Нарачајте билет за воз СЕГА

Коронавирус во живо надградби и мапа

Овде можете да најдете информации во врска со коронавирус Новости во живо и коронавирус мапа и други коронавирус вести.

Главно и критичко ажурирање за Коронавирус и Ковид-19

Нема повеќе прашалник за Ковид-19, неколку компании сега добија Одобрување на ФДА за коронавирус, и на ширење на вакцини за коронавирус веќе започна на многу места низ целиот свет,

Европа заостанува, но исто така и Европа ќе започне да ги вакцинира своите граѓани против Ковид19 во текот на јануари 2021.

Овие се одлични вести за човештвото и бизнисите ширум светот.

 

Теми: 1. Што е коронавирус
2. Кои се Ажурирање Потврди Covid-19 случаи 3. Коронавирус живо на сајтот И Corovnavirus Новости живо
4. Кои се симптомите на корона вирус 5. Јас треба да бидат загрижени за коронавирус
6. Како не Корона вирусот се шири 7. Како да се лекува од коронавирус
8. Што е разликата помеѓу коронавирус и сезонски грип 9. Што е вирус Мајорот ризик кај Корона
10. Што е смртта стапка на Covid19 11. Коронавирус градот од страна Мапа на градот
12. Треба ли да патуваат за време на 19-Covid појава 13. Кои се најдобрите веб-страниците за коронавирус Вести
14. Што е графикот на коронавирус шири 15. Дали постои вакцина За коронавирус
16. Што ќе се случи со корона вирус 17. Што ја предизвика Covid-19 За да почнете
18. коронавирус Теорија 19. Како да се реши коронавирус пандемија
20. Можете да добиете коронавирус Двапати 21. Covid-19 Карантин
22. Каде што луѓето се заразени со коронавирус 23. Кој треба да се грижите Од Covid19
24. Земјите каде што нема коронавирус 25. Што ќе се промени по Covid19 е завршена
26. Коронавирус Земјите здравствена безбедност Пласман 27. Методи за тестирање на коронавирус
28. Кога ќе заврши КОВИД-19

 

Што е коронавирус?

А коронавирус е нов вирус, кој не бил претходно идентификувани. вирусот корона е исто така именуван COVID-19, во минатото имало и други коронавируси кој најчесто се циркулираат меѓу луѓето и да предизвика благо заболување, како обична настинка, или САРС или МЕРС.

A дијагноза со коронавирус 229E, NL63, OC43, или HKU1 не е иста како COVID-19 дијагноза.

 

Кои се Ажурирање Потврди Covid-19 случаи?

Ако дојдете малку надолу, исто така ќе имаат светот коронавирус живо Мапи, во прилог на covid-19 случаи броеви подолу.

 

Коронавирус живо на сајтот И Corovnavirus Новости живо

Следење на сите најнови случувања на коронавирус преку коронавирус живо на сајтот и коронавирус Новости живо страница Зачувај воз

* Ако дојдете потаму, ние, исто така, имаат коронавирус Град од страна на градот Мапа за вас, се трпение е потребно неколку секунди за Корона живо на сајтот да се вчита и имаме 3 работна коронавирус мапи за вас.

 

Лесно да се движите Covid 19-сајтот за да ја видите

Користете го глувчето за да се движите во и надвор, бидете трпеливи сè додека не се вчита картата во живо од Коронавирус

Користење на + и – знаци да ги зумирате и нашите на картонот за вируси Корона и потоа да ги видите црвените точки, тоа трае неколку секунди да се вчита.

извор: ArcGIS и Универзитетот Џонс Хопкинс

 

Во внатрешноста на вагон има помеѓу 20-48 железнички патници во споредба со авион кој носители на 190-400 патници

Амстердам до Париз возови

Лондон до Париз возови

Цирих, Женева возови

Париз во Франкфурт возови

 

Кои се симптомите на корона вирус?

Симптомите на корона вирус (COVID-19) се слични на сезонски грип, Значи, ако сте загрижени јавете се на релевантните здравствени организации во вашата земја.

Следниве симптоми може да се појави 2-14 дена по изложеност на корона вирус:

треска
кашлица – Кашлање, кој доаѓа заедно со носна не е симптом на корона вирус.
кивањето
Останување без здив
Привремено губење на вкус и мирис

Се чини дека симптомите на Корона вирусот ќе се појави во повеќето случаи по 5 денови.

