Χρόνος διαβασματός: 4 λεπτά
(Τελευταία ενημέρωση στις: 27/03/2021)

Οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον τρόπος για να ταξιδέψει. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου των εκπομπών αερίων ανά χιλιόμετρο στις σιδηροδρομικές μεταφορές 80% λιγότερο από τα αυτοκίνητα. Σε μερικές χώρες, λιγότερο από 3% του συνόλου των μεταφορών εκπομπών αερίων προέρχονται από τα τρένα. Οι μόνες μέθοδοι πιο φιλικές προς το περιβάλλον από ό, τι τα τρένα με τα πόδια και ποδηλασία. Εκεί Οι πολλοί λόγοι για τους οποίους επιλέγουν να ταξιδέψουν με το τρένο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας!

Μια τυπική γραμμή του τρένου μπορεί να μεταφέρει 50,000 άτομα ανά ώρα. Συγκρίνετε αυτό με μια λωρίδα αυτοκινητόδρομο, η οποία μπορεί να κινηθεί μόνο 2,500 άτομα ανά ώρα.

 

 

Δείτε αυτήν την ανάρτηση στο Instagram

 

Μία θέση που μοιράστηκε ο Nigel C Williamson (@therealnigelcw)

 

Όταν αντίθεση μηχανοκίνητων οχημάτων με τις σιδηροδρομικές μεταφορές, εξωτερικό κόστος, θόρυβος, μόλυνση του αέρα, ατυχήματα, και την υποβάθμιση των υποδομών, και η συμφόρηση είναι πολύ χαμηλότερα σε τρένα από τη χρήση ενός ιδιωτικού οχήματος.

Άμστερνταμ στο Λονδίνο τρένα

Ρότερνταμ στο Λονδίνο τρένα

Παρίσι στο Λονδίνο τρένα

Βρυξέλλες προς Λονδίνο τρένα

 

Ηχορύπανση – Γιατί επιλέγουν να ταξιδέψουν με το τρένο είναι φιλικό προς το περιβάλλον

Η ηχορύπανση είναι η αρνητική επίδραση του θορύβου τόσο στους ανθρώπους όσο και στους των ζώων. Είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα της κακής πολεοδομικός σχεδιασμός. Προβλήματα από το θόρυβο ημερομηνία ρύπανση πίσω στην αρχαία Ρώμη! Σήμερα, ηχορύπανση από τα αυτοκίνητα μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν την υπέρταση, υψηλά επίπεδα στρες, εμβοές, Διαταραχή ύπνου, και άλλες επιβλαβείς επιδράσεις.

Επί του παρόντος, υπάρχουν μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων του θορύβου οδοστρώματος. μέτρα περιλαμβάνουν ηχοπετάσματα, περιορίζοντας τις ταχύτητες των οχημάτων, αλλάζοντας δρόμο υφή, καθώς και ο έλεγχος της κυκλοφορίας που επιτρέπουν την ομαλή ροή των οχημάτων. Αυτό σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα στο σύστημα ελέγχου της κυκλοφορίας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα φρένα και την επιτάχυνση τους λιγότερο.

Το τρένο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ότι είναι ζωτικής σημασίας. Ινδία βλέπει τις πωλήσεις των αυτοκινήτων αύξηση σε ετήσια βάση. Κίνα αναμένεται να έχει 300 εκατομμύρια αυτοκίνητα στο δρόμο από 2030. Αεροπορίας και τα ταξίδια των πλοίων, επίσης, την προσθήκη των παγκόσμιων εκπομπών CO2. Φαίνεται ότι από όλα τα μέσα μεταφοράς, μόνο τα τρένα διατηρούν τις εκπομπές χαμηλές και βιώσιμο για το μέλλον.

Ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα είναι προφανώς καλύτερα για το περιβάλλον από τα παραδοσιακά αυτοκίνητα, αλλά το πρόβλημα σήμερα είναι ότι τα αυτοκίνητα αυτά είναι πολύ ακριβά για να πωληθούν σε ένα επίπεδο που θα εξισορροπήσει τις αρνητικές συνέπειες των αυτοκινήτων.

