Lesetid: 5 minutter
(Sist oppdatert: 06/08/2021)

Så du har endelig gjort det. Du har lagt inn for ferien på jobb, kjøpte flybilletter, og dro til Ungarn for en velfortjent ferie. Og mens det er alt vel og bra – tross alt, Budapest er en vakker by – ikke selge deg selv kort etter bare stikker rundt hovedstaden. Europa er et godt tilkoblet kontinentet med tusenvis av muligheter for togreiser, og dette inkluderer Ungarn. Så når du har sett den Szechenyi Thermal Baths og nøt en halvliter på Beer Spa, hodet ut av byen på en av disse 3 beste Budapest dagsturer med tog.

 

1. Debrecen, Ungarn

Den nest største byen i Ungarn og også kjent som hovedstaden i den store ungarske Plain, Denne travle byen er hjem til 200,000 mennesker. Historiske og vakre, Debrecen er bare 2 timer og 15 minutter fra Budapest med tog. Dens nærhet gjør dette til en utmerket kandidat for Budapest dagsturer med tog.

The Great Church i Debrecen er byens midtpunkt, og fungerer som et symbol på protestantismen i Ungarn. Det finnes også mange museer for deg å besøke, slik som Deri Museum, som huser noen av de mest historiske stykker i hele Ungarn.

Ikke glem å prøve ut noen av lokal mat og vin, også. Hvis du er en sann vinkelner, du kan melde deg på “Bikaner”, en lokalt produsert vin som oversetter til “oksens blod”. Det er produsert i Ungarn, i den berømte ‘Valley of vakre kvinner’ region. yum!

Hvis du er en fan av termalbad, Debrecen også har du dekket. I en avgang fra tradisjon, the Aquaticum Spa is more like an indoor badeland. Med et høyt hvelvet tak og fargerike vannsklier, these thermal baths are fun for the whole family.

Debrecen, Ungarn Monument

 

2. Beste Budapest dagsturer med tog: Wien, Østerrike

For dette neste oppføring av Budapest dagsturer med tog, vi drar Ungarn helt og drar til Østerrike, Ungarns vestlige nabo. Hovedstaden i Østerrike, Wien er en nydelig by og hjem til over 2 million innbyggere. Som mye av Ungarn, Wien ligger også langs Donau. I motsetning til den lille byen, derimot, Wien er pakket full av forskjellige nabolag, museer, attraksjoner, og varianter av mat.

Kjent som et knutepunkt for kultur og kunst, it also sports a thriving coffee scene and you’ll find hundreds of cafes along its winding streets. Wien er også hjem til Schonbrunn, the summer residence of the Hapsburgs and one of many grand buildings throughout the city.

Hvis du reiser i vinter, Vienna er et must-stopp for sin julemarkeder. Disse fantasi markedene er intet mindre enn magisk med blinkende juletrebelysning, varm gløgg, og varm comfort food.

Selv om reisen er lang for en dagstur fra Budapest via tog, det er raske alternativer tilgjengelig med direkte alternativer. Enda bedre, du får til å sjekke et annet europeisk land av din bøtte listen.

Budapest til Wien Togene

München til Wien Togene

Graz til Wien Togene

Praha til Wien Togene

 

Vienna er et must Budapest dagsturer med tog

 

3. Beste Budapest dagsturer med tog: Wiener Neustadt, Østerrike

Endelig, vi har kommet til vår siste innreise, en mellomstor by som ligger sør for Wien. Ja, det er riktig, Vi har lagt til en annen østerriksk dagstur til denne listen. Hvorfor det? Vel fordi Wiener Neustadt (bortsett fra å ha et humoristisk navn), er en travel by på nesten 50,000 mennesker, and it’s got it all in terms of things to do.

Ligger bare 30 km fra Wien og veldig nær den ungarske-østerrikske grensen, er den perfekte Budapest-dagstur med tog, denne byen historie er full av kamper for kontroll fra ulike imperier. Til tross for disse kampene- eller kanskje på grunn av dem – Wiener Neustadt evolved into an important military training ground with the construction of the Maria Theresa Military Academy in the 1700s.

Forlater fortiden bak, dag Wiener Neustadt er hjem til mange ulike aktiviteter, inkludert massevis av utendørs fotturer og parker. Du kan besøke Myra Falls for noen flotte turmuligheter, eller hodet til Gesaeuse nasjonalpark to take in the fresh air.

Byen har også mange monumenter, museer, og gallerier dedikert til å illustrere byens historie. Hvis dette høres ut som for mye for deg – ikke bekymre deg. Etter en hel dag med aktiviteter hodet til Linsberg Asia Therme Spa for en sjanse til å kjøle seg ned (eller oppvarming!) og slappe av.

Budapest til Wiener Neustadt

Salzburg Wien Togene

Wien til Wiener Neustadt

Praha til Wiener Neustadt

 

 

bonus Topic: Praha

Den tsjekkiske hovedstaden er litt for langt for Budapest dagsturer med tog, men denne byen er ikke å bli savnet. Det er hvis du elsker historien, arkitektur, mat, og drikke. Selv om det er nesten 8 timer med tog fra Budapest, Hvis du er overskriften på denne måten er det en god idé å reise via Wien (du vet, det kjempebra by vi nevnte ovenfor).

Generelt billig og full av gamle bygninger, en velbevart middelaldertorg, og verdens eldste opererer Astronomical Clock, Praha er en må-gjøre på ferie til Europa. Ta det sakte her og ta en spasertur over Karlsbroen, ferdigstilt i 1402. Eller enda bedre, put on your finest royal uniform and head to Vysehrad for the day to check out the ancient ruins of the former castle.

Nürnberg til Praha Togene

München til Praha Togene

Berlin til Praha Togene

Wien til Praha Togene

 

Praha er en lang Budapest dagsturer med tog

 

Bunnlinjen

Budapest dagsturer med tog og Budapest er en fantastisk by å besøke. Fra sine vakre bulevarder til sin berømte termalbad, byen er ikke en å gå glipp. Men gjør deg selv en tjeneste og hodet ut hver gang på en stund for å utforske noen av de mer lokale magi for deg selv. Enten du nipper til noen oksens blod vin eller hoppe av til et nytt land helt, se severdighetene på ferie.

En av de beste måtene å gjøre i Budapest dagsturer med tog – nyte fordelene og sikkerheten til reise med tog og bruk Lagre A Train!

 

 

Ønsker du å legge inn våre blogginnlegg “3 Beste Budapest dagsturer med tog” på nettstedet ditt? Du kan enten ta våre bilder og tekst, og gi oss kreditt med en lenke til dette blogginnlegget. Eller klikk her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-budapest-day-trips-train%2F%3Flang%3Dno Deen- (Rull ned litt for å se inn kode)