Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 30/09/2022)

Har du någonsin undrat vilka de bästa Halloween-destinationerna i Europa är? De flesta tror att Halloween är en amerikansk skapelse. i alla fall, semestern trick-or-treat, zombieparader och kostymer är av keltiskt ursprung. Förr, folk skulle bära kostymer runt brasor för att skrämma bort spöken under den keltiska festivalen Samhain. Halloween firas uttryckligen den 31 oktober pga, på 700-talet, Påven Gregorius III utsåg den 1 november till alla helgons dag.

Därför, Halloween är istället för europeiskt ursprung. Dessutom, på några ställen, det har blivit en högtid som varar bortom det heligas natt. Följande platser planerar fantastiska Halloween-festivaler, erbjuder kul för hela familjen och unika aktiviteter på de kusligaste platserna på planeten. Så, om du planerar din Halloween-kostym ett år i förväg, du kommer att älska dessa Halloween-destinationer i Europa.

1. Halloween i Derry, Norra Irland

Halloween-entusiaster rankade Derry som nummer 1 Halloween destination i Europa. De antika stadsmurarna omfattar den mest otroliga Halloween-uppvisningen av hemsökande och kusliga projektioner på väggarna. eftersom 17th talet Halloween har varit det största firandet i denna Derry i Nordirland.

Ungefär en vecka innan oktober 31st, gatorna i Derry pryds av en halloweenstämning. Till exempel, besökare kan njuta av fantastiska gatushower, Jack O’Lantern workshops, och lokalbefolkningen i fantastiska kostymer. Till råga på allt, du vill inte missa den fantastiska Return of the Ancient Parade. Denna parad har ägt rum för det sista 35 år den 31 oktober på gamla torget.

Antwerpen till London Tåg

Gent till London Tåg

Middelburg till London Tåg

Leiden till London Tåg

 

Best Halloween Destinations in Europe

2. Halloween i Draculas slott, Transsylvanien

Det kanske inte är det största Halloween-festmålet, men Transsylvanien är definitivt den mest kända. Draculas hus, den legendariska vampyren, lockar tusentals halloweenälskare årligen som finner sig själva vandra på de medeltida gatorna, fascinerad av de befästa kyrkorna och saxiska citadellerna.

Medan den ursprungliga Dracula faktiskt var Vlad, den rumänske kejsaren, känd för sin brutalitet, hindrar inte resenärer från att anlända till halloweenfestligheter på slottet Bran. Förutom att fira Halloween, besökare till denna region i Rumänien kan utforska de kusliga slotten i Transsylvanien, känd för berättelser om hemsökande andar som bor i dessa gamla slott.

 

3. Halloween i Corinaldo, Italien

Italien är mest känt för sitt utsökta kök, avslappnad landsbygd, vin, och det vackra livet. i alla fall, den mindre kända sidan av detta underbara land avslöjas under Halloween. Corinaldo ser ut som en förtrollande stad med otroliga landskap. i alla fall, Corinaldos rika historia har satt den på kartan över de bästa Halloween-festivalerna i Europa.

Invånarna i Corinaldo kommer inte bara att vara utklädda till häxor och trollkarlar till Halloween utan kommer också att fira sitt kusliga arv, eftersom många av dem är häxättlingar. Besökare kommer att kunna träffa dem på den lokala häx- och hantverksmarknaden, där det blir gatuföreställningar och andra överraskningar. Corinaldo ligger i centrala Italien, vid floden Nevolas strand, bakom 1300-talets murar.

Milano till Rom Tåg

Florens till Rom Tåg

Venedig till Rom Tåg

Neapel till Rom Tåg

 

Best Halloween Destinations in Europe

 

4. Burg Frankenstein, Tyskland

Inspirationen till Marry Shellys roman, Burg Frankenstein i Tyskland, är hem för den längsta Halloween-festivalen i Europa. Ursprungligen inspirerade platsen Shelly att skriva den berömda historien om Frankenstein, alkemisten som använde sina talanger till mer än alkemi.

Sedan dess, Burg Frankenstein har blivit en toppdestination för Halloween-älskare från hela världen. Resenärer från USA och Europa reser till Burg i Tyskland för att fira Halloween i två veckor. Till exempel, det ikoniska huset öppnar sina dörrar för middagsfester med tema. Dessutom, familjer kan med barn kan njuta av Halloween atmosfären genom olika aktiviteter under denna tid.

Frankfurt till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

Sinister Castle

5. Skurkar parad i Disneyland, Paris

Det magiska riket Disneyland i Paris är den perfekta Halloween-destinationen för både familjer och vuxna. De förtrollande gatorna i denna fantastiska nöjespark förvandlas till en imponerande Halloween-festival med de mest ökända skurkarna i dina favoritsagor.

Till skillnad från andra Halloween-destinationer i Europa, i Disneyland Paris, festligheterna varar i en hel månad, med start oktober 1st. Därför, du kan fira så mycket du vill och ha en annan kostym för varje kväll under Halloween-månaden i Paris Disneyland.

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

 

 

6. Halloween I Amsterdam

På senare år Amsterdams popularitet har blivit en av de bästa Halloween-destinationerna i Europa. Under Halloween, Amsterdams kanaler bär semesterstämningen och de vackra husen’ läskiga traditionella dekorationer. i alla fall, dessa detaljer kan vara perfekta för att komma in i semesterstämningen. Fortfarande, Amsterdam har en större plan för att skapa en oförglömlig Halloween-upplevelse för de många resenärer som anländer i slutet av oktober.

Besökare i Amsterdam kan njuta av skrämmande filmmaraton, spökturer, fetischfester, och många fler överraskningar som denna charm har i beredskap. Dessutom, Amsterdam är värd för en fantastisk monsterbal där du möter läskiga GoGo Ghouls, beundra de holländska folkmassornas spektakulära kostymer, och ha en unik Halloween-atmosfär.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

Halloween Costume Party

7. Halloween I London

London är alltid hektiskt och fullt av turister som älskar dess fantastiska vibbar. Den brittiska huvudstaden är ett fantastiskt shoppingmål, med fantastiska takbarer för cocktails och en fantastisk kulturscen. i alla fall, London har också en mörkare sida som kommer till liv under Halloween. Fängelsehålor, Jack Uppskäraren, och den Londons gamla gator skapa den perfekta miljön för en häpnadsväckande Halloween.

Således, gatorna’ trendig och elegant huvudstad för en vecka i slutet av oktober förvandlades till en gigantisk Halloween-festival. Förutom Halloween-evenemang i de största attraktionerna, takbarerna och restaurangerna arrangerar halloweenmiddagar och fester. Så, boka din vistelse i östra London om du vill uppleva den kusligaste Halloween. Detta område är ökänt känt för sina spökhistorier om seriemördare och andra legender.

Amsterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Berlin till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

Creepy Doll Halloween Costume

Här på Rädda ett tåg, vi hjälper dig gärna att planera en tågresa till Europas kusligaste gränder, där du kan lyssna på spökberättelser om antika legender.

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg, "De bästa Halloween-destinationerna i Europa,”På din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text eller ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/sv/best-halloween-destinations-in-europe/ – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)