Vrijeme čitanja: 6 zapisnik
(Zadnja izmjena: 08/01/2021)

Koronavirusom izbijanja je bio veliki razlog za zabrinutost za ljude širom svijeta, ali možda jedan od najvećih problema je da je suočavanje putnici. Budući da je planove putovanja teško promijeniti, a karte su često već rezervirane, to može učiniti više smisla za vas da nastavite sa svojim planovima umjesto otkazivanja. Ako se odlučite da to učinite, iskoristiti ove savjete kako bi bili sigurni da ste sigurno putovanje u Coronavirusa izbijanja i dobiti sve Corona najnovije.

 

Šta je Coronavirusa?

Prvo, šta je Coronavirusa? To je soj virusa koji se sastoji od takvih respiratornih bolesti kao bliskoistočnog respiratornog sindroma (MERS) i teški akutni respiratorni sindrom (SARS). Ovogodišnji roman Coronavirus nazvan je COVID-19 i vjeruje se da potječe iz provincije Hubei u kontinentalna Kina, u gradu Wuhan. To je veoma zarazna bolest sa simptomima hladno poput, uključujući groznica, Upala grla, kašalj, i curenje nosa. Budući da prvi put došao na priznanje u januaru, bolest proširila preko mnogo Azije i ostatka svijeta, utiču na zemlje kao što su Japan, sjeverna koreja, Italija, Sjedinjene Države, i Irana. To je dovelo do ograničenja putovanja ili za putovanje u mnogim lokacijama, iako mnogi još i dalje održiva za putovanje.

Amsterdam u Pariz Trains

Londona do Pariza Trains

Rotterdam u Pariz Trains

Brisel u Pariz Trains

 

Kako biste Putujte sigurno Tokom koronavirusom Outbreak?

Iako je Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) je upozorio protiv nebitnog putovanja u onim zemljama koje su najviše visoko pogođene, veliki dio svijeta bilježi ograničen, ako postoje slučajevi. The Svjetska zdravstvena organizacija je smatra COVID-19 javnu zdravstvenu opasnost od međunarodnog značaja, a ne pandemije, što znači da možete nastaviti sa tim planovima za putovanje, ako ste oprezni. Samo se posebna pažnja da održe svoje zdravlje koristeći ove savjete:

Marsej Lyon Trains

Paris Lyon Trains

Lyon u Pariz Trains

Lion - Avignon vozovi

 

 

Savjet 1: Nabavite sve svoje vakcine

Iako ovo može izgledati očigledno, to je važno kako bi bili sigurni da ste dobili sve vakcine prije početka vaše putovanje. Kako bi saznali šta snimke morate pre nego što odete, provjerite web stranice CDC za zdravlje informacija. Pazeći da si zaštićen od čak mogu spriječiti bolesti moguće je ključ za vođenje vaš imuni sistem jak.

Brisel u Amsterdam Trains

London u Amsterdam Trains

Berlin u Amsterdam Trains

Pariza do Amsterdama Trains

take Vaccines to travel safely during the coronavirus outbreak

 

Savjet 2: Donijeti Disinfecting maramice

Neki od najgorih epidemija se mogao vidjeti na lokacijama sa bliskom kontaktu, kao što je u karanteni Diamond Princess brod za krstarenje u Japanu, koji ostaje usidren u šesnaestercu u Tokiju. Ako ste i putujete među mnogim drugim putnicima, kao što je u avionu, Budite sigurni da držiš čisto. Donose i antibakterijske maramice i očistite područje kad dođete. To uključuje brisala naslona za ruke, držača za čaše, tablice, i bilo koje područje koje ćete zauzeti.

Frankfurt Berlin Trains

Leipzig Berlin Trains

Hanover u Berlin Trains

Hamburg Berlin Trains

 

Savjet 3: Držite ruke čistom Ako želite da Putujte sigurno Tokom koronavirusom Outbreak

Dok mnogi ljudi pokušavaju da se drže podalje od virusa preko maske za lice, u stvarnosti, doktori su pronašli one čine malo da ništa ne zadrži zdrav. umjesto toga, pranje ruku često se utvrdi da je najefikasniji u očuvanje zdravlja. Ako putujete negdje gdje neće često biti u mogućnosti da operete ruke, donijeti za dezinfekciju ruku, umjesto i koristiti ga često.