Ρίμινι στη Φλωρεντία τρένα

Ρώμη στη Φλωρεντία τρένα

Φλωρεντία στη Ρώμη τρένα

Βενετία προς Φλωρεντία τρένα

 

 

τρένα ντίζελ και ηλεκτρικά τρένα

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του ντίζελ τρένα και ηλεκτρικός τρένα. Ηλεκτρικά τρένα εκπέμπουν 20-35% λιγότερο άνθρακα από τα τρένα ντίζελ. Ένα τρένο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, ιδίως Ηλεκτρικά τρένα που κινούνται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προσφορά ταξίδια χωρίς άνθρακα. Οι εκπομπές από τρένα στην Ευρώπη θα μειώσει περαιτέρω κατά 50% με 2030. Τα στοιχεία αυτά είναι μεγάλη δεδομένου ότι τα τρένα αντιπροσωπεύουν 8.5% όλων των ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων.

Κολωνία σε τρένα Φρανκφούρτη

Μόναχο προς τρένα Φρανκφούρτη

Ανόβερο με τρένα Φρανκφούρτη

Αμβούργο τρένα Φρανκφούρτη

 

 

Δείτε αυτήν την ανάρτηση στο Instagram

 

Μια ανάρτηση που μοιράστηκε ο Dave Wheeler (@davewheelerstudio)

Τα τρένα ή αεροπλάνα – γιατί επιλέγουν να ταξιδέψουν με το τρένο είναι φιλικό προς το περιβάλλον

Ένα βασικό σημαντικό στοιχείο όταν συγκρίνοντας τα τρένα σε αεροπλάνα είναι ότι το αεροπλάνο πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα απίστευτο ποσό των καυσίμων τόσο για την απογείωση και την προσγείωση. Επίσης, όταν οι άνθρωποι ταξιδεύουν με αεροπλάνο, τείνουν να φτάσετε στο αεροδρόμιο με αυτοκίνητο. Αυτό προσθέτει τις εκπομπές CO2 για το ταξίδι τους. Το γεγονός αυτό καθιστά τη λήψη ενός τρένο intercity μια μη-brainer για το περιβάλλον.

Υπήρξαν ορισμένες πρόσφατες εξελίξεις, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους που ενημερώνονται από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες του αντίκτυπου του άνθρακα από τις πτήσεις τους. Επίσης, εκτός από το περιβάλλον, είναι πολύ δύσκολο φτάσετε στα κέντρα της πόλης με το αυτοκίνητο, ενώ, αν είστε σε ένα τρένο, έχετε άμεση πρόσβαση στα μητροπολιτικά κέντρα. Αυτό, πιο συχνά απ 'ότι όχι, Επίσης, σημαίνει ότι είναι πολύ πιο γρήγορα να ταξιδέψει με το τρένο από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο.

Γένοβα προς Μιλάνο τρένα

Ρώμη στο Μιλάνο τρένα

Μπολόνια στο Μιλάνο τρένα

Βερόνα στο Μιλάνο τρένα

 

Συμπερασματικά, ένα τρένο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ο πιο φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για να ταξιδέψετε και παρέχει επίσης ευκολία σε άτομα που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους και για αναψυχή. Η αύξηση των αυτοκινήτων στο δρόμο σημαίνει ότι η συμφόρηση και η ρύπανση αυξάνονται και τα τρένα είναι η απάντηση των μεταφορών για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Ψάχνετε να αγοράσετε εισιτήρια τρένων που δεν γίνονται κρατήσεις? Παω σε www.saveatrain.com για να αποκτήσετε πρόσβαση στις φθηνότερες τιμές του τρένου.

 

Θέλετε να ενσωματώσετε post στο blog μας στο site σας, Στη συνέχεια, κάντε κλικ εδώ: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fwhy-choosing-to-travel-by-train-is-environmentally-friendly%2F%3Flang%3Del - (Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να δείτε τον κώδικα ενσωμάτωσης)

  • Αν θέλετε να είστε ευγενικοί με τους χρήστες σας, μπορείτε να τους καθοδηγήσει απευθείας σε σελίδες αναζήτησης. Σε αυτό το link, θα βρείτε πιο δημοφιλή δρομολόγια τρένων μας – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml. Μέσα που έχουν συνδέσμους μας για σελίδες προορισμού Αγγλικά, αλλά έχουμε επίσης https://www.saveatrain.com/fr_routes_sitemap.xml και μπορείτε να αλλάξετε το fr να απαλλαγείτε ή και περισσότερες γλώσσες.