Нарачајте билет за воз СЕГА

Цени на евтини билети за возови на СББ и рути за патувања

Овде можете да ги најдете сите информации за Евтини билети за воз во СББ и Патни цени на СББ и придобивки.

 

Теми: 1. СББ со најважни моменти од возот
2. За СББ 3. Врвни сознанија за да добиете ефтина билет за воз на СББ
4. Колку чинат билетите за СББ 5. Патувања: Зошто е подобро да се возат СББ, а не патување со авион
6. Кои се разликите помеѓу Стандардот, Дневно поминување, и Supersaver на СББ 7. Дали има претплата на СББ
8. Колку долго пред да замине СББ 9. Кои се распоредите на возите на СББ
10. Кои железнички станици ги опслужува СББ 11. Најчесто поставувани прашања за СББ

 

СББ со најважни моменти од возот

 • На Федерални железници на Швајцарија, СББ, е национална железничка компанија која работи во Швајцарија.
  • Возовите СББ се рангирани на врвот на националните железнички системи во Европа, и во 2017 беше рангиран на првото место за нивниот квалитет на услуга, рангирање за безбедност, и индекс на перформанси.
  • 25 милиони патници патуваат со СББ на дневна основа.
  • СББ услугата за воз е една од најпрецизните услуги за обука во светот, со помалку од 3 минути одложување во просек.
  • Најдолгиот тунел за воз СББ, тунелот во основата на Готхард, во швајцарските Алпи, мерки 57.1 километри и поставува светски рекорд.
  • СББ има 3 службени јазици: германски, француската, и италијански. Затоа, Trainелезничките станици на СББ се именувани и обележани во согласност со локалитетот: Имињата и знаците на станиците во двојазичните градови се на двата локални јазика, и зошто понекогаш може да го видите името вака SBB CFF FFS.

За СББ

СББ е швајцарска услуга со воз која е една од најдобрите во светот.

Националната швајцарска железничка компанија СББ работи низ цела Швајцарија, со 798 железнички станици, и 721 продажни места за билети за воз. Railwayелезничката компанија СББ е во државна сопственост од 1 јануари, 1999, значи федералната држава 100% на акциите.

 

Sbb train in the snow

Оди до Зачувај ја почетната страница за воз или користете го овој елемент за пребарување возови билети за СББ

Зачувајте ја апликацијата iPhone за воз

Зачувајте воз Андроид апликација

 

Зачувај воз

Потекло

дестинација

Дата на заминување

Датум на враќање (Изборен)

Возрасен (26-59):

Младина (0-25):

Сениор (60+):


 

Врвни сознанија за да добиете ефтина билет за воз на СББ

број 1: Набавете ги СББ билетите однапред колку што можете

Билети за воз СББ се достапни на Интернет до 60 дена пред датумот на патување. Кога порано нарачувате билети за воз, добивате најевтини билети, а најевтините билети за воз СББ се многу ограничени. Понатаму, Цените на билетите за воз СББ вртоглаво растат додека вашиот ден на патување се доближува, па за да може заштедете пари за набавка на билет за воз во СББ, набавете ги билетите за воз однапред. Да заштедите пари на билети за воз во СББ, купете ги вашите билети рано.

број 2: Патувајте со СББ за време на периоди надвор од шпицот

Билетите за воз на СББ се поевтино во периоди надвор од шпицот, на почетокот на неделата, и во текот на денот. Може да бидете сигурни дека ќе добиете поевтини билети во текот на неделата. Во вторник, Среда, и четврток, Билетите за воз на СББ се најекономични. Заради обемот на бизнис патниците патување до работа наутро и навечер, билети за воз чинат повеќе. Така, далеку е поевтино да се патува во секое време помеѓу пладне и вечер. Викендите се уште еден врвен период за возови, особено во петок и сабота. Цените на билетите за воз во СББ исто така се зголемуваат државни празници и училишни празници.

