Čas branja: 4 minut
(Zadnja posodobitev: 15/01/2022)

Z več sto zgodovinskih znamenitosti in veliko pogledov, ki segajo od sonca poljubila obale do kavernozni gore, Evropa je vse res. To je idealna destinacija za potovanje, saj je možno, da bi svojo pot iz ene države v drugo, v nekaj urah. To je tudi eden izmed najbolj varnih območij na svetu potovati. Kljub novici, da je EU v zadnjem času ni uspelo zmanjšati nevarno raven vozne, povprečna stopnja smrtnosti še vedno najnižja je bila kdaj (1 v 49 milijonov).

Treba je omeniti, da obstajajo določene usmeritve in omejitve v prostoru glede najema avtomobilov in da ima vsaka država svoj nabor edinstvenih zakonov. Kar je povsem sprejemljivo v eni državi (vožnjo brez omejitev hitrosti na avtocestah v Nemčiji, na primer) morda ne bo v drugi, tako da se splača razumeti pravila na cesti, kot jih naredite svojo pot skozi celine.

S tem v mislih, smo pripravili nekaj koristnih nasvetov, ki vam pomaga ostati varen in v mejah zakona, ob naslednjem evropskem potovanje:

 

1) Zavarujejo vaše vozilo

Nujno je, da imate zavarovanje in razčlenitev kritje med vožnjo v Evropi. Če jemljete svoje vozilo, boste morali obrniti na vašega Zavarovalnica urediti to. Zavarovanje je običajno pripisano vaši pogodbi, ko najamete avto, ki naredi stvari nekoliko lažje.

Amsterdam Za London Vlaki

Pariz za London vlakih

Berlin za London vlakih

Bruselj v Londonu vlakih

summer mountain driving

 

2) Prinesite Rezervni Očala in kontaktne leče

Ali ste vedeli, da če je treba nositi na recept leče med vožnjo najem avtomobila preko Španije, ste zahtevati, da imajo drugi par z vami ves čas? Druge države so manj strogi glede tega, vendar je dobra praksa, da vedno imate pri sebi drugačna očala, da se zagotovi, da ste seznanjeni z vsemi nevarnostmi med vašim potovanjem če se vam primarna očala zlomijo ali izgubijo.

Bruselj v Amsterdam vlakih

London na Amsterdam vlakih

Berlin za Amsterdam vlakih

Paris na Amsterdam vlakih

 

driving in the snow

 

3) Očitno Izogibajte se pitja in vožnje

Medtem ko bi lahko to zdi kot očitna izjavo, morda ne zavedajo, da imajo nekatere države mejo ničelne tolerance za voznike pod vplivom alkohola. To pomeni, da se vozniki ne smejo imeti alkohola v njihovi krvi kakšne koli. Evropska komisija svetuje o standardna meja alkohola v krvi za vsako državo. Na Cipru, je celo v nasprotju z zakonom piti brezalkoholnih pijač med vožnjo. To se morda zdi strogo, vendar je pomembno, da spoštujejo zakone države, ki jih obiščete, da bi se izognili nepričakovanih globe.

Genova, da Milan vlakih

Rim Milan vlakih

Bologna, da Milan vlakih

Firence za Milan vlakih

 

4) Vožnja v desno ali levo

Razen za Združeno kraljestvo, Irska, in Malta, Vse evropske države voziti na desni strani ceste. Za prebivalce UK, zaradi tega so lahko manevri, kot je pogajanje o krožišču v nasprotni smeri urnega kazalca, precej zapleteni, zato je vredno vzeti čas, da se prilagodijo. Vozniki morajo vedno držijo v desno in se izognili bivanje v centru pasovih avtocest s katerimi se srečujejo. pri prehitevanju, vedno ne pozabite preveriti tudi vzvratnega ogledala.

Interlaken za Zurich vlakih

Luzern za Zurich vlakih

Bern do Zurich vlakih

Ženeva, da Zurich vlakih

 

sleeping inside a car

 

5) Krtačo na vaše prometnih znakih

Razumevanje evropske prometne znake vam bo pomagal doseči svoj cilj varno in vam bo pomagal, da se prepreči kršenje prava. najbolj evropske destinacije uporabljajte standardne napise, ki so razumljivo samoumevni, vendar manjše razlike v pisavi ali barve običajno zamenjati. Pred vkrcanjem na potovanje, boste morda želeli, da se seznanite z subtilne razlike v cestnem signalizacije po vsej Evropi. Vsaj, lahko pomaga preprečiti zmedo, in največ, to lahko reši življenje.

Luxembourg, da Bruselj vlakih

Antwerpen, da Bruselj vlakih

Amsterdam, da Bruselj vlakih

Pariza v Bruselj vlakih

 

6) Razumeti Kako Cestninski Zbirke Delo

Različne države imajo različne stopnje cestnine in metode zbiranja cestnine. V Franciji, na primer, je še vedno sprejemljivo za plačilo z gotovino na cestninskih postajah. Druge regije bodo zahtevali, da se prikaže nalepko na avtu poudariti, da ste plačani za uporabo določenih cest. Seznaniti se s tem, kako cestnine delo v vsaki od vaših namenjenih destinacij vam bo pomagalo, da bi se izognili kazni.

Amsterdam za London vlakih

Rotterdam za London vlakih

Pariz za London vlakih

Bruselj v Londonu vlakih

 

7) Pojdite z vlakom namesto vožnje

No, če si res želite, da uživajo svoje potovanje, pustite težav vožnje, in samo z vlakom v Evropi, vsi na tej celini uporabljajo vlak, in za razliko od drugih krajev na svetu, je zelo enostaven za nakup karte za vlak na spletu s strani kot Shrani vlak, in dobiš potovati in videti naravo brez skrbi preveč.

Amsterdam, da Paris vlakih

London, da Paris vlakih

Rotterdam, da Paris vlakih

Bruselj v Pariz vlakih

 

Pripravljeni, da uživajo v Evropi? Ne glede na to, ali se odločite za vožnjo ali vlak, spomnite se nam na Shrani vlak!

 

Ali želite vdelati naš blog post “Stvari je treba vedeti pri vožnji v Evropi” na vaši strani? lahko bodisi sprejme naše fotografije in besedila, in daj nam kredit s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/things-to-know-when-driving-in-europe/?lang=sl ‎– (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)