Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 11/04/2021)

Att resa med tåg är en förtrollande upplevelse som erbjuder dussintals belöningar. Tåg tar dig närmare landskapet: du kommer inte se en flock får beta eller andas in doften av ett tulpanfält från en Airbus mittstol. Tåg kan ta dig till utkanten och deponera dig i centrum av en stad på nolltid. Du kan sträcka ut och koppla av och prata från en bekvämt avstånd med medresenärer när du åker tåget. Vissa skulle säga att tågresor är sin egen belöning för varje gång vi åker tåg, vi hjälper till att upprätthålla en vital industri och livlig tradition. Men idag är vi här för att prata om en annan typ av belöning - en som kan hjälpa dig att göra det ta fler tågresor och se en ännu bredare del av världen eller hur man gör ett tågäventyr ännu mer budgetvänligt. De är den typ av belöningar som utfärdas av resekreditföretag. Och att samla in dem kan vara en smart strategi för att finansiera de semestrar du drömmer om att ta.

 

1. Hur man gör ett tågäventyr ännu mer budgetvänligt: Resekreditkort är olika

Människor håller vanligtvis traditionella kreditkort i plånboken av några anledningar. Ibland har vi ett kreditkort helt enkelt för att undvika att ha mycket pengar i fickan - en metod som kan vara riskabel, särskilt när vi reser. Kreditkort hjälper oss också att betala för inköp som vi inte har råd att betala för på en gång, vare sig det är nödvändigheter eller trevliga saker. Den första övningen är ett perfekt sätt att använda en resekredit. Faktiskt, det bästa sättet att tjäna belöningar på ditt resekreditkort är att använda det ofta, särskilt för stora inköp. Men den andra övningen kan vara farlig när du använder ett resekreditkort. Varför? Därför att, medan genomsnittlig räntesats som kreditkortsindustrin tar ut som helhet - och du kan hitta många som laddar mindre - är 14.52%, vissa resekreditkort debiteras uppåt 25%. Och många tar ut höga årliga avgifter utöver det. Att ha en hög saldo på ett resekreditkort kommer att samla dina räntekostnader på nolltid. Så den första regeln för att använda ett resekreditkort är att aldrig debitera mer för det än du har råd att betala i en enda faktureringscykel.

München till Salzburg tågpriser

Wien till Salzburg tågpriser

Graz till Salzburg tågpriser

Linz till Salzburg tågpriser

 

2. Fördelarna med att använda ett resekreditkort

Resekreditkortsföretag är angelägna om att ha ditt företag. De tävlar med andra företag för att tjäna det. Att erbjuda ett unikt och robust belöningsprogram är det främsta sättet att de utmärker sig på marknaden och lockar kunder.

Förmåner körs. Vissa företag belönar dig med frekventa flygmil. Låt oss säga att du är en New Yorker som planerar en provsmakningstur i Bordeaux, den första delen av din resa är sannolikt en flygning till Paris - vilket sannolikt är den största kostnaden för din resa. (Det är om du inte smakar på några mycket sällsynta årgångar!) De frekventa flygmiljoner du tjänar kan köpa den flygbiljetten åt dig. Vissa resekreditkortsföretag inkluderar årliga följeslagare som en del av deras belöningsstruktur, så att du kan ta med en vän på ett äventyr. Andra företag erbjuder belöningar som kan göra ditt flyg trevligare, från förstklassiga uppgraderingar till exklusiv tillgång till flygsalonger på flygplatser över hela världen. Rabatter på hotell och restauranger räknas också in i vissa resekreditkorts belöningsstruktur.

Paris till Marseilles tågpriser

Marseilles till Paris tågpriser

London till Paris tågpriser

Marseilles till Clermont Ferrand tågpriser

 

https://www.youtube.com/watch?v = _JqS1l9Dq20

 

3. Hur man gör ett tågäventyr ännu mer budgetvänligt: Vårt val av förmånerna

Den mest flexibla förmånen du kan tjäna är cashback på dina inköp. De bästa resekreditkort betala 2% tillbaka på alla dina inköp. Vissa ökar sin återbetalningsprocent till så mycket som 6% i utvalda kategorier, inklusive flygbiljett, matsal, och hotellköp. Om du använder ditt resekreditkort rutinmässigt - även för att betala för vardagliga saker som dagligvaror och bensin - kan kontantbelöningar lägga till snabbt och användas för att kompensera för alla resekostnader du vill, inklusive ditt nästa tågkort. Men än en gång, Det är bara vettigt att använda ditt resekreditkort på detta sätt om du är beredd att betala ditt saldo varje månad.

Basel till Interlaken tågpriser

Genève till Zermatt tågpriser

Bern till Zermatt tågpriser

Lucerne till Zermatt tågpriser

 

4. Tips för att välja ett resekreditkort

Resekreditkort använder ofta något slags poängsystem för att beräkna belöningarna du tjänar och dessa system tenderar att vara komplicerade. Också, vissa kort ställer ett minimiköpskrav innan du kan tjäna poäng alls. Till exempel, du kan behöva göra $1000 eller mer vid köp över en tremånadersperiod innan du börjar tjäna poäng. Att sätta en flygbiljett på ditt resekreditkort är ett enkelt sätt att uppnå det lägsta. Men du kan också möta det genom att använda ditt kort i några månader för att betala för vardagskostnader. Se bara till att hålla koll på dina inköp så att du är på väg varje månad för att nå ditt utgiftsmål.

Det bästa är att jämföra vart och ett av korten du överväger äpplen med äpplen. Du kanske vill skapa ett kalkylark för detta ändamål för att vara säker på att du fångar alla funktionerna på varje kort och gör en rättvis jämförelse. Var noga med att inkludera räntor i april, minimiköpskrav, återbetalningsprocent, och årliga avgifter som ditt kort tar ut i din beräkning.

Wien till Budapest tågpriser

Prag till Budapest tågpriser

München till Budapest tågpriser

Graz till Budapest tågpriser

 

Train Adventure Even More Budget Friendly

 

5. Hur man gör ett tågäventyr ännu mer budgetvänligt: En sista rekommendation

Wanderlust kan vara en otrycklig uppmaning. Som resexperter, Vi uppmanar dig att använda kredit på ett ansvarsfullt sätt. Också, vi ber dig att överväga ditt ansvar gentemot planeten. Att göra reseval med låg miljöpåverkan, Till exempel reser med tåg istället för med bil för att utforska din nästa destination, är ett sätt att resa samtidigt som man är trogen mot hållbarhetsprinciperna.

Offenburg till Freiburg tågpriser

Stuttgart till Freiburg tågpriser

Leipzig till Freiburg tågpriser

Nürnberg till Freiburg tågpriser

 

Här på Rädda ett tåg, Vi hjälper dig gärna med att planera din semester i Europa med tåg.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "Hur man gör ett tågäventyr ännu mer budgetvänligt" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/train-adventure-budget-friendly/?lang=sv Deen– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)