Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 24/12/2021)

Perjalanan dengan kereta api terkenal dengan memberikan penumpang sebahagian daripada Jambatan Keretapi paling indah, sinematik pemandangan landskap. Mendapat peluang untuk perjalanan di kereta api Bridges, anda boleh melihat bukit-bukau, desa, dan lautan semua dari tempat duduk yang selesa apabila menyeberangi Eropah dengan kereta api. Kadang-kadang kereta api itu sendiri adalah kecantikan yang paling diabaikan. keempat-empat kereta api Eropah Kereta api Bridges akan mengambil nafas anda.

 

pick Keretapi Bridges pertama kami adalah Jejambat Pencuci Tanah, Switzerland

Jejambat Pencuci Tanah, Switzerland
Switzerland perjalanan kereta api

 

Jambatan Keretapi ini adalah keajaiban seni bina yang luar biasa. Anda dapat melihat enam gerbang batu kapur berehat di atas lima rukun tinggi. Jambatan itu menghala terus ke Landwasser sepanjang 216 meter terowong.

jambatan merentangi sungai Landwasser di antara bandar-bandar Schmitten dan Filisur, di dalam kawasan Graubunden daripada Switzerland. Ia juga telah diisytiharkan sebagai Tapak Warisan Dunia UNESCO. Ia beroperasi hari ini dan telah beroperasi sejak siap 1902.

Munich untuk Trains Basel

Zurich ke Kereta api Basel

Bern untuk Trains Basel

Geneva untuk Trains Basel

 

Forth Bridge Kereta Api, Jambatan Keretapi bahagian di Scotland

Jambatan Forth, Scotland
Scotland Rail jambatan

 

Mercu tanda Scotland yang mengagumkan ini melintasi Sungai Forth di Queensferry, di barat Edinburgh.

Ia diperbuat daripada tiga keluli dua rasuk julur disertai oleh galang panjang. rivet besar menghubungkan mereka dengan struktur utama Jambatan Keretapi. jeti Granite menyokong rasuk julur. Ia benar-benar satu pencapaian kejuruteraan Victorian.

Jambatan kereta api telah disiapkan pada 1890 dan diubahsuai dan dicat semula dalam 2011-2012. Forth Railway jambatan telah menjadi Warisan Dunia UNESCO laman web sejak 2005. Terdapat antara 190 dan 200 kereta sendiri berjalan di setiap hari.

 

jambatan Hohenzollern, Jerman

jambatan Hohenzollern, Jerman
Jerman melatih jambatan

 

Sungai Rhine membahagikan Jerman bandar Cologne. Tujuh jambatan menyeberangi sungai megah di Cologne. The Hohenzollern Keretapi Bridges bukan sahaja yang paling indah, tetapi juga jambatan kereta api yang paling banyak digunakan di Jerman. Ia melihat ke atas 1200 melatih setiap hari di seluruh enam trek.

The Hohenzollernbrücke adalah jambatan gerbang, dengan tiga gerbang besi sepanjang panjangnya. Ia siap dibina pada 1911 dan diubah suai pada tahun 1940-an, 1950s, dan 1980-an.

Sejak ia hanya 409 meter panjang, ada juga satu bahagian jambatan untuk pejalan kaki dan penunggang basikal. Ada satu pada setiap sisi landasan kereta api. Orang sudah mula meletakkan “gembok cinta” di pagar antara kereta api dan kawasan pejalan kaki sejak 2008.

Frankfurt ke Kereta api Cologne

Brussels untuk Trains Cologne

Vienna untuk Trains Cologne

Munich untuk Trains Cologne

 

Viaduct daripada Chamborigaud, Perancis

Viaduct daripada Chamborigaud, Perancis
France kereta api lama jambatan

 

Anda akan mendapati ini menakjubkan separuh bulatan gerbang Bridges Keretapi di kampung Perancis Chamborigaud, disiapkan pada 1867. Ia masih digunakan hari ini.

Batu jejambat melintasi sungai Luech yang. Ia adalah satu jambatan melengkung dengan jumlah panjang 387 meter. Walau bagaimanapun, ia sangat sempit hanya lebar 14m. Viaduct keluk Chamborigaud menghadap ke hulu, tidak seperti kebanyakan jambatan lain seperti ini.

Lyon untuk Trains Marseilles

Paris untuk Trains Marseilles

Nice untuk Trains Marseilles

Bordeaux untuk Trains Marseilles

 

Santa Giustina Bridge Kereta Api, Itali

Santa Giustina Bridge Kereta Api, Itali
Italy jambatan kereta api bersejarah

 

Jejambat kereta api adalah nombor 31 dalam senarai jambatan kereta api tertinggi di dunia. Ia berdiri 145 meter dan hanya 78 meter panjang. Ia terletak di akhir Santa Giustina tasik dalam Dermulo, utara Itali.

Santa Giustina tasik adalah buatan manusia dan air yang mengalir dari ia menghasilkan elektrik. Ia juga terkenal untuk sukan air dan berkanu.

Milan ke Dermulo Kereta api Trento

Turin ke Dermulo Kereta api Trento

Padua untuk Dermulo Kereta api Trento

Venice ke Dermulo Kereta api Trento

 

Bersedia untuk mengambil menaiki kereta api di Kereta Api Bridges untuk melihat keajaiban usaha manusia? Tempah tempat duduk anda dan tidak membayar apa-apa yuran tempahan di www.saveatrain.com.

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbreathtaking-train-bridges-europe%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)