Leestyd: 7 minute
(Laas op: 02/08/2021)

Dit is my musings op die beste plaaslike geregte wat ek nog ooit geniet, tydens my bly in Oostenryk. Ek was daar in die somer 2016 vir my 4 maande internskap by 'n klein-grootte plaaslike NGO. Die internskap ervaring was so 'n groot, dat ek te ontmoet talentvolle jong individue, wie ek in kontak te bly met tot nou toe, en ek is in staat om die vaardighede geleer in my internskap te implementeer in my huidige rol in Singapoer was.

Die kos was ook goed in Oostenryk. Terwyl dit is nie maklik vir my om die smaak van Oostenryk in Singapoer te herhaal as gevolg van hoër bestanddeel koste (hier, die meeste van die kos is ingevoer uit die buiteland, as Singapoer vervaardig baie min te danke aan sy klein land groottes), soms is dit goed om net onthou oor die ou Oostenrykse dae na myself gelukkig in my gejaagde daaglikse lewe in Singapoer te maak. Diegene goeie herinneringe is nog vars in my gedagtes.

Voor te spring reg in die spesifieke kos en my stories op dit, Ek wil graag 'n bietjie van die backstory van die kos vertel. As die Habsburgse Ryk 'n wyer streek het beslis (nou hedendaagse Italië, Tsjeggiese Republiek, Slowakye, Roemenië, Oekraïne, Pole, Slowenië, Kroasië, en Bosnië) in Europa, die moderne Oostenrykse kookkuns het 'n baie invloed van die voormalige dele van die Ryk en gelokaliseerde die ingevoerde geregte te hou van die plaaslike Oostenrykers '. Ek hoop jy sal verken hierdie kaleidoskoop van geregte en ervaar hulle die manier wat ek gebruik om te eet tydens my tyd in Oostenryk.

 

Kasespatzle (tuisgemaakte Oostenrykse pasta versierd met gesmelte kaas)

Die oorsprong van hierdie geregte is baie te betwyfel - sommige beweer dat dit uit die Swäbiese streek kom, en 'n paar ander sê dat die oudste rekord van Kasespatzle gedateer terug na die handgeskrewe kookboek in die vroeë 17de eeu. Die naam kan kom van die beweging knie deeg in 'n happiegrootte stuk, maar daar is geen historiese bewys daarvan. In die moderne tyd, hierdie gereg is bekend vir 'n gedeelte van troos kos na 'n lang staptog in die helder Alpine lug. anders, jy kan dit vind in die meeste plaaslike restaurante. Bedien in baie dele van Duitssprekende lande, die Vorarlberg Kasespatzle (Vorarlberg is in die weste van Oostenryk) is hoogs gewild in Oostenryk. Die pasta is gemaak van fyn meel, soos genoem in die naam oorsprong, klaar in klein happies in gebraaide kaas gesink. Die tekstuur is werklik hemelse, smelt in die mond. Gebraaide uie en sprietuie by te voeg speserye aan hierdie romerige hemel gereg (hulle eintlik doen 'n groot taak!).

Salzburg na Wene Treine

München na Wene Treine

Zurich na Wene Treine

Praag na Wene Treine

 

kaas noedels

 

Wyse wafer pakke

Neem my terug na Oostenryk - ek uitroep altyd wanneer ek hierdie vind in Candy Ryk afsetpunte ('n Singapoer se voorste invoerders vir internasionale banketbakkery, dit is die enigste plek waar ek kan koop Wyse produkte). Wyse is 'n tradisionele Oostenrykse familie besigheid vestiging wat gestig is in die laat 19de eeu. Gewapen met 'n streng gehaltebeheer, versigtig geselekteerde bestanddele, en ikoniese pienk pakkies, hierdie handelsmerk is bekend vir die feit dat 'n handtekening aandenking in Oostenryk. Mannerschnitten ('n pakkie van hazelnoot sjokolade wafers) is 'n moet-probeer; nie so soet nie so smaakloos, dit lyk nooit versuim om te beïndruk my soettand. Die hazelnoot vervoer my altyd terug na my briljante dae in Wene. Op die oomblik probeer ek altyd Manner -sjokoladewafels vir 'n peuselhappie of wanneer ek lus is daarvoor. Ek het gedink dat Wyse is beskikbaar in die winkels in net Sentraal-Europa. Maar, Ek is natuurlik verkeerd as Mannar lekkers is beskikbaar in Singapoer te.

Graz na Innsbruck Treine

Wene na Graz Treine

Wene na Salzburg Treine

 

wyse wafer pak

 

Schlutzkrapfen (halfmaan-pasta gevul met ricottakaas en spinasie)

Ek het hierdie gereg teëgekom toe ek Innsbruck in Wes-Oostenryk verken het, wat bekend is daarvoor baken, die Golden Roof. Ek gehopte in 'n kafee en is op soek na iets vegetariese. Lees op die spyskaart, die pasta met groente vulsels geklink mooi vir my, so ek beveel dit. Ek het gedink van die lang pasta met gekapte groente, maar dit blyk dat dit is plat pasta met iets daarin en is versier met 'n sprinkel van kaas en gekapte sprietuie. Die gesmelte botter gewerk 'n ton tot hierdie gereg glad maak in my mond. Meer belangrik, Ek onthou nog 'n kelnerin kom om my tafel en vra of dit goed was. Ek het vir haar gesê dit was so lekker - ek is so aangeraak deur haar omgee oor kliënte se tevredenheid en my hart is gevul met warmte. Ontstaan ​​uit die Suid-Tirol (nou deel van Italië), dit is oorwegend 'n algemene voedsel in naburige Tirol sowel. 'N Groot hoeveelheid arbeid is betrokke by hierdie maak ten spyte van die feit dat dit lyk so maklik om te maak.