 

Јас треба да бидат загрижени за коронавирус?

Нашата сопствена мислење е дека во моментов коронавирус не е поопасна од сезонски грип, Отпрвин не беше на податоци на вирусот, така што беше причина да се плашиме, но сега знаеме дека тоа е брзо да се рашири, но вкупната стапка на смртност се всушност пониска од сезонски грип.

Ако ти не се плашат од грип, вие не треба да се плаши или промена планови, бидејќи на коронавирус, следете ги нашите коронавирус живо на сајтот и коронавирус ажурирања и да видиме како вирус напредува и да се направи свој пресметано проценка на ризикот.

Обидете се колку што можеш да се остане позитивен, умот влијае на вашето тело и двете влијаат на вашето здравје.

 

коронавирус по возраст

 

Како не Корона вирусот се шири?

Корона вирусот што ја предизвикува COVID-19 се чини дека да се шири лесно и одржливо во заедницата. Корона вирусот средства заедницата, лица се заразени со вирусот корона може да ви се појават со или дишење или кашлање, бидете сигурни дека ќе да носат маски,! и да се заштити себе овој начин.

Друг начин за тоа како се шири Корона вирусот е со допирање на иста површина како што како што се врати или крпа или игралиште, исто така, не се обидуваат да го користите книжни пари со цел да не се инфицирани со коронавирус.

На крај и ова не е шега, Корона вирусот се шири исто така и низ прстите, ова можеби звучи забавно, но според ова Австралиски истражувач, вирусот Корона може да се шири со прскање.

 

masks coronavirus study

 

Воз патуваат се уште е побезбеден од патување со авион, дури и за време на коронавирус пати, бидејќи секој вагон на возот патници има помалку патници отколку во авион.

Рим на возови во Фиренца

Милан во Женева возови

Хановер во Хамбург возови

Ротердам во Хамбург возови

 

Како да се лекува од коронавирус?

Според најновите ажурирања коронавирус, Не постои официјален лек, и третмани се врз основа на видот на грижа и за грип (сезонски грип) и други тешки респираторни болести, познат како нега, во согласност со Центрите за контрола на болести и превенција (ЦДЦ)., Неодамнешните случувања сугерираат дека после тестирањето на 100,000 пациенти, плазма крв на донатори кои веќе излечиле од Коронавирус имаат позитивни ефекти врз пациентите Ковид-19.

Треба да се одморат и да пијат вода и во случај да сте се уште мислите дека ви треба дополнителна помош, јавете се на вашиот здравствени услуги, не одат директно во болница како што може да влијаат на другите, и ако се размислува за преземање Advil или ибупрофен за лекување на вашиот треска, пред да се направи било каков лек, зборувате со вашиот лекар, неколку лекари укажува на тоа дека преземањето на овие лекови може да има лошо влијае и се направат работите полоши за вас ако се заразени со коронавирус.

Ве молиме проверете ја нашата Дали постои вакцина За коронавирус пасус, постојано го ажурираме со нови случувања.

 

Што е разликата помеѓу коронавирус и сезонски грип?

1. стапката на смртност од сезонски грип е обично околу 0.1% во САД, според Њујорк тајмс, додека стапката на смртност за COVID 19-се чини дека е повисока од онаа на грип.

2. Коронавирус е ново и сезонски грип доаѓа секоја зима.

3. Коронавирус и вирус на грип, додека слични на симптомите, се од сосема различни семејства на вируси.

4. здравствените работници велат дека вакцината за COVID19 може да биде повеќе од една година, но во денешно време се чини дека Вакцината против ковид-19 ќе биде многу порано. Вакцината против грип е јавно достапна и работи веќе со години.

 

коронавирус Инфографик

COVID19 Coronavirus Infographic

 

Што е вирус Мајорот ризик кај Корона?

Вистинската опасност од Корона вирусот не е бројот на жртвите. Експертите велат дека здравствените системи може лесно да се преоптовари со бројот на случаи кои бараат хоспитализација - и, често проветрување во поддршка дишење.

Некои луѓе може да се однесува на коронавирус Роман Корона вирусот или или роман коронавирус или Covid19 или Covid19 или Корона или САРС-Cov-2, тие се потенцијални имиња за оваа нова пандемија.

 

Патниците возови не транспорт карго, за тоа не постои ризик од животинско вируси во внатрешноста на возови.

