Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 03/12/2021)

Afrika Selatan adalah tanah keseronokan, kepelbagaian, dan kepentingan budaya kaya. Adalah dianggarkan bahawa hampir 17 juta pelawat mengembara ke Afrika Selatan tahun lepas sahaja, dan ini adalah satu jumlah yang kemungkinan besar akan berkembang tahun ini. Ia adalah tempat pemandangan yang indah, sejarah penting, makanan yang indah, dan banyak perkara yang perlu dilihat dan dilakukan sebagai pelancong.

Jika anda sedang mencari untuk melawat negara yang luar biasa ini, anda mungkin ingin tahu apa yang ada untuk melakukan. Terdapat banyak perkara-perkara yang memainkan peranan dalam mempunyai yang terbaik pengalaman, terutama kerana ada begitu banyak yang sibuk tarikan pelancong, tapi kadang-kadang senang pergi dipukul menjejaki sedikit. Ini adalah lima satu tempat yang paling menarik di Afrika Selatan yang anda mungkin tidak biasa dengan.

 

1. Elephant Park Tembe

Kebanyakan orang menuju ke Afrika Selatan untuk pengembaraan safari kemungkinan besar akan mencari untuk pergi ke Kruger Taman Negara. Dan tidak ada perselisihan bahawa ia adalah salah satu yang paling penting, tempat yang indah di seluruh negara. tetapi, Afrika Selatan menawarkan begitu banyak pengalaman safari unik dan menakjubkan, dan menuju ke Tembe Gajah Taman adalah salah satu cara yang terbaik untuk melihat gajah dekat dan peribadi!

 

2. Laluan 72

Laluan 72 terletak di Cape Timur dan jalan pantai yang menghubungkan Port Elizabeth dengan East London. Ia adalah salah satu yang paling indah memandu laluan di seluruh Afrika Selatan, dan pasti tempat yang anda perlu berminat dalam. Terdapat banyak perkara untuk dilihat dan pengalaman di laluan ini - cuba untuk mengambil semuanya dalam sebanyak mungkin. Pastikan anda membawa kamera anda bersama-sama dengan anda, terlalu!

 

3. Pretoria

Pretoria adalah unik, bandar underrated di wilayah Gauteng Afrika Selatan. Terdapat banyak untuk diterokai sini, seperti bangunan kesatuan, Dataran Gereja, dan Pretoria Zoo.

Walau bagaimanapun, salah satu bahagian yang paling menarik tentang Pretoria adalah perjalanan kereta api Pretoria ke Cape Town. Ia berjalan untuk 1,600 km dan mengambil 27 jam untuk menyelesaikan - dan bahagian yang terbaik adalah bahawa anda mendapatkan untuk perjalanan ke atas syarikat Blue Train ikonik. Dengan mereka menu Cordon Bleu, syarikat itu menawarkan beberapa makanan kereta api terbaik di seluruh dunia. Ini adalah muktamad daripada dipukul (keretapi) pengalaman trek yang akan membantu anda melihat Afrika Selatan dalam cahaya yang sama sekali baru.

 

4. Pergunungan Amatola

The Amatola Mountains kekal salah satu tempat paling menakjubkan di seluruh Afrika Selatan. Ada keindahan alam semula jadi yang begitu banyak ke luar yang bandar kecil ini terletak di pergunungan adalah seperti melangkah ke dalam dunia yang sama sekali baru.

Terdapat banyak perkara yang perlu dilakukan di sini, seperti mendaki dan laluan pejalan kaki. Amatola hutan dalam Hogsback didakwa telah menjadi inspirasi bagi Mirkwood dari J.R.R. kanak-kanak terkenal fantasi klasik Tolkien The Hobbit! Ini adalah pengalaman yang sempurna untuk pelancong solo, pasangan, dan keluarga. Siapa yang tidak mahu untuk berjalan melalui Mirkwood?

 

https://c1.staticflickr.com/4/3078/2417712865_8efff11b36_b.jpg

5. Pusat Peranginan Sun City

Sun City Resort dikenali sebagai Kingdom of Pleasure serantau dan boleh dikunjungi dengan memandu dua jam dari Joburg. Kemewahan ini jalan keluar dan kasino adalah tempat yang sesuai untuk sesiapa sahaja siapa yang mencari sedikit kemewahan dengan pengembaraan Afrika Selatan mereka. Terdapat beberapa hotel yang indah di sini, dan juga dua padang golf yang memenangi anugerah, dan tempat perlindungan buaya 7,000-kuat.

Seperti yang anda lihat, terdapat banyak pengalaman indah yang boleh didapati di seluruh Afrika Selatan. Jadi ramai orang yang melawat bahagian-bahagian yang lebih dikenali, tetapi ini adalah sebahagian daripadanya paling luar biasa. Jika anda boleh berfikir apa-apa yang kami telah terlepas, sila menggugurkan kami garis di bahagian komen.

 

Sila lawati kami di Saveatrain.com jika anda merasa perlu tiket kereta api.

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami di laman anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F5-spots-of-interest-you-may-not-know-about-in-south-africa%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)