Leestijd: 4 notulen
(Laatst geupdate op: 15/01/2022)

Met honderden historische bezienswaardigheden en een prachtig uitzicht die variëren van zonovergoten kustlijnen aan cavernous bergen, Europa heeft het allemaal. Het is de perfecte bestemming voor een road trip, zo is het mogelijk om je weg te maken van het ene land naar het andere in een kwestie van uren. Het is ook een van de veiligste gebieden in de wereld te reizen. Ondanks het nieuws dat de EU onlangs niet in geslaagd om gevaarlijk rijgedrag te verlagen, het gemiddelde sterftecijfer is nog steeds de laagste het ooit is geweest (1 in 49 miljoen).

Vermeldenswaard is dat er bepaalde voorwaarden en beperkingen op ten aanzien van huurauto's en dat elk land heeft zijn eigen set van unieke wetten. Wat is volkomen acceptabel in één land? (rijden zonder een maximumsnelheid op de Autobahn in Duitsland, bijvoorbeeld) misschien niet in een andere, dus het loont om de regels van de weg te begrijpen als je je een weg door het continent.

Met dit in gedachten, we hebben een aantal handige tips om u te helpen veilig te blijven voorbereid en binnen de grenzen van de wet tijdens uw volgende Europese road trip:

 

1) Verzeker uw voertuig

Het is noodzakelijk dat je verzekeringen en pechhulp tijdens het rijden in Europa. Als u uw eigen auto, moet u contact opnemen met uw verzekeringsbedrijf om dit te regelen. Verzekering zit meestal vast aan uw contract wanneer u een auto huurt, waardoor dingen iets makkelijker.

Amsterdam Naar Londen Treinen

Parijs naar Londen Treinen

Berlijn naar Londen Treinen

Brussel naar Londen Treinen

summer mountain driving

 

2) Breng Spare brillen en contactlenzen

Wist je dat als je nodig hebt om glazen op sterkte te dragen tijdens het besturen van een huurauto door middel van Spanje, je bent die nodig is om een ​​tweede paar met u te allen tijde? Andere landen zijn minder streng over deze, maar het is een goede gewoonte om altijd een tweede bril bij u te hebben, om ervoor te zorgen u zich bewust van alle gevaren tijdens uw reis mocht uw primaire bril kapot gaan of verloren gaan.

Brussel naar Amsterdam Treinen

Londen naar Amsterdam Trains

Berlijn naar Amsterdam Treinen

Parijs naar Amsterdam Treinen

 

driving in the snow

 

3) Uiteraard Vermijd Rijden onder invloed

Hoewel dit lijkt misschien een voor de hand liggende verklaring, u misschien niet van bewust dat sommige landen hebben een zero-tolerantie voor drank drivers. Dit betekent dat de stuurprogramma's niet zijn toegestaan ​​om alcohol in hun bloed hebben dan ook. De Europese Commissie geeft advies over de standaardbloedonderzoeken alcohollimiet voor elk land. In Cyprus, het is zelfs tegen de wet om drink een frisdrank tijdens het rijden. Dit kan strikte lijken, maar het is belangrijk om de wetten van het land te respecteren die u bezoekt om eventuele onverwachte boetes te vermijden.

Genoa naar Milaan Treinen

Rome naar Milaan Treinen

Bologna naar Milaan Treinen

Florence naar Milaan Treinen

 

4) Rijd naar rechts of links

Met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk, Ierland, en Malta, alle Europese landen rijden aan de rechterkant van de weg. Voor de inwoners van het VK, dit kan manoeuvres zoals het nemen van een rotonde tegen de klok in behoorlijk lastig maken, dus het is de moeite waard om tijd aan te passen. Chauffeurs moeten altijd aan de juiste en te voorkomen dat een verblijf in het centrum rijstroken van snelwegen die ze tegenkomen. Bij het inhalen, denk er altijd aan om ook in je achteruitkijkspiegel te kijken.

Interlaken naar Zurich Treinen

Luzern naar Zürich Treinen

Bern naar Zürich Treinen

Genève naar Zürich Treinen

 

sleeping inside a car

 

5) Poets je Verkeersborden

Kennis van de Europese verkeersborden helpt u uw bestemming veilig te bereiken en zal u helpen om te voorkomen dat het overtreden van de wet. Meest Europese bestemmingen gebruik standaard bewegwijzering die redelijk voor zich spreekt, maar kleine verschillen in lettertype of kleur hebben de neiging om te verwarren. Alvorens een reis, misschien wilt u zich vertrouwd maken met de subtiele verschillen in bewegwijzering door Europa. Op z'n minst, het kan helpen om verwarring te voorkomen, en ten hoogste, het kan uw leven redden.

Luxemburg naar Brussel Treinen

Antwerpen naar Brussel Treinen

Amsterdam naar Brussel Treinen

Parijs naar Brussel Treinen

 

6) Begrijpen hoe Toll Collections Work

Verschillende landen hebben verschillende toltarieven en methoden van tolheffing. In Frankrijk, bijvoorbeeld, is het nog steeds acceptabel bij de tolpoorten om te betalen met contant geld. Andere regio's zullen vereisen dat u een sticker op uw auto weer te benadrukken dat je hebt betaald om bepaalde wegen te gebruiken. Vertrouwd te raken met de manier waarop tol werken in elk van uw beoogde bestemming zal u helpen om eventuele sancties te voorkomen.

Amsterdam naar Londen Treinen

Rotterdam naar Londen Treinen

Parijs naar Londen Treinen

Brussel naar Londen Treinen

 

7) Neem de trein in plaats van rijden

Nou als je echt wilt genieten van uw reis, verlaat de gedoe rijden, en neem dan de trein in Europa, iedereen op dit continent gebruikt de trein, en in tegenstelling tot andere plaatsen in de wereld, het is heel gemakkelijk om treinkaartjes te kopen online met sites als Red een trein, en je krijgt om te reizen en zie de natuur zonder zorgen te veel.

Amsterdam naar Parijs Treinen

Londen naar Parijs Treinen

Rotterdam naar Parijs Treinen

Brussel naar Parijs Treinen

 

Klaar om Europa te genieten? Of je nu kiest voor autorijden of de trein neemt, herinneren ons op Red een trein!

 

Doen u wilt insluiten in onze blog “Dingen om te weten bij het rijden in Europa” op uw site? U kunt kiezen tussen onze foto's en tekst en geef ons krediet met een link naar deze blogpost. Of klik hier: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/things-to-know-when-driving-in-europe/?lang=nl – (Scroll een beetje naar beneden naar de embed code te zien)