Nuremberg na Wene Treine

Leipzig na Wene Treine

Innsbruck na Wene Treine

Stuttgart na Wene Treine

 

halfmaan pasta

 

Sachertorte proeven ('n bitter sjokolade koek met die appelkooskonfyt basis)

Een van die "moet-eet" in Wene, Oostenryk. Dit is 'n ware plaaslike spesialiteit geskep aan die einde van die Habsburg tydperk. Het jy geweet dat daar 'n absurde, maar belangrike stryd agter hierdie koek? Die twee Weense deeg reuse, Demel en Sacher het in 'n "soet" oorlog toestand vir 'n lang tyd dat selfs gelei tot 'n belaglike hofsaak; wat hulself 'n "oorspronklike Sachertorte proeven" moet noem? Hoeveel appelkoos moet gebruik word om vervolmaak die koek? Wat is die regte temperatuur vir vloeibare sjokolade? ernstig, hulle het dit alles in die staat hof aangevoer, nie in die kook klas of enige van die soort. Op die ou end, Sacher die stryd gewen en nou is trots hulself op hulle " 'n oorspronklike Sacher Torte." Behalwe geskiedenis, Ek persoonlik verkies die Demel een as dit is meer soet en sagte as dié van Sacher. Wat is die verskil tussen Sacher "Sacher Torte" en die Demel eweknie? Die voormalige het effens hoër pryse en meer koek lae en 'n verhoogde appelkoos binne die koek. Laasgenoemde is 'n bietjie goedkoper en baie romeriger.

Frankfurt na Salzburg Treine

Berlyn na Salzburg Treine

Keulen na Salzburg Treine

Dresden aan Salzburg Treine

 

Sachertorte proeven in Oostenryk

 

falafel

'N Verteenwoordiger van kosmopolitisme Wene se. in Wene, Daar is baie markte verkoop "eksotiese" bestanddele vandaan kom byna oral in die wêreld. U kan kombuis en bestanddele vind uit Rusland, Turkye, Japan, Indië, en meer. Oorspronklik van die Midde-Ooste, dit is een van Weense vinger kos opsies gevind in die internasionale markte. Gemaak van fyn kekerertjies, die Falafel balle geëet kan word in die vorm van Falafel vou of begeleiding met plat te slaan brood. Hoe dit ook al, Falafel kom met 'n klomp van die snit groente en yoghurt binne die hele haver wrap of pita brood. Om 'n perfekte vegan stapelvoedsel, dit is die gereg my vriende gebruik om my aan te bied as hulle geweet het ek het net kos keuses beperk as 'n vegetariër. Daar is 'n ton van Falafel stalletjies regoor Wene, maar my gunsteling Falafel stand is die een in Brunnenmarkt. Bekend as 'n mal goedkoop mark waar almal 'n wyer verskeidenheid van bestanddele kan kry by ongelooflik laer pryse, hierdie mark bied 'n gedeelte van Falafel wrap wat ook minder as USD kos 1 of so, wat dit waarskynlik die goedkoopste in die stad maak. Nie te min, die smaak van die wrap is so goed soos in enige ander Weense mark.

Zurich na Innsbruck Treine

Salzburg na Innsbruck Treine

Wene na Innsbruck Treine

Keulen na Innsbruck Treine

 

falafel

 

apfelstrudel

My gunsteling Oostenrykse nagereg! Slagterdeeg en 'n paar appelskywe en 'n klomp rosyntjies maak towerkuns en laat my hemels voel. Die legende het dit dat Oostenryk ingevoer die soet Baklava nagereg uit die Midde-Ooste. Baklava is gemaak van sagte deeg en suiker en stroop, wat beteken dat dit sink deeg in die stroop. Om op 'n meer vrugtige kant, Apfelstrudel is 'n gelokaliseerde weergawe van Baklava- is dit 'n goeie voorbeeld van Oostenrykse geregte, as baie van hulle 'n spoor van die voormalige Oostenrykse ryk streek wat hulle uit ingevoer kan dop. Daar is talle Apfelstrudel resepte aanlyn, en sommige van die resepskrywers is vrygewig genoeg hul familie deel resepte met die wêreld. Maar, die universele reël is dat die deeg so dun dat die deeg sjef 'n koerant kan lees deur dit behoort te wees.

Oor die skrywer: Mami werk in Singapoer voltydse vir ongeveer 2 jare. Sy het gereis na verskillende dele van die wêreld op groot skaal en absoluut lief vir die verkenning van 'n nuwe plek waar sy nog nooit gesien. Hoewel dit nie werk of reis, sy onderdele haar vrye tyd speel 'n draak boot sport of leer 'n vreemde taal.

 

apfelstrudel in Oostenryk

 

Is jy gereed om Oostenryk te verken en geniet sy kos genot? die beste webwerf om Bestel Trains kaartjies is Save 'n trein

 

Wil jy bed ons blog post op jou werf, jy kan òf neem ons foto's en teks en net gee ons 'n krediet met 'n skakel om hierdie blog post, of jy kliek hier: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F6-must-try-austrian-dishes%2F%3Flang%3Daf – (Blaai 'n bietjie af na die Gedagte Kode te sien)