Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 13/08/2021)

Italien har utan tvekan den största kaffekulturen på jorden. Den första europeiska land att importera kaffe från Egypten, Italien har haft framgångsrika kaféer sedan 16th Århundrade, och idag kommer vi att ge dig råd om 5 fantastiska kaféer i närheten av järnvägsstationer i Italien.

 

Om du letar efter kaffe nära tågstationer i Italien du tur. Italienarna gillar deras kaffe bryggt stark och snabb. Därav deras förkärlek för espresso s och italienarna är också ansvarig för att utveckla mjölkbaserade kaffedrycker som cappuccino och latte.

Faktiskt, nästan allt kaffe kultur i Europa och västvärlden kommer från Italien. Det är därför som alla olika standardtyper av kaffe vi dricker har italienska namn.

Så, Det borde inte komma som någon överraskning att Milano Centrale, Italiens äldsta och livligaste tågstationen i Italien, bör skryta med några fantastiska alternativ för att få koffeinhaltiga drycker. 330,000 människor använder Milano Centrale per dag. Gränsöverskridande tåg från Milano Centrale ta passagerare till stora europeiska destinationer tycka om Paris, München, och wien.

Strasbourg till Paris Tåg

Zürich till Paris Tåg

Frankfurt till Paris Tåg

Genève Paris Tåg

 

 

Här är vår högsta 5 plockar för oslagbar kaféer i närheten av järnvägsstationer i Italien

  • Crazy Cat Cafe

galen katt café nära tågstationer i Italien

Detta café ligger några minuters promenad från Milanos tågstationer i Italien och beskrivs exakt med sitt namn. Katter går runt på detta mysiga café medan du äter och dricker. Detta funky café är beryktat för att ha utmärkt te serverat i en kattformad mugg och ha läckra kakor. Personalen är super vänliga och de flesta av katterna är alltid sover, detta är vad de vill göra.

Crazy Cat Cafe-webbplats

Adress: Via Napo Torriani 5 | Hörna via Cappellini, 20124 Milano

 

Genua till Milano Tåg

Rom till Milano Tåg

Bologna till Milano Tåg

Siena till Milano Tåg

 

  • Kaffe Panzera 1931

Denna cafe är i direkt anslutning till stationen och är öppen till 3 AM. För det sista 87 år, människor har kommit till detta familjeägda plats att få en snabb kopp kaffe och en smörgås innan ombordstigning deras tåg. Denna Café har ett stort urval av lätta måltider som finns i dess café avsnitt och för den som söker en mer elegant upplevelse, det finns en restaurang avsnitt som serverar läckra pizzor och pasta. Caféet är mycket upptagen under lunchtid, men utanför detta, Det är snabb service med ett leende.

Hemsida

Adress: Piazza Duca d'Aosta 10 | De.

via Vitruvio, 20124 Milano

 

Rimini till Milano Tåg

Pisa till Milano Tåg

Turin till Milano Tåg

Venedig till Milano Tåg

 

  • Kaffe bar

Om du funderar på att se vad som är så bra med italienskt kaffe, Detta är platsen att besöka. Det breda utbudet av kaffesorter och läckra hemlagade snacks gör detta till en populär kaffe plats för både turister och lokalbefolkning. Detta är ett bra ställe att äta frukost och säljer några kaffe för en euro eller mindre. Detta kafé är Rullstolsanpassad, har WiFi, är husdjursvänliga, och hade en välfylld alkoholbar. En sju minuters promenad från stationen.

Adress: via Vitruvio 40 | Järnvägsstationer i Italien | Milano Lombardiet

 

Florens till Milano Tåg

Neapel till Milano Tåg

Bergamo till Milano Tåg

Bari till Milano Tåg

 

Rome Termini

Om du även reser genom Termini järnvägsstationer i Italien, Här är några fler måste-besök kaféer.

  • Bar fonder

Om du letar efter otrolig kaffe till ett bra pris, då Bar Fondi är svaret. Detta cool Café erbjuder stora levande musik, tillsammans med utmärkt ljus mat. Resenärerna rekommenderar försöker bakverk. Beställer mat och dryck här är en snabb och trevlig process, och caféet är populär bland både resenärer och lokalbefolkningen. (Priset för detta kafé är en massiv fynd jämfört med andra caféer i Rom)

Adress: via Milazzo 16, 00185 Rom, Italien

 

Milano till Rom Tåg

Florens till Rom Tåg

Pisa till Rom Tåg

Neapel till Rom Tåg

 

  • Moka Café

Denna Espresso bar är en annan kafé i ett mycket bekvämt läge för personer som använder Termini station och erbjuder snabb service. Cappucinos är gudomliga och det finns många alternativ för kaffe, och blueberry muffins är också en stor hit. Om du kör för sent till ett tåg och behöver en snabb kaffe, Det blir inte snabbare än Moka.

Adress: Piazza Dei Cinquecento | Järnvägsstationer i Italien | Rom Termini, Rom

 

Terni till Rom Tåg

Foggia till Rom Tåg

Grosseto till Rom Tåg

Arezzo till Rom Tåg

 

Så nästa gång du kommer till en stad i Italien, varför inte släppa in en av de fantastiska kaféer i närheten av järnvägsstationer i Italien för.

 

Boka din nästa tågresa med Save a Train och se många tågstationer i Italien.

 

Planerar du en resa till Milano eller Rom inom en snar framtid? Varför inte ta 3 minuter och hitta billigare tågbiljetter på Rädda ett tåg. Fyll i datum och klockslag och som järnvägsstationer i Italien du vill resa och vi kommer att ge dig det bästa priset för resan, att du kan betala för på flera olika sätt.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fcoffee-shops-train-stations-in-italy%2F%3Flang%3Dsv– (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)