Lesetid: 6 minutter
(Sist oppdatert: 25/02/2022)

Solkysste strender, luksusvillaer, og selskapet til familien hennes – Beth Ring hadde funnet den perfekte måten å tilbringe juleferien på. Bosatt i Chicago, hun reiste til Jamaica med mannen sin og deres fem barn for en åtte dager lang ferie i den myke Mais Oui Villa. De nøt den typiske karibiske ferien helt til Ring fikk tørr hoste og sår hals dager før returflyvningen til Chicago. Å si at det gikk nedoverbakke derfra vil være et underdrivelse. Dette er viktige reiseting du bør kjenne til i den nye normalen.

 

Avgjørende reiseting i den nye normalen: Karantenemarerittet

Dagen før avreise fra Jamaica, familien tok hjemme raske antigen COVID-tester. I henhold til standard flyselskapsprotokoller, negativ melding er obligatorisk for ombordstigning på fly.

Til deres store skuffelse, Ring og mannen hennes testet positivt for COVID-19. Kan ikke gå ombord på returflyet, familien bestemte seg for å sette i karantene i Jamaica inntil de ble klarert til å fly.

Men å finne et anstendig karanteneanlegg i øylandet var en annen prøvelse.

Mais Oui Villa har gjensidige avtaler med andre eiendommer for å ta imot gjester som tester positivt for covid-19. Men på grunn av en massiv økning i turisme på grunn av høytiden, de fleste overnattingsstedene på Jamaica var fylt til randen.

Ring og familien hennes hadde ikke noe annet valg enn å flytte til et statlig drevet karanteneanlegg. Men mangelen på grunnleggende fasiliteter og hygiene gjorde oppholdet deres møysommelig vanskelig.

Det var da Ring nådde en luftambulanse tjenesten og begynte å fylle ut papirene. Det var den eneste måten for familien hennes å returnere til Chicago uten å gå gjennom den ti dager lange karantenen som ble gitt av regjeringen.

Sølvet er at Ring og familien hennes klarte å bestille en privat luftambulanse og kom hjem i god tid til nyttårsfeiringen. Også, ingen av familien hennes opplevde komplikasjoner på grunn av COVID-19.

Men Ring endte opp med å betale mye $35,000 å benytte luftambulansetjenesten.

Amsterdam til London Trains

Paris til London Trains

Berlin til London Trains

Brussel til London Trains

 

Crucial Travel Stuff In The New Normal: Air Ambulance

 

Viktige reisesaker: Den nye normalen for reiser

Beth Rings opplevelse av karantene og evakuering er ikke et unntak. Det begynner raskt å bli virkeligheten for turister som ønsker å reise til utlandet.

Vaksinasjonskjøringer har gjort det tryggere å gå utenfor. At, etter tur, har fått mange land til lette reiserestriksjonene. Men det er viktig å huske at pandemien ikke er over.

Så lenge folk fortsetter å få COVID-19, trusselen om gjennombruddsinfeksjoner og nye varianter vil tårne ​​seg opp. Selv om det ikke burde stoppe deg fra å utforske nye destinasjoner, du må være ekstremt forsiktig når du planlegger en tur. Innsatsen kommer til å bli enda høyere hvis du reiser til et fremmed land.

Her er noen nyttige tips du bør huske på før du drar ut på din neste ferie:

 

1. Dekk det grunnleggende

Det sier seg selv at du må være oppdatert på din COVID-19-vaksinasjon. Hvis booster-skudd er tilgjengelig i hjemlandet ditt, sørg for at du får dosen din før du reiser. Også, last ned vaksinasjonsbeviset ditt og lagre det på telefonen.

Når du bestiller flyreiser, sjekk med flyselskapet for å finne ut om du trenger en negativ RT-PCR-rapport før ombordstigning. Ikke glem å sjekke test- og karantenebestemmelsene på destinasjonen din også.

 

2. Sjekk transportalternativer

Flyplasser, bussterminaler, og jernbanestasjoner kan utsette deg for massevis av patogener, inkludert det nye koronaviruset. Derfor må du være ekstremt forsiktig under transport.

