Vrijeme za čitanje: 4 minuta
(Ažurirano: 25/02/2022)

Pretpostavimo da uskoro planirate posjetiti Europsku uniju. U tom slučaju, postoji niz savjeta i presudno putovanje informacije koje će vam pomoći da vaše iskustvo učinite daleko ugodnijim. Moglo bi se pomisliti da u sustavu ne može postojati stvarno velika razlika razmatranja neophodna za putovanje u Europu u usporedbi s bilo kojim drugim mjestom na svijetu. Još, u njegovom ogromnom produžetku, postoji niz pravnih papira koji će vam trebati da biste u Europu ušli kao turisti. Također, vrlo različite klime, neobičnosti, a kulturne posebnosti su ključne da biste tamo imali na umu.

 

1. Putovanje u Europu: Uzmite svoju putovnicu

Putovnica je primarna briga jer će to biti vaša prezentacijska kartica i ključ zemlje prijema. Prvo ćemo se pobrinuti za putovnicu. Vaša vlada prvenstva određuje u koje ćete zemlje moći ući, a da ne morate obrađivati ​​bilo kakve posebne papire. Uvijek je najbolje provjeriti jesu li vaše domaće i odredišno veleposlanstvo održavale diplomatske odnose ili ugovor u vrijeme putovanja. Većina država iz Amerike i jugoistočne Azije ima nekontroliran pristup većini europskih zemalja.

Rekavši ovo, ako to nije slučaj; potražite pravnog savjetnika za putovanje koji vas može voditi tijekom obrade putničkih dozvola. Možda će vam trebati i zdravstvene potvrde i takvi da biste dobili pristup. Ako volite voziti dok ste u inozemstvu, trebat će vam i međunarodna vozačka dozvola. Ako planirate poslovati, mogu postojati mnoge druge međunarodne dozvole potrebne za putovanje. Na web mjestu vlade države prijema možete provjeriti koji su papiri potrebni u skladu s namjerom putovanja.

Lyon do Toulousea vlakom

Pariz do Toulousea vlakom

Lijepo do Toulousea vlakom

Bordeaux do Toulousea vlakom

 

Bring Valid Passport When Traveling In Europe

 

2. Naučite pakirati u skladu s tim

Europa je velik i raznolik kontinent, od sunčanih Andaluzijskih plaža u Španjolskoj do snježne istočne Tundre. Ključno je da se spakujete s klimom na umu i aktivnostima koje ćete planirati raditi u inozemstvu. Imajte na umu da se ne pakirate za iseljenje iz svoje zemlje, ne uzimajte previše ili malo; ovo će izgubiti manje vremena za podizanje odjeće, pomoć na putu do zračne luke, pa čak i uštedjeti novac po izbjegavajući naknadu za prekomjernu težinu. Najbolje je organizirati putnu torbu ili kovčeg u stilu vojske, motajući hlače, košulje, čarape, a donje rublje poput kroasana i postavite ih sve guste jedno uz drugo. Time se izbjegava gnjavaža oko presavijanja odjeće i štedi vam prostor za postavljanje higijenskih proizvoda ili elektronike. Ovaj je savjet koristan i ako želite ponijeti odjeću koju ste kupili na putovanju. Još jedan dobar savjet je spakiranje dodatne torbe za poklon ili predmete za kupovinu.

Amsterdam do Pariza vlakom

London do Pariza vlakom

Rotterdam do Pariza vlakom

Bruxelles do Pariza vlakom

 

Pack Accordingly When Traveling To Europe

 

3. Putovanje u Europu: Neka vaše banke znaju da ćete biti u inozemstvu i trošiti novac

Divljanje zbog hakiranja kreditne kartice koje se dogodilo prije nekoliko godina učinilo je banke previše opreznim za rizik. Navelo ih je da uspostave blok politiku prvo pitajte kasnije kad vide da se kreditna kartica koristi u slučajnoj zemlji. Morate se osobno pojaviti u svojoj banci ili ih nazvati jer se online obavijesti ponekad ne uzimaju u obzir. Uzimanjem ove odredbe izbjeći ćete štetna i neugodna iskustva tijekom kupnje. Ako odete u banku, također je dobra ideja nabaviti lokalnu valutu dok ste tamo. Mjenjačnice su apsurdno napuhane za turiste u većini europskih trgovina i razmjene bodova.

Salzburg do Beča vlakom

München do Beča vlakom

Graz do Beča vlakom

Prag do Beča vlakom

 

Let Your Banks and credit card companies Know You Will Be Abroad And Spending

 

4. Putovanje u Europu: Rekapituliranje

Ako idete na „Stari kontinent,”Ne zaboravite ponijeti sa sobom dokumentaciju i platiti sve potrebne međunarodne dozvole. Ova vrsta papirologije neophodna je ako planirate posjetiti različite zemlje unutar europsko zakonodavstvo. Ako planirate putovanje cestom, potrebno je imati međunarodnu vozačku dozvolu i izbjegavati rezervacije. Također, Zapamti lagano spakiraj i uzeti u obzir klimu i aktivnosti koje ćete podnijeti u inozemstvu. Uvijek prijavite u kojim zemljama planirate trošiti novac i vršiti razmjene valuta samo s ovlaštenim pravnim osobama. posljednje, stupate u kontakt s različitim ljudima, hrana, kulture, ne zaboravite se zabaviti i uživati ​​u iskustvu.

Dusseldorf do Münchena vlakom

Dresden do Münchena vlakom

Nürnberg do Münchena vlakom

Bonn do Münchena vlakom

 

 

Sada znate sve što trebate znati, mi u Spremi vlak, spremni su vam pomoći u svim ostalim potrebama za vlakom.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu "Sve što trebate znati o putovanju Europom" na svoju stranicu? Možete uzeti naše slike i tekst i daju nam kredit sa linkom na ovaj post na blogu. Ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feverything-know-traveling-europe%2F%3Flang%3Dhr– (Spustite se malo vidjeti Embed Code)