Vrijeme čitanja: 7 zapisnik
(Zadnja izmjena: 28/01/2022)

Okružen najljepšom prirodom, netaknuta vremenom, su 10 najljepših drevnih gradova koje treba posjetiti širom svijeta. Od Evrope do intrigantnih kineskih drevnih gradova, ovo putovanje će biti puno priča od srednjovjekovnih vremena do naših vremena.

Željeznički saobraćaj je ekološki najprihvatljiviji način za putovanje. Ovaj članak je napisan na edukaciji o Vlak Putovanja i je napravljen od strane Save voz, Najjeftinije karte za vlak u Evropi.

 

1. Najljepši stari gradovi u Evropi: Civita Di Bagnoregio, Italija

1200 ima godina, sa porijeklom iz šestog vijeka, Civita di Bagnoregio je najstarija predivan grad u Evropi. Pronaći ćete ovaj dvorac na nebu 110 km od Rima, odmarajući se na padini brda. Ako posjetite ovaj prekrasni kameni gradić ljeti, vjerovatno ćete upoznati 100 stanovnici koji se vraćaju da uživaju u epskim pogledima na provinciju Viterbo.

štaviše, najfascinantnije će vam biti vidjeti da je grad zadržao svoje srednjovekovne arhitekture nakon 2 svjetski ratovi, i brojne vulkanske erupcije. Dakle, ulažu se veliki napori na očuvanju ovog italijanskog dragulja, sprečavajući ga da izumre. Dakle, prije nego što nestane, trebali biste vozom do Viterba, iz Rima Termini na sljedećem talijanskom odmoru.

Rim do Viterba vlakom

Siena do Orvijeta vlakom

Arezzo do Orvijeta vlakom

Perugia do Orvijeta vlakom

 

Civita Di Bagnoregio, Italy is one of the Most Beautiful Old Towns In Europe

 

2. Najljepši stari gradovi koje treba posjetiti širom svijeta: Stari grad Rothenburg, Njemačka

Kada ste u Njemačkoj, trebali biste putovati romantičnim putem, a 40 zapisnik’ voziti među najživopisnija sela u Njemačkoj. Tu ćete pronaći i jedan od 10 najljepši stari gradovi koje treba posjetiti širom svijeta, Rothenburg.

Rothenburg ob der Tauber je čarobni srednjovjekovni grad u Bavarskoj, Njemačka. Njegove poludrvene kuće u pastelnim bojama ostaju netaknute vremenom iza dobro očuvanih gradskih zidina. Šarmantni drevni grad dobio je ime zahvaljujući položaju iznad rijeke Tauber, strateško mjesto za keltove, već u 1. stoljeću n. Rotenburški Plonlein, Pijaca, neobične uličice, i Castle Gardens čine ga jednim od najšarmantnijih drevnih gradova u Evropi, i u svijetu.

Berlin do Rothenburg Ob Der Tauber vlakom

Stuttgart do Rothenburg Ob Der Tauber vlakom

Munchen do Rothenburg Ob Der Tauber vlakom

Frankfurt do Rothenburg Ob Der Tauber vlakom

 

Most Beautiful Ancient Towns To Visit Worldwide: Rothenburg Old Town, Germany

 

3. Najljepši drevni grad koji treba posjetiti širom svijeta: Fenghuang u Kini

Drevni grad Phoenix, Fenghuang je jedan od najbolje očuvanih drevnih gradova u Kini. Kad zakoračite u predivan grad, čudesan prizor mostova, hramovi, i život na vodi će vam se otkriti, usred teškog drveća i prirode u okolini.

Sa istorijom 400 godine, koji pripadaju dinastijama Ming i Qing, Fenghuang, je jedan od najnezaboravnija mesta u Kini. Jedna od najintrigantnijih i najfascinantnijih stvari ovog drevnog grada u Kini je da su stanovnici grada, etničke manjine Miao i Tujia, još uvijek čuvaju tradiciju i život predmodernizacije u starim drvenim kućama.

 

Fenghuang In China is a unique ancient place

 

4. Drevni grad Nanjing, kina

Najveći drevni gradski zid na svijetu, Nanjing, nalazi se na rijeci Jangce. Nanjing je jedan od 4 drevni glavni gradovi u Kini. Osim toga, Nanjing je jedan od najljepših drevnih gradova koje treba posjetiti širom svijeta. To je zbog impresivnog gradskog zida koji još uvijek stoji i okružuje grad, držeći ga netaknutim vremenom i istorijom.

kako god, najistaknutiji su pogledi na Nanjing noću. Kad padne mrak, cijeli grad je osvijetljen, a zapanjujući hram Konfucija još je impresivniji. Osim toga, mogli biste posjetiti i druge znamenitosti iz dinastije Ming, u 14. veku. Na primjer, Mauzolej Sun Yatsena.

 

Nanjing Ancient Town China Canal

 

5. Najljepši stari grad u Evropi: Avignon, Francuska

Čudesni stari grad Avignon u Provansi sagrađen je u 14. stoljeću. Ovaj začarani grad bio je dom Papa, i ne trebate pripadati kršćanskoj vjeri, da se divi papama’ gotička palača. Nakon divljenja palači, mogli ste krenuti na krstarenje prelijepom rijekom Rhone jer Avignon počiva na njegovoj lijevoj obali, ili pogledajte poznati most Saint-Benezet, iz 12. vijeka.

