Čas branja: 6 minut
(Zadnja posodobitev: 03/02/2023)

Vse več evropskih držav spodbuja potovanje z vlakom namesto letov na kratke razdalje. Francija, Nemčija, Združeno Kraljestvo, Švica, in Norveška sta med evropskimi državami, ki prepovedujejo lete na kratke razdalje. To je del prizadevanj v boju proti svetovni podnebni krizi. Tako, 2022 je postalo leto, ko je železnica v Evropi izrinila lete na kratke razdalje, najprej v Franciji, s številnimi drugimi državami, ki jim bodo sledile 2023.

Izvor prepovedi letov na kratke razdalje v Evropi

Letalska industrija je eden največjih virov emisij toplogrednih plinov v Evropi, raste z 29% v 2019. Medtem ko so se vlade poskušale boriti proti tem številkam, realnost je taka, da manj kot 7% potniškega prometa opravljajo vlaki. To je presenetljiva številka, saj ena tretjina najprometnejših letov na kratke razdalje ima vlake pod 6 ure.

Torej, Greenpeace je združil moči z uglednimi evropskimi vladami v boju proti podnebnim spremembam. Nedavna raziskava, ki jo je naročil Greenpeace, predstavlja naslednje izjemne številke: 73 od 250 najbolj obremenjeni leti na kratkih razdaljah v Evropi, v državah, kot je Švica, in Združeno kraljestvo, imajo nadomestne vlake krajše od šest ur, in 41 imajo neposredne alternative z nočnim vlakom.

Bruselj v Utrecht vlakih

Antwerpen, da Utrecht vlakih

Berlin, da Utrecht vlakih

Pariz, da Utrecht vlakih

 

How Rail Ousted Short Haul Flights

 

Evropejci podpirajo prepoved letov na kratke razdalje

Prepoved letov na kratke razdalje je velika sprememba v evropskem regionalnem in mednarodnem prometu. Medtem ko večina Evropejcev potuje z vlakom med državami in uporablja medkrajevne vlake, turistom na potovanjih z evrom se lahko zdi potovanje z vlakom izziv. Kljub temu, potovanje z vlakom bo kmalu postalo glavni način potovanja v Evropi, in domačini so za to.

To kaže nedavna raziskava Evropske investicijske banke 62% Evropejcev podpira prepoved letov na kratke razdalje. Večina ljudi v Nemčiji (63%), Francija, in Nizozemska (65%) raje nočne vlake. Izziv, s katerim se soočajo evropska železniška podjetja, je zagotavljanje spalni vlaki in vse potrebščine, ki med potovanjem omogočajo dober spanec. EU zelo podpira to dejanje, do katerega lahko zdaj dostopa vsak Greenpeaceov interaktivni zemljevid Evrope in dodajte železniške poti, za katere bi želeli, da se ustvarijo ali izboljšajo.

 

Highest Train Bridge In Europe

 

Francija je prva, kjer je železnica izrinila na kratko – Prevozni leti

Francija je prva država, ki je uradno prepovedala polete na kratke razdalje. Zato, potniki, ki so imeli raje razkošje letenja povsod po Franciji, bodo zdaj morali prestopiti na potovanje z vlakom. Medtem ko se potovanje z vlakom sliši dolgočasno, vožnja z vlakom, ki traja manj kot 2.5 ure ima številne prednosti. sprva, leti v 6 proge naj bi bile trajno odpovedane. Vendar, vlakovne poti do letališča potnikom onemogočajo dovolj zgodnji prihod zjutraj za mednarodne lete.

Leti na kratke razdalje bodo prenehali delovati na naslednjih treh progah v Franciji: Pariz – Nantes, Lyon, in Bordeaux. Namesto, potovanje z železnico bo nadomestilo lete obstaja odlična alternativa 2 ure do 1-urnega leta z letalom. Poleg tega, če se bodo izboljšale železniške storitve med Parizom Charles de Gaulle ter Lyonom in Rennesom ter med Lyonom in Marseillom, te poti se bodo pridružile novemu pravilniku.

Amsterdam, da Paris vlakih

London, da Paris vlakih

Rotterdam, da Paris vlakih

Bruselj v Pariz vlakih

 

Prednosti potovanja z vlakom

Potovanje z vlakom je najhitrejši način potovanja po Evropi zahvaljujoč dobro povezanim regionalnim in mednarodnim železniškim progam. Poleg tega, potovanje z vlakom ponuja številne ugodnosti, ki jih ne morete uživati, če potujete z letalom. Prvič, na železniških postajah, potnikom ni potrebna kontrola potnih listov, varnostno preverjanje, in prijava, kar prihrani veliko časa in težav.

