Sejarah Teratas: York

Tidak ramai yang tahu bahawa York mempunyai warisan Viking yang kaya di England. Walau bagaimanapun, jika anda seorang geek sejarah sebenar maka anda mungkin tahu sedikit tentang Viking’ perjalanan dari Scandinavia ke England. Pusat Yorvik di bandar York adalah salah satu daripada 10 destinasi percutian sejarah teratas di Eropah. dalam 1976 ahli arkeologi membuat penemuan yang menakjubkan dan menemui peninggalan Viking’ kehidupan seharian dan bandar.

jadi, hari ini anda boleh mengesan 1000 tahun kembali ke Zaman Viking, dan untuk sehari anda boleh menjalani tradisi, bahasa, dan budaya. Walaupun York mempunyai banyak tarikan dan sejarah hebat yang lain, sejarah Viking menjadikan bandar bersejarah yang hebat destinasi percutian.

 

History Geeks Destinations: Yorkvik Center

 

6. Shaanxi

Bersedia untuk berperang, berhampiran bandar Xi'an, terdapat beribu-ribu askar terakota bersaiz hidup. Tentera terracotta adalah pendedahan yang menakjubkan dari 1974, dan tapak bersejarah yang paling menarik di China. Askar-askar yang menakjubkan ini telah direka untuk menemani maharaja yang telah meninggal dunia di akhiratnya.

Salah satu perkara yang peminat sejarah akan terpesona ialah hakikat bahawa askar Terracotta bukanlah satu-satunya penemuan di Shaanxi. Di samping itu, ahli arkeologi percaya seseorang boleh menemui seluruh bandar Xi'an bersama-sama dengan maharaja pertama.

ini 259 – Penemuan 210BC mesti dilihat di Xi’an untuk setiap ahli sejarah dalam perjalanan sehari dari Xi'an. Dalam lawatan anda akan belajar tentang Qin Shi Huang, yang mula merancang dan mereka bentuk adalah sebuah makam pada usia 13, apabila naik takhta sebagai maharaja pertama China bersatu.

 

 

7. Destinasi Geeks Sejarah Teratas: London

Berminat dengan sejarah alam semula jadi, Ratu Elizabeth, atau Jack the Ripper? ibu negara England adalah tempat anda boleh mengembara kembali ke masa ke mana-mana tempoh dalam sejarah. Sama ada Perang Dunia Kedua, Sejarah hitam, atau mungkin Stonehedge, itulah yang membuatkan anda terus menonton saluran sejarah, maka London akan menjadi sempurna untuk percutian sejarah.

Dengan begitu banyak mercu tanda bersejarah dalam satu bandar, anda tidak perlu terkejut bahawa London mempunyai lawatan bersejarah terbaik di Eropah. Oleh itu, anda boleh memilih antara lawatan istana dan parlimen, Jelajah masa lalu London yang berdarah, lawatan sehari dari London ke Bath, atau Oxford, dan juga lawatan berpandu Jack the Ripper yang menyeronokkan. Pilihannya tidak berkesudahan, jadi bersiap sedia dengan kasut berjalan yang bagus, dan keinginan untuk mendengar dan menyerap fakta sejarah yang mengejutkan secara dekat dan peribadi di lokasi bersejarah yang paling menarik.

Amsterdam Ke London Dengan Keretapi

Paris ke London dengan Keretapi

Berlin ke London Dengan Keretapi

Brussels ke London dengan Keretapi

 

History Geeks Destinations: London in Fall time

 

8. Paris

Taman-taman yang cantik, lorong-lorong yang menawan, bangunan yang mempesonakan, dan kafe, Paris adalah keindahan dan daya tarikan yang tiada tandingannya di seluruh Eropah. Semasa anda merayau-rayau di jalan-jalan Paris, anda tidak boleh tahu bila anda melangkah ke tempat bersejarah apabila berada di Paris. Dengan sejarah yang kembali ke abad ke-6, Paris ialah destinasi percutian yang hebat untuk ahli sejarah.

Mana-mana pencinta sejarah tahu bahawa bandar paling indah di Eropah telah dibentuk terutamanya pada zaman pertengahan. jadi, hampir setiap batu telah memainkan peranan dalam pembentukan Paris seperti yang kita ketahui hari ini. Dari Saint Germain, Katakombe Pulau Paris, Marais, ke Louvre, hanyalah beberapa tanda tempat bersejarah penting yang boleh anda lawati semasa percutian sejarah anda.

Amsterdam ke Paris Dengan Keretapi

London ke Paris Dengan Keretapi

Rotterdam ke Paris Dengan Keretapi

Brussels ke Paris Dengan Keretapi

 

Parisian Streets on a cloudy day

 

9. Destinasi Geeks Sejarah Teratas: Barcelona

Lorong-lorong indah di Barcelona akan membawa anda ke tempat-tempat yang indah bukan sahaja dalam ruang tetapi masa. Barcelona adalah bandar yang indah, terkenal dengan Sagrada Familia Gaudi, Park Guell, dan banyak lagi mercu tanda yang menakjubkan. Selain seni bina dan reka bentuk yang menakjubkan, mercu tanda di Barcelona sarat dengan sejarah.

Anda harus memulakan perjalanan bersejarah anda di Casa Amatller, Ciptaan pertama Gaudi. Casa yang mengagumkan ini adalah contoh hebat karya gothic Gaudi. Sebagai tambahan, anda juga boleh cuba melihat pengaruh Moor dalam seni bina Casa Amatller. Last but not least, anda boleh melawat banyak bangunan unik, sebagai tambahan kepada muzium Picasso, dan tapak arkeologi Rom seseorang boleh masuk ke dalam percutian sejarah di Barcelona.

 

Mobile phone Picture of the Top 10 History Geeks Destinations: Park Guell

 

1O. Athens

Athens adalah muzium terbuka yang indah. Bandar Pantheon ialah pejalan kaki sejauh 3 km, tanpa dinding, jadi anda boleh mendekati dan menyentuh peninggalan salah satu budaya terawal di dunia. Tapak bersejarah lain yang menakjubkan termasuk Kuil Zeus, teater purba Dionysos, dan yang paling mengagumkan dari semuanya, Acropolis.

Roh ahli falsafah mengalir melalui pokok zaitun, gunung, dan setiap tapak bersejarah di Athens. jadi, jika anda berminat dengan mitologi Yunani, sejarah Yunani yang menarik, dan tamadun awal, maka Athens ialah destinasi sejarah yang sempurna untuk anda dari atas 10 destinasi geeks sejarah di dunia.

 

Filming The Pantheon In Athens

 

Kami di Simpan Kereta Api dengan senang hati akan membantu anda merancang perjalanan ke sini 10 Destinasi Geeks Sejarah Teratas.

 

 

Do you want to embed our blog post “10 Top History Geeks Destinations ” onto your site? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fms%2Ftop-history-geeks-destinations%2F - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)

  • Jika anda ingin berbuat baik kepada pengguna anda, anda boleh membimbing mereka terus ke dalam halaman carian kami. Dalam link ini, anda akan menemui laluan kereta api kami yang paling popular - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Di dalam anda mempunyai pautan kami untuk halaman pendaratan English, tetapi kita juga mempunyai https://www.saveatrain.com/es_routes_sitemap.xml, dan anda boleh menukar bahasa / es ke / fr atau / de dan lebih banyak bahasa.