број 3: Нарачајте ги билетите за СББ кога сте сигурни во распоредот на патувањата

СББ возови се во голема побарувачка, и тоа само со 2 други железнички компании како конкуренција, тие во моментов остануваат врвен избор за возови во Швајцарија. Тие можат да си дозволат да постават ограничувања на билетите за воз како оној што го имаат со кој се забранува размена на билети или поврат на средства освен ако не е деловен вид на билет. И покрај тоа што сè уште има веб-страници на кои можете да ги продавате своите билети од втора рака на луѓе, СББ не дозволува продажба на билети од втора рака. Како ви помага ова да заштедите пари? Нарачајте го вашиот билет само кога сте сигурни дека вашиот распоред ќе ве спаси од резервација на еден билет двапати затоа што нешто излезе и не можете да го користите оригиналниот билет.

број 4: Купете ги своите СББ билети на Зачувај воз

Зачувај воз има најголем, најдобар, и најевтините зделки за билети за воз во Европа. Нашата врска со многу железнички оператори, извори на билет за воз, и нашето знаење за алгоритмите за технологија ни даваат пристап до најевтините договори за билети за воз. Ние не нудиме само ефтини билети за билети за воз само за СББ; ние го обезбедуваме истото за други алтернативи на СББ.

Цени на возот од Лион до Базел

Цени на возот од Цирих до Базел

Цени на возот од Париз до Базел

Цени на возот од Луцерн до Базел

 

SBB Train in Switzerland

 

Колку чинат билетите за СББ?

Билетите за СББ започнуваат од 12,50 € до дури 125 € за едно патување со воз. На цена на билет за воз во СББ зависи од каков вид билет, дестинација, и кога ќе изберете да патувате:

Едностран билет Околу патување
Стандард 12,50 € – 35 евра 28 евра – 55 евра
Прва класа 50 евра – 95 евра 50 евра – 125 евра

 

Патувања: Зошто е подобро да се возат СББ, а не патување со авион

1) Вие пристигнувате на Центарот на градот. Ова е една предност на возовите СББ кога ќе се споредат со авионите. СББ возови и сите други патувања со воз од каде било во градот до центарот на следниот град, не е важно дали е тоа природен резерват или село. Тоа ви заштедува време и цена на кабината од аеродромот до центарот на градот. Со постојки на возот, полесно е да стигнете до кое било место во градот кон кој се упатувате. Не е важно од каде патувате, Женева, Базел, Зермат, или Цирих, Станиците во центарот на градот се голема предност на возовите СББ!

2) Патувањето со авиони бара да бидете на аеродромот најмалку неколку часа пред времето на летот. Мора да поминете низ безбедносни проверки пред да ви биде дозволено да се качите во авионот. Со возови СББ, само треба да бидете на станицата помалку од еден час однапред, а понекогаш дури и помалку. Кога ќе го земете предвид времето, потребно е да патувате од аеродромот до центарот на градот, ќе сфатите дека возовите СББ се подобри во однос на вкупниот број времето на патување.

3) На површината, цената на билетите за воз СББ се чини дека е поскапа од буџетските авионски билети. Сепак, кога ќе ги споредите сите вклучени обвиненија, Билетите за воз на СББ имаат подобар договор. Со други трошоци, како што се такси за багаж, што не мора да ги плаќате на возовите, патување со СББ е најдобар.

4) Возовите се еколошки. Во споредба помеѓу возовите и авионите, возовите секогаш излегуваа на врвот. Авионите силно ја загадуваат земјата со високите нивоа на јаглерод и CO2 што тие ги испуштаат. Возови во споредба употреба многу помалку јаглероден отпечаток од авионите.

Цени за воз на Чур до Такаис

 

Кои се разликите помеѓу Стандардот, Дневно поминување, Ден на штедење, и Supersaver на СББ?

СББ има различни типови билети за различни буџети и видови патници: без разлика дали станува збор за деловно работење или за слободно време. Може да бидете сигурни дека еден од овие билети би ви одговарал.

Стандардни билети за СББ:

На СББ Стандарден билет е најфлексибилен од сите билети за СББ. Овој билет за воз е од точка до точка 1 начин или кружни патеки. Со други зборови, стандардниот билет за СББ е класична картичка за патување. Најважно, овој билет за воз важи за целиот ден што го избравте за време на купувањето, и до 5 сум следниот ден. во прилог, можете да набавите билет од точка до точка на СББ за 1 и 2 класа. Друга голема предност на тие билети од точка до точка е тоа што децата се до возраста 6 патувајте бесплатно. Со други зборови, можете да патувате каде сакате и на кој било час, на вашето патување од А до Б..