Париз до Амстердам возови

Брисел за Лондон возови

Виена во Салцбург возови

Марсеј во Париз возови

 

Што е смртта стапка на Covid19?

Стапката на смртност за COVID19 или коронавирус или Корона како свој познат е различен од земја до земја и не постои причина да верувам дека многу луѓе не ги пријавуваат Covid19 бидејќи повеќето луѓе имаат помали симптоми.

Во студија објавена на 18-ти февруари во Кина ЦДЦ Неделен, Истражувачите откриле стапка на смртност од COVID-19 да биде околу 2.3% Но, во Кина други извори вели дека стапката на смртност на Covid-19 се всушност многу пониски во Кина. Друга студија од околу 1,100 хоспитализирани пациенти во Кина, објавени февруари. 28 во Нова Англија весник на медицина, утврди дека вкупната стапка на смртност беше малку пониска, околу 1.4%.

Но добар забелешка е дека во Јужна Кореја кај сите популации дека бројот на жртвите од Covid19 се чини дека е многу ниска, бидејќи јавноста слушав на здравствени организации и болниците беа брзо да реагираат на оваа нова Covid19 пандемија.

 

Еве краток список на Стапки на смртност по земја што е ажурирана 30/4/2020 а под него друг табелата за стапка на смртност по возраст.

потврдени случаи Бројот на смртни случаи стапка на смртност (%)
Обединето Кралство 165,221 26,097 15.8
Белгија 47,859 7,501 15.67
Франција 165,093 24,121 14.61
Италија 203,591 27,682 13.6
Холандија 38,802 4,711 12.14
Шведска 20,302 2,462 12.13
Алжир 3,848 444 11.54
Унгарија 2,775 312 11.24
Шпанија 236,899 24,275 10.25
Мексико 17,799 1,732 9.73
Индонезија 9,771 784 8.02
Египет 5,268 380 7.21
Бразил 79,685 5,513 6.92
Филипините 8,212 558 6.79
Иран 93,657 5,957 6.36
Словенија 1,418 89 6.28
Канада 52,865 3,155 5.97
Ирска 20,253 1,190 5.88
Соединети Држави 1,038,914 60,908 5.86
Швајцарија 29,407 1,716 5.84
Романија 11,978 693 5.79
Кина 83,944 4,637 5.52
Грција 2,576 139 5.4
Боливија 1,110 59 5.32
Северна Македонија 1,442 73 5.06
Аргентина 4,285 214 4.99
Полска 12,640 624 4.94
Данска 9,008 443 4.92
Ирак 2,003 92 4.59
Колумбија 6,211 278 4.48
Доминиканска Република 6,652 293 4.4
Бугарија 1,488 65 4.37
Финска 4,906 206 4.2
Германија 161,539 6,467 4
Португалија 24,505 973 3.97
Куба 1,467 58 3.95
Мароко 4,321 168 3.89
Босна и Херцеговина 1,677 65 3.88
Австрија 15,402 580 3.77
Еквадор 24,675 883 3.58
Камерун 1,832 61 3.33
Литванија 1,375 45 3.27
Индија 33,062 1,079 3.26
Хрватска 2,062 67 3.25
Авганистан 1,939 60 3.09
Јапонија 13,965 425 3.04
Естонија 1,666 50 3
Чешка 7,579 227 3
Нигерија 1,728 51 2.95
Молдова 3,771 111 2.94
панама 6,378 178 2.79
Перу 33,931 943 2.78

 

coronavirus death rate by age

 

Коронавирус градот од страна Мапа на градот

Ова е нов коронавирус мапа која ви покажува надградби коронавирус и случајот и луѓе кои исцели од вирусот град по град во светот.

 

 

Треба ли да патуваат за време на 19-Covid појава?

Во моментов владите се обидуваат да го содржат вирусот со тоа што прават општо ограничувања и ограничување на патувањата, но овој коронавирус или Covid-19 појава нема да запре на светот за долги.

Според наше мислење, ако ти планирате вашето патување кон крајот на оваа година, може да уживаат во добри попусти ако книга вашето патување сега.

 

Во многу места возови се најбрз начин да стигнете до вашата дестинација, бидејќи тие патуваат до центарот на градот.

Венеција во Милано возови

Брисел во Келн возови

Берлин во Минхен возови

Прага во Франкфурт возови

 

Кои се најдобрите веб-страниците за коронавирус Вести?

1. Светска здравствена организација.

