Lesetid: 6 minutter
(Sist oppdatert: 10/09/2021)

For reisende som måtte være interessert i sport, touring England for Premier League-kamper kan være en spesiell erfaring. Mens noen lag stige til og falle fra ligaen hver sesong, mao det er aldri nøyaktig det samme to ganger på rad, det er alltid sant at det er spredt ut over hele England og Wales. Dette gjør Premier League faktisk til en slags naturlig reiserute for de som kanskje vil utforske landet. Det involverer de mest fremtredende byer, noen av de mest lidenskapelige viser av lokal kultur, og noen virkelig utrolige stadioner. I tillegg til, turene fra en by til den neste kan gi deg vakre glimt av den berømte britiske landsbygda!

Sannferdig denne typen tur kan være utformet i alle slags forskjellige måter, gitt at Premier League består av 20 lag per sesong. Dette er noe av en prøve selv, av de forskjellige rutene kan du ta og byer, stadioner, og lag du kan se.

 

 

London til Brighton

Det er best å starte denne typen tur i London for to grunner. Først, det er der du er mest sannsynlig å fly inn likevel. og andre, det er hjem til flere Premier League-klubber, betyr at det er et fint sted å begynne og slutte reisen for en fin sløyfe rundt Britain. Du kan starte med flere klubber, men jeg vil anbefale å se Chelsea på Stamford Bridge. Lokalet er utmerket, med en rangering av Premier League-stadioner siterer 140 års historie og karakter som elementer som holder den blant de beste. Og laget er nesten alltid konkurransedyktige (og bør være i 2018 også).

Fra London, en logisk rute til å begynne med er sørover mot Brighton. Det er en veldig rask tur som ender på en av Englands beste strandbyer i Brighton. London Victoria stasjon, London Bridge Station, og London St. Pancras-stasjonen alle har direkte ritt som tar omtrent en time.

Amsterdam til London Trains

Paris til London Trains

Berlin til London Trains

Brussel til London Trains

 

Brighton til Cardiff

En gang i Brighton, du kan strekke bena ved å gå rundt noen virkelig spesielle områder. Byens brygge er kjent (og svært underholdende takket være fair-aktig atmosfære), og det er noen gamle butikker og restaurantstrøk verdt å utforske. Fotball-messig, vil du bli ledet til Falmer Stadium, som er en av de nyere de i ligaen. Brighton & Hove Albion er ikke en drivkraft i den øverste divisjonen i engelsk fotball, men fansen kan være lidenskapelig, og en kamp er en flott måte å tilbringe en ettermiddag eller kveld i varm strand byen i høst.

 

Lille til London Eurostar Train

Lyon til London Eurostar Train

Rotterdam til London Eurostar Train

Eurostar-tog fra Antwerpen til London

 

etter Brighton, du må begynne å sirkle seg mot vest, og det er få alternativer. Du kan reise til Bournemouth eller Southampton i sørvest, for eksempel, som begge byene har Premier League-lagene. Men fordi fotball er bedre nordpå (og så er byene, under diskusjon), det er best å begynne å bevege seg nordover i tillegg. Så jeg vil anbefale på vei til Cardiff, Wales. Tog fra Brighton stasjon til Cardiff Central kan kjøre fra ca fire til fire og en halv timer, med alt fra én til tre endringer. togene på denne ruten kjøre mer eller mindre hele dagen.

 

Cardiff til Liverpool

i Cardiff, du skal se Cardiff City på Cardiff City Stadium, som er en ganske intim arena for dette nivået. Og hvis du tilfeldigvis tid turen for å se en rivalisering kamp mot Swansea City, vil du være i for en skikkelig godbit. Dette bør til slutt være en ganske rask stopp men underveis til større fotballbyene lenger nord. De tre- til fire timers tog fra Cardiff Central til Liverpool Lime Street er min anbefaling. Det er en ganske vanlig og grei rute, vanligvis med bare en eller to endringer, og tar deg rett inn i hjertet av engelsk fotball. For ikke å nevne toget tar deg rett langs Cotswolds, et nydelig naturområde som er en turistattraksjon i og av seg selv.

London til Brussel Togene

London til Paris tog

London til Lyon Togene

London til Amsterdam Tog

 

Liverpool til Newcastle

i Liverpool, kan det være lurt å sette av litt tid til å utforske, så det er virkelig en autentisk og fantastiske byen. Men fotball er fortsatt hovedattraksjonen. Anfield, hvor Liverpool spiller, er kjent for å være blant de beste Premier League-stadioner, og mange mener dette kan være året for laget å gjenvinne Premier League herlighet og fange et mesterskap. Det er bare å si at stadion, allerede kjent for sin energi, bør summende for det neste året eller så, og kan godt gjøre for den beste fotballopplevelsen i hele Storbritannia.

Fra dette punkt, er det noen alternativer. Hvis din tid er begrenset, kan det være best å ta svært korte turen til Manchester før kursen tilbake til London. Hvis det er på tide, derimot, Jeg vil anbefale å gå forbi Manchester og i nord, på hva som skal være en omtrent tre timers tur fra Liverpool Lime Street til Newcastle. Du kan få en direkte ri, og mens dette ser ut som den lengste strekningen av hele denne disposisjonen på kartet, det er egentlig ikke en dårlig tur.

 

Newcastle til Manchester

St. James’ Park i Newcastle kan være den fineste stadion i ligaen, selv om det ikke helt kan matche historie av et sted som Anfield. Det er en nydelig, singel kom, og en hvor det kan være ganske mye lidenskap. Faktisk, i forkant av en ny liga åpner, det ble foreslått Newcastle kunne rokke Tottenham Hotspur på grunn av den nye sesongen buzz på Tyneside og lidenskap og troen på at kan komme fra denne gjengen. Det opprørt kom ikke for å være, men dette er fortsatt et inspirerende sted å se på sport for de samme grunnene sitert. Det gjør det til en svært verdig omkjøring.

Etter en rask kamp i Newcastle, du kan ta toget tilbake til Manchester, muligens samme dag hvis planlegging funker. Newcastle Sentralstasjon Manchester Victoria bør være en to og en halv time tur uten mer enn én endring.

 

Manchester til London

Det finnes flere alternativer i Manchester, som to av ligaens mest profilerte lag – Manchester City og Manchester United – kalle byen hjem. Hvis du er spesielt interessert i fotball, og du ikke bruker det som et middel til en god reiserute, du bør prøve å fange begge lagene på en gang, hvis plan tillater. Ellers, du kan like godt snu en mynt. Man Utd. Old Trafford er en historisk stadion og en med utrolige fans; Man Citys Etihad Stadium er mer state-of-the-art, og byen har vært det beste laget i det siste.

Når du er ferdig i Manchester er det en jevn, to og en halv eller tre timers togtur tilbake til London fra Manchester Victoria eller Manchester Piccadilly. På punktet, turen er en wrap! Selv om det kan være lurt å bruke gjenværende tid i London for å se en av de klubbene du ikke se i begynnelsen av reisen. Som nevnt, det finnes flere gode alternativer.

 

Er du klar for å utforske Togreiser og nyte litt fotball? den beste nettsted for å For Tog billetter er Lagre A Train

 

Ønsker du å legge inn blogginnlegget på nettstedet ditt, klikke her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftouring-the-english-premier-league-by-train%2F%0A%3Flang%3Dno- (Bla ned for å se inn kode)