 

 

Дневна пропусница на СББ и Дневна пропусница за заштеда Билети:

Со патничка картичка Saver Day Pass, можете да платите само 27 евра по патување. Билетот за Day Pass е достапен само ако ги добиете однапред, тие не се достапни на железничката станица, уште во 60 дена пред датумот на поаѓање. Овој вид билет за воз можете да го нарачате и еден ден пред патувањето. Згора на тоа, билетот Saver Day Pass важи за чамци, Автобуси, или патувања со трамвај.

Суперчувствувач на СББ Билети:

Оваа класа на билети не е толку флексибилна како билетот за стандарден СББ за воз, но поевтино од другите билети за воз. Supersaver SBB билетот нуди до 70% попуст на стандардни билети. За разлика од стандардниот билет за воз, овој вид билет нуди најниска цена за одредено патување од А до Б. Значење, не можете да скокате и исклучувате на која било станица, освен во станиците што претходно ги резервиравте.

Патничката картичка Day Pass ви дава флексибилност за датумот на патување. Со други зборови, можете да патувате кога сакате, на денот на датумот на поаѓање.

Цените на возот Интерлакен до Цирих

Цени на возот од Луцерн до Цирих

Цени на возот од Берн до Цирих

Цени на возот од Geneенева до Цирих

 

Дали има претплата на СББ?

Само локалните граѓани можат да ја купат картичката за GA, што во основа е една картичка за сè. Патната картичка ГА важи на целиот јавен превоз во Швајцарија.

Можете да го купите на:

– Бројачи на билети за СББ.

– Во локалната служба за клиенти на СББ 848 44 66 88

– Од вработените во возовите и автобусите на СББ.

Фамилија GA Travelcard

Деца и млади возрасни до возраста 16 а нивните родители можат да уживаат во попустите на патничката картичка Familia GA. Оваа картичка е достапна ако барем еден член од семејството ја има оваа картичка за СББ.

Сите иматели на Фамилија ГА уживаат во значително намалените цени за другите картички за патнички услуги ГА. во прилог, семејство може да одлучи дали сака да го купи Familia GA за 1-ви или 2-ри час.

Седум25 патничка картичка

Кога ќе се 25 сè е за забава, и сега со картичка од седум25, може да патувате неограничено од 7 часот. Значење, Оваа картичка за патување важи помеѓу 7 попладнето 5 сум. Значи, како работи? Седумте25 се вчитани во вашата патничка картичка Swiss Pass и можете да ја користите за секое застанување.

Цените на возот од Базел до Интерлакен

Цените на возот од Geneенева до Зермат

Цени на возот од Берн до Зермат

Цени на возот од Луцерн до Зермат

 

SBB Train Travel in Switzerland

 

Колку долго пред да замине СББ?

Да ја добиете вашата СББ и да бидете во право на време, железницата препорачува да пристигнете барем 1 час пред поаѓањето на вашиот воз СББ. Ние во Save A Train бидејќи патувавме многу по возовите на СББ, препорачуваат да пристигнат рамномерно 30 минути однапред, така да не треба да брзате низ огромните железнички станици за да го фатите возот. во прилог, еден час е доволно време да уживате во продавниците и штандовите за храна и да ги набавувате оние предмети што ви се потребни за патување со воз да биде што е можно побрзо.

 

Кои се распоредите на возите на СББ?

Можете да дознаете во реално време на нашата почетна страница на Зачувај воз. Само внесете ја тековната локација и посакуваната дестинација, и ние би ви ги покажале ажурираните информации за распоредот на возот.

 

Кои железнички станици ги опслужува СББ?

Ги има повеќе 10 станици опслужени од возните услуги на СББ.

Циришката станица на СББ е Централна станица во Цирих (Локалното име е Цирих HB). Ова е најголемата железничка станица СББ во Цирих и се наоѓа во срцето на Цирих, во близина Река Лимат.

Берн е главен град на Швајцарија и најблиската железничка станица до Универзитетот во Берн во квартот Ланггасе.