2. Твитер коронавирус Хаштаг.

3. Центрите за контрола на болести и превенција (ЦДЦ).

 

Коронавирус на прв поглед

 

Што е графикот на коронавирус шири?

Овде можете да најдете на коронавирус Графикон, бројот на случаи, Најважните бројот на луѓе кои се веќе излекувани од коронавирус, и, за жал, исто така, колку луѓе починале од коронавирус

 

Кликнете на зборови покажуваат Графикон и ќе видиме што ќе се бараат

 

Тука е коронавирус појава графикон во секоја земја

коронавирус појава графикон во секоја земја

 

Дали постои вакцина За коронавирус?

Не постои официјален вакцина за коронавирус, но има неколку земји и неколку фармацевтски компании (АстраЗенека / Синофарм / Модерна / Фајзер / CanSino Biologics / Синовац) кои работат на вакцина за Коронавирус, на оваа врска можете да го пронајдете Вакцина за пронаоѓач на напредок на коронавирус.

Австралија тврди дека е првиот кој се користи познати лекови да се лекува пациент коронавирус, тие се користат 2 познати лекови, еден за ХИВ и други за маларија и лекарите велат дека пациентите одговорија многу добро на лекови и го направи вирусот исчезне во 48 часови, ако ова добива уште повеќе повратни информации од други места во светот, ова може да биде лек на луѓето да се чека да се реши овој коронавирус криза.

САД започна судењето тестови за коронавирус Вакцина заобиколувајќи животните тестови и Израел биолошки Институт за истражување веќе изјави дека го пронајдоа лек, но нема докази само уште.

Лекарите во светот и на ФДУ велат дека лекот може да се најде во внатрешноста на крвта на оние кои веќе се излечиле од коронавирусот, уште еден добар линк за читање за добивање на лек за коронавирус од крвта на оние кои се веќе излекувани.

Јапонија откриле ефикасен лек за коронавирус кој беше тестирана на повеќе 300 пациенти, името на лекот е favipiravir и е познат на работа на грип во Јапонија.

Друга живо ажурирање на коронавирус доаѓа од Франција, доктор по име Дидие Raoult, направи коктел на лекови, која вклучува hydroxycloroquine (комерцијалното име за chloroquine) и азитромицин, експериментот покажале позитивни резултати на коронавирус.

И на крај, има извештаи кои доаѓаат од САД дека компанијата „Гилеад науки“ има неодамнешен успех во третманот со remdesivir за да го забрзате обновувањето од Коронавирус.

 

Што ќе се случи со коронавирус?

Иако најновите ажурирања на коровнавирусот од владите се дека вирусот корона продолжува да се забрзува, Добитникот на Нобеловата награда и Стенфорд професор и биофизичар, Мајкл Левит е велејќи дека Корона е, всушност, го забавува,

Но, не дозволувајте оваа добра вест за корона вирус будало, Мајкл Левит е, исто така, се вели дека се потребни мерки за владите е со цел да се искорени covid19 која е друго име за коронавирус во Азија, откако ќе низ статистика на Covid-19 од Хубеи Кина, која г-дин Левит тврди дека тоа е она што го прави најдобар (пресметки и статистика), бидејќи тој не се најде лек за коронавирус, тој уверува дека корона вирус се забавува, но јавноста треба да се слуша на насоки во врска со коронавирус од страна на владите

Ако се постигне овој дел од текстот, прочитајте ја целата статија за Мајкл Левит и видете како трендот на коронавирусот започна да се менува на 1-ви и 7-ми февруари.

Крај на денот нашиот Коронавирус живо на сајтот и новости, кои ги ажурираат редовно ќе им даде на најдобар поглед на она што ќе се случи со коронавирус.

 

Што ја предизвика Covid-19 За да почнете?

Последните објаснување и причина за Covid-19 кој сега е научно име на корона вирус се уште не е определен, но Првиот Covid-19 случај се проследи наназад до ноември 17 2019, и извештајот се споменува дека името на животните Панголин е поврзано со почетокот на епидемијата Covid-19.

 

 

 

Уште повеќе широко позната теза е дека коронавирус започна во влажни пазари Вухан во Кина, и тековната животните да се обвинува е лилјак.

 

Воз патуваат е најстариот Еко-пријателски начин за патување, па запомнете дека кога ќе заврши ова тешко време и се надеваме дека наскоро ќе завршат.