Staro gradsko jezgro dobro je skriveno iza dobro očuvanih bedema i 39 karaule. Osim toga, ako slučajno posjetite Avignon vikendom, uživat ćete u Nedjeljni buvljak, ili tokom leta, tada ćete imati sreću da posetite poznati pozorišni festival u Avignonu “in” i “isključeno” u julu.

Lyon do Nice vlakom

Pariz do Avignona vlakom

Lijepo do Avignona s vlakom

Marseille do Avignona vlakom

 

Avignon, France Ancient town

 

6. Najljepši stari grad u Evropi: polovan

Romantično, šarmantan, i sa arhitekturom iz 14. vijeka, Briž je jedan od najljepših drevnih gradova u Europi. Najpoznatiji stari grad u Belgiji, polovan čokolade, tržni trg, mostova, a srednjovjekovni istorijski centar privlači 8 miliona posjetilaca svake godine.

stoga, više ćete uživati ako putujete van sezone, i pomiješati se s lokalnim 120,000 stanovnika. Dakle, dugi vikend bit će idealan za otkrivanje ovog divnog drevnog grada u Belgiji i zaista divljenje dobro očuvanom bajkovitom šarmu.

Amsterdam do Brugesa vlakom

Brisel do Brugesa vlakom

Antwerpen do Brugesa vlakom

Gent do Brugesa vlakom

 

Belgium's Bruges Ancient buildings

 

7. Najljepši stari gradovi u Kini: Luoyang, kina

Grottos Longmen i hram Shaolin, su samo 2 mjesta koja čine drevni grad Luoyang jednim od najznačajnijih drevnih gradova na svijetu. Pronaći ćete središte drevnog grada Luoyang kineskog svemira, između Pekinga i Xi’ana, vozom-metkom.

Drevni grad Luoyang stoji mirno, netaknuta istorijom i vremenom, pošto 1600 BC. stoga, impresionirat ćete se kad vidite velika gradska vrata koja zatvaraju gradski život. Osim toga, prošetat ćete mjestom gdje su prošli prvi trgovci Puta svile.

 

HTTPS://youtu.be/cEtMZrLiJbga

 

8. Najljepši stari grad koji treba posjetiti širom svijeta: Prag

Stari grad, kako ih znaju mještani, Prag Stari grad, privlači posjetitelje od 9. stoljeća. Očarat će vas ovaj prekrasan drevni grad koji oduzima dah. stoga, ako imas priliku, posjetite Prag barem za vikend. Tako ćete otkriti brojne razloge zbog kojih je to jedan od najljepših drevnih gradova na svijetu.

Staro povijesno središte i dalje je Centar grada, do danas, mjesto za sav kulturni život. Vidjet ćete da se svi turisti okupljaju oko astronomskog sata svaki sat u centru.

Nirnberg do Praga vlakom

Minhen do Praga vlakom

Berlin do Praga vlakom

Beč do Praga vlakom

 

Prague In Czech has an Ancient Bridges and Culture

 

9. Najljepši stari grad koji treba posjetiti širom svijeta: Amsterdam

Amsterdam je jedan od najvažnijih Najposjećeniji gradovi u evropi, i jedan od najmanjih. To znači da za dva dana možete prošetati cijelim gradom. kako god, ono što većina turista ne zna je da je ovaj prekrasni holandski grad jedan od drevnih gradova na svijetu.

stoga, uprkos svojoj veličini, Drevni grad Amsterdama ima mnoštvo posebnih mjesta koja ćete trebati tjedan dana da otkrijete. Grad iz 13. stoljeća ima mnoštvo skrivenih dvorišta, ostrva spokoja, ili Oude Kerk, najstarija zgrada u Amsterdamu, u crvenom okrugu. Da sumiram, u Amsterdamu biste mogli vidjeti mnogo više nego na tradicionalnom krstarenju kanalom ako želite otkriti njegove skrivene priče.

Brisel do Amsterdama vlakom

London vlakom do Amsterdama

Berlin do Amsterdama vlakom

Pariz do Amsterdama vlakom

 

Amsterdam Unique Building Structure

 

10. Drevni grad Ping Yao u Kini

Najzanimljivije ovo o drevnom gradu Ping Yao je spoj arhitektonskih stilova. Dok lutate starim ulicama, kuće, hramovi, a gradske zidine će pričati priče o 5 vijeka. To je zbog činjenice da je stari grad Ping Yao izgrađen u 14. stoljeću.

Ako volite istoriju i fascinirani ste kineskom kulturom, tada će šetnja glavnom gradskom ulicom biti epsko iskustvo. Putovat ćete u vrijeme kada je Pingyao bio ekonomsko središte Kine, i vidite da se gotovo ništa nije promijenilo.

Do ovog drevnog dragulja lako je doći vlakom, samo otputujte do željezničke stanice Pingyao Gucheng, a odatle autobus autobusom do gradskih vrata.

 

Ping Yao Ancient Town In China

 

ovdje at Save A Train, rado ćemo vam pomoći isplanirati nezaboravno i produženo putovanje u „10 najljepših drevnih gradova koje treba posjetiti širom svijeta“.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu „10 najljepših drevnih gradova koje treba posjetiti širom svijeta“ na svoju stranicu? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fancient-towns-visit-worldwide%2F%3Flang%3Dbs Сігналы абмеркавання– (Malo spusti da vidi Embed Code)