Во Geneенева Деновиве СББ возови заминете и пристигнете од Централната станица во vaенева, во центарот на градот.

Базел СББ станицата е најголемата погранична станица во Европа. Тоа е да се каже дека од Швајцарија, можете да патувате во Германија, Франција, Австрија, и Холандија со услугата за воз СББ. Најважно, има 50 продавници и ресторани во станицата Базел, каде што можете да купувате за се што ви треба за патувањето. На пример, можете да купите закуски и сувенири во последен момент. Од станицата Базел СББ, а главните станици на кои можете да патувате се Франкфурт, Париз, и Салцбург.

Цените на возот од Базел до Интерлакен

Цените на возот од Geneенева до Зермат

Цени на возот од Берн до Зермат

Цени на возот од Луцерн до Зермат

 

Најчесто поставувани прашања за СББ

Дали се дозволени велосипеди на одборот на Возови на СББ?

Велосипедите се дозволени на возовите СББ. Можете да купите билет за нив на станицата, и регистрирајте го велосипедот како багаж или носете го до возот како рачен багаж.

Дали децата патуваат бесплатно на возовите СББ?

Да, во некои случаи, придружувани деца помлади од шест години патуваат бесплатно. во прилог, деца на возраст од шест години, и сè до нивните 16 роденденско патување за половина цена.

Дали домашните миленици се дозволени на возовите СББ?

Да, на кучињата им е дозволено сè додека патуваат во гајба за патници или комбе за багаж.

Кои се процедурите за интернат за СББ?

Треба да пристигнете барем на станицата 1 час пред времето на поаѓање на вашиот воз, и покажете лична карта на инспекторот за билети за да провери.

Најчесто поставувани прашања за СББ – Може ли да резервирам место однапред на СББ?

можете може резерва во возот а Знамна однапред за до 5 патници по цена од 5 € за место. Сепак, резервацијата мора да биде под име на лице кое патува.

Дали има Wi-Fi услуга внатре во СББ?

Да. Можете да уживате слободен Wi-Fi услуга на сите возови на СББ и сите часови за патување до 60 минути.

 

Sbb train in heavy snow

 

Ако прочитате до оваа точка, знаете сè што треба да знаете за вашите СББ возови и подготвени сте да го купите вашиот билет за воз СББ на Зачувај воз.

 

Имаме билети за воз за овие железнички оператори:

DSB Denmark

Дански ДСБ

Thalys railway

Талис

eurostar logo

Еуростар

sncb belgium

СНЦБ Белгија

intercity trains

Меѓуградски возови

SJ Sweden Trains

СЈ Шведска

NS International Cross border trains

НС Интернационал Холандија

OBB Austria logo

ОББ Австрија

TGV Lyria france to switzerland trains

SNCF TGV Лирија

France national SNCF Trains

SNCF Оуиго

NSB VY Norway

NSB Vy Норвешка

Switzerland Sbb railway

СББ Швајцарија

CFL Luxembourg local trains

CFL Луксембург

Thello Italy <> France cross border railway

продлабочува

Deutsche Bahn ICE high-speed trains

Deutsche Bahn ICE Германија

European night trains by city night line

ноќ возови

Germany Deutschebahn

Дојче Бах Германија

Czech Republic official Mav railway operator

Мав Чешка

TGV France Highspeed trains

SNCF TGV

Trenitalia is Italy's official railway operator

Трениталија

логото на eurail

Eurail

 

Дали сакате да ја вметнете оваа страница на вашата страница? Кликни тука: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-sbb%2F%3Flang%3Dmk – (Движете се надолу за да ја видите Вградување законик), Или можете само да водите директно до оваа страница.

 • Ако сакате да се вид на вашите корисници, можете да ги води директно во нашите страници за пребарување. На овој линк, ќе најдете нашата најпопуларна железнички линии – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml. Внатре ќе имаат нашите врски за англиски целни страници, но ние исто така имаат https://www.saveatrain.com/de_routes_sitemap.xml и можете да ги промените / de во / nl или / fr и повеќе јазици.
Авторски права © 2021 - Зачувај воз, Амстердам, Холандија
Не оставајте без подарок - Добивајте купони Вести !