Leestijd: 5 notulen
(Laatst geupdate op: 01/04/2021)

Reizen per trein is de meest gebruikelijke manier reizen in Europa. daarom, enkele van de drukste treinstations ter wereld bevinden zich in Europa en soms, in de wereld.

Ondanks dat het druk is tijdens de piekuren, de top 5 drukste treinstations in Europa zijn ontworpen om alles te bieden wat u nodig heeft tijdens uw reizen.

Volg onze reis naar Europa en ontdek welk treinstation het drukste van Europa is. Je staat op het punt te ontdekken waar je naar Vivaldi kunt luisteren en op welk treinstation je bij de rivier kunt wachten op je treinvertrek naar Italië.

 

1. Treinstation Gare Du Nord, Parijs

Gare du Nord in Parijs (Gare-woordbetekenis in het Frans is treinstation, Nord in het Frans is North) is het drukste treinstation van Europa. Er zijn in de buurt 700,000 passagiers die dagelijks het treinstation passeren. Het treinstation ligt dicht bij de 10th arrondissement in het noorden van Parijs, dus de meeste passagiers zijn Parijzenaars. Enkel en alleen 3% van de passagiers van de trein zijn toeristen die per of vanuit het VK aankomen Eurostar-trein.

Het drukste treinstation van Europa werd ingebouwd 3 jaar, tussen 1861 en 1864. Door architect ontworpen 9 opmerkelijke beelden die het treinstation binnen en 23 beelden sieren op de gevel van het station. De beelden vertegenwoordigen de belangrijkste Europese steden die de trein verbindt met Parijs.

Het opmerkelijke treinstation is in de loop der jaren tweemaal uitgebreid en zal naar verwachting door het groeiend aantal reizigers en spoorlijnen opnieuw worden uitgebreid.

Voorzieningen

Paris-Nord is het treinstation voor reizen naar Noord-Frankrijk en internationale bestemmingen, bijvoorbeeld, Duitsland, Londen, en Amsterdam. Dus, dit drukke treinstation voorziet u van alle reisbenodigdheden voor uw vakantie in Frankrijk. Er zijn winkels, een toeristisch informatiecentrum, coffeeshops, en bagagekluizen als u Parijs een paar uur comfortabel wilt verkennen voordat uw trein vertrekt.

Amsterdam naar Parijs tickets

London naar Paris tickets

Tickets voor Rotterdam naar Parijs

Tickets Brussel naar Parijs

 

Gare Du Nord, Parijs is het drukste treinstation van Europa

 

2. Centraal station van Hamburg, Duitsland

Meer dan 500,000 passagiers passeren Hamburg Hbf (Hbf is een snelkoppeling naar Hauptbahnhof, wat zich vertaalt naar Centraal station) treinstation in Duitsland. Dus, het is het op één na drukste treinstation van Europa.

Het treinstation is ingebouwd 4 jaren en de architecten Heinrich Reinhardt en Georg Subenguth hebben het ontworpen. Het treinstation werd geopend in 1906 en in 1991 aan de noordelijke brug werd een winkelcentrum toegevoegd, waar restaurants zijn, kiosken, een apotheek, en servicecentra.

Als je van plan bent reizen per trein naar Duitsland, je kon genieten van klassieke muziek. Zo, terwijl u winkelt voor last-minute souvenirs, reisbenodigdheden, en een hapje eten, u bent van harte welkom om te luisteren en te genieten van Vivaldi's Four Seasons.

Hamburg naar Kopenhagen tickets

Tickets voor Zürich naar Hamburg

Hamburg naar Berlijn tickets

Rotterdam naar Hamburg tickets

 

Druk treinstation in Europa

 

3. Centraal Station Zürich HB, Zwitserland

Het grootste treinstation van Zwitserland bevindt zich in Zürich. De Zurich HB (HB is zoals Hbf en het betekent Hauptbahnhof = Centraal Station) treinstation is een van de drukste treinstations van Europa. Het drukke Zwitserse treinstation verbindt Zwitserland met steden in het hele land en met de buurlanden. Er zijn 13 platforms en 2,915 treinen vertrekken naar Duitsland, Italië, Frankrijk, en Oostenrijk dagelijks. daarom, het treinstation van Zürich is een van de drukste treinstations ter wereld.