Париз во Брисел возови

Франкфурт во Женева возови

Луксембург во Стразбур возови

Амстердам до Лондон возови

 

коронавирус Теорија

Кога гледа во Кина се зголеми брзо и пад на коронавирус, ан анонимен истражувач започна на зголемување на мислење дека можеби сите во Кина, всушност доби и коронавирус 90% не покажуваат никакви симптоми, 5% доби грип, и 5% потреба од медицинска нега, но не сите хоспитализација, ова има смисла на одредено ниво, но тоа исто така објаснува зошто владите се прашуваат за нивните граѓани да останат во заклучување, бидејќи на овој начин тие може да бидете сигурни дека системот болница не пропадне и не многу луѓе на сите во исто време дојде до болница за коронавирус помош, Во современиот свет болници имаат посебни дишење опрема или тие се нарекуваат Медицински вентилатори, но тие машини не се доволни за сите во исто време.

Друга теза за намалување на коронавирус во Кина, е дека, бидејќи Кина е диктатура, луѓето слушаат на нивната влада барања, и кога луѓето им било кажано да останат дома и да ги мијат рацете, тие го направија она што тие беа замолени, и тоа е сега познато дека коронавирус Инкубациониот период е до 14 денови па со заклучување на јавноста од отворен, Тоа не им овозможи на Covid-19 како свој познат во Кина се шири.

Според наше мислење овој коронавирус теории и смисла, но со цел да бидат точни, мора да ги почитуваат за тоа што вашата влада е ти го кажувам да се направи, и да останат дома 14 денови, за да се овозможи на коронавирус за пад!

 

Како да се реши коронавирус пандемија?

На 11 март 2020, Светската здравствена организација прогласи пандемија коронавирус, но постојат неколку земји, кои веќе не страдаат од овој вирус, Како тие се справи со коронавирус?

Постојат неколку теоретски начини да се справи со коронавирус пандемија, како што се Британски модел кој им се покорува на сите старешини да останат затворени 3 месеци и нека поголемиот дел од јавноста ја прими коронавирус, а исто така се лекува од тоа на свој.

Но, постои докажан начин да се ослободи од коронавирус пандемија, а тоа е Изолирање и изолирање на луѓето како Јужна Кореја го, Заклучување или како Кина го, овие 2 методи за помалку од 2 месеци, сведе коронавирус на своите колена во овие 2 земји.

 

Можете да добиете коронавирус Двапати?

Ова е добро прашање, и одговорот во согласност со тековните податоци е Не, Истражувањата заклучуваат дека луѓето не можат да бидат заразени од Коронавирусот двапати и не е можно.

 

social distancing

 

Covid-19 Карантин

Во многу земји низ целиот свет, кога ќе се врати од странство, ќе се бара за дома карантин 14 дена, бидејќи на потенцијалот што ќе се држи на вирусот на Covid-19, расудување зад неа, е тоа што вие како личност нема да зарази други, додека не знаејќи што содржи вирус Covid-19 во тебе, повеќето луѓе се или не се никакви симптоми, и останатите кои покажуваат Covid-19 симптоми се тоа откривајќи во период од 14 денови.

Идејата за само-карантин дојде од начинот на кој кинеските и корејските власти се справија со епидемијата „Ковид-19“ во нивните земји, уште една фраза се фрлени во воздух е социјално дистанцирање кога луѓето се зборува за карантин поради Covid-19.

 

Каде што луѓето се заразени со коронавирус?

Според израелските медиуми, на места каде што луѓето се заразени од коронавирус се:

1. супермаркет

2. Синагога или цркви

3. општи продавници

4. ресторани

5. медицинска клиника

број 1 има највисок процент за тоа каде сте веројатно да се заразени од коронавирус, па ве молиме да се биде внимателен и да бидат безбедни.

 

Кој треба да се грижите Од Covid19?

Луѓето со следните здравствени позадина треба да се грижи од Covid19:

1. Висок крвен притисок

2. Срцева болест

3. дијабетес или дијабетес мелитус

4. Астма или други проблеми со белите дробови

5. рак

6. бубрезите

7. пушачите

Covid19 е нов тип на грип и многу заразна, сите луѓе треба да се грижите за коронавирус, но луѓето со следнава здравствена позадина треба да се грижат најмногу за Covid19.

 

Земјите каде што нема коронавирус

Според најновите ажурирања коронавирус, има моментално 22 земјите каде што не се идентификувани коронавирус.