Drugič, pri potovanju z vlakom, lahko uživate v čudovitih razgledih, ki niso na voljo skozi okno letala. na primer:, številna potovanja z vlakom po Evropi ponujajo okno v najbolj slikovite evropske vasi in doline, kot dolina Loare. Tretjič, za razliko od letal, številne železniške družbe ponujajo brezplačen brezžični internet na vlakih. Torej, če potujete poslovno ali izvršno, Wi-Fi je vključen v ceno vozovnice.

Bruselj v Amsterdam vlakih

London na Amsterdam vlakih

Berlin za Amsterdam vlakih

Paris na Amsterdam vlakih

 

 

Čezmejno potovanje: Železnica oz Leti na kratke razdalje

Vsak ima zgodbo o tem, ko se je enourno potovanje spremenilo v 48-urno nočno moro. Medtem ko so potniki bolj navajeni potovanja z letalom, čezmejno potovanje z vlakom je veliko bolj dostopna, bolj zelen, in velik prihranek časa in denarja. Poleg tega, večina potnikov v železniškem prometu ne ve, da so vlaki za visoke hitrosti, kot francoski TGV, so 40 minut hitreje in ceneje kot z letalom.

na primer, nemška železnica ICE vas lahko pripelje iz Bruslja v Köln v manj kot 5 ure. Poleg tega, lahko dodate postanek v Parizu na poti v Köln, spet s hitrim vlakom. Nasprotno, če potujete z letalom, zahteva dodaten čas za prevzem prtljage, ter tveganje zamud na letališču in letalu, medtem ko so vlaki po Evropi točni. Tako, Čezmejno potovanje z železnico je idealno v Evropi.

Frankfurt na berlinskih vlakih

Leipzig, da Berlin vlakih

Hannover za Berlin vlakih

Hamburg na berlinskih vlakih

 

Red Train

Prihodnost letov na kratke razdalje v Evropi

Medtem ko je Francija pionir, izrinjanje letov na kratkih razdaljah 3 poti, Avstrija je izrinila letalsko pot Salzburg – Dunaj. Nemčija o tej potezi še razmišlja, kot Norveška in Poljska. Prihodnost letov na kratkih razdaljah je še neznana, vendar z generacijo Z raje zelena potovanja, kulturne izkušnje, in raziskovanje lokalnih skupnosti, alternativno potovanje z vlakom bi lahko zadovoljilo vse te potrebe.

Poleg tega, raziskovanje še neuporabnih železniških poti bi lahko spodbudilo turizem v manj priljubljenih destinacijah v Evropi. To ne bo le zmanjšalo letališkega prometa, in kaos, ampak bo tudi zmanjšal pretiran turizem v priljubljenih krajih v Evropi.

Salzburg Dunaj vlakih

München na Dunaju vlakih

Gradec na Dunaj vlakih

Praga na Dunaju vlakih

 

Vintage Photo In The Train Restaurant

Nova mednarodna potovanja z vlakom 2023

V okviru prizadevanj za nadgradnjo storitev nočne železnice, nekateri najboljši evropski nočni vlaki so se vrnili po novih voznih redih. na primer, potniki zdaj lahko izbirajo med, Benetke, Dunaj, Budimpešta, in Zagreb. Novi nočni vlak vozi iz Benetk ob 8.29 popoldan.

S temi novimi povezavami, popotniki lahko raziskujejo neverjetne destinacije. To ni posledica le novih železniških prog, ampak bolje, izboljšan, in kar je najpomembnejše okolju prijazni nočni vlaki. Druga odlična mednarodna železniška pot vključuje nočni vlak iz Prage ali Dresdna v Basel. Poleg tega, popotniki se lahko celo ustavijo v čudoviti Saški. Torej, odpotujete po večerji in zjutraj prispete v čudovito Švico. Kako čudovito je imeti možnost, da se popoldne potepamo po pravljičnih ulicah Prage in se povzpnemo na veličastne lepote švicarskih Alp.. Glede na vse, zadnja leta so dokazala, da je potovalna industrija naredila pomemben premik, kjer železnica ni le izrinila letov na kratke razdalje v Evropi, postal pa je tudi visokokakovosten in storitev prevoza, ki zadovoljuje vse potrebe.

Interlaken za Zurich vlakih

Luzern za Zurich vlakih

Bern do Zurich vlakih

Ženeva, da Zurich vlakih

 

Za zaključek, potovanje z vlakom je bolj zeleno, in ponuja okno v nekaj čudovitih razgledov v Evropi. Mi pri Shrani vlak vam bomo z veseljem pomagali pri pripravi na potovanje z vlakom in našli najboljše vozovnice za vlak po najboljših cenah.

 

 

Ali želite na svoje spletno mesto vdelati našo objavo v spletnem dnevniku »Kako je železnica izrinila lete na kratke razdalje v Evropi«? Posnamete lahko naše fotografije in besedilo ali pa nam zaupate s povezavo do te objave v blogu. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/en/how-rail-outted-short-haul-flights-in-europe/ – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)