Een ander ding dat dit treinstation het drukste van Europa maakt, is dat het er echt druk is & bruisend stadsleven in het station. Bijvoorbeeld, afhankelijk van uw reistijd, jij kunt genieten van kerstmarkten en straatparades.

Het treinstation van Zürich bevindt zich in de oude binnenstad van Zürich. De Sihl rivier passeert het station, dit betekent dat er sporen boven en onder liggen.

Ook, het treinstation van Zürich verbindt Zwitserland met Frankrijk, Duitsland, Italië, Tsjechische Republiek, en Oostenrijk.

Voorzieningen

Vergelijkbaar met de andere internationale treinstations op onze lijst, er is een wisselkantoor, kaartverkoop, bagage opslag, toeristisch informatiecentrum, en Wi-Fi internet in het treinstation van Zürich. Zo, voor het geval u bent vergeten iets voor uw spullen in te pakken vakantie in Zwitserland, geen zorgen want op het station vind je alles.

München naar Zürich tickets

Treintickets van Berlijn naar Zürich

Treintickets van Bazel naar Zürich

Treintickets van Wenen naar Zürich

 

Zürich HB, Zwitserland behoort tot de top 5 Drukste treinstations in Europa

 

4. Treinstation Rome Termini, Italië

Het treinstation van Rome heeft onze top 5 drukste treinstations in Europa lijst vanwege het uitstekende jaarlijkse aantal passagiers dat het bedient. Tot 150 miljoen passagiers komen elk jaar aan en vertrekken van het drukke treinstation.

Het treinstation van Rome verbindt Rome Termini via andere steden in Italië Trenitalia. Daarnaast, het treinstation verbindt Italië met de buurlanden via 29 platforms. Bijvoorbeeld, van Rome Termini, u kunt reizen naar Genève in Zwitserland, München in Duitsland, en Wenen in Oostenrijk.

Voorzieningen

Het treinstation van Rome heeft alles wat een reiziger nodig heeft om met de trein door Europa of Italië te reizen. daarom, bij de inkomhal, vindt u een wisselkantoor, restaurants, taxidiensten, en bagage faciliteiten. Alles is gepland en ontworpen om uw reizen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Tickets voor Milaan naar Rome

Tickets voor Florence naar Rome

Pisa naar Rome tickets

Tickets voor Napels naar Rome

 

 

5. Treinstation München Hauptbahnhof, Duitsland

Vandaag zijn er 32 perrons in een van de drukste treinstations van Europa. Daarnaast, er zijn InterCity- en EuroCity-treindiensten naar het grootste deel van Duitsland, en Italië, Frankrijk, Zwitserland, en Oostenrijk. Vanaf treinstation München Hauptbahnhof kunt u naar Berlijn reizen, Frankfurt, Wenen in Duitsland of neem de trein naar Venetië en Rome in Italië, Parijs, en Zürich.

In de omgeving van 127 miljoen passagiers bezoeken jaarlijks het treinstation van München. Dit uitstekende aantal maakt het station tot een van de drukste treinstations van Europa.

Voorzieningen

Vergelijkbaar met de andere hierboven genoemde treinstations, het treinstation van München biedt reizigers veel faciliteiten en diensten. Bijvoorbeeld, u kunt levensmiddelenwinkels vinden, cadeauwinkels, en zelfs een kinderen & jeugdmuseum in het treinstation.

Buiten het station, vindt u de metro van de U-Bahn, taxidiensten, en tramlijnen die u overal in München brengen.

Dusseldorf naar München tickets

Tickets voor Dresden naar München

Parijs naar München tickets

Bonn naar München tickets

 

eetkraampje in een druk treinstation in Europa

 

Of je nu op zoek bent naar een regionale of internationale trein om door Europa te reizen, bestel uw treinkaartje met Save A Train. We helpen u graag met het vinden van de beste ticketopties tegen de best mogelijke prijzen.

 

 

Doen u wilt insluiten in onze blog “Top 5 Drukste treinstations in Europa” op uw site? U kunt nemen onze foto's en tekst en geven ons krediet met een link naar deze blogpost. Of klik hier: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/busiest-train-stations-europe/?lang=nl Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.- (Scroll een beetje naar beneden naar de embed code te zien)