Vrijeme čitanja: 5 zapisnik
(Zadnja izmjena: 02/09/2022)

Eco friendly putovanja je na čelu naše umove kao što smo ući u ovaj novi decenije. Sa ekoloških aktivista, kao što su Robert Swan i greta Thunberg, poruku svijetu se isporučuje sa kristalno jasno. Ponestaje nam vremena da se napravi trajan uticaj na planeti i očuvanje njene dragocjenih resursa.

Promjena počinje danas i kod nas, odluke koje donosimo koje promoviraju odgovornog turizma. Kao što smo postali svjesni našeg utjecaja na okoliš i održivog travel inicijative, mi i dalje imaju tendenciju da mislim o eco friendly putovanja u preširoka osjećaj. odgovoran travel više nije nešto što možemo izabrati da učestvuju u tu i tamo. To je nešto što treba da se neraskidivo utkana u naš svakodnevni život, postaje druga priroda.

Ovaj pozitivan trend čini progresivnim talasa tokom globalne turističke industrije. Travel ustanove Predstavljamo moć solarne, sistemi za recikliranje vode su provedene kako bi se smanjila potrošnja i plastike postaje žaljenje korištenje prošlosti. Tu je i duboko globalni pokret u usponu i onaj koji, sa nadom i odlučnost, pozitivno echo na buduće generacije nezajažljive putnici. Evo naših top savjete o tome kako Travel Eco Friendly:

 

Prošla milost putovanja vlakom

Mnogi putnici su odlučili da smanje svoje emisije ugljen-dioksida po leti manje ili krojenje avione potpuno, uglavnom kao odgovor na švedski krilatica Letovi Shame (let sramota). Nije tajna da su zračna putovanja sada jedan od najbrže rastućih faktora koji doprinose klimatskim promjenama. Iako će Flying uvijek biti ključni igrač u tome kako smo izabrali da putovanje, moramo biti podsjetio da su drugi oblici putovanja ponuda senzacionalne eko praznici.

Putovanje vozom ima nostalgični prošlih milost ambijent i je moćan eco-friendly putovanja inicijativa. Nudi a niz prednosti uključujući više prostora za noge, dining u vagon-restoranu, dok uživate u prekrasan krajolik, putuju s djecom je daleko lakše i za one koji žele da ostanu povezani, nema načina rada u letu. Putovanja vozom jednako nedvosmisleno da odgovoran travel.

Amsterdam u Pariz Trains

Londona do Pariza Trains

Rotterdam u Pariz Trains

Brisel u Pariz Trains

Train Travel Eco Friendly

 

Budite Eco Friendly, Ostaviti samo Footprints

Gde god travel, bi trebalo ostaviti samo tragove. Kao eko putnici, već znamo ovaj. kako god, sa nama ove trendove gura da učine više, možemo uzeti ovaj korak dalje. Najpozitivniji stvar da vidi je putnike spajanje i ostavljajući odredište bolje nego što smo našli. Ne košta ništa da pokupi nekoliko komada smeće koje vidimo na plaži ili u šumi. štaviše, pravilno odlaganje znači da neće sletjeti u okean.

Frankfurt Berlin Trains

Leipzig Berlin Trains

Hanover u Berlin Trains

Hamburg Berlin Trains

 

 

Jedu i piju Local

Podrška lokalnom stanovništvu nije samo eco friendly putovanja inicijativu, ali to je i doprinos uzdizanje zajednice. Kupuje lokalno znači da niko nije imao za transport te robe. Čak više, lokalne firme imati priliku da napreduju. To je smanjenje ugljičnog otiska i pobjeda lokalne zajednice.

Amsterdama do Londona Vlakovi

Paris u London Trains

Berlin u London Trains

Brisel u London Trains

Eat And Drink Local

 

Budite dio Eko prijateljski razgovor

A trend postaje trend, jer je dio globalnog razgovora. Kao eko putnik posvećena eco friendly putovanja principi, moramo da se uključe i budu dio tog narativa. Naši glasovi imaju moć. Kao što smo komunicirati sa svojim kolegama putnike i kao što smo putovati u jedinstven krajeva svijeta. Moramo nastaviti širenje poruke. Vodimo jedni druge svojim primjerom i kao što smo napraviti ove neophodne promjene u našim životima i kako doprinosimo održivog turizma, mi inspirišu druge da učine isto.

Milan u Veneciju Trains

Padovi u Veneciju Trains

Bologna u Veneciju Trains

Rim u Veneciju Trains

Travel Eco Friendly

 

Korištenje javnog prijevoza ili šetnju

Iako može izgledati neprivlačno na prvi i istraživanje potreba da se uradi u pogledu sigurnosti javni prijevoz i destinacija, masovno tranzit je eco friendly način da putuju. Koristi drastično smanjena količina goriva po putniku u odnosu na automobil.

Odredište priziva putnik za uroniti u sve što ima za ponuditi. Tu zaista postoji bolji način za interakciju sa svojim narodom, iskusite njegovu kulturu, i uživajte u okolnom okruženju. Uzimajući javnog prevoza čini upravo to i hodanje je još bolja alternativa.

Brisel u Amsterdam Trains

London u Amsterdam Trains

Berlin u Amsterdam Trains

Pariza do Amsterdama Trains

Use Public Transportation Or Walk to be eco friendly

 

Pack Light And Eco Friendly

To je velika zabluda da svjetlost pakovanje je beznačajna. Pakiranje svjetlo nesumnjivo je eko-princip prijateljski svi možemo lako usvojiti i ima ogroman utjecaj. Upaljač mi paket, upaljač naše vrste prevoza će odmjeriti i to se prenosi na manju potrošnju goriva.

Drugi način da igraju svoju ulogu u održivog travel je da imaju pogled na Travel Kit. Eko friendly Travel Kit će se sastojati eventualno od bambusa četkicu za zube, šamponske pločice, i sapunice umjesto gelova za tuširanje. Minijaturni šamponi i uređaji za zaštitu od prosipanja za višekratnu upotrebu. Aluminijske boce za vodu su od vitalnog značaja, kao i metalna slama.

Salzburg u Beč Trains

München u Beč Trains

Graz u Beč Trains

Prag u Beč Trains

Pack Light for Eco Friendly Travel

 

volonter

Najveći turistički trendovi 2020 ukazuju na to da iskustveni putovanje je novi način za putovanje. Pomeri se, to je klasika. Ovo otvara prostor za iskustva koja izlog kulture, djelatnost, i jedinstveni uvid u destinacije.

  1. Odaberite Dobavljači Posvećeni održivi Travel.
  2. Razmislite o odredišta u Need turizma.

Brisel Bruges Trains

Antwerp u Bruges Trains

Halle dva Bruges Vlakovi

Ghent Bruges Trains

Volunteer in the forest

 

Ako se brinu o okolišu i volimo umjetnost putuje, ćemo očuvati, zaštititi, i neka naša putovanja znače nešto za veće kolektivno dobro planete i eko turizma. Počnite tako što ćete rezervacije vozom sa Save A Train, danas!

 

 

Hoćeš da pošaljemo naše blogu “Kako doći Eco Friendly U 2020?” na svoje stranice? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/travel-eco-friendly/?lang=bs Сігналы абмеркавання- (Malo spusti da vidi Embed Code)