Den gode nyheten er at de fleste togstasjoner og flyplasser har implementert strenge dekontamineringsprotokoller for passasjerenes sikkerhet. Følg retningslinjer for maskering og sosial distansering utstedt av myndighetene.

Også, hvis du reiser med tog, ha en pose med personlige toalettsaker lett tilgjengelig sammen med hånddesinfeksjon. Finn ut om du trenger en negativ RT-PCR-rapport før du går ombord på toget.

Hvis det blir en overnattingstur, ta med sovepose og pute for å minimere risikoen for eksponering.

 

3. Skisser en karanteneplan

Hvis det er én ting du må lære av Beth Rings erfaring, det er at det nye koronaviruset kan unngå alle forholdsregler. Til tross for maskering og unngåelse av overfylt turistattraksjoner, du kan ende opp med å bli smittet.

I de fleste tilfeller, det vil bety at du ikke kan returnere til hjemlandet ditt før du tester negativt.

Derfor er det klokere å holde en karanteneplan klar ved starten av reisen. Start med å sjekke tilgjengeligheten av karantenefasiliteter på destinasjonen. Finn ut om noen private hoteller og feriesteder tillater covid-19-positive gjester å sette i karantene.

Også, sjekk med overnattingsleverandøren din for å finne ut om de har en utpekt karantenegulv for COVID-19-positive gjester.

Alternativt, du kan komme i kontakt med venner eller bekjente som bor i nærheten av ditt feriemål. Finn ut om de vil være komfortable med å la deg bli i noen dager hvis du tester positivt for covid-19.

 

4. Kontakt en luftambulansetjeneste

Bruken av luftambulanser er ikke lenger begrenset til ulykker og helsehjelp. I dag, luftambulanser i USA og over hele verden er i ferd med å bli den foretrukne transportmåten for turister som ikke kan benytte seg av passasjerfly.

Hvis du tester positivt for covid-19 i et fremmed land, medisinsk lufttransport kan være det eneste alternativet for deg å returnere til sikkerheten og komforten i hjemmet ditt. En luftambulanse vil være spesielt viktig hvis du utvikler deg alvorlige komplikasjoner fra sykdommen.

Derfor er det en god idé å komme i kontakt med en pålitelig og anerkjent luftambulanseoperatør. Finn ut kostnadene for transport, samt dokumentasjon som kreves for en medisinsk overføring. Også, sjekk hva slags fasiliteter og utstyr som er tilgjengelig ombord.

Snakk med helseforsikringsleverandøren din for å finne ut om din nåværende plan dekker medisinsk lufttransport og evakueringskostnader. Også, sørg for at du investerer i en robust reiseforsikringsplan for å dekke medisinske utgifter under reisen.

Milano til Napoli Togene

Florence til Napoli Togene

Venezia til Napoli Togene

Pisa til Napoli Togene

 

 

Viktige reiseting du bør kjenne til i den nye normalen: Siste takeaways

Det er ikke noe mer givende enn spenningen ved å utforske nye steder, kulturer, og kjøkken. derimot, å reise under pandemien krever grundig planlegging og ekstra forholdsregler. Hvis du planlegger en utenlandsreise, ikke glem å utarbeide en karantene og evakueringsplan før du drar ut.

Dijon til Provence Togene

Paris til Provence Togene

Lyon til Provence Togene

Marseilles til Provence Togene

 

Crucial Travel Stuff In The New Normal - Evacuation plan

 

her på Lagre et tog, vi deler gjerne med deg viktige reiseting du bør kjenne til i den nye normalen.

 

 

Vil du legge inn blogginnlegget vårt "Crucial Travel Stuff You Should Know In The New Normal" på nettstedet ditt? Du kan enten ta våre bilder og tekst, og gi oss kreditt med en lenke til dette blogginnlegget. Eller klikk her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fno%2Fcrucial-travel-stuff-new-normal%2F – (Rull ned litt for å se inn kode)