Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 16/07/2021)

Sea Orchins, sjöhästar, ljus färgad fauna, och några av de klaraste vattnen i världen, snorkla i dessa 10 platser är ett fantastiskt äventyr. Dessa 10 bästa ställena för snorkling i Europa, har en fantastisk synlighet vid 20 m. under vattnet, och är hem för några av de mest fascinerande marina liv på jorden.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

 

1. Bästa stället för snorkling i Storbritannien: Devon

Från den steniga ön till London Bridge, på norra delen av Tor Bay, här hittar du en av de vackraste snorklingsplatserna i Storbritannien. Juvelanemoner i en mängd ljusrosa och gula, musslor, och unik tompot blennies fisk, du kan tillbringa en hel dag med att snorkla i London Bridge.

Många besökare i Storbritannien och Devon kanske inte ens vet att de reser till en av de bästa snorklingsplatserna i Europa. dock, Devon är ett fantastiskt snorklings- och dykmål i Storbritannien. Förutom London Bridge, Lundy Island är en annan snorklingspärla, med grå tätningar, månmanet, och delfiner att se.

Amsterdam till London med ett tåg

Paris till London med ett tåg

Berlin till London med ett tåg

Bryssel till London med ett tåg

 

Devon's Cliff Snorkeling In The UK

 

2. Bästa stället för snorkling i Portugal: Stora Berlenga

Portugal är känt för sina fantastiska stränder, Ön Berlenga Grande är inget undantag. Bara 10 km från Peniche, en av 10 mest fantastiska surfplatser i Europa, Berlenga är en vacker skärgård. Den består av 3 små öar av grottor, mörkblått vatten, och ett skeppsbrott.

Om du undrar, du kan beundra skeppsvrakarna med snorklingsutrustning. Dessutom, en fantastisk atlantisk undervattensvärld av marina varelser som solfisk, koraller, kommer att vänta på dig bortom masken. Det gamla fortet San Juan Bautista med utsikt över detta vackra område kommer att vara i din syn när du kommer upp, lägger till mysterium för hela upplevelsen.

 

Snorkling i Portugal: Stora Berlenga

 

3. Port Cros National Park, frankrike

Upp till ett djup av 8 m. i en speciell snorkelväg, du kan beundra hundratals fiskar i Port Cros nationalpark. Denna äldsta småbåtshamn naturreservat är en av de bästa snorklingsplatserna i Europa. Plage de la Palud är den perfekta platsen att starta ditt snorklingsäventyr.

Till skillnad från de andra fantastiska snorklingsplatserna på den här listan, här hittar du 6 informativa bojar med intressanta fakta om de havsdjur du möter: Östra Atlanten påfågelvassfisk, målad comber, sällsynta skumma gruppörer, och många andra färgglada fiskar.

Amsterdam till Paris med ett tåg

London till Paris med ett tåg

Rotterdam till Paris med ett tåg

Bryssel till Paris med ett tåg

 

 

4. La Silfra, island

En av de bästa dykplatserna i världen, uppenbarligen är La Silfra en episk snorklingsplats i Europa. Simning mellan 2 Europeiska kontinenter, med familjen, eller vänner, i vatten som smälter från Langjokullglaciären, är en oförglömlig upplevelse.

Silfra är en av de bästa platserna för snorkling i världen, på grund av den fantastiska sikten i 100 m. Färgerna under vattnet, simma mellan steniga stigar och vikar, och all denna ära är bara en timme från Reykjavik. Eftersom vattnet tenderar att vara mycket kallt, du bör boka en snorklingstur, med en ordentlig baddräkt och utrustning för att hålla dig varm.

 

Snorkling i La Silfra, island

 

5. Röd ö, sardinien, Italien

Klart orört vatten är ett måste för en fantastisk snorklingupplevelse. Isola Rossa på Sardinien har de bästa förutsättningarna för rolig snorkling: klart vatten, stenigt landskap och grottor, marina liv som kommer att blåsa dig, och vita sandstränder för att få andan, mellan snorkling sessioner.

Du hittar den lilla fiskarbyn, Isola Rossa på nordvästra Sardinien. Koraller, fisk, och röda stenar är den perfekta miljön för en sommarlov. Förutom att sola, du kan njuta av vattensporter, dykning, och vindsurfing på den italienska kusten. Så, se till att du packar vattentäta väskor, och en undervattenskamera för att minnas Sardiniens undervattensvärld.

