Vrijeme za čitanje: 4 minuta
(Ažurirano: 24/12/2021)
Europa je poznat među ostalim stvarima po svojim arhitektonskim povijesnih samostana koji imaju povijesnu važnost u svijetu.

 

Нораванк, Вайоц Дзор (Armenija)

Нораванк je jedan od najvažnijih povijesnih i sakralnih kompleksa samostana u Вайоц Дзор provincija. Crkva je okružena oštrim crvenim stijenama, a dramatične krajolike to je jedan od najboljih razloga dating Armenija. Povijesni Нораванк je izgrađen u u 13th stoljeća, a znači "Novi Samostan" u Armeniji. Samostan je postao kulturno i obrazovno središte Armenije.

Нораванк u Armeniji

Татевский Samostan, U Сюникской Području (Armenija)

Татев-jedan od bisera armenski arhitekture. Samostan je izgrađen u 9.-13. Stoljeću obrazovni centar i ima povijesni značaj za armensku povijest. Naziv manastira ima zanimljivo porijeklo. Postoji dobar i osjetljiv legenda o čarobnjaku, koji je sagradio samostan. Mu je nestrpljiv da vidi svoje remek-djelo s neba i koji žele imati krila tražio od Boga da mu daju krila.

Bog je čuo njegove molitve i dao mu željeni krila. Riječ „Tatev” prevodi kao "dati krila". Nakon posjeta samostanu ćete osjetiti pravi smisao. Samostan je sa svih strana okružen dubokim klisurama. Armenska crkva igrala je značajnu ulogu u armenskoj religiji i kulturi. Mrav vrsta armenskog regionalne turneje će vam dati priliku da istražite najstariju državu.

Krila Татева-u-Armenija

Sagrada Familia, Barselona (Španija)

Sagrada Familia to je najposjećenija poznate crkve u Španjolskoj. Izgradnja spomenika je počela u 1882. Arhitekt Francisco de Paula del Villar dizajniran je u klasičnom gotičkom stilu. Ali, u 1883 Antoni Gaudi promijenio je projekt i izgradio a moderna arhitektura koji je poznat u svijetu. Gradnja može biti završena u 2026, na stogodišnjice od smrti Antonija Gaudija .

Arhitekt je planirao izgraditi 12 toranj, posvećen je Isus Krist i učenici, jedan majci Isusovoj, u čast četiri evanđelista. trenutno, završio je osam kula. Unutar crkve, Gaudi je stupove dizajnirao u obliku tankih stabala koja čine šumski stil. Od vrh hrama, možete se upoznati sa impresivan pogled grada.

Sagrada-Фамилиа U Barceloni

Borgund Kitica, Боргунда (Norveška)

Drvena crkva je najveća znamenitost u Norveškoj. Ona je građena u 1180 i posvećen апостолу Andreja Первозванному. Ove vrste crkava najvažniji su kultni spomenici norveške arhitekture. Neke njegove nježne atribute ekstravagantno urezana portali i križevi i izrezbarene glave zmajeva na krov. Ovaj stil je bio distribuiran u Skandinaviji i previše se koristi u velikoj Britaniji .

Područje je okruženo bogatom povijesnom baštinom. Krenite nalazi se u blizini crkve i nudi odlične mogućnosti za šetnju . Ova povijesna cesta bio nagrađen "Najljepši put u Norveškoj" norveške administracije javnih puteva u 2014.

Borgund-Zakivanje

Duomo, Milano (Italija)

Duomo se nalazi u sjevernom dijelu Milana, to je najveća katedrala je jedan od najupečatljivijih amazing i atraktivnih građevina na svijetu. Gospodin i nadbiskup Milana žele izgraditi a jedinstvena katedrala to bi učinilo da nacija osjeti Božju slavu i gradsku vezu. U izgradnju Duoma sudjelovali su konstruktori, мастеровые, i obrtnika iz cijele Europe. Iskustvo i svakog zaposlenika marljivost je pomogao stvoriti međunarodni gotička katedrala.

Ovaj stil karakterizira visok i dramatične ukras. Po strukturi više 3400 kip, 135 gargoyles, i 700 mramor brojke, koje karakteriziraju Duomo. Od najviši vrh, gdje možete se popeti stepenicama ili liftom, vidjet ćete prekrasan Madonnia, kip zlatnog zastupanje Marije i za vedrih dana možete uživati prekrasan pogled Milana.

Genova se Milan vlakova

Rim za Milano vlakova

Bologna je u Milano vlakova

Verona se Milan vlakova

 

Duomo-Milano

Хатльгримскиркья, Reykjavik (Island)

crkva Hallgrimskirkja je najviša i najveća zgrada u Reykjaviku i vidljiva je po cijelom gradu. Crkva 74,5 metara visok i turisti može ući u crkvu i uživati u монументальным pogledom. Izgradnja objekta započela je u 1945 a dovršen je godine 1986. Modernistička crkva bila je slična tokovima bazaltne lave kada se lava ohladi u stijenu.

Хатльгримскиркья-Reykjavik

Cijevi udaljenim od četiri priručnika i pedala. Tamo su 102 redovima, 72 zaustavlja, i 5275 cijevi i 15 metara visok, izvagati 25 ton. Zgrada je moćan i sposoban ispuniti duha i ogroman prostor. Izgradnja tijelo je završena u 1992 i bio je korišten za razne zapisa.

 

Spremni ste da se vidi neki vjerski hramovi i samostani u Europi? Možete doći do svih tih mjesta lako uz pomoć Spremi Vlak ! Bez skrivenih dodatne naknade, imat ćete više potrošiti na strašan vožnje i dobra vremena!

 

Želite li položiti ovaj post bloga na svoje stranice, možete ili uzeti naše fotografije i tekst i samo nam daju kredit sa linkom na ovaj blog post, ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ficonic-churches-and-monasteries-in-europe%2F%3Flang%3Dhr- (Spustite se malo vidjeti Embed Code)