U tom istom duhu, drži ruke sa lica, i dalje od usta i oči. To su područja veći rizik da dobijete infekciju.

Nuremberg u Prag Trains

München u Prag Trains

Berlin u Prag Trains

Beč u Prag Trains

wash your hands if you want to travel safely during the coronavirus outbreak

 

Savjet 4: Get putnog osiguranja

Ako ste u SAD-u, dosta kreditne kartice nude ugrađeni putno osiguranje, iako ćete morati da provjerite sa svojim izdavalac kartice da vidim da li je novi Coronavirusa izbijanja je pokrivena. Za sve ostale, kako god, morat ćete kupovinu putno osiguranje ako potvrđenih slučajeva virusa početi da se pojavljuju i šire u vašoj zemlji putovanja.

Ovaj tip se odnosi i na refundirati putne, kao što su karte za voz, hoteli, i ture. Dok to može koštati više u napadu na knjigu, fleksibilnost da refundirati putne planovi mogu isplatiti veliki u slučaju otkaza.

Amsterdama do Londona Vlakovi

Paris u London Trains

Berlin u London Trains

Brisel u London Trains

 

Savjet 5: Stay Away gužvi!

Zdravstveni stručnjaci upozoravaju da je virus širi se preko kontakt zajednice, Što znači da bi trebalo da se drži podalje od gužve mjesta što je više moguće. Ovo smanjuje izloženost na bolesnih ljudi. Naravno, Turističke atrakcije imaju tendenciju da privuku gužve, ali treba i dalje biti u mogućnosti da posjeta tijekom off-peak periodima kada posjetitelji su niske. U mjestima kao što su Paris, to može značiti obilaska Louvre na otvaranju muzeja ili neposredno pred blizu umjesto sredinom dana kada je turistički promet vrhova.

Naravno, može biti nemoguće u potpunosti izbjeći gužve, posebno na festivala. Dok je veći dio Evrope je proaktivno otkazan festivalima kao što su Italija je karneval, pa čak i Mobile World Congress sajmu u Španiji.

Salzburg u Beč Trains

München u Beč Trains

Graz u Beč Trains

Prag u Beč Trains

soccer crowd

 

Savjet 6: Čuvaj se

Putovanja su užurbano, svi znamo da je. kako god, high-speed go priroda putovanja ne znači da trebate pokrenuti sebe neravne. Možda će zvučati privlačno da probudi u cik zore i krenuti do iza ponoći, ali je važno da budete sigurni da se brine o sebi usred svu zabavu. Zašto? Jer dovoljno sna i zdrava ishrana znači vaše tijelo može se brani od bolesti. Ovo je posebno važno za one koji su više podložni bolestima, kao što su starije osobe ili one sa sastoji imunog sistema.

Luksemburg Briselu Trains

Antwerp Briselu Trains

Amsterdam u Brisel Trains

Paris u Brisel Trains

 

Putujte sigurno Tokom koronavirusom Outbreak – Bottom Line

Iako postoji sigurno briga za one koji su rezervirali putovanje u ovom periodu, postoje načini za vas sigurno putovanje tokom Coronavirusa izbijanja. The COVID-19 zarazan, ali mnoge zemlje još nisu pogođeni i da su još uvijek sigurna za putovanje. Ako planirate nastaviti sa odmorom, koristiti ove savjete kako bi se zdrav. Pobrinite se da spavaju dovoljno i dobro jesti, dobiti sve potrebne vakcine, čišćenje područja oko vas za dezinfekciju, i zadržati vaše putne planove fleksibilan. Kupite putno osiguranje i izbjeći gužve područjima što je više moguće, i iznad svega zadržati svjesni. Držite se zaista pripremili u slučaju Coronavirusa izbijanja iskočiti u vašoj zemlji.

München u Cirih Trains

Berlin u Cirih Trains

Basel u Cirih Trains

Beču u Cirih Trains

travel safely and use trains

 

Jedan od najboljih načina da putuju sigurno tokom koronavirusom izbijanja je vozom – uživati ​​u praktičnosti i sigurnosti putovanja vlakom i korištenje Save A Train!

 

 

Hoćeš da pošaljemo naše blogu “Kako biste Putujte sigurno Tokom koronavirusom Outbreak?” na svoje stranice? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/travel-safely-coronavirus/?lang=bs Сігналы абмеркавання- (Malo spusti da vidi Embed Code)