Milano till Rom med ett tåg

Florens till Rom med ett tåg

Pisa till Rom med tåg

Neapel till Rom med ett tåg

 

Röd ö, sardinien, Italien

 

6. Cabrera skärgård nationalpark, spanien

19 små öar förenar skärgården i Cabrera, hem till ett fantastiskt marint ekosystem, orörd av människor. Blå grotta, det marina naturreservatet är ett av de rikaste i Europa, och på din snorklingsexpedition, du kommer att upptäcka mer än 500 arter. Skorpionfisk, bläckfiskar, läderback sköldpaddor, är bara några av de havsdjur som du kommer att träffa.

Dessutom, du kan få en fantastisk chans att se några delfiner från båten, på väg till Cabrera. Den spanska kusten är en av de mest populära sommarmålen i Europa, och Mallorca är ett drömmande strandmål för resenärer från hela världen. Så, packa din baddräkt och snorkelutrustning, för en oförglömlig och avkopplande resa till Cabrera.

 

Cabrera skärgård nationalpark

 

7. Walchensee Lake München

Omfattande, blå, och djupt, Sjö Walchensee är en vacker alpinsjö i Tyskland. 75 KM från München, denna snorkling destination ligger i centrum av den bayerska regionen. Så, när du kommer upp för luft och vila, de natursköna vyer som omger dig ge den mest fridfulla ramen för en gudomlig upplevelse.

Med stor sikt på 5m till 20m, Sjö Walchensee är en av 10 bästa snorklingsplatserna i Europa. dessutom, du kan utforska djupare och mer än regnbåge och ål, i den klara vattensjön, när du dyker i Walchensee-sjön.

Düsseldorf till München med tåg

Dresden till München med tåg

Nürnberg till München med tåg

Bonn till München med ett tåg

 

Walchensee Lake München är en fantastisk plats för snorkling i Europa

 

8. Flodsnorkling i Österrike: Viecht Am Traunfall

Medan de flesta säger att snorkling i Medelhavet är en fantastisk upplevelse, flodsnorkling är extraordinärt. Lugnt färskt turkosvatten, i övre Österrike, Viecht am Traunfall är det bästa stället för snorkling i Österrike. Viecht am Traunfall floden är hem för vackra koraller, och på din resa till dessa skönheter, du kommer att bjudas in till rockhoppning och canyoning.

Därför, snorkling i de österrikiska alperna är en av de mest spännande snorklingupplevelserna i Europa. När du har slutfört din snorklingresa, de gröna kullarna och flodutsikten är perfekt picknick och avkopplingsplats. Här, du kan granska de fantastiska undervattensbilderna du har, och njut av den friska bergsluften i det österrikiska landskapet.

Salzburg till Wien med ett tåg

München till Wien med ett tåg

Graz till Wien med tåg

Prag till Wien med ett tåg

 

9. Medesöarna Spanien

Medesöarna är en del av det vackra naturreservatet del Montgri. Beläget i den ultimata spanska sommardestinationen, Costa Brava, Mederna är hem för spektakulärt marint liv. Om du är fascinerad av marint liv, sedan snorkla här, blir oförglömlig.

De sju öarna av Medes, vid den katalanska kusten, omgiven av det kyliga Medelhavet är ett snorklingsparadis. Faktiskt, snorkling i Medes är en av de bästa sakerna att göra när du semestrar i Costa Brava. Med barnen, vänner, eller solo, Mederna är hem för vacker fauna, sjöhästar, havsstjärnor, och barrakudor.

 

Förbereder sig för att snorkla i Spanien

 

10. Bästa ställena för snorkling i Europa: Elba Italien

Röda gorgonier på ena sidan, röda och svarta koraller på andra sidan kusten, Elba är ett paradis. Bukten Sant Andrea på ön Elba är där något undervattensäventyr börjar. Långt från hamnen och strandpromenaden, det marina livet på denna toskanska ö är fantastiskt.

Förutom vackra koraller, fisk, och fauna, den italienska kusten är en av de bästa i världen. Så, om du behöver ta andan mellan grottutforskningen och sökandet efter solfisk, då är Elbas sandstränder den perfekta avkopplingsplatsen.

Florens till Milano med ett tåg

Florens till Venedig med ett tåg

Milano till Florens med ett tåg

Venedig till Milano med ett tåg

 

Snorkla under vattnet i Elba Italien Europa

 

Här på Spara A Train, Vi hjälper dig gärna med att planera en oförglömlig resa till de mest fantastiska undervattensvärldarna i dessa 10 bästa ställena för snorkling i Europa med tåg.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "1o bästa ställen för snorkling i Europa" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Fbest-places-snorkeling-europe%2F- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)