 

palau micronesia

 

Што ќе се промени по Covid19 е завршена?

Неколку работи нема да бидат исти по Covid19 е над:

1. На редот за имиграција при влегување во земја ќе биде подолг од кога било досега.

2. Ќе ви треба повеќе од пасош за патување, на пример сертификат за имунитет на Covid-19.

3. Обнова од Covid19 нема да биде исто во секоја земја.

4. Луѓето не ќе те сакам кога сте болни.

5. Луѓето ќе се одлучат да се користат повеќе возови и превоз.

6. Земји ќе се рекламираат нивното здравје и квалитетот на воздухот.

 

Коронавирус Земјите здравствена безбедност Пласман

Во неодамна објавениот извештај се рекламира земјите од Топ коронавирус здравствена безбедност ранг, и тука се нагласува во извештајот

1. Израел

2. Сингапур

3. Словачка

4. Нов Зеланд

5. Хонг Конг

Може да се најдат во следниов линк остатокот на земјите, а исто така и на земја Ниво на ризик во текот на COVID-19 Пандемија

 

коронавирус здравствената безбедност

 

Методи за тестирање на коронавирус

Бидејќи веќе сме неколку месеци во пандемијата на Коронавирус, веќе постојат многу методи за тестирање на Коронавирус, Прво, тука се тестовите за да откриете дали сте болни, но исто така и тестови за да откриете дали го имате вирусот Covid19 и дали ги имате антителата.

Но, најважниот дел да се излезе од оваа ситуација на Коронавирус и ова е пораката на СЗО до сите земји во светот е, тест за тест.

 

 

Кога ќе заврши Ковид-19

Кога ќе заврши Ковид-19 е прашање што сите го поставуваат, и треба да запомниме дека сме праведни 3 месеци во оваа пандемија „Ковид-19“, но одговорот може да се појави од Сингапур универзитет за технологија и дизајн (СУТД).

Лабораторијата за иновации на Универзитетот користеше предвидливи модели меѓу нив SIR (осетливо заразено-обновено) модел за да се предвиди кога ќе заврши Covid-19 во секоја земја врз основа на различни точки на податоци што се објаснети на врската погоре, и еве некои од нивните откритија – Модел на наоди 97% елиминација и 100% елиминација, и ако тие се во право, светот е на пат кон многу брзо закрепнување од пандемијата Ковид-19.

* Беше потребно 8 месеци без да го затвориме целиот свет како што видовме со Ковид-19, до ослободете се од поголемиот дел од САРС, и појава на САРС траеше меѓу годините 2002-2003, па се чини дека овие универзитетски модели во Сингапур може да бидат точни.

 

 

кога ќе заврши covid19

 

заклучок

Се обидовме да се потрудиме да ви послужиме со најдобрите информации за живо во врска со Коронавирусот што ги собравме од многу сигурни извори на Интернет и истражувачки институции ширум светот, нашите информации вклучуваат мапи во живо на Коронавирус, и важно е да се нагласи дека овие карти Covid-19 не се статични и постојано се ажурираат неколку пати на ден.

Покрај тоа, дури и нашите врски поврзани со короната и деловите за Коронавирус се ажурираат кога се појавуваат нови информации за Коронавирус.

 

Ние не сакаме да те плашам од коронавирус, од нашето разбирање на нејзината друг зима грип, но никогаш не може да биде премногу безбедно, кога ќе се одлучат да патуваат, се сеќавам оваа страница коронавирус живеат надградби и скица и ги користат нашите услуги, Имаме најдобриот и најевтиниот билет за воз цени, Зачувај воз.

 

Дали сакате да вградите оваа страница на вашиот сајт, можете или да водите до оваа страница како референца или да кликнете тука: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fcoronavirus-updates-map%2F%3Flang%3Dmk– (Движете се надолу малку за да ја видите Вградување законик)

  • Ако сакате да се вид на вашите корисници, можете да ги води директно во нашите страници за пребарување. На овој линк, ќе најдете нашата најпопуларна железнички линии – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml. Внатре ќе имаат нашите врски за англиски целни страници, но ние исто така имаат https://www.saveatrain.com/de_routes_sitemap.xml и можете да го промените / де да / го / или nl и на повеќе јазици.
Авторски права © 2021 - Зачувај воз, Амстердам, Холандија
Не оставајте без подарок - Добивајте купони Вести !